Pes bez PP a výcvik

52 příspěvků / 0 nových
Poslední
maxwell
Obrázek uživatele maxwell
Offline
Viděn(a): 6 let 6 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
Myslím,že by mi nevadilo mít

Myslím,že by mi nevadilo mít dalšího psa bez PP i přesto co už dnes vím.Věděla jsem,že mám možnost pořídit si psa s PP  a je taky fakt,že jsem nemusela platit závratnou sumu za bezpapíráka.Ono zaplatit 3 tis za psa bez,nebo 6 tis.s PP je už pak lepší mít toho s průkazem o tom žádná.

Psí pohled umí promlouvat tím nejkrásnějším jazykem..

http://www.max-labrador.estranky.cz/

 


alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
Tak já mám také psa bez PP,

Tak já mám také psa bez PP, respektive fenku - křížence labradora, mám ji moc ráda a nedala bych ji, ale je pravda, že mě občas mrzí, že to není ten pravý, opravdový labrador, co do vzhledu i vlastností. Když jsme si ji pořizovali, tak mi nějaký PP byl úplně fuk, na výstavy jsem chodit nechtěla, ani nijak zvlášť cvičit, natož nějak soutěžit. Pořizovala si ji víceméně dcera od svých známých a já se hrozně moc těšila na černou labradorku - příklad jsem měla na sídlišti, krásnou černou Báru s PP, cvičenou, klidnou, poslušnou a krásnou. Bláhově jsem si myslela, že Darinka bude taky taková... Ale ouha, kolem 3. měsíce jí začala odstávat ouška, prodlužoval se jí čumák a celá hlava a ani postava moc neodpovídala té správné labradoří... No, musím říct, že skutečnost je hodně daleko od mých původních představ, a ač jsem moc ráda, že Darču mám, tak se občas na ty opravdové labíky s PP dívám s trochou závisti... že Darča není taky taková.

Lída + Rita (*1.4. 2013)

.......
Obrázek uživatele .......
Offline
Viděn(a): 8 let 9 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
Tak já se taky přidám. Mám

Tak já se taky přidám. Mám labradorku (možná kříženku, to nikdo neví :) ) bez PP. Psa bez PP už bych si nepořídila kvůli zdraví, výstavám, vrcholovým závodům a některám zkoušám , ale jsem velmi ráda, že ji mám. Je to můj první pes a věnuju se s ní různým aktivitám. Jako dalšího psa bych si labradora už nepořídila, pořídila bych si australského ovčáka s PP - protože jsem zjistila, že nejvíc mě baví (a Nutelu taky) agility, dogfrisbee, dogdancing, ale i sportovní kynologie a to by jak píšete pro "pravého" labradora nebylo...

Opravdu ale NESOUHLASÍM s tím, že labradora ať už s PP nebo bez nebaví jiné psí sporty a když nedělá lovecký výcvik, tak není šťastný a aktivity, které dělá má jen jako takovou "náhražku". Znám mnoho labradorů (patří k nim i Nutela), kteří naprosto zbožňují sporty jako agility, dogdancing, dogfrisbee, sportovní kynologii atd. Konktrétně Nutela třeba aporty ani moc ráda nemá - musela jsem ji to naučit jen kvůli zkouškám. Jedinný aport, který má hodně ráda je frisbee, ale ani tak do něj není blázen, jako třeba ostatní psi...

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
ale NESOUHLASÍM s tím, že

ale NESOUHLASÍM s tím, že labradora ať už s PP nebo bez nebaví jiné psí sporty a když nedělá lovecký výcvik, tak není šťastný a aktivity, které dělá má jen jako takovou "náhražku". Znám mnoho labradorů (patří k nim i Nutela), kteří naprosto zbožňují sporty jako agility, dogdancing, dogfrisbee, sportovní kynologii atd. Konktrétně Nutela třeba aporty ani moc ráda nemá - musela jsem ji to naučit jen kvůli zkouškám. Jedinný aport, který má hodně ráda je frisbee, ale ani tak do něj není blázen, jako třeba ostatní psi...

 

Jojo, tohle sem si myslela u nejstarsi cuby. Dosly sme k tomu, ze aport no tak jako jo, ale jednou dvakrat a stacilo a nadseni nula. Prinese, predsedne a sklopi hlavu k zemi jako mula nebo pousti uz metr prede mnou. Kamen by se ustrnul. Do ty doby, nez sem vytahla zver. To pes ozil a omladl o spoustu let a behal, hledal, nadsene nosil a odmital odevzdat. Mrk Vydrzelo ji to doted a na ostatni aporty se pritom tvari stejne.

