krmení štěněte

215 příspěvků / 0 nových
Poslední
Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Já jsem neřekla, že jí chci

Já jsem neřekla, že jí chci vařit něco speciálního, jen jestli jí mám dát třeba kousek papriky, okurky, nebo něčeho takového, jestli to nevadí. Vůbec se v tom nevyznám, tak se ptám. Nechci jí vyvářet jídlo, místo granulí.

 

Jasně, klidně můžeš psovi dát sem tam něco, to Ti tady řekli všichni.

Maily
Obrázek uživatele Maily
Offline
Viděn(a): 7 let 9 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2012
Děkuji všem za názory! 

Děkuji všem za názory! SmÄ›ju se

vandik
Obrázek uživatele vandik
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 7.4.2012
Ahoj všem, tak se jdu také

Ahoj všem,

tak se jdu také poradit, zda krmíme správně.

V pátek jsme si domů přivezli přesně 9-týdenní Kellynku. Paní chovatelka ji krmila Proplanem Puppy Original (Kuřecí maso 20%, pšenice, kukuřiční lepek, dehydratované drůbeží bílkoviny, rýže 8%, kukuřice...), dostali jsme od ní 800gramový startovací balíček a rovnou ještě i koupili 3kg balení toho samého krmení, s tím že jí ho máme stejnak dávat minimálně měsíc a pokud bychom chtěli přejít na jiné granule, tak přecházet velmi pomalu. Je u nás i obchod s Acanou, tak jsem o ní docela i přemýšlela, ikdyž paní chovatelka říkala, že by po tom mohla moc rychle přibírat, což by nebylo dobré. Také nám bylo doporučeno krmit 3krát denně a dávat větší dávku než je napsaná na balení toho Proplanu (pro psy co mají v dospělosti 25-35 kg, tak se má dostávat do 3 měsíců 100-215 g) a nám bylo přitom doporučeno dávat 300g nebo i více. Takže krmíme 3krát denně po skoro 100g, ale Kellynka moc nepřibírá. V pátek než jsme odjížděli od paní chovatelky, tak vážila 7,8 kg. Přes den nejedla, aby neblinkala v autě (cesta byla dlouhá), jedla pak až doma, ale moc tomu nedala...a pak jsem jí vážila, abych si ověřila, zda naše váha váží stejně, a měla taky těch 7,8 kg. Pak v sobotu ale kakala a pak už hned vážila míň, v neděli dokonce už jen 7,6 kg. Dneska už teda po jídle vážila 8 kg, ale do pátku do kilo za týden fakt mít nebude. Jinak kaká 3-4 denně, hladová není, do toho jídla jí spíše musíme přemlouvat, častokrát jí to ani nezajímá, že je čas krmení, za to venku strká do pusy každou šišku. Také mi přijde, že se venku docela dost hýbe, tak je to možná taky tím, že to vyběhá. Co si o tom myslíte?

http://kelly-kmitova.webnode.cz

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Hlavně je naprosto zbytečné

Hlavně je naprosto zbytečné štěndo v jednom kuse vážit a řešit každé deko. Jen zbytečně vynervujete ji i sebe. Kilo za týden je jakási orientační hodnota, ale žádné štěndo (a ani lidské dítě) neroste pořád přesně rovnoměrně a "tabulkově". Navíc každé štěndo je jiné - třeba moje fenka měla v tomhle věku jen něco přes pět kilo a je naprosto zdraváMrk  Úplně stačí, když si budete hlídat, aby nebyla moc oplácaná ani aby z ní netrčely žebra, a převážíte ji dejme tomu jednou za měsíc.

