Nevychovaná

47 příspěvků / 0 nových
Poslední
Penny
Obrázek uživatele Penny
Offline
Viděn(a): 9 let 10 měsíců zpět
Registrace: 20.5.2010
Nevychovaná
Ahoj, potřebovala bych poradit. Máme 8 měsíční fenku. Nevím co jsme ve výchově zanedbali ale příjde nám hrozně nevychovaná. Poslouchá jen když chce a jen koho chce. Hlavním naším problémem teď je, že nám ze zahrady skáče na okenní parapet a štěká na nás do domu (asi chce víc pozornosti). Když za ní příjdu a "nadám jí", někdy ji i bouchnu, tak to bere asi jenom jako hru a jakmile příjdu domů, už je zase na parapetu a příšerně štěká. Prosím, co mám dělat?
Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Já osobně tedy nechápu, proč

Já osobně tedy nechápu, proč ji necháváte samotnou na zahradě, když jste vy doma. Labrador je plemeno, které ze všeho nejvíc potřebuje být se svou "smečkou". Jak moc se jí jinak věnujete? Chodí s ní někdo na procházky, na cvičák?

 

Proč to dělá, na to sis už odpověděla sama - chce pozornost. A evidentně jí to funguje - když začne štěkat, přijdeš za ní. I negativní pozornost (vynadání, bitíKleju) je pro ni přijatelnější než žádná pozornost.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Penny
Obrázek uživatele Penny
Offline
Viděn(a): 9 let 10 měsíců zpět
Registrace: 20.5.2010
Já jsem jí doma chtěla mít,

Já jsem jí doma chtěla mít, ale pro ostatní z rodiny je to naprosto nepřijatelné. Takže s tím nic neudělám. Na procházky chodíme pravidelně, na cvičák bohužel ne, protože v našem okolí žádný není.

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Aspon tady vidime duvod, proc

Aspon tady vidime duvod, proc je potreba poslouchat a chovat se pri porizovani psa tema obnosenyma recma typu že se psem musi souhlasit cela rodina apod. :-) Na ciste venkovni pobyt existuje spoustu vhodnejsich plemen. Pokud uz psa hodim ven, chce to spoustu casu navic mimo prochazek nebo mit delsi prochazky. Na cvicak chodit nemusis, na to staci clovek sam.  Tech veci, co muzes psa ucit a tim ho unavovat, je spousta, desitky aportovacich nebo stopovacich variaci, triky z dogdancingu nebo obedience, klasicka poslusnost a spoustu jinych.  Presne jak pise baysha, i potrestani je pozornost, takze jeji chovani nese ovoce a porad ho opakuje a nejaky biti, ktery si cubicka stejne s hopsanim do okna nespoji, ji toho nezbavi. Takze ja bych navrhovala psa unavit a velmi dusledne ignorovat to skakani. Ta duslednost je fakt dulezita. Pokud tejden vydrzite a pak nekomu rupnou nervy a vlitne na ni, tak ste uplne na zacatku. Dalsi neinvazivni moznosti je spustit zaluzky, at na vas ani nevidi a vy na ni a opet nereagovat, nebo neco udelat, aby nemohla az k nemu, napr prehrazenim zahrady nebo koupenim kotce, kam by se dala zavirat. A asi bych ji i vyhradila nejaky misto, kde muze odpocivat a zvykala ho na ni, at uz doma, nekde v kotelne nebo venku.

veronika & retrívři v útulcích

 

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Já za sebe bych ještě dodala:

Já za sebe bych ještě dodala: naopak zajít za ní a chvilku se jí věnovat vždy, když bude potichu. Pes si dokáže hodně rychle spočítat, jaké chování se mu vyplatí:-)

 

Jinak: co přesně znamená "pravidelné procházky"? My chodíme denně minimálně na hodinu, většinou tak dvě až dvě a půl hodiny procházky prokládané aportováním, hrami, procvičováním povelů - třeba včera jsem výjimečně vynechala, protože mě hodně bolelo v krku a venku bylo fakt hnusně, a dnes už to s ní není k vydržení, za chvilku vyrážíme a na míň než dvě hodinky to rozhodně nevidím;-)

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
My chodíme denně také

My chodíme denně také minimálně na hodinku a když náhodou jeden den vynechám, tak mě hnědule všude doprovází a visí na mě očima + plus samozřejmě neustále naznačuje, že by jako někam šla:oD Peggy ta už má ráda svůj klid a přizpůsobí se jakémukoliv dennímu režimu...ale je pravda, že 8 měsíční štěně je na čas trávený s vámi velmi náročné..ideální je, když procházku spojíte s nějakou činností, která zaměstná i jeho hlavu ( i třeba ,,blbé" aportování, sem tam nějaká poslušnost- stačí i chůze u nohy apd., ideálně pak učit různé triky, aby musela přemýšlet i trochu víc nebo jí schovávat hračky ve sněhu, prostě si s ní hrát a vymýšlet nové věci) -navíc to zlepší i váš vztah...pak i třeba pokud je to možné najít na procházky nějakého psího parťáka, se kterým si bude hrát...ono je pro labradora náročné být většinu dne sám...proto to není plemeno vhodně na zahradu...je to plemeno, které je nejradši, když může svého pána všude doprovázet a být s nim v kontaktu pokud možno co nejvíce...např. Triny nedokáže ani dlouho sama ležet v pelíšku(pokud není vykázána na místo), nejradši se válí po mě:oD

