Nevychovaná

47 příspěvků / 0 nových
Poslední
Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Díky za tipy, ale já na to

Díky za tipy, ale já na to nespěchám, zatím pilujeme hlavně ke mně, sedni a aportíky, sem tam chůzi u nohy. Ale na lehni si počkám, až "se mi bude chtít", na nic to nepotřebujeme. Ale s tou nohou se mi to moc líbí.

Je pravda, že tlak vyvolá protitlak a tak bych to neučila rozhodně tím, že psa prostě sama připlesknu k zemi.

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Možná není bez zajímavosti

Možná není bez zajímavosti informace, že někteří zahraniční trenéři učí lehni až po roce věku - prý je to na štěně zbytečně velký tlak a vlastně to k ničemu nepotřebuje, stačí spolehlivé sedni a práce u nohy, to zase mají dotažené hodně precizně. Ale byli to všechno majitelé trialáčků, kteří jsou hodně citliví a tlačit se na ně asi musí ještě opatrněji.

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
obě naše blondýny vždycky na

obě naše blondýny vždycky na tlak vyvíjeli protitlak a Fanča by byla schopná se vytočit do hysterie.-) lehni jsem učila klasicky na pamlsek,ale hlavně na konci procházky nebo cvičení,kdy byla udýchaná uťapaná,takže si na chvilku do trávy lehala sama:-)

Jana a smečka

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Mám dojem, že většina lidí

Mám dojem, že většina lidí považuje za základ, že jejich pes umí sedni, lehni a pac ... a to začínají "učit" hned od prvního dne, co je prcek doma. My jsme pozadu, ani o sedni bych neřekla, že opravdu UMÍ SmĂ­ch.

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Já jsem taky toho názoru, že

Já jsem taky toho názoru, že s povelem lehni není třeba spěchat a vlastně ani k ničemu není. Triny se lehni naučila určitě až po půl roce věku až na to byla sama připravená. Přijde mi to jako zbytečný tlak na štěně, které ještě ani samo neví čí je a už si na něm vynucujeme zbytečně submisivní pozice. Jakmile vám pes začne věřit, tak se lehni učí daleko lépe a hlavně bez stresu pro něj:o)

Fresh
Obrázek uživatele Fresh
Offline
Viděn(a): 7 let 10 měsíců zpět
Registrace: 30.3.2008
Ad lehni...takhle

Ad lehni...takhle nejak?:) http://www.youtube.com/watch?v=KCCrheFhkSY

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Jj, pěkné video :). Nenásilné

Jj, pěkné video :). Nenásilné naučení psa povely, bez zbytečné manipulace a je vidět jak to toho prcka baví - s vizí dobrůtky :).

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

veron
Obrázek uživatele veron
Offline
Viděn(a): 7 let 2 měsíců zpět
Registrace: 17.8.2013
Ahojte potrebovala by som

Ahojte potrebovala by som poradiť s naším 9mesačným adoptovaným havkáčom Voltom.Adoptovali sme si ho ked mal necelých 8mesiacov.Predošlí majitelia ho poriadne zanedbali.Bol darček pod stromček pre 10ročného chlapca.Staral sa o neho len ten chlapec a tak to aj vyzeralo- to že nebol očkovaný odčervený je to namenej.absolútne neovládal základné povely ale za to vedel podať labku a podobné veci.So základnými povelmi sa sa už celkom dobre popasovali a dokonale ovláda povely lahni a sadni.Povel ku mne mu ešte občas robí problémy ale myslím že je to na dobrej ceste.Najväčšie vrásky na čele nám robí agresivita voči iným psom.akonáhle na prechádzke zacíti iného psa je v agresívnom postoji,šteká skáče..Pravidelne(minimálne 2x týždenne) s ním chodíme na cvičák ale pokroky sú úplne minimálne.Má možno 2-3 psích kamarátov s ktorými už nemá problém ale ináč je to hrôza. Na cvičáku nám stále len hovoria že to chce len socializovať socializovať a socializovať ale pravdupovediac už sme so silami v koncoch.Snažíme sa aby bol často v kontakte s inými psami,chodíme na cvičák ale teda pokroky sú miniatúrne.Vedeli by ste nám niečo poradiť.Ibnak je to úplne pohodový bezproblémový havkáč nič nedemoluje,velmi rád sa škrabká túli,hrá.... Ďakujem za každú radu

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
veron, moznosti jsou v zasade

veron, moznosti jsou v zasade dve. Bud se to budete snazit resit, anebo budete mit psa TRVALE zabezpecenyho a uposlusnenyho tak, aby se nedostal do stretu s jinym psem (nahubek + poslusnost). Protoze je pes mladinkej a navic labik, tak bych si troufla tvrdit, ze to asi nebude nejaka zabijacka agrese, ale jen dovolovani si, nebo agrese ze strachu, pokud neni socializovanej. To je treba zjistit, a podle toho zacit neco delat. Kuprikladu, co delate v tomhle ohledu na cvicaku? Jak se pes chova, jak se chovate vy, co delaj cizi psi, kdyz na ne zacne vas pes vyjizdet? Doporucuju kontaktovat nejakyho zkusenyho trenera nekde u vas, aby se na vas mrknul a odhadl, proc pes dela co dela a pak poradil, co s tim. Pisete, ze dva tri psy uz bere, takze bych se nebala, ze ho to nepujde odnaucit. A hlavne doporucuju ukazat psovi, co pri setkani s druhym psem delat ma, ne ho vyskubavat na obojku za to, co delat nema. To je  velmi oblibeny postup na agresivni psy, aby se "zklidnili"Nejsem si jist

Pres net asi tezko lze nejak konkretnejc poradit.

veronika & retrívři v útulcích

 

veron
Obrázek uživatele veron
Offline
Viděn(a): 7 let 2 měsíců zpět
Registrace: 17.8.2013
Veronika viem že takto cez

Veronika viem že takto cez net je to tažké ale aj tak dakujem za odpoved.S tou zabijáckou agresiou máte pravdu.chceme to riešiť lebo to že sa vonku vyhýbať psom nie je podľa nás riešenie resp je ale nesplniteľné. Na cvičáku sa v podstate tomuto nejako nevenujeme-ten pán čo to tam má na starosti stále tvrdí že len vyhľadávať spoločnosť psov. s cudzími psami sa snažíme byť fakt čo najviac a nevidíme nejaké pokroky.Rozmýšľame že začneme inam chodiť lebo v tomto veľký zmysel nevidíme.Ked sme tam boli prvý krát tak asi 20sekúnd štekal ale tým že tam bolo viacero psov nevedel na koho má skôr štekať tak sa relatívne upokojil  a tých psov začal nuchať a ked si ich poriadne onuchal tak už bolo dobre.Na prechádzke šteká snád po každom jednom psovi.ked má možnosť toho psa si onuchať(čo však nie je vždy lebo nie všetci psíčkari to dovolia aby si náš onuchal ich psa) tak sa mu sem tam "podarí neštekať a neskákať po tom psovi.Zvažovali sme aj protištekaví obojok ale ked si mám predstaviť že by dostal nejaký výboj tak mi to príde drastické takže sme to nakoniec vylúčili.Snád to pôjde nejako spraviť lebo ked bude dospelý tak to bude celkom problém udržať ho.ja som chudá a už teraz s tým mám problém neviem si predstaviť čo by bolo ak to neprejde.

Stránky