Přivolávání

36 příspěvků / 0 nových
Poslední
GrenABella
Obrázek uživatele GrenABella
Offline
Viděn(a): 10 let 5 měsíců zpět
Registrace: 8.6.2010
Přivolávání

ahoj, nikde jsem nenarazila na tenhle problém a potřebovala bych poradit... možná, že z toho dělám velkou vědu a problém to vůbec není, ale stejně bych se ráda zeptala... Před dvěma týdny jsme si přivezli mimi labradora, je opravdu chytrá a učenlivá:-) od chovatelů už měla zažité svoje jméno, a když jsme na ni zavolali, pokaždé přišla... teď po týdnu, když ji voláme, přijde jen když se jí chce... někdy ani pamlsek nefunguje... kde myslíte, že jsme udělali chybu, že předtím běhala na zavolání a teď se někdy ani neotočí? zní to asi hloupě, ale je to normální? a ještě bych se chtěla zeptat, jakou metodu byste navrhovali, aby si zažila, že když se volá, má přijít pokaždé (vím, že je to štěně a že to nebude hned, ani nehodlám nijak drilovat)?

 

Kim
Obrázek uživatele Kim
Offline
Viděn(a): 4 roky 9 měsíců zpět
Registrace: 20.2.2008
Všechno to chce pomalu, ale

Všechno to chce pomalu, ale nic nezanedbat :)

Jestliže k vám nepříjde, znamená to, že ji něco zajímá víc, než vy. A to je ta chyba. Přivolání pro ní musí být zábavné a jestliže má přiběhnout za paničkou, musí mít nějaký účel - zkuste nosit sebou hračku. Taky nevolejte jenom jménem, ale používejte povely "Bello, ke mně!". Kdykoliv příjde, obrovsky chválit. Pokud nepřichází, upoutejte její pozornost - jak už jsem psala, např. hračkou, tleskáním, cupitáním po zpátku a při tom volat. Já osobně, kdybych viděla, že nejde, zavolala bych jméno a povel a začala bych pomalu couvat, roztáhla bych ruce a volala na ni vysokým hláskem, abych projevila tu radost, že ke mně běží. Pak bych samozřejmě pochválila... Pokus se povel opakovat co nejméně, vyčkej na vhodnou situaci a volej, nejlíp se pokus předejít situaci, v které tě neposlechne.

Je důležité, aby se štěndo naučilo, že pán je důležitější než všechno to okolo. A protože mrňata ráda  zkoumají, všechno je přece nové a zábavné, vy musíte být pro ní ještě zábavnější než to okolí. :)

Ale tohle všechno bych nechala, až bude trošku starší.. Možná bych řekla povel maximálně jednou, ale hlavně bych jí chtěla upoutat.

 

Ať k tomu řekne ještě někdo názor, doufám, že jsem nic nenapsala špatně a pokud ano, někdo mě opravte :)

Eliška a Kim (*4.8.2007)

http://kimuv.blog.cz/

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Eliška píše dobře,že musíš

Eliška píše dobře,že musíš štěndo zaujmout - tleskat, couvat, rozeběhnout se od něho - to funguje spolehlivě, jásat atd. Jen já u štěněte dávám povel "ke mně" až když je štěndo pár kroků ode mě a je jasné,že přijde - takže zavolat jméne, nalákat a teprve kousek ode mně přidávat povel. A samozřejmě ohromně chválit, pohrát si,dát namku - prostě štěndo musí vědět,že s tebou je největší zábava a přijít, se vyplatí

Jana a smečka

ZanyB
Obrázek uživatele ZanyB
Offline
Viděn(a): 10 let 3 měsíců zpět
Registrace: 9.7.2010
Náš pes, když vidí jiného

Náš pes, když vidí jiného psa,tak můžu pískat, dupat, volat nebo se stavět na hlavu a stejně je mu to jedno. Jako malej byl učen na pamlsek,ale ten už teď taky nezabírá. Hračky vůbec venku nemusí. Při každém příchodu na přivolání ho šíleně chválím. Je nějaká jiná možnost ho "naučit" přivolání? V případě, že nemá jinou zábavu, tak samozřejmě dojde bez problémů. Už si nevím rady.