 

Ale proc to pisu. Chci se optat - zkousela si delat se lovecky veci?

 


veronika & retrívři v útulcích

 

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Labrador je úžasný pes v tom,

Labrador je úžasný pes v tom, že bude dělat s radostí v podstatě cokoliv, co bude bavit i jeho pána a k čemu ho dobře namotivuje...ale teď s novou zkušeností můžu říct, že práce se zvěří je to, co mu rozzáří oči a vidíte, že to je to, co by dělal, dokud by nepadnul....třeba Peggy ve svých sedmi letech poprvé začala nosit zvěř, když jsem k ní mohla mít přístup díky Triny a nikdy bych nevěřila, že zrovna jí to bude bavit, ale jakmile vidí zvěř, tak ožije a rozkrájela by se, jen aby mohla donést:oD Je úžasný to sledovat:o)

Beenee
Obrázek uživatele Beenee
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
S mým labradorem je zase zvěř

S mým labradorem je zase zvěř za trest. Dokonce před ní couvá. Miluje vypichování zvěře a stopy si čmuchá s obrovskou vášní, ale zvěř nevezme do mordy, ani za nic. Zatím jsem přesvědčená, že je to tím, že já k mrtvolkám nemám žádný vztah, spíš cítím nechuť. Aportování čehokoliv jiného je jeho vášní a dokáže aportovat celé hodiny, dokud mu síly stačí.  

Lenka, Danny a Kip z Brna

Mishka
Obrázek uživatele Mishka
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 29.9.2007
Nezdá se vám, že řešíte

Nezdá se vám, že řešíte zbytečnosti? :-) Není to jedno, kdo co bude se svým psem dělat? Nezáleží přece na rase, PP či bez PP. Každý pes je individualita. Jsou věci, které ho baví více či méně. A jsou činnosti, ke kterým má každá rasa určité vrozené sklony. Márty miluje aporty všeho druhu, poslušnost mu také jde, ale obrany?? Jedině hrou a ještě bída s nouzí. Ale znám i labradorku, která na obranách jde dost razantně a kouše skvěle. Bulteriérka Myška zase miluje obrany, dělá jen čistě kousací práci a k tomu něco málo poslušnosti. Jako správný bulteriér je paličanda, klaun a rozmazlenec a hůř se cvičí. Ale mimo to si ráda zaběhá coursing, zkusí si agility, ale nikdy nebude stát na prvních příčkách. Znám spoustu bulíků, kteří se věnují všem možným i nemožným sportům. NO jsou také všestranní. Toť jsou plemena, se kterými mám nějaké zkušenosti.

 

Bezpapíráček má ve sportu jen tu nevýhodu, že vás s ním nepustí na některé zkoušky určitých plemen, ale to už tady padlo.

Renčatka
Obrázek uživatele Renčatka
Offline
Viděn(a): 7 let 5 měsíců zpět
Registrace: 24.11.2010
mam taky fenku bez PP,ale tak

mam taky fenku bez PP,ale tak trochu premyslim o tech vystavach,ze bych to taky treba chcela skusit....takze dalsiho pejska uz jen s PP.A to jsem  tet mohla usetrit kdybych si rovnou koupila hafaka s PP.Vazne nikdy nevite co by ste nekdy v budoucnu s pejsanem chceli delat,takze rovnou koupit s PP,a pak se uvidi....

Renča:Nelly(15.7.2009)

Renčatka
Obrázek uživatele Renčatka
Offline
Viděn(a): 7 let 5 měsíců zpět
Registrace: 24.11.2010
CHodili jste nekdo na vycvik

CHodili jste nekdo na vycvik retrivru v Brne ke Kristyne Šedé?Asi od ledna tam zacnem chodit s Nellčou,bude to vycvik pro hafany bez PP.

Renča:Nelly(15.7.2009)

Teruska.V
Obrázek uživatele Teruska.V
Offline
Viděn(a): 5 let 10 měsíců zpět
Registrace: 11.4.2008
Psala sem si s ní chvilku,

Psala sem si s ní chvilku, ale nechodili jsme k ní, mladá kočena...

Teruška, Lukáš & smečka

 

Stránky