krmení štěněte

215 příspěvků / 0 nových
Poslední
verisek7
Obrázek uživatele verisek7
Offline
Viděn(a): 6 let 3 týdny zpět
Registrace: 3.4.2009
Tak přecházeli jsme pomalu z

Tak přecházeli jsme pomalu z proplanu na acanu puppy large breed a štěně má po te acane pořád řidkou stolici je tomu už měsíc. Nevím si vůbec rady, nechci moc ty granule měnit když má teprve 3 měsíce. Myslíte že se to třeba ještě zlepší? nebo máme jít zpět na proplan.

Beenee
Obrázek uživatele Beenee
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Čtu v historii, že štěně bylo

Čtu v historii, že štěně bylo na RC? Přešli jste na Pro Plan a pak na Acanu? 3 měsíční štěně? (Opravte mě, jestli čtu špatně.) Krmíte jen granulema? Dáváte nějaké pamlsky? Pokud nedáváte nic jiného než granule i jako pamlsek, tak určitě se nic se stolicí nezmění. Čemu říkáte řídká stolice?   

Lenka, Danny a Kip z Brna

LuucaHercikova
Obrázek uživatele LuucaHercikova
Offline
Viděn(a): 7 let 4 měsíců zpět
Registrace: 1.5.2013
Dobrý den,chtěka bch se

Dobrý den,chtěka bch se zeptat na ńějaké rady od zkušenějších.Koupili jsme si štěňátko Labradora(fenka)-6 týdnů.A první dva dny jsme ji krmili piškoty rozpuštěnými v mléku-to nám chovatelka řekla,že s nimi krmila.Teď jsme pomalinku přešli na granule K9,coz ji chutná a v pohode ji.Čemu ale nerozumím,je dávkování granulí,dočetla jsem sem se,že na 10kg váhy ma být 100-200 g na den,což mi při její váze 4 kg přijde dost málo,ještě k tomu když se to rozdělí do 4-5 dávek na den(pak to je jen pár granulek v misce a já se bojím abych něco nedelala spatne a neudelala nejakou chybu v krmeni).Prosím o nějaké rady,moc děkuju:)

LuucaHercikova
Obrázek uživatele LuucaHercikova
Offline
Viděn(a): 7 let 4 měsíců zpět
Registrace: 1.5.2013
Dobrý den,chtěla bch se

Dobrý den,chtěla bch se zeptat na ńějaké rady od zkušenějších.Koupili jsme si štěňátko Labradora(fenka)-6 týdnů.A první dva dny jsme ji krmili piškoty rozpuštěnými v mléku-to nám chovatelka řekla,že s nimi krmila.Teď jsme pomalinku přešli na granule K9,coz ji chutná a v pohode ji.Čemu ale nerozumím,je dávkování granulí,dočetla jsem sem se,že na 10kg váhy ma být 100-200 g na den,což mi při její váze něco přez 3kg přijde dost málo,ještě k tomu když se to rozdělí do 4-5 dávek na den(pak to je jen pár granulek v misce a já se bojím abych něco nedelala spatne a neudelala nejakou chybu v krmeni).A ještě se chci zeptat,jestli váha kolem 3,2kg není pro skoro 7 týdenní fenečku málo? Všude čtu,že by měli vážit kolem 5kg :-( Prosím o nějaké rady,moc děkuju:) 

Grace
Obrázek uživatele Grace
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 10.5.2013
ahoj, za dva týdny si jedeme

ahoj, za dva týdny si jedeme pro naše štěňátko .V říjnu 2012 nám zemřela naše milovaná rotvajlerka Fren(osteosarkom).Bylo to pro nás moc těžké,nedokázali jsme se  dlouho s tím vyrovnat.Všichni jsme ji milovali a teď už nastal čas,abychom zase měli novou radost, která nám dodá energii a radost.Půl roku bez procházek a mazlení byl pro nás hrozný.

Protože bychom stále srovnávali, rozhodli jsme se pro jiné plemeno. Labrador - přišlo nám jako výborné řešení. Bydlíme v rodinném domku za Prahou, máme zahradu a už se nemůžeme dočkat, až zase budeme chodit na procházky, které pro nás byly vždy radostí.

Nechceme nic, než zdravé ,krásné štěně.Proto jsem o tomto plemenu přečetla, co se dalo.Inspiruji se na internetu, kde hledám odpovědi na moje otázky.

První roky psa jsou nejdůležitější,proto bychom chtěli dát naší GRACE,která bude naším sluníčkem jen to nejlepší.

Majitelé nás velice mile překvapili,štěńata mají dobrou péči,vypadají velice pěkně a zdravě. Krmí je granulemi JOSERA,na které jsem nanašla žádnou recenzi.Nemáte někdo zkušenosti s tímto krmivem ?

Když jsem se dívala po krmivech,které jsou pro nás cenově dostupné  a jejich složení ,tak mě zaujala Acana large bread puppy nebo Pro plan puppy large Robust. Acana má hodně velký podíl masa...  jen mám strach ,aby GRACE sedla, balení je 340 g a potom až 13,5 kg.Poradíte mi ?

Ještě si nepamatuji, jestli jsme u Fren (naší bývalé rotvajlerky) přecházeli z krmiva postupně hned po přivezení štěněte domů, nebo až po nějakém čase.Poradíte mi někdo, zda postupný přechod na nové krmivo může být hned po přivezení štěňátka nebo později ? 