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Já jen dodám,že Jackey má psy

Já jen dodám,že Jackey má psy u sebe. Takže vaší mladé čubině,která má být celý den na zahradě a být "hodná",rozhodně hodina dvě denně stačit nebude. Pokud bych byla v tvé situaci já, tak bych to viděla minimálně ráno hodina procházky a cvičení na unavení psychiky,odpoledne dvě hodiny a večer zase aspoň hodinka. Cvičit aporty,hledání, cokoli,co dá zabrat nejen tělu,ale hlavně hlavičce. Na zahradu jí dát nějakou pořádnou kost na okusování,aby se nenudila ani tam. Ono totž to vyskakování na parapet je ještě to nejmenší,může vám začít demolovat zahradu ve velkém. Ostatní rady (ignorovat skákání a domáhání se pozornosti atd.) už tu padly

Jana a smečka

luisa.fernanda
Obrázek uživatele luisa.fernanda
Offline
Viděn(a): 9 let 10 měsíců zpět
Registrace: 13.1.2011
Ahoj, máme 14 měsíční fenu

Ahoj, máme 14 měsíční fenu labradora a máme s ní problémy co se týkák poslušnosti. Fenka spí v zádveří, kde jí byl vybudován i její vlez dovnitř, neboť venku jsme jí nechat nechtěli. Místnost to je poměrně velká a teplá, má tam vše co potřebuje, ale i přesto neustále brečí,  když jsme doma a vyžaduje pozornost. Myslím, že se s ní snažíme trávit maximum času a i když jsme doma, tak za ní každou chvíli ven chodíme a mazlíme se nebo hrajeme, ale jen se zavřou dveře brečí opět. Minimálně 3x denně se s ní chodí ven mimo na pole, kde se proběhne i když kvůli času bohužel jen na chvíli, ale alespon se proběhne na poli, i přesto, že má obrovskou zahradu, kterou by jí spousta pejsků mohla jen závidět. Pokud to čas dovolí chodí se s ní i na dlouhé procházky. Bohužel v poslední době se nám již víckrát stalo, že utíká a neposlechne na přivolání. Včerejšího dne sama od sebe utekla při našem vjezdu na zahradu a celkem daleko a po silnici, takže se jí mohlo něco stát. Nevíme už jak to s ní řešit, ať už za takové věci dostane nebo ne udělá to stejně druhý den nebo třetí znova. Moc dobře ví, že to nesmí, ale stejně neposlechne. Na zahradě z počátku demolovala každý den něco snad jen proto, aby něco vyvedla, než se vrátíme domů. Vždy když se s ní jde ven je jak utržená ze řetězu a má hroznou radost, proto se jí v tom snažíme vyhovět co nejvíce. Je hodně hyperaktivní a nevím, jeslti se to srovná a nebo dá nějakým způsobem regulovat či vycvičit, aby se tyto věci odnaučila. Není podle mě řešení jí za útěky trestat fyzicky a nebo snad zavírat a nechodit s ní ven, ale rádi bychom jí trochu vychovali a odnaučili minimálně útěkům.

maxwell
Obrázek uživatele maxwell
Offline
Viděn(a): 6 let 6 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
Četli jste si předchozí

Četli jste si předchozí příspěvky?

Psí pohled umí promlouvat tím nejkrásnějším jazykem..

http://www.max-labrador.estranky.cz/

 


luisa.fernanda
Obrázek uživatele luisa.fernanda
Offline
Viděn(a): 9 let 10 měsíců zpět
Registrace: 13.1.2011
Ano ted jsem to četla, tedy

Ano ted jsem to četla, tedy co se týká pozornosti to je mi jasné a snažíme se to tak i dělat, aby si nemyslela, že na první zabrečení jsme u ní, ale nevím co s útěkama a jak jí tohle odnaučit..to jsem tu nepřečetla

maxwell
Obrázek uživatele maxwell
Offline
Viděn(a): 6 let 6 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
Koukni na příspěvky

Koukni na příspěvky "povely",tam odpověď určitě najdešMrk

Psí pohled umí promlouvat tím nejkrásnějším jazykem..

http://www.max-labrador.estranky.cz/

 


Stránky