Nevychovaná

47 příspěvků / 0 nových
Poslední
Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Podle mě se nejedná o

Podle mě se nejedná o agresivní chování. Přesně tohle mám doma. Taky mi na procházce štěká po každém psovi. Beru to jako volání na parťáka. A byť někdy vypadá opravdu děsivě a sama bych se ho bála, tak jsem si jistá, že neublíží. 

My jsme se teď hodně začali věnovat pozitivní metodě výcviku pomocí klikru. Tady u nás máme jen 2 cvičáky, všechny jsou zaměřené na výcvik převážně ovčáků a oba využívají donucovací prostředky pro poslušnost (stahováky, švihání proutkem po zadku, el. obojky). Taky mi říkali, že to chce brát psa mezi ostatní. Výsledek 0. Obhlédla jsem internet, našla si v okolí jednu paní, která se pozitivnímu výcviku taky věnuje a snad nám pomůže dopilovat nepřesnosti. Takže přesně jak psala Veronika je důležité naučit psa a podporovat správné chování a ne trestat špatné. 

Teď si ho v přítomnosti psa posadím, klikám a dávám pamlsek za každé normální chování (ne za štěkání nebo tahání). Někdy sedí a někdy prostě ne. Horší je to u toho mála pejsků, kteří se s námi kamarádí. To ví, že mu jde parťák a chce hned být u něj. 

Podle mě bude stačit zkusit se poinformovat v okolí o nějakém zkušeném výcvikáři. Kolikrát se mi stalo, že mi více poradil pejskař od malého bišonka.

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Chapu dobre, ze si po

Chapu dobre, ze si po ocuchani psy v pohode toleruje, problem je v tom, kdyz je vidi poprve?

veronika & retrívři v útulcích

 

veron
Obrázek uživatele veron
Offline
Viděn(a): 7 let 2 měsíců zpět
Registrace: 17.8.2013
áno je to tak ako píšete.ked

áno je to tak ako píšete.ked už psa pozná tak síce ešte má miestami snahu "skúšať" na toho druhého psa štekanie a skákanie ale s prvým stretnutím daného psa je to neporovnateľne miernejšie.to mi skôr príde ako také že skúsim či ten druhý pes je naozaj dominantnejší.možno sa vyjadrujem blbo ale sme totálny amatéri je to náš prvý psík

naštudujem si princípy  toho pozitívneho tréningu a skúsim aj pohľadať niekoho v našom okolí čo má s tým skúsnosti.snád dakoho nájdem lebo pomaly ale isto začínam mať strach z vychádzok.všetkým psom sa snažím vyhnúť ale to tiež nie je bohvieaké riešenie nechcem aby pre mňa boli vychádzky len nutné zlo z ktorého budem nervózna už 2 hodiny vopred.

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Tak to preci neni zadna

Tak to preci neni zadna agrese :-) Staci uposlusnit, naucit ho, co ma pred psy delat - sedet, lezet, zustat na miste, jit u nohy nebo co se vam bude hodit. A teprve, az bude v klidu, tak vypustit k seznameni s druhym psem, po domluve s majitelem samozrejme. Coz je asi nejtezsi cast, neb vsude zijou lidi, co si mysli, ze s jejich psem se proste musi seznamit kazdej cizi pes a to probehne jeste lip, kdyz ho nechaji na volno.

veronika & retrívři v útulcích

 

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Náš pes se postupem času stal

Náš pes se postupem času stal taky dominantnějším. Když vycítí slabost, tak se automaticky pasuje na vůdce. A to i u svého jen o pár minut mladšího bratra. A skákání stojí někdy opravdu za to. Převážně při hraní s otcem to jen duní.

Mě taky ještě stále vyskočí tlak, když vidíme psa. Zatím se nám spíše osvědčilo než na pamlsek-motivace na hračku. Má takový ten míček z provázků, který je na šňůrce. Celkově ty přetahovadla působí u nás lépe, než mlska. 

Absolutně nesnáším, když se o něco snažím a pes už si sedne a pěkně čeká, tak z jiné strany se na nás řítí pes, který mi pak začně na psa startovat. Nakonec z majitele vyleze "No, on moc pejsky nemusí" Tak proč je na volno??? Zvlášť v místech kolem baráku. Já se svým psem chodím i 20 min pěšky na místo, kde nikoho neobtěžuje. Ano stane se, že někdy pes uteče, ale tohle jsou ti majitelé "rádoby" labradorů u nás. Vodítko mezi dětskama kolem těla, pes splašeně letí na děcko, které má míč a majitelé stojí a čumí se, jak se super, že se jejich miláček proběhne (to, že dítě skončí na zemi, povalené a v lepším případě s modřinou, to nic). Někdy mi přijde, že lidem je zatěžko zvednout prdel a jít se psem někam na pořádnou procházku. Pak je to tady samý přežraný pes.

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

veron
Obrázek uživatele veron
Offline
Viděn(a): 7 let 2 měsíců zpět
Registrace: 17.8.2013
dakujem vam obom za pomoc a

dakujem vam obom za pomoc a rady.nasla som jednu pani v susednej dedine,ktora sa venuje pozitivnemu vycviku.dohodli sme si stretnutie tak som zvedava ako to dopadne.

boo mate pravdu s tymi nezodpovednymi majitelmi.my s nasim nevychovancom  chodime na pole za dedinu kde nikto nechodi a az tam ho pustime z voditka ale aj pori tom kontrolujeme ci sa nahodou niekto neobajvi.nedovolili by sme si pustit ho navolno niekde na ulici pokial 100% neposlucha nase prikazy.moze niekomu nechtiach ublizit-inemu psikovi alebo dietatu vramci hry.

Stránky