Štěně s PP nebo BEZ PP?

438 příspěvků / 0 nových
Poslední
VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Ze zájmem čtu... a k pár

Ze zájmem čtu... a k pár bodům se vyjádřím, když mohu porovnat s dalmatiny, tak tam je nestandardní štěně, ač třeba ze zahraničního krytí za cca 3000,-Kč, kupní cena standardního přibližně stejná jako u LR, takže ano, já odchovat nestandarda, pravděpodobně bych ho nabízela za méně, než 6000,-Kč.

 

Jinak se mi moc líbí většina příspěvků Efky....

 

Lusy jestli je jak Marley, tak to mě zcela vyděsilo, protože právě pro tu jeho nevychovanost, kterou zařídili páníčci ten film nemám ráda HlasitÄ› se smÄ›ju - jen odlehčení Mrk

 

Ad alergie, můj pes je alergický na bodnutí hmyzu, můžete Rocheby dál sápat HlasitÄ› se smÄ›ju

 

Ad problém u mého psa- chovateli bych ho zpět nevrátila, finanční příspěvek bych odmítla (ale velmi si této nabídky vážila) v případě, že by se jednalo o problém, který nelze na 100% specifikovat jako jeho vina, ale důsledně bych žádala o zveřejnění tohoto problému na jeho webu a stejně tak postavení se k tomu čelem, tzv. případné nechování na té feně, neopakování tohoto spojení, kontaktování majitele sourozenců mého psa a upozornění je na případná rizika při jejich dalším chovu apod. - dle specifikace problému. A samozřejmě stálý kontakt se mnou, psychickou podporu a pomoc, ale to už tady padlo několikrát. A to samé bych nabídla i já jako chovatel, majiteli mého štěněte. A vylučuji z toho problém například těch špatných loktů, pokud si majitel vezme štěně po feně, která je nemá zhotovené. To je hloupý majitej a neseriózní chovatel a to jsme už v úplně jiných rovinách... 

 

Povinnost RTG bych si dala jako chovatel do smlouvy, ale opravdu ne tak, že já to celému 10ti hlavému vrhu zaplatím. Jak by toto dopadlo? Že by chovali jen ti co neví co s penězi a o to jde? To snad nikdo nemůže myslet vážně.... prachy nedělají dobré chovatele, pouze umožní udělat i z průměrného psa šampiona X zemí, protože když jezdím na 100 výstav za rok, tak se párkrát poštěstit musí, ale nezaručí mi serioznost. Raději zafinancuji do štěňátek, když je mám doma, aby se měla jak v bavlnce, aby měla to nejlepší krmivo, v případě mé druhé rasy také nechám udělat audiometrii, která není pro chovatele povinná a nebudu si na to muset brát několikatisícovou půjčku. 

 

Ad temperament, je fajn, když ho pes má, ale to neznamená, že ho nechám skákat x krát denně ze zídky, lézt mi po hlavě a rozbourat domácnost. Stejně tak jako se dá naučit pes, aby si po večeři lehnul, tak se dá naučit určitému mírnění, viz. např. aktivity zatěžující mozek. Je obecně známo, že takové namáhání mozečku pejska vyčerpá daleko víc, než bezmyšlenkovité lítání na poli. 

 

Ad chovatel, ano ani mě by se nelíbilo, kdyby chovatel pořádal sraz a neposlal mi pozvánku, myslím si, že poslat pozvánku je otázka pár minut, beru to ze svého pohledu, čili pro mě by byla samozřejmost, že pokud něco pořádám, tak napíšu osobně všem, které vidět chci, tzv. všechny své odchovy, bez ohledu na to jestli mají všechny zuby, nohy, jeden či dva ocasy. Jenže... nikdo nejsem dokonalý, někdo komunikuje lépe, jiný hůře, z tohoto nelze soudit jestli jsem lepší, nebo horší chovatel. 

 

Asi takto, pokud se ke mně chovatel neotočí zády zcela, tzv. nekomunikuje apod., tak nevidím jako šťastné řešení ho veřejně začít špinit na internetu, ono ublížit někomu je asi to nejjednodušší co se dá ve vteřině udělat. Čili pokud mám nějaký problém, tak prvotně oslovím chovatele se snahou si to s ním vše vyříkat a najít společnou cestu v řešení toho co mě užírá....

