Kousání vodítka

97 příspěvků / 0 nových
Poslední
markosta
Obrázek uživatele markosta
Offline
Viděn(a): 7 let 3 měsíců zpět
Registrace: 31.10.2008
také bydlíme na vesnici a

také bydlíme na vesnici a vycházky jsou většinou do polí, ale Bolča a ani ty dvě chlupatice ode mně neběhají nijak daleko, vždy se drží do 50m a pokud mají touhy čmuchat dál, tak je jednoduše zavolám (reagují všechny jen na píšťalku) a odměním jak pamlskem, tak šílenýma opičkama a pochvalou (ze zvládnutí přivolání mam vždy strach, takže prcky, 12 a 13 měsíců, odměňuju za přivolání odmala až dodnes a Bolču s nima, aby jí to nebylo líto, ...často je volám i jen tak,... prostě si myslím, že přivolání je třeba trénovat stále).....za zajícem mi Bolla zdrhla letos zatím jen jednou, běží tak maximálně 100m a pak se naštěstí vrací, taky to není dobře, protože pískám a i volám, a chvíli trvá než se otočí, ale na druhou starnu je to zdrhání za zající čím dál řidší (loni jen dvakrát, ale nikdy neutekla z mého dohledu).....takže já, pokud jdu ven a vím, že budou navolno, tak nevyjdu bez pamlsků a nikdy bez píšťalky, zatím to na holkách funguje, na prckách 100% a s Bolčou už jen dovychytáme ty zajíce, ale není to už tak horké Mrk

 

 

 

 

Markosta a hafani (Bolla, Ammy, Lucka, Shirley a Gaya)

maxwell
Obrázek uživatele maxwell
Offline
Viděn(a): 6 let 6 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
lucifer-nějak tak jak

lucifer-nějak tak jak popisuje markosta jen my to máme bez píšťalky se zavoláním.Pochvala je Maxovi nadevše..Mates

Psí pohled umí promlouvat tím nejkrásnějším jazykem..

http://www.max-labrador.estranky.cz/

 


klaroush
Obrázek uživatele klaroush
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 12.5.2010
Roxy nechodí jen na dlouhém

Roxy nechodí jen na dlouhém vodítku. Chodily jsme spolu ven klidně i na volno, ale jen do té doby než mi zdrhla. Dnes jsme byly na cvičáku a vše co jsem potřebovala vědět mi bylo zodpovězeno, takže doufám, že jsme na dobré cestě.

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Maxwell napsala: Pochvala je

Maxwell napsala: Pochvala je Maxovi nadevše..

 

Tak neusni na vavřínech, kdybys pořizovala dalšího psa, jsou i psi co potřebují pořádnou motivaci (pamlsky apod.) a samotná pochvala jim rozhodně nadevše není Mates

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

maxwell
Obrázek uživatele maxwell
Offline
Viděn(a): 6 let 6 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
VeVes- samozřejmě,že k

VeVes- samozřejmě,že k pochvale  patří i nějaká ta mňamka to je jasný..masové sušenky ty má rádMrk

Psí pohled umí promlouvat tím nejkrásnějším jazykem..

http://www.max-labrador.estranky.cz/

 


Elizabeth
Obrázek uživatele Elizabeth
Offline
Viděn(a): 5 let 7 měsíců zpět
Registrace: 17.4.2008
Přesné znění Zákona o

Přesné znění Zákona o myslivosti č. 449/2001 Sb., paragraf 14 odst. 1e):


Myslivecká stráž je oprávněna usmrcovat v honitbě toulavé psy, kteří mimo vliv svého vedoucího ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení pronásledují zvěř; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení. Toto oprávnění se nevztahuje na psy ovčáckých a loveckých plemen, na psy slepecké, zdravotnické, záchranářské a služební; usmrcovat kočky potulující se v honitbě ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení.

Zuzka a Chandler (8.3.2008) Brno + Brno - venkov

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Klaroush: To je dobře, když

Klaroush: To je dobře, když spolu budete cvičit, váš vztah bude úplně o něčem jiném a bude se vám líp žít oběma, spousta problémů zmizí postupem času sama, chce to opravdu zaměstnat hlavu. Vycvičenému psovi mohu dát mnohem větší svobodu, protože vím, že mne kdykoliv poslechne. Starší čuba už vodítko ani nemá, žádné nepotřebuje, štěně jen přes frekventovanou silnici a při cvičení. V lese nenechávám psy slídit v krytinách ani pronásledovat zvěř, drží se tak 20 - 30m kolem mě, s myslivci nikdy žádný konflikt nebyl.

