Přivolávání

36 příspěvků / 0 nových
Poslední
Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Psalo se to tu už hodněkrát,

Psalo se to tu už hodněkrát, že musíte mít oči všude a když vidíte nějaký objekt, za kterým by štěně mohlo vyrazit, tak ještě než si toho všimne štěně, upoutat jeho pozornost a fixovat na sebe..k tomu, že vám uteče z vašeho vlivu by nemělo docházet. Pak nějak nerozumím tomu, jak může štěně utéct za bezdomovcem atd. to si představuji jen ve městě a tam by měl být pes na vodítku hlavně kvůli své bezpečnosti. Takže pokud si nejsem jistá, že štěně nebude odbíhat, dám ho na vodítko a pouštím jen v případě, že jsme sami(ralativně:o)) )..ale i když je na vodítku, cvičení s fixací provádím, abych později mohla přejít na volno a i tak štěně reagovalo:o)Vodítkem se v tomto případě jen jistím...

 

A k tomu sbírání všeho, co vidí..to je naprosto normální a u labradorů přirozená věc, s tím musíte počítat mnohem více než u jiných plemen, že to bude dělat když si ho pořizujete...podle chování štěněte bych řekla, že jste ho vždycky s nějakou takovou mňamkou honila..a to se těžko odstraňuje, štěně se nikdy nesmí honit..pro ně je to skvělá hra a ještě lepší, když jste naštvaná, že ho nemůžete chytit:oD U nás to fungovalo tak, že jsem spíš chtěla docílit, aby mi takové věci radši nosila, než žrala, takže jsem za veškeré takové věci chválila a štěně je nosilo..později to přestane samo vyhledávat, ale sbírání mňamek u popelnic atd. tomu se nevyhnete do konce jeho života..prostě v takových případech pes musí být pod kontrolou a být schopný aspoň reagovat, když ho u toho přistihnete...nejlépe tomu uplně předcházet a v takových místech být ostražitá:o)

 

Můžu se zeptat v jakých třeba případech trestáte? Podle mě to jde i bez toho..já trest použila poprvé tak v šesti měsících štěněte, do té doby je to vše jen o motivaci a nedopustit, aby štěně mohlo udělat chybu, za kterou by bylo potrestáno:o)

mmartanka
Obrázek uživatele mmartanka
Offline
Viděn(a): 7 let 6 měsíců zpět
Registrace: 15.7.2011
Ano, bydlíme ve městě, takže

Ano, bydlíme ve městě, takže opilců a sociálních případů vždy dostatek..venčíme na sídlišti, kde je hodně psů a hodně lidí...na velké procházky do lesa apod. se kvůli práci dostanu tak třikrát, čtyřikrát do týdne..Nechci ji stále vodit na vodítku...když už na vodítku jdeme, snažím se jí učit pouze a jen u nohy. Když mi někdy začala utíkat s nějakým tím odpadkem, nikdy jsem ji nehonila, ale je pravda, že jsem k ní třeba normálním krokem šla a když jsem byla kousek od ní, zdrhla. Nebo když byla blízko, chňapla jsem po ní, ale ona byla samozřejmě rychlejší..Myslím, že ve většině případů je mi jasné, kde ve výchově dělám chyby, ale je pro mě obtížné ty chyby odstranit...snažím se na tom pracovat a přemýšlet o tom, ale občas mi chybí trpělivost a to je taky dost velká chyba.

Nejčastěji ji trestám, když žere něco, co nemá a já ji při tom chytnu. Nebo když doma kouše něco, co nemá (např. nábytek)....Vím, že by to mělo být bez toho, jenže bohužel mi někdy ujedou nervy a pyšná na to nejsem, to mi věřte.

Marťula & Ennie (* 24.5.2011)

"Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy."

          Gene Hill

Elizabeth
Obrázek uživatele Elizabeth
Offline
Viděn(a): 5 let 7 měsíců zpět
Registrace: 17.4.2008
Tak v 15týdnech to ani ne

Tak v 15týdnech to ani ne velké procházky do lesa ještě není - je to mimino. Jestli můžeš, nalož ji do auta a zavez za město na louku a tam trénujte přivolání bez rušivých elementů, které postupně přidávejte (v dálce lidi, pak blíž,...).

Na binec u některých psů platí "výměnný obchod" - dej mi tu mrtvou myš, já ti dám pamlsek - pamlskovník plný dobrůtek nos stále u sebe.

A píšťalka je úžasný vynález - já mám od začátku ACME 212 FieldTrial - nebo se používá hodně i ACME 211,5 a nedám na ni dopustit.

Píšťalka není náladová a zní stejně ať je nám dobře nebo zle.

Pokud dělá něco co nemá, tak u nás fungovalo zaujmout něčím jiným a pes zanechá nežádoucí činnosti. Řvaní moc nezabíralo a mlácení nepraktikujem.

Hodit oblíbenou hračku, zapískat na pískací hračku, prostě nějak zaujmout. Utíkat od ní, tleskat, dupat, juchat - prostě být zajímavá.

Tož tak...

Zuzka a Chandler (8.3.2008) Brno + Brno - venkov

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
my sme urobili tiez zopar

my sme urobili tiez zopar chyb pri privolavani ked bol stena, a teraz mame dost velke problemy. pri rusivych vplyvoch neposlucha skoro vobec na privolanie. chodime na individualne hodiny a tam mi urobil to, ze odbehol odo mna na 300 az 400 m, ani privolanie menom, ani ja ani dotycna vycvikarka, musela som ponho autom, lebo by som ho nedohonila. nechapala ani ona, ucime, teda napravujeme privolanie uz prilis dlho na to, aby si to nevstepil. navrhla mi elektricky obojok. co vy na to. na zaujatie psa hrou, maskrtou hadzanim sa o zem, tym som si uz presla. neviem ako dalej.