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

vandik
Obrázek uživatele vandik
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 7.4.2012
Jitko s Lusy večer si kdyžtak

Jitko s Lusy večer si kdyžtak napíšeme ještě nějaké další poznatky, zkusím pak mrknout zda se nenajde nějaký ten kontakt na další sourozence, myslím, že jeden pejsek šel do Kladna, jeden do Prahy, ale tam se měli stěhovat snad někam na východ, do Ruska nebo na Ukrajinu, fakt nevím jistě, a pak jeden pejsek je na Slovensku.

Jinak co se týče toho skákání, já bych ji taky radši víc šetřila - kvůli kloubům, ale věřím, že se to nedá. My máme v bytě schody, máme jakoby dvoupatrový byt s otevřenými galeriemi, Kelly je myslím lehčí než Lusy, ale i tak má asi 24 kg a všude ji nosíme. Většinu dne tráví teda v dolní části bytu, kde je kuchyň s jídelnou, dětský pokojíček, chodba, wc a koupelna a pokoj na odkládání krámů a oblečení, nahoru do obyváku a ložnice si ji moc nebereme, ale když se třeba večer koukáme na televizi, tak si ji tam do obyváku prostě odneseme. Jinak bydlíme v 3-patrové novostavbě, prostě něco jako malý panelák, ale je to z cihel, máme tam naštěstí výtah, takže ji do 3. patra nosit nemusíme, ale východ z baráku je v mezipatře, takže když jdeme na procházku, tak ji půl patra musíme nosit...nebo já to dělám tak, že na procházku i z procházky jdu přes garáž, která je v suterénu s přímým vstupem do výtahu a nemusíme překonávat žádný schody. Skákat ji nenecháváme, ani z auta...když byla tak jsem ji nedovolovali ani sejít obrubník. Jenže je jasný, že když má radost, tak nám dokáže vyskočit až k obličeji.  No a taky se párkrát stalo, že třeba spatřila nějakýho psa a utekla a jednou takhle kvůli psovi skočila asi z metru a půl. A třeba v pondělí se bohužel stalo, že ji měl manžel s sebou v práci, mají tam velkou oplocenou zahradu, kde ona volně běhala...a našla někde díru v plotě a utekla do vedlejší zahrady a tam ji nejspíše někdo asi nakopnul a vyhodil na ulici, protože ji manžel pak našel na ulici kulhající na levou zadní nohu, naštěstí do večera pak kluhat přestala. Ale prostě chci napsat, že ji fakt šetříme, aby ty klouby nezatěžovala, rodiče i prarodiče měli rentgeny kyčlí i loktů samý nuly, tak si myslím, že teď je to už spíše jen na nás v jakém stavu ty klouby budou.

http://kelly-kmitova.webnode.cz

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
K té ceně nestandardního

K té ceně nestandardního štěněte... ono taky podle mě záleží na tom, co je to za vadu a jak je vážná. Dvoumilimetrový podkus je něco jiného než dvoucentimetrový, který už štěně i výrazně omezuje. Nestandardní zbarvení je něco jiného než třeba hluchota (když už se bavíme o dalmatinech).

Nemyslím si, že štěně ze zahraničního krytí po vyšetřených rodičích, s předpoklady perfektního zdraví a povahy, které má jen kosmetickou vadu, by se mělo prodávat za cenu nižší než mnoho bezpapíráků... Ale to je věc názoru.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

vandik
Obrázek uživatele vandik
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 7.4.2012
A jinak musím říct, že po tom

A jinak musím říct, že po tom co jsem viděla na nedělním srazu, tak mám pocit, že naše Kelly je docela vychovaná a poslušná, jen jednou tam utekla a to když ji naše 5-letá dcera natruc odepla z vodítka, ve chvíli, kdy jsme měli psi hlídat u sebe, protože jiní psi měli povel něco hledat. Jediné v čem se nám nedaří bylo to, že odmítala vzít do pusy mrtvého bažanta nebo co to bylo a přinést ho, na to vlohy prostě asi nemá.

http://kelly-kmitova.webnode.cz

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Efko také jsem se bavila o

Efko také jsem se bavila o zbarvení i u dalmatina, ne o hluchotě Mrk

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
VeVes, fakt se u dalmatinů

VeVes, fakt se u dalmatinů prodávají nestandardně zbarvená štěňata, která jsou jinak úplně v pořádku včetně audiometrie, za 3000? Vždyť to nemůže pokrýt ani náklady... Mně to přijde úplně absurdní, když bezpapírák bez audiometrie stojí často víc.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
No hele, mě osobně moc

No hele, mě osobně moc nezajímá za kolik se prodává bezpapírák, protože podle mě to není rasa a tím pádem je věc lidí jestli mají chuť vrážet tisíce do křížence Mrk

Někdo s audiometrií někdo bez, někteří chovatelé dělají test sluchu pouze u standardních jedinců, což osobně nechápu, zajímá mě stav všech štěňat, ne jen těch "dokonalých". 

