Kousání vodítka

97 příspěvků / 0 nových
Poslední
klaroush
Obrázek uživatele klaroush
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 12.5.2010
Kousání vodítka

Ahoj,

nikde v diskuzi jsem nenašla co dělat, když si pes furt kouše vodítko. Mám doma 10měsíční labradorku Roxy a rozkousala nám už 3 vodítka. Krátké vodítko si musí vždycky nést v tlamě ( pokud tam nemá klacek nebo něco tomu podobné ) a po čase ho samozřejmě rozkousne. Horší je to u dlouhého. Když cvičíme někde na poli, tak ji mám na dlouhém vodítku ( ještě si netroufnu ji mít na volno, protože 100% mě neposlechne, ale pracujeme na tom ) a ona ho opět musí mít v tlamě a kousat nebo si snim hrát. Je mi jasné, že jí vadí, že se do něj furt motá, ale kousat ho přece taky nemůže. Když jí řeknu ,,NESMÍŠ", vydží jí to tak dvě minuty. Prosím poraďte...

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Z toho, co píšete, soudím, že

Z toho, co píšete, soudím, že máte nevyjasněnou hierarchii a vaše fenka vás nerespektuje jako vůdce smečky. Ve vašem přístupu k ní musí být něco špatně. Už to, že se ji neodvažujete pustit na volno je velmi zarážející. Už dvouměsíční štěně bez problémů na volno následuje svého pána a tak se samo naučí, že se vás má držet. Čím bude holka starší, tím hůř to půjde, nejvhodnější období jste dávno promeškali! Pouštějte ji co nejvíc na bezpečném místě, to jest ne u silnice, vezměte si do kapsy kupu pamlsků, občas ji zavolejte, odměňte a zase pusťte. S vodítkem v tlamě vodí ona vás a ne vy ji. Ať ona přiběhne k vám a ne že ji budete vy nahánět, podřízený člen smečky běhá za nadřízeným. Kousání vodítka se musí při správném přístupu odnaučit za den, vždyť ho máte v ruce, stačí důrazné ne! a trvat na něm. Vodítko se prostě do tlamy nebere a tečka. Zkusila bych se obrátit na někoho, kdo má s výcvikem trochu zkušenost a vše vám ukáže, tohle jsou opravdu úplné základy. Zacházení s pejsem není žádná věda, ale má svá pravidla. Pes v podstatě uvažuje úplně jednoduše. Chce se proběhnout, ale je pořád na vodítku, takže k němu určitě nemá kladný vztah. Když ho pustíte, dá si velký pozor, aby se nechal zase chytit a uvázat. Proto ho příště raději nepustíte, aby zase neutekl, přesto že správné řešení je pouštět ho naopak co nejvíc. Pes, který má dost pohybu, nebude mít problém s přivoláním. Na vodítku ho to nenaučíte NIKDY.

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Krátké vodítko si musí

Krátké vodítko si musí vždycky nést v tlamě

nemusi, ale muze, pac to ma dovoleny, tak to taky dela. Predpokladam, ze to probiha tak, ze po druhym nebo patym nebo desatym NESMIS nastane rezignace ze strany panecka a pak uz je to trpeno. Pokud ne a necha toho driv nez ty, tak tady je na miste obrovska pochvala, protoze to je presne to, co ty po ni chces Mrk

 

Cubina uz je skoro velka holka, takze bych ji (samozrejme v ramci rozumnych mezi a jejich moznosti a trenovanosti) taky tak zatezovala. Nejen nejaky  bezduchy prochazky, ale i zaprah na hlavu, tj uceni novych povelu. Jakychkoliv, cokoliv vas bude obe bavit a ji donuti nad tim trochu uvazovat. Ona si zvysi sebevedomi, ty ji zacnes verit a i to privolani bude hned o necem jinym.

