Hospoda 2010/2011

2260 příspěvků / 0 nových
Poslední
Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Evi, vidím že Cloe je oproti

Evi, vidím že Cloe je oproti Akimovi o moc poslušnější, ale asi to bude tím že ty víš jak na ni. Já asi dělám pořád chyby. Jsem zvědavá jestli ho vůbec zvládnu dobře vychovat a nebo se bude chovat jak neposlušné trdlo i v dospělosti. S tím výtahem je to u nás katastrofa, když přijdou naši a jedeme s nima tak je to ok, ale jakmile přistoupí někdo se sousedů tak to je děs a hrůza. Když mám na výběr tak je radši nechám odjet, počkám si a jedeme sami. Nevím co dělám špatně, ale můžu dělat cokoliv a on v ten moment na žádný povel nereaguje. Takže ho musím násilím držet a on se mně snaží celou dobu vysmeknout a blázní. A někdy ještě i štěká aby mně svůj nesouhlas dal pořádně najevo. Jak já bych byla ráda kdyby tak pěkně seděl jak tvoje Cloe.

Luci, to vůbec nemůžeš říct, že je Cloe poslušnější a taky má asi jinou povahu, než Akim, může to být spousty věcmi. Myslím, že když vydržíš a budeš důsledná a spravedlivá, tak bude poslušný, jen to chce vydržet. Mně to třeba chvílemi stojí velmi ovládání a počítání asi tak do milionu, hezky mne naučila sebekontrole. Cloe mi právě první týden zdrhala za lidmi jako šílená, viděla je na dálku a letěla jak splašená, já za ní a řvala jsem "prosím, nehlaďte ji" a lidé samozřejmě "ale mně to nevadí" ... ale časem pochopila, teď jí říkám NE, ikdyž se na člověka jen povídá a začne vrtět ocasem. To by chtělo vyzkoušet, zda by Akima uklidnil v tom výtahu někdo jiný, takhle se hrozně těžko radí. Nezaujmeš ho ani na pamlsek, hračku, cokoli? Já třeba často používala klíče, na nich mám medvídka a do toho jsem ji nechala se zakousnout a byl klid HlasitÄ› se smÄ›ju. Jinak Cloe mi štěká opravdu málokdy, top jsem taky zarazila hned v prvních dnech.

 

Já jsem spíš taková nekonfliktní, bohužel hodně věcí si nechám líbit a někteří lidi toho pak využívají, nemám moc vyřídilku. Ale dnes jsem se zase tak naštvala že od teď to budu dělat jako ty. Je to pro dobro věci, tak co. My jsme se sem do paneláku nastěhovali jenom 3 týdny před tím než jsme si brali Akimka, takže jsme se chtěla se sousedama spřátelit, všichni si chtěli Akima hladit a tak, ale musím tomu udělat konec.

 To bude ono, ty si toho necháš moc líbit a myslím si, že i od Akima si toho necháš líbit více, než je dobré. Musíš si říct, že sousedi Ti můžou být ukradení, protože právě oni na tebe budou řvát, až na ně bude skákat pes, co má 40 kg... ale teď jim to samozřejmě nevadí... Tak jim to vysvětli, proč na něj nemají šahat, normální člověk to pochopí.

S tím miminem v kočárkem máš pravdu, taky by se to lidem nelíbilo kdyby tam člověk vletěl a začal ho hladit Hlasitě se směju O víkendu když byl Akim na volno tak mně taky utekl za psem co šel na vodítku, poprvé neposlechl na přivolání, bylo mně to trapné a samozřejmě jsem se jim omluvila. Buď u něho začíná puberta nebo nevím, ale vždycky jsme měli tak parádní přivolání, bez problému jsem ho odvolala od psů když si hráli nebo za nima odběhnul a teď dělá že mě neslyší. Jak kdyby to "ke mně" slyšel poprvé v životě. No celkově přestává občas poslouchat a dělá že neví o čem je řeč.

My máme taky problém s utíkáním za psy, hlavně, když vidí velkého psa a má velmi "dobrou náladu", tak se sebere a letí a já ani nevolám, nemá to smysl a nechci si nic zkazit, takže si pro ni dojdu, řeknu DOST a ona většinou přestane a jde se mnou. Když už na ni ale zavolám jménem a ona se stejně rozletí nebo řeknu dopředu NE a ona stejně běží, dojdu si pro ni a dovedu na místo, odkud jsem ji volala. Snad to časem spravíme. Ona hlavně letí za kdejakým psem a tak já si Dendu musím odložit a jdu si pro ni, je to složitější, když mám venku oba. Ale taky má dny, kdy je milionová a pak dny, kdy si něco zkusí vymyslet, pak ji to zase přejde a tak pořád dokola, prostě zkouší. To je normální.

 

Ještě bych měla jeden dotaz, doufám že nevadí když se zeptám v tomto tématu. Teď nově začal protestovat proti vodítku, dřív to bylo občas, teď je to denně. Jdeme po ulici, jde pěkně sám od sebe u nohy nebo kousek ode mě na prověšeném vodítku a v tom zničehonic se zastaví, podívá se na mě takovým vyzývavým pohledem, už vím co bude následovat tak mu hned řeknu důrazně ne, ho to ale nezajímá a skočí po vodítku, nejlíp až mně u ruky, začne ho sběsile kousata přetahovat se. Když mu znovu řeknu že ne, neposlechne, když ho plesknu přes čumák, neposlechne, švihnu přes zadek, neposlechne, posadím ho tak začne kousat i do mě a nedokážu ho zklidnit. Na povely v ten moment nereaguje, kouše mě do rukávů a na střídačku do vodítka, pak z toho chytne amok a to už mám co dělat abych ho udržela. Včera mě i svalil na zem. Takový boj trvá tak 10min a pak to vzdá. A takové scény předvádíme teď lidem celý týden. Si připadám jak osel. Prosím poraďte co dělám špatně? Nebo co jsem zanedbala? Nechápu proč to dělá, je jak beránek a v tom začne takto vyšilovat.