Říkala jsem si, že bych ten přechod udělala hodne pomalý ,postupným přidáváním nového  krmiva třeba 10 - 14 dní, aby si bříško GRACE lépe zvyklo na změnu.Také nevím, jestli to není příliš dlouho, to bych byla také ráda,kdyby jste mi někdo poradil.

Přivézt si štěně, je jako soi přivézt dítě ,tak budu ráda na reakce od vás.

 

Jinak se na naši čokoládovou slečnu moc těšíme,už u nás nebude prázdno a budeme se těšit z práce na toho našeho malého raubíře.

 

                                                                                     díky za rady   HANKAMrk

 

GRACE

zmrzka
Obrázek uživatele zmrzka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 8.9.2012
Hanko, zmíněné granule

Hanko, zmíněné granule chovatelů neznám, ale z tvého výběru bych zvolila Acana puppy & junior (ne large breed, podle mého názoru labrador není velké plemeno). Toto krmivo se dá pořídit i v balení 6,8 kg, takže ho můžete vyzkoušet. Acana je dobré krmivo, pravdou ale je, že někteří psi ji nechtějí jíst a jiní po ní průjmují. Nicméně je to rozumný kompromis cena X výkon. Za sebe mohu doporučit krmivo Taste of the Wild, balení 13 kg vychází cenově hodně podobně jako Acana a je to opravdu kvalita. Jinak pejsek mi vyrostl na Arden Grange, ale to už je v současné době asi trochu mimo tvůj cenový limit.

Grace
Obrázek uživatele Grace
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 10.5.2013
děkuji za názor. Abych řekla

děkuji za názor.Mrk

Abych řekla pravdu, tyto granule neznám .Viděla jsem název v žebříčku krmiv,ale protože není krmivo moc diskutované,nebo jsem se příliš zaměřila na jiné značky,nějak jsem se dál nepídila.

 

S Acanou mám opravdu strach, aby naše čokoládka neměla průjem,honě vidím reakce majitelů.....i když složení vypadá opravdu dobře

 

jujnu se na internet..... mám ještě čas na rozhodování,ale termín 25.5.,kdy si GRACE přivezeme , se nám blíží

 

jestli někdo ještě krmíte touto značkou, napište mi své postřehy,budu moc ráda                  díky Hanka

GRACE

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Josera

Josera ohlasy:

http://www.zoohit.cz/feedback/shop/psi/granule/josera/josera/333057

Co poslouchám z okolí, tak hodně se krmí značkami Applaws, Belcando, Earthborn Holistic, Puffins, Profine. Profine teď zkoušíme na seniorce od babičky a zatím spokojenost. 

My jsme byli nastartovaní rovnou od majitelky Arden Grange, pak začala naše nežravost, spíše vymýšlivost a zkoušela jsem kde co. I Acanu. Bohužel jsme po ní měli průjem, byť jsme přecházeli opravdu skoro po granulce. Ale za zkoušku to určitě stojí. Nakonec jsem stejně zakotvila na Arden Grange. Cena je sice vyšší, ale my jsme poloBARFaři, takže to až tak s peněženkou netrhá.

 

Jinak přejeme hodně zdravíčka, spokojený růst a ať máte zase radost z procházek s psím parťákem!!!

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Grace
Obrázek uživatele Grace
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 10.5.2013
tak díky za info. Také

tak díky za info.

Také zmiňuješ Arden Grande,dívala jsem se na složení,zdá se mi dobré ...... cena velkého balení 15 kg je sice vyšší,ale protože se jedná o kvalitní krmivo, je dávkování zase malé,což vychází zase pro 8 týdenní štěně na 2 měsíce.... 

Pro štěně retrievra bych měla vybrat Arden Grande puppy/Junior large Bread ? co jsem kde četla, tak si myslím, že labradoři a retrievři jsou spíš velká plemena než střední.Ještě jsem se všimla, že píšou granulky větší velikosti...ale když píšou od 8 týdnů, tak to snad je přizpůsobeno velikosti štěněteNechápu

Krmení doma začneme v 8.týdnu, samozřejmě Joserou, na kterou bude zvyklá a začala bych postupně míchat nové krmivo.Tak jsem zase nerozhodná, ale období růstu je opravdu nejdůležitější, tak to doma ještě proberu......co jí dáme na začátku ,to se určitě odrazí na jejím zdraví.

Teď nic jiného nedělám, než honím na internetu informace, chci pro naši Grace to nejlepší a přitom pro nás cenově dostupné.

Už se na tu naší čokoládku těšíme

 

tak jestli mi dá někdo na Arden Grande nějakou reakci,tak budu zase ráda,abychom se konečně nějak rozhodli  :-)                                          Hanka

 

 

GRACE

zmrzka
Obrázek uživatele zmrzka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 8.9.2012
Na AG mi Joey vyrostl, ale

Na AG mi Joey vyrostl, ale neměl "large breed", ale klasiku. Nicméně AG nyní dost zdražili a osobně si myslím, že Taste of the Wild jsou granule srovnatelné, ne-li vyšší kvality za příznivější cenu (už jen to, že VŠECHNY receptury jsou bezobilné. U AG štěněčí bezobilné nejsou a dospělácké jen rybí). Já osobně objednávám granule z psimafie.cz.

Stránky