Agrese

160 příspěvků / 0 nových
Poslední
Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Bohužel s nima moc v kontaktu

Bohužel s nima moc v kontaktu nejsme, když byl Akim úplně malinký tak si hrával s holčičkou co bydlí naproti v paneláku, je jí asi 6-7 let. Hrávali si spolu občas, tak do jeho 3 měsíců. On se pak s ní vždycky moc rozdivočil, tak jsem za ní přestala chodit. Tady ho u baráku pustit nemůžu a na tom vodítku to nebylo dobré. Jinak známý má chlapečka rok a půl, s tím se občas vidí, ale on je ještě dost malý a Akimek je na něho divoký, tak se ho trochu bojí. A jinak žádného prcka v okolí nemáme. Asi je teda špatně socializovaný co se těch děcek týká, že?

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Hele, já nemám psy na děti

Hele, já nemám psy na děti socializované vůbec, prostě děti v rodině nemáme a kamarádky okolo mají pupky, či čerstvé kočárky, až teď a rozhodně po nich "nejdou". Obě holky se jim vyhýbají pokud jsou "divoký", jinak si s nimi normálně hrají - pokud potkáme a je oboustanný zájem. Takže tebou popisované chování u takto mladého psa mi přijde zvláští, člověk by to asi musel vidět. Nechtěl si jen poněkud divoce, hrát?

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Souhlasím s Verčou, není to

Souhlasím s Verčou, není to tím, že byste podcenili socializaci, protože já jsem ani jednoho psa neseznamovala s prckama a berou je naprosto v pohodě, oba jsou dětma nadšení. Také mi to přijde zvláštní, ale pokud by si chtěl hrát, to by jsi poznala, že?

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Na hraní to nevypadalo, to

Na hraní to nevypadalo, to bych poznala kdyby si chtěl hrát, kdyby za nima jenom vyběhnul tak bych to neřešila, ale vadí mně že u toho docela zuřivě štěkal. Udělal to dnes poprvé, ale nevypadal mile. Šli naproti nám, on normálně klidně šel, nebyl rozdivočený a jakmile byli od nás tak na 1-1,5m tak vystartoval za nima a začal štěkat. Oni se lekli, hleděli na mě co to mám za zlého psa a on štěkal ještě když byli 5m za náma. Jeden chlápek co šel taky okolo říkal že to chce ho sem tam pořádně seřezat...

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
A když jsem ještě u toho

A když jsem ještě u toho vyjíždění a štěkání tak to samé dělá na některé psy - většinou na malé, ty nemá rád a dává to teda hodně nahlas najevo. Jakmile jde kolem jorkšír, jack r., krysařík apod tak by se mohl zbláznit. Štěká, hysterčí a snaží se mně vysmeknout na vodítku. Jinak co poslechne a sedí tak když ho to chytne tak prostě nereaguje. Nevím co s ním v ten moment udělat aby se rychle zklidnil.

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
No v tomto já radit neumím a

No v tomto já radit neumím a ani si neodvažuju, jsem zastánce toho, že pokud vznikne nějaký takový problém, tak je vždy nějaká globální chyba v celkovém přístupu ke psu. Psi sami o sobě se nedělí na hodné a zlé. A to u vás nemůžu posoudit, protože vás neznám. Mě třeba začala Ela dělat to, že když venčíme ráno za tmy a v temné uličce potkáme nějakého člověka razícího do práce, tak poštěkává, ale ne zle, nýbrž z nejistoty, něco jako "vidím tě a nevím co jsi zač", naučila jsem jí na větičku "ticho, jinak nedostaneš napapat", v tu chvíli zmlkne a běží ke mně, za což je odměněna. Jenže jak píšu, není to ve zlém slova smyslu, ona jen hlásí, že vidí někoho kdo se jí nezdá, což je přirozené chování psa, nicméně ne přirozené pro lidi a ne akceptovatelné pro spící spoluobčany - venčím v šest ráno. Jinak co mě ještě napadá, je možné, že jak často Akim marodil/marodí, tak se to odráží i na celkové výchově - pes je nemocný, není mu dobře a tak ho "nebuzerujeme", nevychováváme, v případě problému s průjmem, ani neodměňujeme za každé správné chování či jen náznak pozitivního chování, jelikož žádné dobroty nemůže v případě diety dostat. A tak se dostáváme do slepé uličky. Každopádně v případě, že začne po něčem takhle hystericky jít a cloumat vodítkem, řekla bych důrazné "NE" a otočila sebou i psem čelem vzad, tak aby objekt svého zájmu neviděl. Povelovala bych, např. "sedni", pochválila, odměnila a opět se otočila směrem ke psu/dítěti. A znovu, pokud by opět začal vyvádět. Prostě, aby pochopil, že tím nic nezíská, zatím co, když bude hodný a tichý, tak dostane odměnu.  A samozřejmě by bylo dobré sehnat nějaké dítě a majitele s malým, hodným a nekonfliktním psem s kterými budete moc chodit venčit. Akim je ještě hodně mladý pes a co nestihnete teď, bude se v budoucnu jen zhoršovat. Btw co nějaká psí školka zaměřená na pozitivní výchovu?