Renčatka
Obrázek uživatele Renčatka
Offline
Viděn(a): 7 let 5 měsíců zpět
Registrace: 24.11.2010
ja elektrcky obojek

ja elektrcky obojek mam,vetsinou ho uz nepotrebuje a kdyz se nekdy zapomene a nereaguje,tak staci vybrace....

Renča:Nelly(15.7.2009)

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
ahoj, a ak sa mozem opytat

ahoj, a ak sa mozem opytat aky druh do akej vzialenosti, kolko modov ma ten tvoj elektricky obojok.  odporucili mi taky, co ma modov az do 30, lebo ten co ma 5, tak tam je vysoky rozdiel v intenzite 2 az 3 atd. Dufam, ze sa nedostanem do vysky 25 a viac. co sa mi pri srne moze velmi lahko stat.

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Já bych především vyměnila

Já bych především vyměnila výcvikářku, jelikož výcvikářka, která nechápe a navrhne elektriku asi nebude osoba na svém místě a rozhodně ne osoba, které bych svěřila svého psa na elektrice k dalšímu výcviku. Jelikož s elektrikou v nepovolaných rukou se toho dá víc zkazit, než napravit. Každopádně elektriku si prvně nasaď na ruku a dej si sama ránu a pěkně po stupnici nahoru, ať alespoň cítíš jaké impulsy půjdou pak do psa. Zkuste to ještě někde jinde, kde si třeba rady vědět budou, nechce se mi věřit, že by pes byl tak "hrozný", aby ho nešlo normálně naučit poslouchat. Nepřijde mi fér, něco zkazit, nezvládnout a za to pak trestat psa tolik nepozitivní metodou, jakou elektrika na krku je a to u základní poslušnosti. 

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Evidentne delate neco spatne,

Evidentne delate neco spatne, pokud to stale nefunguje, radsi bych zmenila postup nebo rovnou odbornej dohled.

S elektrikou budes mit za hodinu privolani jak vino, vo to nic, ovsem jak ji sundas, ses zas na zacatku, takze nosit furt, nebo aspon atrapu, pres ktereou se jednou dostane a budes zas na zacatku. K cemu to pak je? Zlepsi vas vztah, pak te bude poslouchat. Zacni uplne od zacatku, zvol si metodiku a a nemen ji. To je to nejhorsi, co lze udelat - vetsina lidi, pokud nejsou za 2 dny vysledky, tak si rekne, ze tohle nefunguje, a zkusi neco jinyho.

Tady je blby, ze pes uz je starsi a proste vi, ze mu to zdrahani vyjde zas a zas. Ja bych se pokusila psa uposlusnit. O neco musi mit zajem. O jidlo? Den dva nezrat a pak pro nej bude jidlo jeste lepsi stimul. O hracky? Pokud ne, nauc ho to, jako to delaj sportovkari s balonkama. Ze zacatku je tem psum balonek sumafuk, pri vycviku se pro nej zabijou.

Mozna by stalo za to zjistit, za cim zdrha. Za zveri? Nebo se jen probehnout? Urcite bych zaradila do denniho programu nejakou fyzickou aktivitu nebo vycvik, kdyz bude unavenej, nebude vymejslet kraviny.

Nebo se na to vyflakni, kup si za petku solidni elektriku a pod zkusenym dohledem ji pouzij. Je to rozhodne mensi zlo nez nechat psa nekde necim prejet, zastrelit, utect nebo ho dozivotne vlacet na voditku. V tehle chronickych pripadech ji vidim radsi nez ty obvykly kraviny typu stopovacka, kde cloveku velmi rychle ujedou nervy, a pes bude dostavat 2x denne poradne pres drzku za uplny hlouposti, protoze je na nej mejitel uz permanentne nastartovanej, protoze ma pred sebou vizi, ze "ten pes mi to dela schvalne".

veronika & retrívři v útulcích

 

waw
Obrázek uživatele waw
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 10.4.2007
Je otázka, zda ta elektrika

Je otázka, zda ta elektrika bude fungovat. Viděla jsem použití elektriky ve zkušených rukou, ale protože pes neměl k pánovi absolutně žádný vztah, respekt a ponětí o hierarchii, stejně se to nepovedlo. Což bych řekla, že může být problém i u vás. Pokud cvičíte bezvýsledně tak dlouho, jak píšeš, je něco špatně. Já osobně bych vyměnila trenérku a zapracovala na vztahu pán + pes. Pro elektriku nejsem.

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Lucie,co má společného vztah

Lucie,co má společného vztah a respekt s použitím, resp. s funkčností elektriky? při správné metodice bude během pár dní elektrika fungovat u každýho psa (nebo 99%), a´t už ho cvičí majitel nebo neznámý cvičitel,se vztahem nebo bez vztahu..

 

Elektrika je řešení,ale musíš vědět, jak s ní zacházet,co dělat, jak na ní "najet". Pokud budeš mít dobrou metodiku a budeš se jí držet, žádný vysoký impuls potřebovatt nebudeš (pokud mluvíme o klasickém přivolání,ne například útěku za zvěří). Každopádně se vždy vyplatí větší škála impulsů než míń, kde pak nemáš žádný manévrovací prostor. Ale vzhledem k tomu,že z tebe mám pocit,že co se týká výcviku,dost v tom plaveš, určitě bych se přimlouvala za to, abys našla někoho,kdo tě elektriku naučí používat. Nefunguje to tak,že dáš psovi obojek, a když neposlechne,dáš mu ránu...

Jana a smečka

Stránky