Štěně s PP nebo BEZ PP?

438 příspěvků / 0 nových
Poslední
vandik
Obrázek uživatele vandik
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 7.4.2012
Ahoj Lusy, to co píšeš, jsou

Ahoj Lusy, to co píšeš, jsou pro mě úplně nové informace, já ani nevěděla, že jedna ze sestřiček, tedy Vaše Kiara - Lusy, má předkus. My byli na návštěvě u štěňátek jen jednou, v necelých 6 týdnech, kvůli tomu, že bydlíme docela daleko. Kiaru s červeným obojkem jsme tam také viděli, paní chovatelka o ní říkala, že je nejtemperamentnější, taková zvědavka a taky že se tak před námi projevovala, nezdálo se, že by vypadala jinak, měla nějakou jinou pusinku. Pamatuji si, že nám o ní říkali, že je spíše lepší, když je štěňátko temperamentní, protože se s ním dá pracovat, narozdíl od nějakého líneho nepracovitého. My jsme si vlastně Kellynku zamluvili až v jejich 4 týdnech (29.4.), kdy se na ní náhle uvolnila rezervace. Informace o tom, že je jedna fenka volná se objevila na jejich webových stránkách a jen jak jsme to zjistili, tak jsme tam hned volali, měli jsme už dávno vyhlídnuté všechny možné CHS, kde se v tu dobu narodila nebo měla narodit žlutá štěňátka. Žádné velké požadavky jsme ani neměli, byli jsme a stále jsme co se týče psů začátečníci, tady na webu jsem našla informace, že bychom si měli ohlídat RTG kyčlí a loktů rodičů, popřípadně prarodičů, testy na EIC a pak šlo taky o to, aby se nám to štěně a rodiče aspoň jakštak líbili. Nejdříve jsme se chtěli řídit cenou, mysleli jsme že seženeme někde třeba i žlutou fenku za 8000, ale pak skoro všude byla cena spíše 10-15000, většinou těch 12000, takže jsme to pak už ani cenou neřídili a šlo nám o to, abychom vůbec nějakou žlutou fenečku podle našich představ našli a mohli si ji ještě před létem a nejlépe na Den dětí odvést domů.

Jinak co se týče naší alergie, Kelly měla zatím jen jednu alergickou reakci a to na očkování ve 3 měsících, na to se vzteklinou, otekly ji oční víčka, pysky, uši, naši veterinářku to sice zaskočilo, ale nepřišlo ji to až tak nezvyklé, už se s tím prý i setkala a prostě jen zkonstatovala, že před každým dalším očkováním ji bude muset dát antihistaminika a napsala to do očkováku. Nafocené to nemáme, bylo to večer a veterinářka ji hned píchla injekci, po které otok splasknul. Reakci na hmyz snad nemá, už jí pokousali asi i blechy - v létě našla čerstvě chcíplého ježka a jen k němu přičuchla a už na ní přeskočili, odnesla si je z procházky pak domů a naštěstí díky spotu z ní začaly během půlhodinky vylézat a každou chvíli jsem ji na hlavě nacházela omráčenou blechu, celkem asi 8. Nevím přesně jak to funguje, ale myslím, že pochcípaly, až když se do ní zakously, ale možná se pletu. Jinak my krmíme normálním krmivem (Acanou), problémy nemá, ale když o tom teď přemýšlím, tak docela často mívala vyrážku na bříšku, až teďka poslední měsíc a půl, jak je chladněji a možná venku méně hmyzu, tak už vyrážku na bříšku nemá, možná to byl také projev alergie.

Já si zvykla, že paní chovatelka na emaily až moc neodepisuje, takže jsem spíše začala dávat informace o nás jen na Kellynky stránky s tím, že si to může paní chovatelka kdyžtak přečíst. Také jsem se často koukala na stránky Lusynky, ale pak jste je asi zrušili. Má to nějak souvislost s tím zklamáním?

Kontakt na další sourozence nemám, ale vím kde by se dali dohledat, takže kdyžtak napíšu do soukromé zprávy.

http://kelly-kmitova.webnode.cz

vandik
Obrázek uživatele vandik
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 7.4.2012
Koukám, že jsem tam zase

Koukám, že jsem tam zase zamotala - napsala předkus, a ona má Kiara-Lusy podkus...ale pointou prostě mělo být, že jsem o tom vůbec netušila.

http://kelly-kmitova.webnode.cz

Lusy
Obrázek uživatele Lusy
Offline
Viděn(a): 8 let 2 dny zpět
Registrace: 13.11.2012
  Zdravím tě Vando a