Zany a Richie

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Ja bych predne dal delala na

Ja bych predne dal delala na pamlsky, kdyz nezabira ani na hracky, tak jakou ma motivaci prijit? Nejsem zastance toho nazoru, ze pes musi poslouchat jen proto, ze to po nem clovek chce, ja taky nechodim do prace, protoze se na me sef usmiva Směju se Nech psa vyhladnout, vem naky echt pamlsky a domluv se s nekym se psem, aby sel kolem vas, ale az tak daleko, aby te jeste poslechl. A vzdalenost zkracuj. To je podle me nejmin invazivni metoda, samozrejme to jde i jinak, ale to je spis domena ostatnich :-)

veronika & retrívři v útulcích

 

Teruska.V
Obrázek uživatele Teruska.V
Offline
Viděn(a): 5 let 10 měsíců zpět
Registrace: 11.4.2008
Zany - psala sem ti vzkaz,

Zany - psala sem ti vzkaz, najdeš ho v sekci privátní zprávy. Mrk

Teruška, Lukáš & smečka

 

barceo
Obrázek uživatele barceo
Offline
Viděn(a): 5 let 5 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Můžete mi poradit, jestli je

Můžete mi poradit, jestli je lepší koupit píšťalku ultrazvukovou či tu normální? Mě přijde, že na tu ultrazvukovou neslyší. 

 

Děkuji za rady

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Já jsem velmi spokojená s
waw
Obrázek uživatele waw
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 10.4.2007
Já se připojuji se

Já se připojuji se spokojeností na FT píšťalku - mám ji už asi pět let a denně je používaná.

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Taky tak. Vodítko použiju tak

Taky tak. Vodítko použiju tak jednou za tři procházky (pokud nejedu MHD), jinak mi jen visí přes rameno - ale bez píšťalky Acme bych byla jak bezruká.

A nedoporučují se kovové píšťalky, v mrazu přimrzají ke rtům.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

mmartanka
Obrázek uživatele mmartanka
Offline
Viděn(a): 7 let 6 měsíců zpět
Registrace: 15.7.2011
Ahoj všem,  měla bych pár

Ahoj všem, 

měla bych pár dotazů na zkušenější majitele labroušů, než jsem já:-) Naší feňuli je takřka 15 týdnů...Na přivolání vcelku poslouchá, ovšemjen v případě, že není někde v okolí nějaký zajímavější objekt než jsem já (včetně odpadků poházených po celém sídlišti). Taková situace se tedy stává velmi často, snažím se jim předcházet, ale ne vždy je to možné...problém je v tom, že celou vycházku poslouchá jako hodinky a pak mi z ničeho nic vezme čáru za nějakým bezdomáčem...nebo když vidí malé dítě, uteče mi za ním a ještě k tomu na něj začne šílená štěstím skákat, což je občas o smrt dítěte a to mi rozhodně není dvakrát příjemné..Vím, že je to o tom, že jsou to pro ni zajímavější podněty než jsem já, ale to bych v tu chvíli nebyla ani kdybych stála na hlavě a měla kolem sebe obtočený věnec buřtů...Druhým problémem, který mi opravdu hodně vadí a vím, že si za něj můžu sama, je ten, že ona moc dobře ví, že by neměla bufetit a strčit do tlamy každej igeliťák, vajgl, toaletní papír, mrtvou myš a podobné "dobrůtky" které potká a tak když narazí na nějakou "dobrotu", která fakt stojí za to, vezme to do huby a začne kolem mě lítat jako praštěná a moc dobře vím, že já nemám šanci ji chytit...takže si ze mě nějakou chvilku takhle dělá prdel..Když si jí přestanu všímat a odcházím pryč, je jí to úplně šumák, možná si toho ani nevšimne. Takže nevím, jak se v takovéhle chvíli zachovat. 

Vím, že naše přivolání je jen tak 60ti procentní a to je dost málo, ale už nějak nevím, jak ji učit, aby to bylo spolehlivější...Jsem důsledná, alespoň si to myslím, snažíme se trénovat to každý den, cvičíme na pamlsky. Nejsem si jistá, jestli na ní nejsem až moc přísná, nemyslím u cvičení, ale spíš tak celkově..můžu se Vás zeptat, jakým způsobem jste vy trestali svého pejska, když to bylo potřeba? Nebo to opravdu jde i bez těch trestů? Protože mě přijde, že když se snažím jí to vysvětlit přísným hlasem, nebo když s ní zatřepu, takže jí je to úplně buřt a příště to samé udělá znovu...

Tak bych vás chtěla poprosit, zda byste se se mnou mohli podělit o své zkušenosti...

Předem moc děkuji...Martina.

Marťula & Ennie (* 24.5.2011)

"Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy."

          Gene Hill

Stránky