krmení štěněte

215 příspěvků / 0 nových
Poslední
Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Na friskies mám stejný názor

Na friskies mám stejný názor jako Efka :-) A co se týče eukanuby, já bych přešla na jiné krmení...eukanuba podle mě není kvalitní a je to jako krmit psa obilím :-) Takže zkuste pročíst tohle vlákono, určitě už tu typy na dobré značky padly :-)

p.unit
Obrázek uživatele p.unit
Offline
Viděn(a): 5 let 6 měsíců zpět
Registrace: 2.6.2013
Tak děkuji za radu ;-)
Tak děkuji za radu ;-)
Blanche_9
Obrázek uživatele Blanche_9
Offline
Viděn(a): 5 let 11 měsíců zpět
Registrace: 1.9.2013
  Ahoj, my máme 6 měsíční

 

Ahoj, my máme 6 měsíční labradorku Káťu a krmíme za studena lisovanými granulemi Markus Mühle. Máte s něma někdo taky zkušenosti ? My je krmíme už 3 měsíce a Kačce  chutnají. S přechodem na jiné krmivo nebyl vůbec žádný problém a stolice zůstala hezky tuhá :o)) taky se mi zdá , že toho tolik nesežere, že jsou granule výživnější a celkově dělá méně hovínek než s extrudovaných granulí.  Extrudované krmivo je vařené ve vodě za vysoké teploty. Díky vysokým teplotám krmivo ztrácí přírodní vitamíny, které jsou nahrazovány umělými. Co se týče použitých surovin extrudované krmivo se vyrábí převážně z mouček, protože extrudéry nejsou schopny pojmout čerstvé suroviny ve 100% množství. Extrudovaná krmiva po namočení bobtnají. U obřích plemen, jako např. dogy vždy hrozí přetočení žaludku, proto by tito psi po jídle měli být v klidu.

A u za studena lisovaných granulí jsou šetrně sušené ingredience  tradičně lisovány studenou vodou v mlýnku při teplote cca 50 stupňů. To znamená, s menším zahříváním, bez přísunu páry - pouze tlačeny maticí a tím formovány do pelet. Tak je zajištěno, že nutriční hodnoty pečlivě vybraných přísad zůstanou zachovány. Pes se během tisíciletí vyvíjel jako dravec. Živil se mimo jiné bobulemi, bylinami, trávami, rybami a hmyzem, především si však lovil kořist, která pro něj byla jednak zdrojem masa, současně ale požíral i její kosti, vnitřnosti, tělní tekutiny, bachor, knihu (žaludek přežvýkavců), natrávenou trávu (rostlinná potrava), srst atd. Přirozená kořist mu poskytovala všechny potřebné látky k tomu, aby se mohl vyvíjet a zdravě žít, na co člověk v dnešní době bohužel příliš často zapomíná.

My si osvojili názor našeho kamaráda na krmení a moc se nám osvědčil i u předešlého psa (rotwajlera) a to, že každý pes je jiný. Že nejlépe uděláme, když psovi po ránu předložíme výše uvedené množství krmiva; jestliže má ještě příští ráno něco v misce, je to v pořádku. Jestliže má misku prázdnou, zvýšíme dávku. Je chybné učit psa, aby vše v misce spořádal naráz. Vychováte tak hltavého, nadměrného žravce, který má strach, protože ví, že už nic jiného nedostane. V přírodě žere pes také vícekrát denně a netrpí nadváhou. Je to rovněž zdravější. 
Velcí psi, kteří spořádají celou denní porci najednou, nedokáží často stravu plně využít, jelikož se vytvoří jen malé množství trávicích šťáv.

Vím, že se tento způsob krmení mnohým líbit nebude, ale máme s tím jen dobré zkušenosti. Kathy si žere jak má chuť a po měsíčním vážení, jsme konstatovali, že sežrala méně než mohla. Většinou sama největší dávku sežere večer a jde spát :o)) za 6 dní bude mít 6 měsíců a váží 20 kg při výšce 50cm . Žebra jí jdou nahmatat krásně a bříško má taky vtažené, s krmivem jsme spokojeni a i cena je velmi dobrá.

Blanka a Káťa 2013

tatnda
Obrázek uživatele tatnda
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 18.5.2008
LuucaHercikova.....dostala

LuucaHercikova.....dostala jste odpověď?taky si přivezem štěňátko a kdysi jsme první krmili K9,ale na dávkování už nepamatuji,ale tabulka tam bude,tak jen pořádně postudovat.

Stránky