  Zdravím tě Vando a Kelynko,ješte jsem si vzpomněla že kupní slouvu co máme ,tak tam máme zmíněný akorád podkus zjišten v 7.týdnu-to mě ted rozesmálo,že by taková zkušená chovatelka zjistila podkus až v 7.týdnu u svého štěnete?Nějaké lokty a to co jsi psala tam vůbec nemáme,my jsme byli odepsaní už napořád z výstav-podle mě,jinak se kuněte všichni že jsem taky krásní i z podkusem na stránkách www.sendylus.rajce.idnes.cz    máme tam fotečky-roštanda to je ale máme doma i teriéra a to jsoum větší paličáci takže ji z výchovou zvládáme no manžel ji zvládá lepší,já jsem jako její kamarádka,nebo mamina,ale prosímtě byly jsme vždy pozváni mailem osobně na srazy,celkem 2krát tan třetí už nás chovatelka nepozvala-nevím proč,jaký k tomu měla důvod,co vy vy jste pozvání dostaly?Víš mrzemlo mě ,že tam byl tatínek Lusy-taky bych měla na chovatelku dotazy,vy jste tam byli,ale my nebyli pozvaní.....asi chovatelka nechce aby jsme něco řekly co není na místě,ale ještě s Lusy-mám švagra myslivce byli jsme ted na honu,Lusy se vůbec nebála střelby byla velice šikovná,probírala jsem to ješte z jednou chovatelkou na honě náš problém,a ta mě řekla že můžeme když je taková šikula udělat aspon lovecké zkoušky-už mám veškeré náčiní a pilně cvičíme-Lusy je tasmánský čert,ale mě to strašně nebíjí ta její živost,a celkový dojem když to shrnu celou tady tu diskusy od všech včetně Martiny i Vám všem tak mám vzkaz pro všechny:Lidi jsme štastná že mám moji Lusy-Kiaru od LP ale už pohrdám chovatelkou AB se zmíněné chs,pro její práci-myslela jsem že to dělá s láskou se srdcem odhodlaným prosadit tuhle nádhernou rasu........Kelynko budeme si psát aspon někdy papa Jitka s Lusuli-jo a všichni kdo se nám ted budete kukat na naše  fotky tak chvalte a nebo mlčte,Lusy si to zaslouží s tou svoji papulkou.Miluju ji.Je to moje papulinda.

Lusy
Obrázek uživatele Lusy
Offline
Viděn(a): 8 let 2 dny zpět
Registrace: 13.11.2012
proboha ted co ešte tady čtu

proboha ted co ešte tady čtu je ten rodokmen,já ho ted vytáhla po půl roce ze šuplíka a čtu tam taky ty Vaše Rocheby ,nerozumím tomu teda je někdo kdo mě něco o tom řekne?

Lusy
Obrázek uživatele Lusy
Offline
Viděn(a): 8 let 2 dny zpět
Registrace: 13.11.2012
No ale musím teda ještě

No ale musím teda ještě říci,že Lusula je fakt temperament a jediné co se paní Saše Bráblíkové povedlo,že ji nám dala do rodiny,Lusy se knám hodí,jsme taky temperamnetní rodina a nabíjíme se vzájemně kromě toho jsme i motorkáři,tak když nelítám po poli se psem tak lítáme na motorkách letos jsme toho ale najezdily málo jen 6500km ale za to jsem nachodila s Lusulí hodně  hodně km-abych tu její živost zkrotila,miluju to na ní když mě pořád poštipuje a okusuje jak pila,tak to se Saše povedlo+

vandik
Obrázek uživatele vandik
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 7.4.2012
Jitko co se týče pozvání na

Jitko co se týče pozvání na sraz, tak my byli emailem pozvaní pouze na ten první sraz, jak byl v Nejdku u Lednice. O druhém říjnovém srazu jsme se dozvěděli pouze z webových stránek týden předem a to je pro nás fakt málo, chodím o víkendu většinou do práce a už jsem měla naplánovanou směnu, navíc Kelly byla zrovna po úraze, ještě neměla úplně zahojené šití atd, takže jsme nepřijeli. A o třetím srazu jsme se také dozvěděli pouze z webových stránek chs, zase opět pouze týden předem, opět nás nikdo nezval. Ale moc jsme chtěli jet, tak jsem si zařídila v práce volno a napsali jsme email, že přijedeme. A přišla mi odpověď, že se na nás budou těšit. Takže Jitko nebuď smutná, možná Vás neodepsali, prostě se jen už "vykašlali" na nějaké pozvánky.

