Hospoda 2012

250 příspěvků / 0 nových
Poslední
alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
My bojujeme s chlupy průběžně

My bojujeme s chlupy průběžně celý rok. Kde nemám koberce, tam několikrát denně zametám a zbytek 1 - 2x týdně luxuju. Pokud je Darča zablácená, přede dveřmi ji co nejdůkladněji otřu dětskými vlhčenými ubrousky, pak mokrým hadrem a pak suchým ručníkem (ručníky). Tlapky otírám taktéž dětskými ubrousky a docela to vyhovuje. Ve vaně sprchuju jen v případě, že se v něčem vyválí.

Pokud hodně prší, dávám jí pláštěnku, tak si aspoň nezacáká břicho a má suchý hřbet.

Jinak to už moc neřeším, mám psa, tak holt mám kolem chlupy, "nevzhledné" pelíšky po celém bytě a v obýváku trůní staré roztrhané křeslo, které milovala naše první pejsinka a po ní teď i Darča.Směju se Mám prostě psí byt. Mrk

 

Lída + Rita (*1.4. 2013)

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Zlikvidovala jsem koberec, to

Zlikvidovala jsem koberec, to bylo první co jsem udělala po příchodu dalšícho psa - s jedním to šlo, tam jsem problém nepociťovala žádný. Máme parkety, lino, dlažbu - vysávám 2x týdně a denně alespoň ručně z rohů místnosti vymetu chlupy. Procházku beru jako odpočinek, jak ti "radí" Martin HlasitÄ› se smÄ›ju. Když je ošklivé počasí, tak jdou do sprcháče, podle míry humusu venku se buď sprchujou jen nohy, nebo i podvozek. Nohy se jim myjí po každé procházce, když je sucho, tak jen mokrým hadříkem. Když nebyl sprcháč a byla vana, tak jsem měla Aishu naučenou skákat do vany na povel. Btw já zase nevidím smysl v denním vyvařování, to se raději projdu se psem venku Mrk. V bytě bordel nemám, ale je to prostě psí byt, jak píše alohai SmÄ›ju se.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
My jsme také zlikvidovali

My jsme také zlikvidovali všechny koberce s příchodem Denýska, máme jen dlažbu a lino. Denně se 2x zametá a 1x vytírá, někdy i více, když je ošklivé počasí.

Po většině procházek jdou oba do vany, když je opravdu sucho, utírám packy mokrým hadrem, jak píše verča. V červnu přebudováváme koupelnu a dáme do ní sprcháč, vana mi přijde na umývání psů nepraktická nehledě na to, že až bude Deni starý, nevysadím ho do vany. Cloe do ní dávám a vyndávám s vypětím sil :).

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
U nás je to obdobné, koberce

U nás je to obdobné, koberce jsme postupně zrušili, všude jsou parkety nebo lino, zamést se musí denně, ale stejně se chlupy lepí na křesla a vůbec leckde. Mám pocit, že při dvou psech jich je několikanásobně víc, než když jsem měla jen jednoho. Zajímavý fenomén. Nechápu Stoprocentní čistota je neudržitelná, naštěstí nejsem "sterilní typ" co nesnese nikde ani smetíčko, to prostě se zvěřincem (máme ještě kočku) není možné. Takže se snažím o udržení přijatelného kompromisu, chvílemi bordel vítězí, zvlášť když je venku hezky a já radši vyrazím někam ven. Když jsou holky zablácené, jednu po druhé pošlu do sprcháče a osprchuju v nutném rozsahu. Musím říct, že sprcháč je na tohle nerovnatelně praktičtější než vana, vlezou si tam samy, dřepí a čekají na očistu. Po osprchování psisko postavím na jeden ručník a druhým vytřu skoro do sucha. Jde to raz dva, obě holky cca pět minut.

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Ten robotický vysavač by

Ten robotický vysavač by nemusel být špatný, ale hádám že to nebude levná záležitost, na to nemám bohužel finance.

My máme v bytě taky téměř všude jenom lino, v koupelně dlažbu a v jednom pokoji parkety. Ale v obýváku mám menší koberec, asi 2x3m, a do toho se nachytá úplně všechno. Ten bych mohla vysávat 5x denně a stejně by nebyl čistý. Takže ho asi budu muset zrušit. A nebo jsem myslela obyčejné koupelnové předložky, to je stejné jak s tím kobercem. 

 

Bydlíme v pronájmu, takže tady nic předělávat nemůžu, ale jak budu mít někdy v budoucnu vlastní byt tak určitě budu chtít ten sprcháč, nebo obojí, abych se mohla někdy i okoupat ve vaně SmÄ›ju se

 

Martine a Verčo, na procházce si moc neodpočinu, to jsem spíš v jednom kuse ve střehu kde co uvidí abych včas zasáhla, a když je na volno tak to samé. Do toho zkoušíme aportovat, takže většinou dojdu zchvácená Nejsem si jist

 

Alohai: Pláštěnku bych možná taky mohla vyzkoušet, akorát nevím jestli by byl ochotný ji na sobě mít. Ale zkoušela jsem tričko a to snesl, tak snad jo. 

Jinak zkusím ty dětské ubrousky, to je dobrý tip. Asi to chce jenom čas abych se do toho dostala.