Chovatel to asi bere tak, že je rád, že štěňátko umístí do milující rodiny, protože co si budeme povídat, dalmatina si dost lidí pořizuje právě pro jeho zajímavý vzhled, tzv. tečky, když je pes citronek, tzv. nemá tečky žádné, neboli jen nepatrné, žluté apod., tak už to pro mnoho lidí není ani dalmatin. Ohledně "jen" plotny by to třeba bylo 3000,-Kč + výdaje za audiometrii, pokud je udělaná. To fakt záleží na chovateli jak s tím naloží. 

Btw některý chovatel nedělá audiometri u žádného ze štěňat, pak je prodává levněji, než ti poctivý a lidi by mu ruce urvali. Takže je to jako všude, ne všichni jsou seriózní. 

Ale to jsme odbočily, dalmatiny zde neřešíme HlasitÄ› se smÄ›ju

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
položit obrácenou otázku pro

položit obrácenou otázku pro ty, kteří si myslí, že chovatelé jsou nezodpovědní

 

ja se na totez ptala (taky obracene) efky, pred par strankama, me zase zajima, co si myslej chovatele o tom, co je jejich chovatelskej servis. Pochopila jsem, ze to je to, kdyz mi chovatel poradi, pomuze nebo pohlida a tim to konci. Rada bych vedela, co mi asi tak muze poradit napr clovek s prvni fenou, dvema vystavama a ovvrkama. Asi nic moc. Nebo kdyz chovatel bude spis vystavnicit, poradi mi se psem ohledne vycviku? S pomoci je to to samy. A pokud bydli chovatel pres celou republiku, tak jeho nabidku na hlidani asi mockrat nevyuziju, nebo budu jezdit se psem. O tom, ze by chovatel za svoje produkty nesl byt mizivou zodpovednost, to sem pochopila ze ne. Takze chovatelskej servis v praxi znamena, ze dostanu vobojek, ze kteryho pes za dva mesice vyroste, a pul kila krmeni. Fakt lidi ty stenata kupujou, kdyz tohle vedi?

 

a čekala bych nejen vrácení peně za štěně ale podílení se na různé vyšetření a operace atd

Hlasitě se směju

 

Povinnost RTG bych si dala jako chovatel do smlouvy, ale opravdu ne tak, že já to celému 10ti hlavému vrhu zaplatím

Hele vis jak. Nekomu jde proste o plemeno a vysledky rtg CELYHO vrhu je pro nej nesmirne cenna informace. Kdyz to nechas na majitelich a ti zrengenujou dve zvirata z osmi, tak co ti to rekne o vrhu, krycim psovi a tvy fene? Tak akorat velky kulovy. Co ti to pomuze pri pristim kryti? Co si vezmes za ponauceni z toho vrhu? Nic.

K cemu pak je takova prace, kdyz se nikdy nedozvis vysledek?

 

Spousta lidi ma konicky, do kterych nevratne vrazi prachy. Kdyz budu sbirat lode, znamky, masinky nebo plechovky od piva, tak se mi nikdy nic nevrati.  Pejskari maj tu vyhodu, ze muzou aspon cast tech penez dostat zpět prodejem stenat. Takze i kdyz dam nejaky"zaruky", tak se mi ten konicek muze platit sam a ja budu aspon priblizne na nule nebo jen lehce v minusu. Samozrejme muzou byt vykyvy, nakreju, cuba nezabrezne, ale taky muzu mit desetihlavej vrh v atraktivni barve, kterej prodam do sedmi tejdnu za 13 klacku (a vice) za kus.  Pokud bych sbirala lode, budu v minusu trvale, ze sbirky mi nic nazpet nepadne. Ja za sebe proste nechapu, proc majitele nemotivovat, zvlast kdyz mi to pomuze zlepsit svuj chov a zas takovej strasnej vydaj v porovnani s celym chovem to neni. Ja tenhle postup vidim jako svoji investici do budoucna, ne jako cernou diru na moje tezce vydelany prachy.

