Granule - poraďte

953 příspěvků / 0 nových
Poslední
zmrzka
Obrázek uživatele zmrzka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 8.9.2012
Luke - mezi kvalitní granule

Luke - mezi kvalitní granule podle mého názoru patří Arden Grange (zejm. bezobilninová receptura Sensitive Ocean White Fish and Potato), Orijen, Taste of the wilde, Artemis, Barking Head, Canine Caviar a First Mate.

Luke
Obrázek uživatele Luke
Offline
Viděn(a): 7 let 10 měsíců zpět
Registrace: 11.12.2012
Asi bych volil něco bez

Asi bych volil něco bez alergenů, i když jsme Mishel odblešily, odčervily, okoupaly tak i přes to se nám celkem hodně drbe. Nevím jestli to může mít nějakou souvislost s granulema. Za týden jdeme na veterinu tak se poptáme.

Po pročítání tohoto vlákna jsem usoudil že hodně lidí tady jede na Arden Grange a nebo First Mate. 

No budu muset něco vybrat.

Ještě dotaz, v mém případě u naší hubené slečny 23kg a 1rok 5měsíců brát granule pro velká plemena(Large Breed) nebo ne?

 

zmrzka
Obrázek uživatele zmrzka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 8.9.2012
Luke - to tzv. "bez alergenů"

Luke - to tzv. "bez alergenů" vnímám já osobně jen jako reklamní označení. Pes může být alergický i na složky v granulích "bez alergenů". Nejčastější je reakce na obiloviny (ty by neměli v granulích co dělat a když už, tak jen v malém množství) a kuřecí. Ale alergii může mít klidně i na ryby nebo jehně atp. My máme psa od štěněte na Arden Grange, teď ho zrovna převádím na dospělácké Sensitivky a spokojenost. Pokud by nastal nějaký problém, mám jako záložní variantu Taste of the Wild.

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Luke - tady určitě krmte

Luke - tady určitě krmte řadou pro střední plemena..prostě klasickou adult bez označení large breed. A za mě se přikláním k artemis, arden grange i třeba z těch trochu levnějších belcando...naše nejstarší fenka, která je taky bez PP jako ta tvoje má uplně stejné míry a taky se hodně často drbala, ale po nasazení krmení First Mate se dokonale srovnala a teď už jí nevadí z těch holistických žádné :-)

alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
My od té doby, co krmíme

My od té doby, co krmíme Arden Grande - jehně a rýže, máme pokoj od průjmů, drbání i lysinek v srsti. Občas pejsině vylepším granule konzervami buď také Arden Grande nebo Gran Carno. Jsou v různých kombinacích, cenově velice přijatelné a myslím si, že patří mezi ty kvalitní. Snáší je výborně. Směju se

Lída + Rita (*1.4. 2013)

Luke
Obrázek uživatele Luke
Offline
Viděn(a): 7 let 10 měsíců zpět
Registrace: 11.12.2012
Tak jsem na netu obědnal

Tak jsem na netu obědnal Areden Grange Adult - ryba s bramborem. K tomu ještě spoustu hraček, nějaké pamlsky a granule pro naše dva kočkodány. Snad budou Mishel chutnat, jinak je budu chroupat až do Velikonoc

 

 

zmrzka
Obrázek uživatele zmrzka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 8.9.2012
Myslím, že chybu jste

Myslím, že chybu jste neudělal, jsou to dobré granule a fence budou určitě chutnat :-)

Casper
Obrázek uživatele Casper
Offline
Viděn(a): 5 let 11 měsíců zpět
Registrace: 15.3.2010
Dobrý den, chci se zeptat, co

Dobrý den, chci se zeptat, co říkáte na granule Taste of the Wild Sierra Mtn Canina? Chtěla bych pro pejsany nějaké lepší granule... Casper baší Brit Care - jako jediné mu vyhovují (zkoušeli jsme Proplan, Arden grange, Acanu..) a Arielka Acanu.

zmrzka
Obrázek uživatele zmrzka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 8.9.2012
Mám taky jeden dotaz.

Mám taky jeden dotaz. Vzhledem ke zmenšení pytlů a s tím souvisejícímu zdražení uvažuji o odchodu od AG. Mezi favority, na něž bych uvažovala přejít mám Taste of the Wild a Canine Caviar. Které byste vybrali?

Psa mám aktuálně na AG Sensitive Ocean Fish and Potato, denní dávka mě vychází na 47 Kč. Pro porovnání jsem si spočítala nejdražší, rybí recepturu TOTW - tam to vychází na 37 Kč a Canine Caviar (také nejdražší recepturu tuším s kachnou) na 52 Kč. 

Nebudu lhát, mým favoritem aktuálně je TOTW, které vychází o dost levněji a dle mého jsou srovnatelně kvalitní. Navíc všechny jejich receptury jsou bezobilninové, AG má zcela bez obilnin pouze tu Sensitivku. Myslíte, že se dá kvalita těchto 3 značek porovnávat? Případně které byste si sami vybrali a proč? Canine Caviar je dražší než AG - odpovídá kvalita ceně?

Díky za odpovědi.

mmartin
Obrázek uživatele mmartin
Offline
Viděn(a): 5 let 10 měsíců zpět
Registrace: 13.9.2007
U CC momentálně bohužel velké

U CC momentálně bohužel velké mínus dostupnost - už cca dva měsíce doprodávají staré zásoby, z nových receptur už nemají žádné použitelné velikosti pytlů... Jsem smutnĂ˝ Distributor si nechává dělat nějakou vlastní značku na podobné bázi (MARP), tak nevím, jestli to je záměr, nebo neschopnost... Až mi dojdou zásoby, asi budu muset přejít a TOTW je jeden z favoritů, pro mě použitelná pouze rybí varianta, u ostatních se mi nelíbí mix zdrojů bílkovin (všude cpou kuře)

martin + labradorky

Stránky