Kousání vodítka

97 příspěvků / 0 nových
Poslední
janinas
Obrázek uživatele janinas
Offline
Viděn(a): 8 let 1 měsíc zpět
Registrace: 30.1.2009
:-)

:-)

Jana+Amy(14.10.2008) Kladno

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Ono slovo CHOD, není myšleno

Ono slovo CHOD, není myšleno ve smyslu běhání a chůze, víš Mrk

Beenee
Obrázek uživatele Beenee
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Ewiczka napsala: Kde jsem na

Ewiczka napsala: Kde jsem na to přišla? Přijde mi to přirozené, já zkrátka určuji psovi, kdy se bude jíst, kdy se půjde ven, co mu vezmu a co si může nechat. A co by nefungovalo - jak jsem napsala výše. Myslíš, že mi pes bude určovat, kdy se půjde ven, kdy dostane nažrat a co si bude přede mnou bránit, v domění, že je to jeho... že mne vystrčí z postele a tak dále. Na stejné úrovni rozhodně nejsme, ano, je to můj přítel a parťák, ale když dám povel, zkrátka poslechne, nemá na výběr a to nás staví do odlišných pozic, mimo jiné.


Každému přijde přirozené něco jiného. Ty sis tedy sama sobě řekla "Já jsem vůdce smečky." A proto to platí? Ale konečně alespoň někdo napsal něco konkrétního. Představ si, že můj pes má ve zvyku, že jí v pravidelnou dobu a chodí ven ve stejnou dobu. Když mám otevřené dveře do dvora, tak si jde ven, kdy se mu zachce. Tím jak je zvyklý ve stejnou dobu jíst i chodit ven, tak klidně za mnou přijde a kňourne si, že je čas nebo je to nutné. Mě osobně to nevadí, když si řekne a nemůžu, tak mu konejšivým signálem naznačím, že ještě ne a on dál neotravuje. Většinou když si kňourne, tak jdeme a nemám problém s tím, že by mě neposlechl na ke mně, sedni, zůstaň atd.  Proč by si přede mnou (před parťákem) něco bránil? Brání si věci jedině před někým, koho se bojí nebo komu nevěří. Na povely poslouchá, protože se mu to vyplatí. Protože z toho má prospěch. Protože to bývá sranda držet se paničky a ona většinou vymyslí srandičku, ne proto, že "já tu prostě velím". 

Lenka, Danny a Kip z Brna

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
VeVes - hezky napsané:o)

VeVes - hezky napsané:o) Konečně mě někdo pochopil:o))

 

Sledovat chování psů ve smečce je pro mě něco, co se tak nějak stalo součástí každého dne a hrozně mě to baví...a vždy bude co se učit, protože každý pes je individuální a i tím, jak psi ve smečce stárnou, dospívají, přibývají nová zvířata..pořád bude co pozorovat:o)

 

Jinak u nás je to stejné...taky neřeším, kdo kam první vchází, kdo první žere, nedělá mi problém vzít si kohokoliv do postele apd. Ale když chcí já jít první, já chci jíst první, tak mi do toho nikdo nekecá, protože to všichni respektují..a pokud ne, tak jen stačí řečí těla naznačit a vše je v pořádku...zasahovat nijak nemusím...to samé platí třeba i o mazlení nikdo ze smečky mi nekecá do toho s kým a jak dlouhou dobu se mazlím(komu věnuji svou pozornost) ale taky to neznamená, že se nemůžeme všichni mazlit na kupě:oD Prostě vše je o komunikaci ....

 

A co se týče kastrátek...zatím nemůžu říct, ale mám pocit, že to jestli je fenka kastrovaná nebo ne asi nebude mít tak velký vliv..spíš asi záleží na tom, jaká fenka je svou povahou a jací jsou ostatní členové smečky(jestli jí jsou schopni i po kastraci respektovat stejně jako předtím apd.)...u nás to je zatím také tak, že je Peggy výše postavená, ale každým dnem jsem více přesvědčená o tom, že už brzy přijde chvíle, kdy Triny převezme její místo a Peggy jí ho s radostí přenechá:o) Jsou tam určité náznaky a tak je to momentálně u nás čím dál víc zmatené:oD Ale žádné konflikty spolu nemají, takže se vše vyvíjí naprosto přirozeně, za což jsem moc ráda...

janinas
Obrázek uživatele janinas
Offline
Viděn(a): 8 let 1 měsíc zpět
Registrace: 30.1.2009
:-)

:-)

Jana+Amy(14.10.2008) Kladno

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Janinas, ale proboha, já jsem

Janinas, ale proboha, já jsem to vysvětlila, skoro každý to pochopil, asi nestačím tvým mozkovým pochodům.

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Ja to teda nepochopila Ze

Ja to teda nepochopila Hlasitě se směju Ze zacatku se resila hierarchie mezi psama, pak se do toho zamotaly naky konejsivy signaly, ktery vubec nebyly k tematu, ted sme u hierarchie pes pan. Pak se nekdo zepta a je odkazan na sto let stary poucky, ktery sou v kazdy knizce, kterou otevre a konkretniho nic. To je mozna ten problem. Ja sem to treba nepochopila, pac se vlastne nic solidniho nenapsalo. Neber to ode me zle, ale ja to ctu vsechno uz ponekolikaty a krome nakych kolovratku a zcela samozrejmych samozrejmosti (o vzajemnym olizovani rypaku psal uz mikulica nekdy v osmdasatych letech ms!) nikdo na nic neopovedel.

 

 

veronika & retrívři v útulcích

 

janinas
Obrázek uživatele janinas
Offline
Viděn(a): 8 let 1 měsíc zpět
Registrace: 30.1.2009
 

To se zapije

 

Jana+Amy(14.10.2008) Kladno

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Představ si, že můj pes má ve

Představ si, že můj pes má ve zvyku, že jí v pravidelnou dobu a chodí ven ve stejnou dobu. Když mám otevřené dveře do dvora, tak si jde ven, kdy se mu zachce. Tím jak je zvyklý ve stejnou dobu jíst i chodit ven, tak klidně za mnou přijde a kňourne si, že je čas nebo je to nutné.

 

Ale to je přeci něco naprosto jiného a ty to moc dobře víš. Ano, můj pes také jídává pravidelně, ale když ne, tak se na hlavu nepostavím a on už vůbec ne. Když si budu chtít vzít nějakou jeho věc, prostě mi ji bez rozmyslů dá, když budu chtít jít někam, kde leží (napříkald postel), tak mu řeknu, ať jde dolů a on bez rozmyslů seskočí, nejsme si rovni. Mimochodem, znám Tě, vím, že psa potrestáš, když něco provede, a on potrestá i tebe, když se mu něco "nelíbí"? - když jste si tedy rovni.  

A ano, já jsem si řekla, budu vůdce a tomu psovi to tak vyhovuje, nemusí se o nic starat, nic nemusí řešit a tak to má být.

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Veroniko, já neřeším žádné

Veroniko, já neřeším žádné konejšivé signály a tak dále, to jsou zas jiné debaty mezi jinými, já řeším to, že jsem prostě výše postavená, než Deni. SmĂ­ch

Stránky