 

Mym oblibenym postupem je vyhybani se problemum, abych je nemusela resit nedejboze nasilim na psu, takze ja bych ji nasadila nahubek, z prochazek bych se snazila udelat zabavnou vec, zadny cuchani, zamestnat, aby se nenudila a nejvymejslela kraviny. Nebo pokud musi mit neco v hube, tak ber sebou hracku nebo klacek, at si to nosi, jak je ctena libost a trpelive zamenuj voditko za hracku. Dusledne, ale klidne, jemne, uvedomme si, ze doted to bylo dovoleno nebo tolerovano, takze cubicka bude nejdriv lehce zmatena, proc ted uz se to nesmi, kdyz doted nebyl problem, nebo aspon ne velkej Směju se

veronika & retrívři v útulcích

 

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
no na margo toho voditka, moj

no na margo toho voditka, moj to obcas urobi tiez, ked bol maly, robil to neustale, naucil sa uz konecne ze voditko sa netrha. Ale nesuhlasim s tym, ze pes nemoze sa vencit na stopovacke. Bohuzial, ja mam psa 19 mesacneho a uz niekolko krat mi utekal za zajacom a mame tu polia, kde su pytliaci a polovnici. Kedze sa bojim najhorsieho chodime na voditku dlhom, len na lucke kde aportujeme ho pustim, inak skoro nikdy.

janinas
Obrázek uživatele janinas
Offline
Viděn(a): 8 let 1 měsíc zpět
Registrace: 30.1.2009
to co píše BAiliška:    Už

to co píše BAiliška:    Už to, že se ji neodvažujete pustit na volno je velmi zarážející

 

 

nezlob se na mě, ale trošku divná věta?

 

V lese nemůžu pustit psa na volno, hrozí odstřel .............na poli psa pustit nemůžu, hrozí odstřel...........jsou na to i vyhlášky.

tady např.http://www.myslivost.com/Poradny/Pravni-poradna/pohyb-psa-v-lese-a-jeho-blizkem-okoli.aspx

 

tak ono to není zase tak jednoduché psa naučit aby neutíkal když bude bez vodítka a navíc se člověk vystavuje pokutě!!!

Jana+Amy(14.10.2008) Kladno

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Myslím, že tady nikdo nepsal

Myslím, že tady nikdo nepsal nic o vyhlášce a o tom co je a co není povolené. Jedná se o to, že štěně by mělo mít volnost právě od malinka, aby mělo tolik volna, že nebude mít potřebu nikam zdrhat. Malé miminko se drží u člověka, takže ti nikam za zvěří nepoběží. O stopovačce bych uvažovala v případě, že z toho roztomilého štěňátka vyroste puboš, který si občas vylítne za zajícem, popř. se mu nedá věřit v jiné situaci, pak je stopovačka od věci, než si kazit povely bezduchým řvaním po psovi, který páníčka ignoruje. A tady z toho dotazu to chápu tak, že pes je na stopovačce odjakživa, ne až později. Já tedy naopak zcela souhlasím s příspěvkem Bailišky.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
no v nasom pripade to nebolo

no v nasom pripade to nebolo odjakziva, iba na stopovacke chodime asi tak 3-4 mesiace. Ked mi usiel cez 3 polia ale vratil sa, tak to uz som bola na prasky a radsej som zvolila stopovacku.

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
lucifer - ano, vy jste

lucifer - ano, vy jste případ, který píšu (tuším ve čtvrté větě?). 

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
no ano, my ale mame pubertu

no ano, my ale mame pubertu uz dost dlho. Teda aspon panicke sa tak zdaSmích

maxwell
Obrázek uživatele maxwell
Offline
Viděn(a): 6 let 6 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
No tak to my máme taky

No tak to my máme taky puberťáka celým coulem,ale myslím,že je to o poslušnosti a to neříkám,že máme bůhví jak poslušného psa.U nás chodíme v lese i na poli bez vodítka možná proto,že jsme na vesnici a všichni nás tady znají a vědí,že Max lítá na volno.Občas i teď má choutky zdrhnout za tím co prchá pořád je to lovec.Ale holt  to co nechci,aby mi prováděl ho musím naučit nebo ho motivovat,aby to nedělal.A opravdu si někdy připadám jako magor a kdyby mě někdo pozoroval,tak mě zavře do blázince.

Psí pohled umí promlouvat tím nejkrásnějším jazykem..

http://www.max-labrador.estranky.cz/

 


lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
no pises ze je to o

no pises ze je to o poslusnosti, ..... ale porad je to lovec. my mame okolo tiez iba polia, sme tiez na dedine. Zaujimalo by ma ked zacne cmuchat zajace a behat ako splaseny ako ho chces motivovat, na pamlsky zabudni, a robit opicky sa ti uz vobec neoplati, mna ma ten moj v tu chvilu niekde v pate. To by som aj ja rada vyskusala, nechat psa na volno a zaujat ho niecim, ked pamsky dostava, aportuje tiez a cvicime na poli tiez. daj navod Hlasitě se směju

Stránky