Štěně s PP nebo BEZ PP?

438 příspěvků / 0 nových
Poslední
veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Kdyz si od tebe (hypoteticky)

Kdyz si od tebe (hypoteticky) koupim stene, a prijdu na tebe za rok, ze stene neco ma, tak ty udelas co?

koupíš štěně a za rok přijdeš s tím, že má vadu, kterou nikdo nemohl předvídat, a kvůli tomu se ti už nehodí do života

 

jo to je paradicka s tim prekrucovanim. Směju seJa ti ho ale nebudu chtit vratit, jen ti tu vadu nebo neco oznamim. Ty mi nabidnes, ze si stene vezmes zpet, nebo pokud si ho budu chtit nechat, tak mi reknes, ze s tim vysledkem budes dal pracovat? Takhle je to mysleny? 

 

A ten clovek, kteryho sem zminovala, ma cenu obvyklou. Ani nizkou, ani vysokou, proste obvyklou. Chov v zadnym pripade nedotuje, spis naopak, a z toho plyne jeho vetsi produkce stenat. Kam myslis, ze by dosel, kdyz by vyprodukoval abecedu psu, ktery kazdej ma neco a furt dokola? On to prave dela tak, aby ty vady co nejvic eliminoval a vydelali na tom vsichni. Tim, ze lidem vraci cast ceny, tak se o tech vadach dozvida (jde treba i o vyssi dkk, pres kterou zvire neprojde do chovu) a dela vsechno pro to, aby je maximalne eliminoval. Nejde to stopro, samozrejme, ale vsichni sou spokojeni. On ma prehled o odchovech a tim padem o tom, co nesou jeho zvirata, a majitel je rad, ze ma zvire, kde cena odpovida kvalite (nebo ze chovatel zadotuje cast nakladu na leceni / operaci / specialni stravu,...). Taky ma majitel pocit, ze to chovatel nak resi a umi se k tomu nejak postavit. Kdyz je spokojenej majitel, rekne to znamym, nebo si od toho chovatele poridi dalsi zvire a chovatel nema o zajemce nouzi. Nerikam, ze je to ta nejspravnejsi cesta, ale jde to a evidentne to funguje.

 

Jde treba vracet i cast kupni ceny, kdyz clovek zvire uchovni, nebo jen udela rentgeny, nebo jiny zdravotni vysetreni atd. Majitel ma pak rtg zadaco a chovatel ma prehled o odchovech a i o svych zviratech.

veronika & retrívři v útulcích

 

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Jen aby nedoslo k omylu - ja

Jen aby nedoslo k omylu - ja sem po zadnym mym chovateli nic nechtela, nic sem nevymahala, za nic. Ale premejslim, az budu chovat (Hlasitě se směju) asi tak za pet az sedm let, jak to resit. Znam majitele, ktery naslibujou, jak se psem budou delat a co vsechno a nakonec skonci na gauci a chovatel netusi nic, jak je to se psem - ohledne zdravi, exterieru nebo nejaky prace. Proto bych vitala kazdy info, i to negativni, prave abych se podle toho zaridila. A jak jinak motivovat majitele k tomu, aby delali vysetreni, uchovnovali nebo proste jen rekli, ze pes neco ma?

veronika & retrívři v útulcích

 

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Veroniko, sama jsi tu pár

Veroniko, sama jsi tu pár stránek zpátky psala, že kdyby tvůj pes měl špatný lokty, tak poletí zpátky k chovateli rychlostí blesku, protože nebudete svoje aktivity přizpůsobovat nemocnýmu psovi. Takže mi netvrď, že něco překrucuju.

 

Nevím, osobně bych si asi nevzala štěně od chovatele, který nabízí "záruku chovnosti", a kdybych chovala, tak bych měla velký problém prodat štěně někomu, kdo by něco takového požadoval. Připadá mi, že je v takovém případě pes vnímaný jen jako "chovný materiál", případně "sportovní náčiní". Ne jako parťák v dobrém i zlém. Ano, pokud by mi majitel mého hypotetického odchovu oznámil, že má jeho pes třeba blbé lokty, tak bych mu nejspíš nabídla nějakou spoluúčast na léčbě. Ale bylo by to ze slušnosti a dobré vůle, rozhodně ne proto, že by to byla moje povinnost a zodpovědnost.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
A stran té motivace majitelů

A stran té motivace majitelů - Baysha má zrentgenované kyčle, lokty i ramena, plus chovatelka ví o dalších dvou věcech, které sice Bajši nijak nevadí, ale můžou být potenciálně dědičné. A nemusel mi k tomu platit nikdo nic.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
veroniko, já už jsem viděla

veroniko, já už jsem viděla kupní smlouvu, ve které má chovatel RTG jako povinnost pro budoucí majitele..to mi přijde jako fajn..aspoň pak má chovatel opravdu přehled o jeho odchovech co se týče zdraví a tím pádem pak s tím může dál pracovat...