 

Já bych ho nepleskala a nešvihala přes zadek, ale chytla za kůži pevně a důrazně, to mi přijde jako nejlepší řešení. Ale to by chtělo danou situaci vidět, víš, jak moc důrazná jsi a co děláš třeba špatně nebo co by se dalo zkusit, takhle je to hrozně těžké něco poradit.

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Evi děkuju za odpověď, je to

Evi děkuju za odpověď, je to možné že jsem ještě pořád málo přísná, já normálně nejsem vůbec, ale protože on je takový malý divoch neposedný a drzý tak jsem musela zpřísnit. Je ale pravda že tak se to možná zdá jenom mně a ostatní by řekli že jsem na něho pořád moc mírná. Zkusím být ještě přísnější, samozřejmě spravedlivě a vyžadovat od něho víc poslušnosti. Hlavně co se týká toho skákání na lidi a utíkání za psy. Já už na něho taky nebudu volat, nepočítala jsem s tím že nepřijde, úplně mě to zarazilo. Teď si pro něho budu vždycky chodit bez přivolání.

 

V tom výtahu myslím že by neposlechl nikoho jiného, nejvíc poslouchá mě, na přítele úplně kašle, nemá před ním žádný respekt a když po něm něco chce tak se Akim první podívá po mně jestli to má opravdu udělat. Mě poslechne tak ze 70%, jeho sotva ze 30%. Vyzkouším to ale s tím pamlskem, třeba to zabere. Na hračky venku nereaguje, občas chce hodit disk nebo balonek, ale jako motivace to na něho nezabírá vůbec. Ty pamlsky celkem jo.

 

Když ho chytnu za kůži tak on se začne ohánět a kousat mě do rukávu, to se mně taky nedařilo :-(

 

 Na sousedy se vykašlu, ať si myslí co chtějí, pro mě je důležitější mít spokojeného a dobře vychovaného psa.

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Luci, ty hlavně musíš být

Luci, ty hlavně musíš být přísná a považovat to za správné, ne jen si říct, musím být ještě "tvrdší", ale tak nějak se s tím zžít a chovat se tak přirozeně.

Když ho chytnu za kůži tak on se začne ohánět a kousat mě do rukávu, to se mně taky nedařilo :-(

Tak bych ho stiskla ještě víc nebo dala ruku tak, aby na mně hlavou nedošáhl, ale to se fakt těžko popisuje.

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Je to hlavně o sebedůvěře, ty

Je to hlavně o sebedůvěře, ty musíš působit na psa neoblomným dojmem a být i vnitřně přesvědčená o tom, že to děláš dobře. Jakmile budeš váhat, tak to on pozná a něco zkusí, aby zjistil, jestli přece jen nepovolíš:o) Obvzlášť v tomhle věku, kdy to štěně tak nějak poprvé zkouší, jestli se hranice náhodou nedá posunout. A nejde o to, být ,,ještě přísnější" , ale spíš o to být důsedná a trvat si vždy na svém. Tvrdostí toho moc nedosáhneš...jasně, když zlobí, klidně ho umravni a za tu kůži ho chytni, ale musí to být hned a i tvá řeč těla musí mluvit tak, aby pes věděl, že to myslíš vážně. Jakmile o tom začneš pochybovat, tak ti začne bejčit...

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Však já jsem nemyslela, aby

Však já jsem nemyslela, aby byla Lucka tvrdá, proto v těch uvozovkách Mrk

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Evi, to vůbec nebylo myšleno

Evi, to vůbec nebylo myšleno na tebe:o)) Jen z toho, jak to Lucka psala, jsem si odvodila, že tak to pochopila ona a to by nebyla uplně rozumná cesta

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Asi jsem se špatně vyjádřila,

Asi jsem se špatně vyjádřila, ale rozhodně jsem tím nemyslela že ho budu bít nebo něco podobného. To v žádném případě. Důsledná se snažím být, ale je možné že v jeho očích někdy nejsem. Zapracuju na tom a uvidíme.

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

zuzanas
Obrázek uživatele zuzanas
Offline
Viděn(a): 7 let 4 měsíců zpět
Registrace: 20.8.2007
Ahoj, je tady další akce na

Ahoj, je tady další akce na pomoc psíčkům z útulku, tentokrát Liberec. Nic to nestojí, stačí kliknout. Pejsek, který dosáhne určitého počtu kliknutí, dostane od sponzora krmení na měcíc (značku granulí nekomentuji...).

 

http://spechato.cz/dogs/

 

Třeba se i touto cestou pro některého najde i nový páneček Směju se

 

Alča
Obrázek uživatele Alča
Offline
Viděn(a): 1 měsíc 2 týdny zpět
Registrace: 9.4.2007
Prosím, kdo máte tip na levné

Prosím, kdo máte tip na levné ubytování v Orlických horách? Potřebuji to až na léto, ale sonduju už teď, protože pokud nic nenajdu, pojedeme jinam. Může to být třeba jen chatka bez vody jen s potokem, rozhodující je pro nás cena a dostupnost turistických tras. Díky moc předem Srdce

Alena + Juli, Nelly, Sára †2.7.2017, Maggie †23.2.2016, Rommy †12.4.2011

Stránky

Téma zamknuto