Granule - poraďte

953 příspěvků / 0 nových
Poslední
Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Nebo Acana, ta vychází

Nebo Acana, ta vychází vzhledem ke složení taky výborně. U té bych ale určitě doporučila koupit nejdřív menší pytel na vyzkoušení, občas se stává, že psům nesedne.

 

Dehydrované kuřecí maso (40%), oves, čerstvé kuřecí maso, hrách, čerstvé maso z lososa, hnědá rýže, kuřecí tuk (přírodně konzervován směsí tokoferolů a rozmarýnu), kuřecí játra, čerstvá celá vejce, vojtěška setá, lososí olej, tykev, kuřecí chrupavky (přírodní zdroj glukosaminu), červená jablka, mrkev, mladé lístky tuřínu, brusinky, bobule oskeruše, ekologicky pěstované mořské rostliny (chaluha, řasa měchýřnatá, mořská řasa dulse), kořen lopuchu, kořen ibišku, bobule jalovce obecného, pískavice řecké seno, fenykl sladký, kořen anděliky lékařské, rakytník úzkolistý, kořen čekanky, kopřiva dvoudomá, listy maliníku obecného, ostropestřec mariánský, lístky máty peprné, květy měsíčku lékařského, květy heřmánku lékařského, enterococcus faecium, lactobacillus acidophilus + vitamíny a minerály.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Majlinka
Obrázek uživatele Majlinka
Offline
Viděn(a): 8 let 1 měsíc zpět
Registrace: 23.8.2012
Zdravím, já bych ty granule

Zdravím, já bych ty granule určitě nedobírala a koupila jiné a kvalitní. Vrátí se vám to tisíckrát, když budete mít z pejska radost jak pěkně roste. Sama říkáš že má pejsek málo kg. Naše měla taky málo ale kvůli průjmíkům teď už je ok a přibrala za týden přes tři kg. A nejřív kupte menší množství granulí a zkuste co to bude pejskovi dělatMrk

happy3
Obrázek uživatele happy3
Offline
Viděn(a): 6 let 1 měsíc zpět
Registrace: 16.9.2011
Dobrý den, mám roční

Dobrý den,

mám roční labradorku, krmíme Calibrou Junior large breed, jsme s ní spokojeni, ale přemýšlíme, zda jí krmení nezměnit (lékař řekl, že v calibře je dost bílkovin, což by mohl být důvod, proč má po hárání a falešné březosti nateklé cecíky).

Dostalo se nám do ruky od známých krmení Brit Premium Adult. Myslíte, že by měla takováto změna krmiva cenu? Poměr kvalita/cena u Brit a Calibry? Děkuji Vám

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
V Calibře moc

V Calibře moc bílkovi? KoulĂ­m oÄŤima

Neměnila bych a rozhodně ne na Brita.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Enny
Obrázek uživatele Enny
Offline
Viděn(a): 8 let 1 měsíc zpět
Registrace: 9.9.2012
Včera jsme si přivezli domů 9

Včera jsme si přivezli domů 9 týdenní štěňátko a ráda bych věděla jakými granulemi krmit,zatím dáváme Friskies junior...tak byla krmena u chovatelky,máme změnit značku,nebo ponechat...nevyznám se a nevím zda jsou kvalitní

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Ahoj, o granulích je tu celé

Ahoj, o granulích je tu celé obsáhlé téma - tady. Zrovna Friskies jsme tam nedávno řešili, je to strana 85.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Zdravím,  nenašla jsem to

Zdravím, 

nenašla jsem to tady, proto bych se chtěla zeptat na granule Nutra Gold Puppy Large Breed

http://krmivo-psy.heureka.cz/nutra-gold-puppy-large-breed-15kg/

Boo totiž krmivo vyhrál a jakožto nežravec na mě poprvé po dlouhé době vzrušeně zíral, když jsem mu je dávala ke starému krmivu. Složení se mi nezdá nejhorší, ale raději se chci zeptat zkušenějších.

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Enny: Od Friskies rychle

Enny: Od Friskies rychle pryč! Odstavovat štěňata na Friskies je jako začít dávat kojenci čínskou polívku, urazit jim ruce, fakt! Friskies bych vyhodila a přešla na kvalitní stravu, v tomhle věku se hazard se zdravím nevyplácí.

Muppet
Obrázek uživatele Muppet
Offline
Viděn(a): 8 let 2 měsíců zpět
Registrace: 15.9.2012
dobry den, jsem tu nova tak

dobry den, jsem tu nova tak zaroven zdravim..chtela jsem se zeptat na par veci ohledne granuli.. mame 12tydenni fenku cerneho labika, neni cistokrevna (tata je cisty velky cerny labrador, mama krizeny cerny labik)..myslime si, ze vzhledem k tomu, ze uz ted je stenisko velke, ze bude v dospelosti velka jako klasicky labik=ma ted cca 45cm od hrudniku k zadku.Jen hlavu ma jinou, ne kulatou jako labrador ale spise protahlou dopredu s delsim cumakem. Ptam se proto, ze jsme trochu nejisti ohledne davkovani granuli. Krmime Calibrou Junior Large Breed. Jednak bych se chtela zeptat na srovnani, kolik ma asi normalni stene labika cca na delku ve 12tydnech, tzn. jak moc je to odlisne ci stejne od naseho, abych mohli odhadnout, zda krmit podle doporucenych davek, ci mene a jak vlastne bude velka jako dospela.. 