 

Jen bych chtěla ještě něco podotknout..všichni tu odsuzujete velké chovky, když mají třeba i dva vrhy za rok, ale uvědomujete si, že bez nich by nebyl chov? Nemyslím teď ty množírny, kde jim je jedno, co čím kryjí, feny mají štěňata už v necelých dvou letech apd. ale ti, kteří to opravdu dělají zodpovědně, mají nějaký chovatelský záměr, ale ,,bohužel" mají více fen, u kterých nechtějí prišvihnout reprodukční období a hned jsou v očích lidí bráni jako ti, co to mají jen na byznys...myslím, že každá mince má dvě strany... neříkám, že tímhle směrech bych se třeba v budoucnu chtěla ubírat já, ale neodsuzuji je :-)

Mě stačí to, co mám doma..zatím :-D Nedokážu si totiž představit se svými psy nepracovat a to pak člověka časově jaksi trochu limituje, když to chce dělat na nějaké úrovni...

vandik
Obrázek uživatele vandik
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 7.4.2012
Když to tak pročítám, tak jen

Když to tak pročítám, tak jen chci podotknout, že my třeba v kupní smlouvě máme napsané, že se zavazujeme po uplynutí jednoho roku provést oficiální vyštření kyčelních a loketních kloubů a protokol poskytnout chovateli (chovatelka však říkala, že pokud nechceme chovat, tak stačí jen neoficiální, hlavně aby se vědělo, jak na tom ten daný pejsek je, a kdyby mu vyšlo něco špatně, tak aby se klouby více šetřily). Je tam i více závazků, třeba i to, že budeme dávat chovateli info o štěněti, přivezeme ho ke kontrole v období růstu, zda dobře prospívá.  A také to, že kdyby se vyskytly nějaké závažné skutečnosti spojené se zdravotním stavem či chováním psa, tak máme nejpozději do jednoho měsíce chovatele informovat, zvláště v případech kdyby bylo důvodné podezření, že to mohlo vzniknout na základě dědičných vad a poruch.

No asi tu teď vypadám jako velký obhájce CHS od LP, ale prostě mě nepřijde, že by se paní chovatelka nestarala o své odchovy a nezajímala se o jejich zdraví.

http://kelly-kmitova.webnode.cz

vandik
Obrázek uživatele vandik
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 7.4.2012
"nechceme chovat" - to mělo

"nechceme chovat" - to mělo znamenat jakože nechceme uchovnit

http://kelly-kmitova.webnode.cz

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Efko, ano, to jsem psala, ale

Efko, ano, to jsem psala, ale ne v tomto pripade. V tomto pripade ma tvuj odchov lokty v poradku a ma neco, co mu nevadi zit se mnou. Nebo se jedna o jinyho majitele, kterej psa nevrati v zadnym pripade, to je fuk. Jen sem predestrela situaci, abych zjistila, jak vidi ostatni tu svou ne/zodpovednost za to, co vytvorili a prodali dal.

 

A nemusel mi k tomu platit nikdo nic.

A kolik je takovych majitelu? Dost lidi udela kycle, ovvr a dve vystavy,a tim to skonci. A to kdyz jen kdyz jde zvire do chovu, spousta majitelu nechovnych zvirat uz nic neresi, kdyz se na tom stejne "nebude chovat", natoz aby dal a dal zjistovali zdravotni stav nebo behali dokola po vystavach nebo po zkouskach. Ne kazdej ma psy na to, aby do nich "zbuhdarma" vrazel prachy s zadnym vysledkem (...).

 

Nevim, mam za to, ze chovatele se na novy majitele, ktery chtej chovat, tvarej dobre. Pes je videt, dela se reklama chovce a je mozny ho zpetne zapojit do svyho chovu. V tomhle pripade je "zaruka chovnosti" dobra "pojistka" pro obe strany. Kdyz clovek chova, aby zvelebil plemeno a nakonec muze produkovat stenata na jedinym zvireti, ktery zustalo doma, to nevim, jestli je dobra plemenarska prace, nebo vubec prace k necemu. Nemluvim o druhym extremu, kdy se chovatelum narve celej vrh a chova se treba na peti sourozencich zaraz, na ukor ostatnich zvirat v populaci.