veronika & retrívři v útulcích

 

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
veroniko, přiznávám, že moje

veroniko, přiznávám, že moje odpovědi mohou být ovlivněné jiným plemenem, u kterého jsou i RTG v plenkách, čili také počítám už dopředu s tím, že chov tohoto plemene, pokud máš jednu fenu a nešetříš na audiometrii je krásný, nicméně ztrátový koníček, jelikož je na chov velmi, velmi složitý. Čili pokud já si dám do smlouvy, že je RTG po jednom roce povinný, tak očekávám, že ti lidi na RTG půjdou a nebudou to dva z deseti. A to jednoduše proto, že budou brát psa ode mne, ne pro moje modré oči, nebo pro hezké puntíky mé feny, ale proto, že patřím k té hrstce chovatelů, kteří chtějí u tohoto plemene i něco jiného, než jen audiometrii a vyjezdit si šampióna. Chtějí hlavně dostat lidem do hlavy, že dysplazie není u tohoto plemene pojem, který nehrozí, jelikož zahraniční statistiky a nejen ty (pár měřených psů v ČR nemá moc pěkný výsledek) vypovídají o zcela jiné a ne tak růžové skutečnosti, jako některé dlouholeté CHS zájemcům o štěňata tvrdí. Proto taky zájemce o mé štěně bude dopředu seznámen s mottem CHS. A že toto funguje mám ověřeno u zkušenějších a spřátelených CHS, které již chovají pár let a všechny jejich odchovy jsou majiteli dobrovolně měřené. Z toho mi plyne, že nelze prodat komukoli, ale chce to s budoucím majitelem komunikovat a jít pokud možno stejnou cestou, se stejným cílem. Ano, ne vždy to musí být 100%, ale co na světě je, že? A toto už se dá globalizovat na všechna plemena, proto to zde zmiňuji, i přes to, že mé uvažování chovu jde jiným směrem, za jiným plemenem... 

 

Upřímně, PP feny máš dvě? Zaplatili ti chovatelé RTG? Nebo znáš nějakou CHS, která by svým odchovům zaplatila RTG DKK, DLK, OCD? A přitom to nezohlednila už předem v kupní ceně? Jen tak, aby si zmapovala svůj vrh? No věřím, že pokud toto nabídne, tak jí majitelé urvou ruce a bude štěňata bránit celým tělem, aby jí je neurvali z porodní bedny před plánovaným datem odběru. Protože ano, na jakékoli finanční úlevy lidi slyší...

 

Nebo by to chovatel mohl udělat fikaně, nabídne štěně za sumu o něco vyšší, než je obvyklý standard, navýšenou o předpokládané výdaje za RTG a pak si do smlouvy s klidem napíše, že po jednom roce sám uhradí výdaje za RTG (bez ofiko posouzení). Pravděpodobně si zájemce taktéž řekne "no páááni, to je třída tento chovatel, co, že má štěně místo za 12 000,-Kč, za 15 000,-Kč, ale je to machr, tady mám sakra záruku zdraví". A také mu ty ruce urvou. Jenže mít záruku nebudou ani tak, protože opět může zapracovat genetika. Ovšem chovatel si pěkně, nenásilně a chytře zmapuje svůj odchov. Nic proti tomu, byl by to dobrý tah Mrk

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
tak očekávám, že ti lidi na

tak očekávám, že ti lidi na RTG půjdou a nebudou to dva z deseti

 

Hlasitě se smějuHlasitě se smějuHlasitě se směju prosim te, optej se svych spratelenych stanic, jak je to s plnenim slibu novych majitelu a s vymahatelnosti veci ze smluv.

 

Z toho mi plyne, že nelze prodat komukoli

no to samozrejme ze ne, ale vazne si myslis, ze se ti na desetihlavej vrh prihlasi 150 solidnich zajemcu a budes si ve velkym vybirat a prebirat je podle ucesu nebo podle mista bydliste???  Tak na to muzes rovnou zapomenout. Opet doporucuju zeptat se spratelenych chs, jak to maji s novyma majitelema. Solidnich majitelu je chronickej nedostatek, spoustu chovatelu je stastnych, kdyz proda nekomu, kdo se bude starat. Natoz aby meli naky omezujici podminky.

 

Zaplatili ti chovatelé RTG?

Ano, zaplatili.

veronika & retrívři v útulcích

 

Stránky