Jo a Lusynka je moc krásná, to si piš!!! Je to přeci naše sestřička a klidně se spolu někdy můžeme setkat!

http://kelly-kmitova.webnode.cz

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Lusy, nevim, jak velkej

Lusy, nevim, jak velkej podkus mate, ale v pripade nejakyho mensiho je jeste docela sance, ze se celist jeste dotahne.

Ja bych teda mela vic obavy z tech alergii, kdyz z osmi stenat maji minimalne tri reakci na ockovani a/nebo hmyz. Chce to vsude nosit prasky proti alergii a byt pripraven je pouzit, kdyz treba na vychazce dostane pes od neceho kousanec. Stejne tak opatrne, az budete priste ockovat.

 

A pokud vas bavi hony, neni nic snadnejsiho, nez si udelat jednu loveckou zkousku a mit psa do praxe. Směju se

veronika & retrívři v útulcích

 

Orin
Obrázek uživatele Orin
Offline
Viděn(a): 1 rok 3 měsíců zpět
Registrace: 8.6.2009
Mno, já bych si po pročtení

Mno, já bych si po pročtení celé té diskuse o (ne)zodpovědných chovatelích dovolil položit obrácenou otázku pro ty, kteří si myslí, že chovatelé jsou nezodpovědní, když se třeba po roce odmítnou podílet např. na operaci loktů, apod.

 

Majitelé štěňat - jaký přístup byste si představovali od z vašeho pohledu zodpovědného chovatele? Měl by vám vrátit peníze, měl by si od vás automaticky štěně vzít zpátky, měl by vám zařídit jiné štěně které bude (z vašeho pohledu) bezvadné, nebo co by tedy měl udělat? A závisí tahle volba na tom, co se psovi zrovna stalo - tedy jestli má zdravotní potíže (epilepsie, lokty, kyčle, srdce), jestli má vrozenou vadu, která se projevila až po odběru štěněte (při vadě před odběrem se neptám, tak je myslím situace naprosto jasná), jestli má např. nestandardní povahu, jestli se nestal výstavním šampionem, jestli nepracuje jak byste si představovali, jestli... Jaká je vaše představa?

 

Podotýkám - neptám se abych provokoval, opravdu mne zajímá pohled majitelů - nechovatelů...

--

Petr + Teddy + Kira

Lusy
Obrázek uživatele Lusy
Offline
Viděn(a): 8 let 2 dny zpět
Registrace: 13.11.2012
Ahoj orine,máš zajímavou

Ahoj orine,máš zajímavou přezdívku jako čokoláda-kterou mám ráda,proto ti odpovím,úplně laicky-no vůbec nevím co to lokty jsou, myslela jsem že pes má 4 nohy,no ale čistě hypoteticky kdybych od tebe měla štěně to bylo mooooc nemocné a za 1rok by mě to stálo moooc úsilí o jeho zdraví bych já bojovala jako lev a tobe myslím tím taky hypoteticky bych ti určitě psala jak na tom jsem a čekala bych nejen vrácení peně za štěně ale podílení se na různé vyšetření a operace atd,štěně bych ti nikdy nevrátila proč?protože by to byl můj mazel a je jedno jestli by byl nedokonalý nemocí-prostě bych se ho nevzdala,ale tebe bych za to taky neodsoudila jen bych chtěla at neděláš chyby dál ale čekala bych tu finanční pomoc na doktory tod vše-je to pouze muj názor,laika nechovatele,je to určitě hodně složité mít chs-ale s tím do toho jdete ne?Vy chovatelé-co tomu rozumíte-genetika,vrozená,vyvojová,bonitace atd,no a my vám věříme.Je to pouze můj názor no a ted čekám sprchu od chovatelů kritiky,podme do toho baby vjedeme si do vlasů......

Lusy
Obrázek uživatele Lusy
Offline
Viděn(a): 8 let 2 dny zpět
Registrace: 13.11.2012
Ahoj Vando a Kelinko,tak to

Ahoj Vando a Kelinko,tak to jsem jí chovatelce křivdila,myslela jsem že každý zodpovědný chovatel by měl i osobně přes mail pozvat,když chce všechny vidět a kord když je tam návšteva ze slovenska,ale jsme už taková kde mě nezvou nechodím a nechápala jsem když to 2krát udělala tak proč ne  potřetí,mám svoji hrdost,vnucovat se nebudu,jsem ze staré škole a slušnost a  etika mě něco říká.Žijeme přece v moderní době a od toho máme techniku,co by se stalo kdyby to poslala ještě všem ,kolik by to zabralo času?10minut,možná,no to je můj názor,taky mám hodně práce a pracuji na plný obrátky,ale čas pro své zákaznice si vždy najdu.Tak papa poplkáme večer,Jitka

Stránky