Petula
Obrázek uživatele Petula
Offline
Viděn(a): 9 let 1 měsíc zpět
Registrace: 24.3.2009
My u Smokie už také můžeme

My u Smokie už také můžeme fungovat bez vodítka (jen když jdeme u silnice, tak je na vodítku, není zrovna moc zvyklá na auta...to jsme zanedbali). Na přivolání fuguje bezvadně, u nohy jde taky...pamlsek mám pro ní vždy připravený. U Falca je to vše mnohem horší, je mu rok a stále se nám nedaří ho naučit na přivolání, venku prostě neví, že se jmenuje Falco a že patří k nám. Zatím selhalo všechno, co zabralo u Smokie. Včerejší procházka byla opět zkouškou přivolání, dám povel...nereaguje...otáčím se a jdu opačným směrem...Falco ihned zareagoval a přiběhl. Trénovali jsme to celou prochajdu, ale jak dlouho bude trvat než přiběhne bez toho aniž bych se musela otáčet a odcházet od něj? JIiak co se týká procházek v lese, tak na to jsem hodně opatrná, mám strach, ale Smokie se drží tak do 50m od nás, u Falca je to horší , to je dobrodruh, ale většinou se drží okolo Smokie a teď ho mám většinou na dlouhém vodítku.

Peťula, SMOKIE  *18.9.2008 a FALCO *4.2.2010, Teplice

"Psi nejsou celým našim životem, ale díky nim je náš život úplný."

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Petula - u těch ,,dobrodruhů"

Petula - u těch ,,dobrodruhů" je to vždycky trošku složitější:o)) On se musí naučit, že směr procházky určuješ ty a ne on a to bude chvilku trvat, pokud mu to zatím takhle procházelo..ale je super, že na to reaguje, někteří psi nezaberou ani na to...takže buď ráda:o) Hodně se vám toho ulehčuje...každopádně bych na nácvik přivolání radila chodit jen s ním - nebrat s sebou Smokie...to je záležitost jen vás dvou a v tu chvíli je zbytečné, aby u toho byla i ona akorát jí to může mást...navíc vy si spolu potřebujete vytvořit pevnější pouto a musíš docílit toho, aby se na tebe navázal víc než na psí členy domácnosti ( ve vašem případě Smokie ), proto je velmi důležité vyčlenit si nějaký čas z každého dne, kdy budete jen vy a to samé i se Smokie. Uvidíš, jak se pak vše zlepší...na procházkách ho od sebe nenech vzdalovat více než nějakých 15m, jakmile tu hranici překročí, hned ho volej zpět a nebo rychle změň směr, aby si tě musel více hlídat...jakmile dojde, pochvala popř. pamlsek a hned zase pustit a za nějakou dobu si tu hranici sám začne udržovat a sám se bude vracet a dělat si tzv. kolečka aniž bys ho k tomu musela pobízet:o) Chce to jen důslednost a trpělivost

 

Petula
Obrázek uživatele Petula
Offline
Viděn(a): 9 let 1 měsíc zpět
Registrace: 24.3.2009
Jackey-když jdeme ven, tak

Jackey-když jdeme ven, tak máme povětšinou psy rozdělené, já jednoho a přítel druhého. Jelikož je Falco více fixovaný na mě, tak s ním cvičím já a přítel si popojde dál se Smokie a zase trénuje jí. Falco právě na procházkách neudrží moc dlouho pozornost, je hrozně roztěkaný. Pamlsek a ani jakékoli moje pochvaly a blbosti, které dělám ho neudrží moc ve střehu. Trochu se to s přibývajícím věkem zlepšuje. Já se moc fixuju na to, že Smokie v jeho věku už tohle zvládala bez problémů. Teď týden zkoušíme taktiku nepříjde-ocházím a docela začíná chápat, už jsem párkrát nemusela ani otočit a přišel, ale není to nic jistého, jak jsme zvyklí u Smokie. Musíme na tom pořádně zamakat, v dubnu jedeme na dovču a tam už tohle musí fungovat 100%. Jinak Falco je učenlivý a bystrý, ale tenhle povel se prostě nechce naučit. Ale máš pravdu...s důsledností a trpělivostí to určitě zvládneme.

Peťula, SMOKIE  *18.9.2008 a FALCO *4.2.2010, Teplice

"Psi nejsou celým našim životem, ale díky nim je náš život úplný."

Stránky