Hospoda 2012

250 příspěvků / 0 nových
Poslední
Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Usušit na balkoně, pak jsou

Usušit na balkoně, pak jsou skoro věčné a skladují se stejně jako dummy. Užitečný dárek. :-)

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Mě osobně tedy přijdou srnčí

Mě osobně tedy přijdou srnčí nohy na aportování naprosto zbytečná věc..z mých zkušeností se akorát pes naučí ,,kravit" se zvěří a různě žužlat, protože se to podbá spíš klacku než skutečnému aportu. My jsme taky nožky zkusili, ale po tom, co mi s tím předváděla, jsem je vyhodila a myslím, že jsem udělala jen dobře. Stejně se s tím pak nikde nesetká a už vůbec to nebude aportovat. Maximálně je to dobré na učení barvy, ale to je pro vás ještě daleká budoucnost a do té doby si můžete sehnat jiné, které budou čerstvé :-)

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Dovolím si nesouhlasit.

Dovolím si nesouhlasit. Spárky využívám u všech psů odmalička a využívám je i při výcviku a trénování dospělých psů,kteří už chodí do praxe. Je to ta pravá imitace zvěře,má originální pach,pro procvičování nosu není nic lepšího. A to nemluvím o tom,že třeba u našich psů,dumíky moc "nejedou",resp. jsou braný jako něco podřadného,oproti tomu spárky jsou pro ně už "zvěř" a snaží se o mnoho,mnoho víc,když se pracuje s nimi. Kravit jsem s nimi viděla psy jen v případě,kdy někdo použil je jeden ze srnčátka,takže takové párátko než spárek. Pak doporučuju takové spáky svázat a udělat z nich jeden aport

Jana a smečka

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Jani, každá na to máme jiný

Jani, každá na to máme jiný názor :-) A pokud chceš psa ne jen do praxe, ale cvičíš hlavně pro zábavu, tak se ke zvěři jako takové moc nedostaneš a pak potřebuješ, aby ti pes nosil s chutí i dummy..tedy hlavně dummy a zvěř je jen taková odměna a otázka hlavně sezony zkoušek atd. Jinak pokud nemáš psa do praxe, tak se ke spárkům opravdu těžko dostaneš a určitě ti je pes nebude nosit..já bych se třeba obávala, že mi pak při kontaktu se zvěří na konci barvy bude chtít za ty spárky přitáhnout :-D Každopádně je to na každém, jak si to udělá..za mě jsou spárky k ničemu a nepoužívám je :-)

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Já je také používám, od

Já je také používám, od štěněte, jako obměnu, aby si pes zvyknul nosit cokoliv, od míčku po zvěř. Pro psa je to pachově zajímavější, podle mne dobrá příprava na aport se zvěří, přechod z dummy na zvěř je potom snazší. Používám hojně i bažantí letky, pro štěně samotné, u dospěláka na dumíku. Kravit pes nesmí s žádným aportem. Skoro všechno nacvičím na těchto "nahrážkách", se zvěří maximálně šetřím, protože mi vadí jen ji otahat a zahodit, takže na ní přijde řada až nakonec, těsně před zkouškami a stačí to. Pokud vím, tak spárky používá KCHLS na OVVR, takže se s nimi setkat může. Barva je to poslední, kde by to vadilo, opravdu. I kdyby pes měl tendenci na konci barvy na kus dorážet, není to chyba, spíš naopak, mnohem horší  je, když se bojí k té neznámé věci přiblížit. Záleží jaké má kdo plány, ale pokud někdo spárky má, nevidím důvod je nevyužít, i třeba jen jako zpestření.

vandik
Obrázek uživatele vandik
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 7.4.2012
Děkuji všem za

Děkuji všem za odpovědi.

Ještě bych moc prosila vysvětlit, co to znamená ta "barva", o které tu píšete. A co máte na mysli pod pojmem "kravit". Opravdu jsem tím absolutně nedotčení a ty srnčí nožičky budeme mít hlavně pro zpestření, v sobotu jsme s nima aportovali večer po tmě na poli a šla fakt po čuchu.

http://kelly-kmitova.webnode.cz

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Barva - krev Kravit - zlobit

Barva - krev

Kravit - zlobit s tím

 

Směju se

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
Prosím, kdo vozíte v autě

Prosím, kdo vozíte v autě děti, jakou máte autosedačku? Chci si pořídit nějakou pro vnoučata, 9 - 36 kg, a protože bude sloužit příležitostně, tak nechci zrovna tu nejdražší. Dívala jsem se na testy bezpečnosti, ale tam testují pořád ty samé značky, dost drahé, já přemýšlím např, o BabyPoint, NewBuddy, Nania, Caretero, 4Baby apod. Kromě Nanii v žádných testech nejsou uvedeny, tak nevím... Nerada bych platila za značku, pokud by stejně posloužila nějaká neznačková. Díky.

Lída + Rita (*1.4. 2013)

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Lidu, co vím, tak hodně lidí

Lidu, co vím, tak hodně lidí mívá tu 4baby a jsou velmi spokojení..já kdybych šla do nějaké z těch levnějších, tak volím tuhle :-)

Stránky

Téma zamknuto