Štěně s PP nebo BEZ PP?

438 příspěvků / 0 nových
Poslední
Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Ještě něco: Myslím že chovu

Ještě něco: Myslím že chovu labradorů by nejvíc ze všeho prospěl tlak na kvalitu místo na cenu ze strany kupujících. U nás je to pořád pro většinu priorita číslo jedna, proto i takový zájem o štěňata z množáren - jsou nejlevnější. Přijde mi, že na západ od nás mnohem víc lidí hledí na kvalitu, protože už pochopiíli, že starat se jen o cenu nemusí být až taková výhra. Ale kvalitně odchovat štěňátka prostě něco stojí. Problémy chovu vidím úplně jinde, takže dohadovat se pořád dokola, zda jsou u nás štěňata o ticku dražší než by měla být .... Asi pořád nechápu smysl takové diskuse.

arthur
Obrázek uživatele arthur
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 11.4.2011
Smysl diskuze?Já myslím,že

Smysl diskuze?Já myslím,že cena do diskuze patří tak jako jsou zdrav.testy,výsledky atp.

Beenee
Obrázek uživatele Beenee
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Vsadím své nové boty na to,

Vsadím své nové boty na to, že kdyby se v Česku narodil "kvalitní" vrh štěňat labradorů, chovateli by lidé utrhali ruce bez ohledu na to, kolik by si řekl peněz. Ono pod pojmem "kvalitní" se dá představit také spousta věcí. 

Lenka, Danny a Kip z Brna

Lamaya
Obrázek uživatele Lamaya
Offline
Viděn(a): 6 let 6 měsíců zpět
Registrace: 11.5.2013
Zdravím :), minulý týden jsme

Zdravím :),

minulý týden jsme si přivezli malého labradora bez PP....údajně narozené 18.3....tedy cca 7 týdnů....zvyklý již na granule -matka labrador-otec labrador 44 kg(bohužel jsme je neviděli).Paní se dušovala,že takto odchovala už 100 štěnat.....udajně odčervené,ale nenaočkované.

 

Jaké obrovské překvapení pro mě bylo u veterináře,který konstatoval začervené štěně(velké bříško),zpochybnil staří (7 týdnů -3,5 kg,velikost menší)a rysy labardora že tam tedy zatím jsou.Vždy jsme měli psy,vždy to byli kříženci(foxteriér,..).Poprvé jsme se rozhodli pro většího psa.Věděla jsem,že bez PP není záruka čistokrevného psa...ale proboha toto!!!!!!!!!Jsem neuvěřitelně zklamaná.Je nějaká možnost jak paní množitelku vytrestat,která v telefonu se stále dušuje pravostí labardora.

 

Štěně v žádném případě vracet nechci a chci zabojovat pro jeho nápravu na zdraví.Paní říkala,že granulema bylo krmené,ale jakýma neřekla,že prý je to uplně jedno.Zatím ho tedy krmím Pedigree Junior 4 x denně.Jak mu ještě můžu pomoci s lepším vývinem??????

Děkuji moc předem za rady :)

 

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Co na to říct.... zvolili

Co na to říct.... zvolili jste zvíře bez PP a toto se dalo čekat. Nemáte žádnou možnost množitelku vytrestat, jelikož množitelé nemusí nic, pokud jim člověk naletí, je to jen jeho problém. Rozhodně změnit granule, jelikož na Pedigree mít rozhodně žádný lepší vývin nebude, to ho rovnou můžete krmit odpadky. 

 

Jinak příspěvek jsem přesunula do odpovídajícího tématu, čili sem. Škoda, že jste si ho nepročetli dřív, než jste udělali tento krok.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Ájinka
Obrázek uživatele Ájinka
Offline
Viděn(a): 4 roky 11 měsíců zpět
Registrace: 25.5.2007
Množitelku lze vytrestat

Množitelku lze vytrestat jedině zveřejňováním jejího jména a bydliště. Jinak se nic dělat nedá. :-(

 

Určitě změnit granule a čekat co z toho vyroste ....

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Lamayo, to je snad sourozenec

Lamayo, to je snad sourozenec toho druhyho "labradora", kterej se tu vyskytl minulej tejden? Stejnej vek, stejna vaha,.. Jak proboha muzete koupit z takovych podminek, kde se baba netaji tim, ze to takhle rejzuje co to jde? Jak si muzete myslet, ze kdyz neockuje, ze to ma v poradku? Tim, ze zverejnite jeji jmeno, vas muze tahat po soudech (nebo tim muze aspon hrozit), navic tim to tak cely skonci, pro ni zadny postih neexistuje.

 

Stene krmte poradne, zapojte se do osvety a poslete tam babe veterinarni spravu (spis pro svuj klid, jinak je to bez ucinku). A uz proboha nekupujte bezpapiraky, tady vidite, ze minimalne stovka "labradoru" bez PP pochazi nekde ze stodoly, zacerveny, neockovany. I diky vam.

veronika & retrívři v útulcích

 

Stránky