Mate dobre zkusenosti s timto krmivem? Mame ji protoze ji mela chovatelka, premyslim, zda bychom pak menili (az dojedeme 15tikilove baleni-male zatim chutna,namocene granule vyluxuje za par vterin:o) a na co. Myslite si, ze je vhodna nejaka superpremiovka typu Royal Canin, Proplan,Eukanuba etc. nebo myslite ze je to pro krizene stene zbytecne? Koukala jsem i na Vasi diskuzi o Acane, vypada dobre za dostupnou cenu.. nebo myslite,ze bychom meli/mohli zustat u te Calibri? Kolik myslite,ze bychom ji meli davat g/den?Zeptam se pristi tyden veterinare, ale rada si prectu i nazory zkusenych chovatelu..

 

Muj druhy dotaz se tyka "svacinek" mimo granule, cetla jsem dva protichudne nazory a sice 1) ze steneti se krome granuli ma podavat ovoce, zelenina.. 2) u krmeni "lepsimi" granulemi se nema davat ale vubec NIC jineho protoze jinak pry rozhodim balanc zivin..

Jsem ted z toho trochu zmatena, jak to tedy je? Takze pri krmeni kvalitnimi granulemi(Je Calibra povazovana za lepsi granule?)bych tedy nemela davat nic jineho? Vcera mela mala par kolecek bananu pri vycviku a olizovala se az za usima, dneska zase chroupala par kolecek mrkve, ta ji taky jela..je to spatne? Manzel take v obchode koukal na masove kapsicky, nejake kvalitni maso v zele, ze by ji to obcas daval bud samotne nebo mix s granulema, protoze mu prijde malo krmit POUZE suchym, bez masa.. Ma/muze se obcas takovahle kapsicka/konzerva dat nebo to neni dobre, kdyz krmim granulema? Plus jsem slysela nazor, ze granule se od otevreni pytle maji do mesice spotrebovat, jinak ze se v nich zacinaji tvorit plisne, ej to pravda? ted jsme nacali 15kg pytel, takze do mesice ho urcite nezlikvidujeme, leda ze bych granulky prisypavala manzovi do vecere:o)))

 

Dekuji mnohokrat za info, vim, ze sice nemame cistokrevneho labika, ale jednak nevidim duvod proc by nemel dostat stejne kvalitni jidlo a peci a jednak to vypada, ze nase psi slecna opravdu velka bude, podle toho jak rychle roste a tak nechceme zanedbat vyzivu, aby pri rustu nemela nejake potize, nebo bolesti a byl z ni zdravy, krasny, spokojeny mixlabik:o)

Zdravi Monca

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Boo: Ten Nutra Gold nevypadá

Boo:

Ten Nutra Gold nevypadá vůbec zle - není to tedy žádná holistická špička, ale dost slušné granule. Je to myslím stejný výrobce jako Taste of the Wild, jen nižší řada. Klidně je skrmteMrk

 

Muppet:

O Calibře můžu říct něco podobného - vcelku slušné granule střední třídy, i když ne tak kvalitní jako ten Nutra Gold (jsou tam "vedlejší produkty", neurčený "drůbeží tuk" a další ne úplně super položky). Tak někde na úrovni Brit Premium. Eukanuba nebo Proplan jsou v podstatě srovnatelné (spíš o něco horší, neporovnávala jsem je nijak podrobně), Royal Canin je šrot - tyhle značky mají hlavně obrovskou reklamu. S Acanou byste si každopádně o dost polepšili, ale je třeba ji vyzkoušet nejdřív na malém balení - ne každému psu sedne, někteří po ní můžou mít průjmy. Ale kvalitních krmiv je spousta značek, určitě je z čeho vybíratMrk

 

Jinak přesně jak píšeš - je úplně jedno, jestli je pes čistokrevný, nebo kříženec, kvalitní stravu potřebují všichni stejnou. Těch "svačinek" bych se vůbec nebála - pes není atomový reaktor, aby potřeboval "surovinu" odváženou přesně na miligramy. Navíc mi ještě žádný z "odborníků" nevysvětlil, proč je tak děsně důležité nenarušit ten hyperpřesně vyvážený poměr živin, když je ten poměr v každé receptuře granulí úplně jinýHlasitě se směju Štěndo určitě ocení občas kousek ovoce, zeleninu, trochu tučného tvarohu nebo kvalitního jogurtu, kousek tvrdého chleba nebo hovězí kloubovou kost na čištění zubů, žloutek, a koneckonců třeba i tu kvalitní masovou kapsičku - i když ty mi tedy přijdou děsně předražené, a navíc ne vždycky jsou opravdu z masa - člověk se podívá na složení a tam je malinkým písmem napsané "obsah masa 4%"... To je podle mě lepší koupit trochu kuřecích žaludků nebo tak něco, cenově je to nesrovnatelné a člověk navíc vidí přesně, co psisku dáváMrk Já tedy krmím převážně jen syrovým masem a zeleninou, granule beru jen jako "nouzovku"; spousta lidí dává třeba ráno granule a večer maso... možností je spousta.

 

Štěně se neměří na délkuHlasitě se směju Měří se buď výška v kohoutku, nebo u rostoucích štěňat jednoduše váha. Ale i mezi sourozenci z jednoho vrhu jsou velké rozdíly v tom, jak rychle rostou, kolik váží a kolik potřebují krmení, takže jen podle váhy a výšky ti nikdo neporadí. Tabulka na pytli je jen orientační, aby se měl člověk od čeho "odpíchnout", ale pak se musí dávkování trochu upravit podle toho, jak štěndo prospívá. Jednoduše sleduj, jak štěňula vypadá - neměla by být vyloženě kulička, měla by mít trochu vtažené bříško a při pohledu shora viditelný mírně užší pas mezi pánví a hrudníkem, ale zase by z ní neměly trčet kosti.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Stránky