 

Docela nerozumim tomu, ze ste me tady rozcupovali, ze se odmitam starat o to, co jsem si k sobe pripoutala, ale chovatel, kde to vsechno zacalo, nemusi nic. Nebo ne nemusi, ale nema ani moralni povinnost se k tomu nejak postavit. A pokud se k tomu postavi, tak jen ze svy dobry vule, coz je dneska spis vyjimka.

veronika & retrívři v útulcích

 

Lusy
Obrázek uživatele Lusy
Offline
Viděn(a): 8 let 2 dny zpět
Registrace: 13.11.2012
Zdravím Vandu,také mám

Zdravím Vandu,také mám sestřičku Kiara-Lusy od Lužáneckého parku,tato diskuse mě natolik zaujala,že musím reagovat,jsem tu nová na Vašich stránkách a přispěju Martine také zkušenost moji z LP.Mám štěně od LP vrh K,kupovaly jsem na rychlo-umřel nám pes,majitelce paní Bráblíkové jsem důrazně několikrát opakovala že chci hlavně zdravé štěně Labradora-proto jsem volila papíráka abych měla nějakou záruku,majitelka mě řekla že už má poslední štěně a to nejkrásnější!!!!Já jsem nikdy nechtěla mít pejska na chov,takže jsme se byly podívat celkem 3krát,štěně nádherné,všechno v pořádku,akorád v den odběru,kdy jsme si ho měly vzít, mě majitelka zavolala že má to její nejkrásnější štěně podkus,a že se mám urychlene rozmyslet jestli ho chceme,no jsem laik,a 3krát jsem to štěně viděla-přivykla jsem si na něj a bylo pro mě nemožné ji do telefonu říct děkuji,nechci ho,udělala jsem opak-to by udělal každý kdo nechtěl pesana na chov,že si ho vezmu,cena byla poloviční tedy 6000kč,až jsem měla štěně doma tak jsem se zajímala co to podkus vůbec je,a dočetla jsem se že je to vidět už v druhém týdnu,my Kiaru-Lusy viděly v jejím asi 4 týdnu,no proč me majitelka mlžila to jsem ji už odpustila,pak jsem si sní dopisovala pravidelně jak moje Lusy -Kiara roste,podotýkám Vando že jsem měly po očkování taky reakci-otok hlavy,pak druhou alergickou reakci po poštípání hmyzem-obrovskou hlavu měla ,jak jsem se dočetla na tvých stránkách taky jsem citlivý,no a to už mě začalo štvát,chtěla jsem zdravé štěně ne alergika,je mě jedno že má podkus na to jsem si zvykla ale co mě ještě čeká?Majitelka nás zvala na 2 srazy při tom prvním jsem čekala nějakou třeba otázku-jak se máme,že vypadáme pěkně nic...jediné co ji zajímalo byly Lusininy zuby-jestli se ten podkus náhodou nespravil-to by bylo asi pro ni prodělečné-chtěla se podle mého přesvědčit,ale Lusy se podkus nehnul ,od té doby na moje maile moc nereagovala,nikdy jsem nechtěla at nám na všechny odepisuje,ale stačilo by kdyby řekla třeba díky,vypadáte dobř nebo ta vyrostla cokoliv-ale my už jsme ji po zhlédnutí zubů nezajímaly,to je můj názor-byly jsme špatná reklama ,která ji obtěžuje-zklamala mě a upřímně se Vando bojím, co kromě podkusu  a alergie na mě ještě vybafne.Máš kontakt na další sourozence,bylo jich osum,Kaila-ta má pokud vím taky alergickou reakci na očkování,má to krásně nafocený na stránkách www.zazkabuddy.rajce.idnes.cz,tak prosím kdo mě poradí co na alergii,to budeme celý život krmit sensitiv granule a dávat pozor aby náhodou neštípla venku beruška?Lusy mám moc ráda-zalepila díru v srdci po mém zemřelém pejsku,ale bojím se co bude dál-když čtu tyto stránky .

Sallynka
Obrázek uživatele Sallynka
Offline
Viděn(a): 5 let 1 měsíc zpět
Registrace: 21.12.2009
Prominte ale ja musim

Prominte ale ja musim reagovat na tu cenu 6000kc je teda dost a co takhle ctu na netu, tak se tyto stenata s touto vadou davaji zadarmo nebo alespon min nez pulka.. Do chovu pes nemuze na vystavy take ne. Urcite Vam je to ted jedno, ja mam fenku bez PP a dnes uz bych ji take nikam nedala, ale kdybych si uz dnes mela porizovat psa, tak urcite s PP. Volila bych chovku s co nejmin odchovu, protoze me pripada, ze chovky s s takto velkymi odchovy to delaji spis jen pro penize. Je to muj nazor a vim, ze chovky, ktere jsou uz mnoho let maji vic praxe, ale co sleduji tady jednoho chovatele, ktery je vyhlaseny po cele Italii se zbavuje psu ktere maji treba 9 let a tim padem nemuzou delat dalsi stenata se mi zveda zaludek. Nechapu to a neumim si predstavit, ze bych mela dat svoji fenu nebo psa po deviti letech pryc. Za psa chce minimalne 1500 euro coz se mi zda strasne moc. Ale zase poridit si stene se 100% zdravim si myslim neni mozne.

Sally HvÄ›zda 19.7.2009

Stránky