Štěně s PP nebo BEZ PP?

438 příspěvků / 0 nových
Poslední
Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Musím souhlasit se Sallynkou

Musím souhlasit se Sallynkou a Vandikem, že podkus není vidět. Známe labíka (bez PP), co má takový podkus, že vypadá jak dědula bez zubní náhradyNejsem si jist

 

Ale jinak souhlasím s VeVes a Jackey, že je rozdíl mezi temperamentem a nevychovaností. Za mě je temperamentní pes určitě fajn, ale vše má své meze. Aby mi můj pes skákal až někde za hlavu, trhal mi něco před očima nebo si vyžadoval pozornost za každou cenu. To teda ne. Poslouchat a ctít mě musí i ten nejstřapatější kříženeček, kterého bych si osvojila. Je hezké, že jste "nezlomila" jejího ducha. Ano, líbí se mi souznění pána a psa, kde pes má své důstojné místo. Ale místo beta. Ten alfa samec a vůdce musí být respektován, takže když něco řeknu, tak to platí. Psa jsem nedrilovala ani nic podobného. Jen přes plné bříško, přirozenou autoritu a dominantní postavení se dá změnit hodně. Takže výsledkem bude temperamentní pejsek, který bude akční-s podkusem nebo bez, a pracovat pro radost jak svou, tak hlavně svého pána. 

 

A s kloubíky opravdu pozor. Já svého psa šetřila a díky bohu za to. Stejně se nejlépe unavil při interaktivních hrách. Takže když jsme pak šli na větší procházku, druhý den měl klid, apod (nošení do schodů je samozřejmost). Bráchu mého psa nešetřili a výsledkem jsou zdevastované lokty i kyčle už v 1,5 letech jako u staříka...Tudíž pohyb ano, ale kontrolovaný a nic nepřehánět.

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Lusy
Obrázek uživatele Lusy
Offline
Viděn(a): 8 let 2 dny zpět
Registrace: 13.11.2012
Sallynko ano na profilu je

Sallynko ano na profilu je Lusy,má foto i  na      www.sendylus.rajce.idnes.cz

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Prosím debatu o Vánocích a

Prosím debatu o Vánocích a mimo toto téma směrovat do "Hospody" či příslušných témat. 

Lusy
Obrázek uživatele Lusy
Offline
Viděn(a): 8 let 2 dny zpět
Registrace: 13.11.2012
Ahoj Eliško,zkusila jsi nosit

Ahoj Eliško,zkusila jsi nosit do schodů 30kg?No já to vydržela do 23kg pak už capká po svých a máš vidět jak skáče vždy z posledního schodu radostí že to zvládla sama,šetřím ji klouby,cpu ji alavisem3 nešetřím opravdu na ni co se týče peněz ohledně výživných kloubních doplnku,ale ona je jak na pérách,furt pohupuje,hned předemě štíp,hned za mě štíp,nějaké fuj nesmíš ,na ni neplatí,začne zběsile běhat dokola jak čert,začne štěkat a vyzývá mě ke hře,otočím se jdu pryč-co myslíš že udělá-skočí na mě zezadu,chytne mě za loket štipne a zase štěká,známý myslivec poradil švihnout prutem,co myslíš -prutem jsem švihala,řvala,vyvalovala jsem oči-----nic,prut mě vytrhla,utekla mě a v patřičné vzdálenosti si ho ukasovala jak kleštičky na plech,nebavila,jsem se sni,co myslíš-přišla položila mě hlavu na klín a kukala.............po mém domluvení že to a to nesmí se chápavě a dlouhave podívá,lehne si a bud spi,nebo si jde žužlat rožek od polštáře,neuvěřila by jsi co to má za zlozvyk-žužle rohy od polštářů a divne se u toho vlní,jak když malé štěně pije od feny tak asi to tak nějak vypadá,no a pak je na chvíli klidná,ale POZOR na mého manžela který ji nikdy nepleštil přes zadek má opravdu respekt,ale jen z něj,to má uši zklopený a jde jak kůn brázdou,no asi tak-je to štěně-bude to o.k ,je to jako s dítětem,mám 2 holky taky každá povahově jiná,starší 19let-klidná,mladší 15 paličatá,jsme jejich autorita jak všichni říkáte,ale nejsem diktátor,tak vychovávám i Lusy-chci aby dýchala sama a ne až ji to dovolím...............

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Lusy, ano neznám vás, ale ani

Lusy, ano neznám vás, ale ani vy neznáte mě, protože jinak by jste nemohla napsat to, co jste napsala :-D A opravdu vám nezávidím..to ani nemám v povaze :-)

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Lusy, nezlobte se na mě, ale

Lusy, nezlobte se na mě, ale tohle je opravdu síla, to co tu popisujete...a navíc má už teď 30kg a to říkáte, že jí šetříte klouby? Achjo...

Lusy
Obrázek uživatele Lusy
Offline
Viděn(a): 8 let 2 dny zpět
Registrace: 13.11.2012
co by jsi dělal ty ?postavila

co by jsi dělal ty ?postavila bys ji výtah z kladky a tahala by jsi ji nahoru jak kyblík,na stavbě?Bydlíme 10 schodů nahoru v rodinném domě,mám přestěhovat radši moje rodiče na vrch a bydlet dole?

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Souhlasím s Jackey, i podle

Souhlasím s Jackey, i podle fotek má fenka dost nadváhu a pokud jí k tomu dovolíte radostně skákat ze schodů a podobně, tak se připravte na to, že za pár let bude mít velké problémy s klouby a bolesti. Není potřeba ji ze schodů nosit, ale měla by chodit kontrolovaně, nejlíp na vodítku.

 

K tomu ostatnímu - zakazovat, řvát a mlátit prutem nemá smysl. Chudák fenka vůbec neví, za co je bitá. Místo řvaní "to nedělej, tohle nesmíš" ji naučte, co MÁ dělat. Jít klidně u nohy, najít a přinést aport, najít po stopě pánečka, oběhnout strom... Pes (a labrador zvlášť) je nejšťastnější, když může něco udělat pro svého pána. To není žádné "ubíjení ducha", to je naopak rozvíjení vztahu pána se psem. Jaký "výjimečný vztah" má se svým psem pán, který ho mlátí prutem? A navíc, čím líp má člověk psa vychovaného a vycvičeného, tím víc svobody mu může dát, protože ví, že se na něj vždycky může spolehnout. To je ten pravý vztah se psem, ne řvaní a prut.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Vaše fenka váží 30 Kg? To mi

Vaše fenka váží 30 Kg? To mi přijde opravdu moc na její věk a nemohou za to jistě těžké kosti ... ale jak jsem psala, pojďte vést debatu jinam, zde to nemá co dělat, již se to netýká PP a bez PP. 

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Naprostý souhlas s Efkou

Naprostý souhlas s Efkou :-)

 

Jo radši jí ale nechte lítat jak blázna, skákat ze schodů atd a pak se na ní za pár let můžete dívat, jak nemůže přes bolest ani vstát s pelechu..ale proč ne, jen tak dál..přece nechcete ubíjet jejího ducha a narušovat si váš vztah...

Stránky