 

Já jsem taky nejsem sterilní typ a jsem celkem smířená s tím že mám doma chlupy, sem tam písek, a tak celkově málokdy uklizené. Někdy mě to sice štve, když pořád uklízím a pořád všude chlupy, hlavně s mimčem si to neumím nějak představit, jestli se bude batolit po zemi a olizovat chlupy co se mu nachytají na ručičky, ale budu asi holt muset uklízet ještě častěj než teď. Ptala jsem se na to všechno i z důvodu že když jezdívám k našim, na návštěvu nebo někdy i na víkend, tak u nich je to to samé. Jim to hodně vadí, nesouhlasí ani s tím že by měl být pes v bytě (domě), mají ho rádi, ale myslí si že pes patří na zahradu. V bytě ho snesou jenom kvůli mně protože ví jak moc pro mě znamená. Ale když přijdeme někdy z procházky a on je špinavý tak je to docela problém. O tom že bych ho měla koupat u nich v nové vaně, nebo dokonce ho do ní naučit skákat ani nemluvě. Mamka je rozvedená, koupili si starý domek a celý ho zrekonstruovali, mají to tam pěkné nové, dělali si to sami a dost se tam nadřeli, tak je i chápu.

 

Verčo, já taky nejsem pro denní vyvařování, ale bohužel nemám jinou možnost. Mám totiž bezlepkovou dietu a pokud si neuvařím tak se prostě nenajím. A člověk potřebuje aspoň jednou denně teplé jídlo. Nikde venku, v jídelně, ani v restauraci jíst nemůžu. K tomu si musím ještě péct domácí rohlíky a chleba abych měla vůbec co jíst. 

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Nj, ale navařit si můžeš i na

Nj, ale navařit si můžeš i na víc dní, ne? A zamrazit. Kamarádka s bezlepkovou dietou to tak dělá. Btw já rozhodně nemám každý den teplé jídlo a žiju HlasitÄ› se smÄ›ju

 

Prostě tohle je normální no, když bydlíš se psem musíš víc uklízet a nehroutit se z každého chlupu :). 

 

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

maxwell
Obrázek uživatele maxwell
Offline
Viděn(a): 6 let 6 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
Docela jsem se nasmála nad

Docela jsem se nasmála nad uklízecími praktikami...když jsem pochopila,že to nemá význam a že je to ztráta času šel úklid stranou Mrkvysávám,vytírám tak 2x týdně,postele převlíkám teď už 2x do měsíce,ale je fakt,že nám  hodně s chlupama pomohl furminátor.V zimě to byl děs chlupy jsme měli úplně všudeSmíchjak říká moje maminka-máme "psí" domeček

Psí pohled umí promlouvat tím nejkrásnějším jazykem..

http://www.max-labrador.estranky.cz/

 


lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
no ako som pisala, sice nemam

no ako som pisala, sice nemam rada piesok pod nohami, ale naozaj od prichodu psa nie som vylozene ,,sterilny" typ. Obcas sa rozculim, ked umyjem podlahu a zrazu o 5 minut mam tapky po celej kuchyni a a obyvacke.S tym pieskom to riesim, tak ze nenosim papuce, iba ponozky. Asi si nakupim jenorazovkySmích. Postelne tiez castejsie vymienam, ale chlpy mam aj v ....

Plznutie bolo tiez dost zle, ale vyriesila som to  lososovym olejom a castejsim vycesavanim. s chlpmi je to 100x lepsie, ako ked sme ho nemali, o krase psiska ani nehovorim, farba ako cierny jaguar.

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Dokud jsem neměla mimčo, tak

Dokud jsem neměla mimčo, tak jsem podlahu vysávala ( zásadně nezametám, protože ty chlupy stejně všude létají ) tak jednou, dvakrát denně a vytírala 2x týdně, když je venku škaredě..jinak tak jednou týdně..máme všude lino a dlažbu, takže to mám raz dva. A s tím koupáním...do sprcháče naženu celou smečku, já se svléknu do spodního prádla, vlezu k nim, osprchuju a posílám po jednom ven na ručník k manželovi, který je utírá - taková mycí linka:oD

A momentálně jsem ráda, že to vše stihnu jednou a vytřu jednou za týden..jak se říká : ,, Není čas, ztrácet čas." A jsou mnohem důležitější věci, než mít vyblýskaný byt, navařeno atd.

agamia
Obrázek uživatele agamia
Offline
Viděn(a): 6 let 2 měsíců zpět
Registrace: 9.2.2012
Achjo, některý lidi by

Achjo, některý lidi by potřebovali opravdu asi pár facek.. ted jsem četla jeden inzerát, že paní chce prodat dospívajícího pejska  jen kuli tomu, že ho šikanuje její dítko ( malé).. prostě se ho chce jednoduše zbavit, aby to nemusela řešit jinak... to mě fakt dost naštvalo, a když jí někdo napíše svuj názor tak kolem sebe kope a svádí  to na kde co a ještě lidem nadává.. ikdyž asi bude lepší ho dát pryč, at se dostane do lepší rodiny k lidem který nebudou tak omezený jako tahle..

Stránky

Téma zamknuto