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Petra
Obrázek uživatele Petra
Offline
Viděn(a): 8 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.6.2011
A nemohlo by to být také

A nemohlo by to být také žárlení???nemuckala jste se někdy s nějakým prckem??? já když se mazlím nebo si jdu hrát se synem tak mam Debbinku okamžitě u sebe neublíží malímu jen upozornáje na to že je tam taky a abych na ní nezapoměla.takže to co dělám malímu že ho hladím atd tak ihned opakuju u čubiny aby věděla že neni odstrčená...Kamarádka má taky psa a dítě ale více se věnuje dítěti což je chyba když pes byl v bytě první....ted jde do psí školy protože je na prcka agresivní...

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Mě to přijde jako nevyjasněné

Mě to přijde jako nevyjasněné vztahy ve smečce. Samozřejmě takhle na dálku těžko soudit, ale obecně, pokud pes svého pána plně nerespektuje a k tomu není úplně pevný v povaze, může se to takhle projevovat. Pes má potom pocit, že by tomu měl šéfovat, ale neví jak. V nestandartní situaci, což může být i setkání s dětmi, na které není moc zvyklý, může zareagovat takhle. Zkusila bych zapracovat na vyjasnění pozic, pokud se takovému psovi dá jasně najevo, pán jsem tu já a já za tebe budu tyhle situace řešit, ty se do toho nepleť, to je moje právo jako vůdce smečky, ještě se mu uleví, že tomu nemusí šéfovat. Takže v takové situaci bych po něm skočila a sjela ho na tři doby. Po dětech prostě startovat nesmí, za žádnou cenu, přes to nejede vlak. Jinak to příště udělá znovu a budete mít problém. V naprosté většině případů jsem pro laskavou výchovu a pozitivní přístup, ale jsou určitá tabu, která pes nesmí překročit.

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Jsem stejného názoru jako

Jsem stejného názoru jako Bailiška, ať už je problém kdekoliv, tak bych ho tak sjela, že by si to za rámeček nedal. On musí jednoznačně poznat, že tohle je přes čáru a pokud tě v té chvíli vůbec neregistruje a nereaguje na tvoje podněty, tak bych se nebála ho na chvilku ,,přidusit" aby viděl, že ty si rozhodně srandu neděláš a pokud v tomhle chování bude pokračovat, ty jsi ta, která je tam silnější. A v tom momentě by byl HNED klid a ne že bude štěkat ještě 5 metrů od lidí, to nepřipadá absolutně v úvahu. Tohle chování s musí zastavit v počátku, jinak s tím budete bojovat a přece nechceš mít psa, kterému nebudeš moct důvěřovat.

Vím, že někteří by mě za to třeba odsoudili, ale podle mě lepší v takovém případě jednou na tvrdo zasáhnout, než se pořád klepat, co zase udělá až příště uvidí dítě a nejen dítě, ale i ty malé psy jak jsi říkala, to je taky tabu. Tohle prostě nesmí dělat a měl by to pochopit co nejdříve.

Je normální, že když na něj malý pes řve, že by mu to chtěl oplácet stejnou mincí, ale od toho jsi tam ty, aby jsi ho upozornila na to, že tohle tedy ne. Mě Triny při prvním kontaktu s takovým uštěkancem taky chtěla startovat po něm, ale chce to psa rázně na vodítku přitáhnout k noze, zákazový povel a jeho pozornost převést na sebe. Od té doby si těhle hysterek ani nevšimne, protože ví, že se to nedělá..to samé, štěkání na psy za plotem apd. to všechno s tím souvisí. Navíc teď má kolik, 25 kg? Co budeš dělat, až bude mít nějakých 35 a rozhodne se, že na někoho skočí a ne v hře...

 

Jinak jsem také zastáncem pozitivného přístupu, ale všechno má své meze:o)

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Souhlasím s Bailiškou a

Souhlasím s Bailiškou a Jackey. A pokud si nevěříš, že to zvládneš sama, vyhledala bych schopného výcvikáře, jak radí Aisha. Tohle už, Luci, není žádná sranda. Já tuším, kde je chyba, ty jsi hrozně benevolentní, ale ty to máš v povaze a tak to z tebe nejde přirozeně a nejde Ti se "přetvařovat" a hrát si na autoritu, ale ty to musíš pojmout za své, prostě ty jsi pánem. A dokud se s tímto nesrovnáš, není rady ani pomoci. :(

Kdyby mi Cloe takto vyjela po dítěti nebo i psovi, tak by pak ještě dlouho čuměla, jak bych ji sjela.

Stránky