 

Proplan není moc dobré krmivo, i podle složení vidíte, že je to samé obilí. Platíte u něj hlavně za reklamu. Nedivím se, že malé moc nechutná. Acana je myslím velice dobrá volba, ale zase ne úplně každému psu sedne, někteří po ní mívají například průjmy. Každopádně pokud by náhodou nesedla, kvalitních granulí je na trhu dost. Myslím si, že není potřeba čekat měsíc, než změníte krmení, týden úplně stačí. Ale určitě kupte nejdřív jen malé balení na vyzkoušení a přecházejte pomalu - postupně přimíchávejte do původního krmení. A nebojte, moc rychle přibírat nebude, pokud se nebude přecpávat.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
My sice na začátku (cca 3

My sice na začátku (cca 3 dny) po Acaně průjem měli,ale přešlo to. A teď máme krásně pevné bobky,lesklou srst a zdravého psa :-). O proplanu jsem slyšela,že je to K9 jen v hezčím balení,tak nevím. Ale štěně mi v té době luxovalo misku až na nerezSmÄ›ju se. Však sama uvidíš, co pro ní bude lepší. Mimichodem Kellynka má krásné webovky a je to moc hezká holčičkaSmÄ›ju se

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Přesně jak píše Efka, tolik

Přesně jak píše Efka, tolik to neřešte, pokud je štěně čilé, veselé, žere s chutí a je tak akorát, není třeba se znepokojovat. Když by vám přišlo hubené, trochu mu přidáte, když by začalo tloustnout, tak uberete. Rostoucímu štěněti škodí víc ta nadváha. Pro Plan není moc kvalitní, cena rozhodně neodpovídá složení, samý obilný šrot a pes není slepice. ;-) Z vašeho dotazu mi přijde, že se hodně snažíte, aby se pejsek měl co nejlépe, což je samozřejmě správné, zvlášť u rostoucího štěněte. Na trhu je více kvalitních značek, pro štěně spíš než Acanu bych možná volila třeba Canine Caviar, Acana má skvělé ty dospělácké bezobilné receptury. Nejlepší máte objednat granulky přes nějaký webshop, pokud by jste našli nějaký poblíž, tak často nabízejí dovezení zdarma. Přeji hodně radosti se štěňákem, ať vám roste do krásy! :-)

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Přesně tak, navím podle fotek

Přesně tak, navím podle fotek je to buclaté štěňátko, rozhodně bych ho víc nepřekrmovala Mrk

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

vandik
Obrázek uživatele vandik
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 7.4.2012
Všem děkuji za uklidnění,

Všem děkuji za uklidnění, máte pravdu s tou váhou jsem to řešila až moc. Ono mě nejdřív trochu vylekalo, že ty první dny zhubla, tak jsme ji pak začala až moc pozorovat, jinak bych to tolik neřešila.

 

Co se týče granulek, tak bych asi fakt chtěla nějaké jiné, včera jsem psala, že kaká 3-4 denně, ale ono je to spíše 4-5krát denně, ani to nepočítám, ale prostě kaká při skoro každém venčení (chodíme často), přijde mi, že skoro všechno co sní, tak pak vykaká. Chtělo by to granule, co mají větší stravitelnost. Ten Canine Caviar by mi do Berouna dovezli zdarma z Prahy, pokud bych objednala nad 300 kč, jen ta cena toho krmení je prostě dražší no.

 

Jo a děkuji za pochvalu fotek!

http://kelly-kmitova.webnode.cz

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Taky bych řekla že je úplně

Taky bych řekla že je úplně akorát, Akimek je kluk a v jejím věku byl menší, v těch 9 týdnech vážil 7,25kg a připadal mně úplně akorát, ani hubený ani příliš baculatý. Každé štěňátko je jiné, tak nemusí vážit přesně na kilo stejně. Jinak já jsem ho vážila vždycky jednou týdně, určitě to nebylo nutné, ale já jsem chtěla mít zdokumentované jak roste SmÄ›ju se

 

A k tomu krmivu, co třeba Arden Grange? Cena je nižší než za Canine Caviar, a granulky kvalitní a chutné. Myslím že vám to tady potvrdí i ostatní. Já s ním krmím a jsme oba spokojení. Tak ať máte z čeho vybírat Mrk

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

Market
Obrázek uživatele Market
Offline
Viděn(a): 5 let 7 měsíců zpět
Registrace: 12.6.2012
Chtěla bych se zeptat na váš

Chtěla bych se zeptat na váš názor na granule Acana Puppy large breed.... CHovatelé krmí štěňátko granulemi K-9, myslíte si že můžu provést změnu granulí ze dne na den nebo raději postupně? A myslíte že by stačilo krmit dvouměsíční štěňátko 3x denně? Děkuji za názory...

Stránky