váha..výška...

242 příspěvků / 0 nových
Poslední
veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Blanche, diky za prednasku,

Blanche, diky za prednasku, malem bych uz zapomnela, co je genotyp Mrk

Genovy varianty jsou mozna fajn, ale do doby, nez bude genetickej test na vsechny geny, ktery se i okrajove tykaji dyplazky. Do ty doby to je jen na citu a slusnosti chovatele. Vetsina lidi rentgenuje okamzite jak to jde, v 12 mesicich a jednom dni, kde se zachyti jen neco malo pres 50% vyskytu HD. Dalsi vec jsou ruzny podvody a smecka s rentgenama. Dalsi vec je vyhodnoceni u ruznych posuzovatelu nebo poslani rentgenu na vyhodnoceni do jiny zeme. Neni zadnym problemem udelat naprosto legalni cestou (a tou nemoralni jeste snaz) z trojkovyho zvirete zvire s HD A. Toliko asi k "negativnim" rodicum.

Pokud jde jen o jedince, je vyskyt dyplazie spis kosmeticka zalezitost.  Vlastnim dve zvirata se strednim az tezkym postihem na obou kyclich a krome problemu spojenych s vekem zvirete a jinyma nemocema o HD skoro nevim. Problem nastava, az kdyz clovek chce ovlivnit dalsi populaci.

Souhlasim s efkou, ze nejlepsi je znat HD vsech pribuznejch, nez se rozhodnu si konkretni zvire koupit. Na tohle jsou super nemci a zcasti i skandinavci, kteri leccos evidujou a neni problem dohledat i nepriznivy vysledky.

Ovsem, i pres to vsechno je chov prukazem asi tak o miliardu procent lepsi nez takovy to domaci mnozenicko na kseft nebo z blbosti.

veronika & retrívři v útulcích

 

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
A jinak - nikdo tu myslím

A jinak - nikdo tu myslím nemá nic proti křížencům a psům bez PP.

Kdo nám vadí, jsou ti, kteří je bez rozmyslu množí, a pak ti, kteří si štěně od nich koupí, protože tím je v jejich množitelské činnosti podpoří.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Blanche_9
Obrázek uživatele Blanche_9
Offline
Viděn(a): 5 let 11 měsíců zpět
Registrace: 1.9.2013
Efko, jenže kdyby nikdo

Efko, jenže kdyby nikdo nechtěl koupit štěně křížence, tak to v konečné fázi schytají zase jen chudáci ti psi. Buď je někde přivážou u stromu nebo je prodají na guláš...Jsem smutnĂ˝  Obávám se , že řešení není tak jednoduché. Vždy to odskáče jen ta nevinná tvář.

V přírodě to přece funguje jinak, divoká psí smečka si je velmi dobře vědoma,  kolik štěňat je schopna uživit a podle toho se taky páří jen alfa samci a samice, ostaní nemají nárok. A velmi dobře to ví. Pokud zabřezne samice na nižším stupni, většinou sama po porodu štěňata zardousí, protože ví, že když né ona, tak to udělá samice vůdčí. Příroda má jasná pravidla, špatní jedinci se vždy vyselektovali sami, nedostali šanci se rozmnožit. To jen člověk na co sáhne, to z prominutím zpr...   podělá. A to jsem se záměrně v předešlých příspěvcích nezmiňovala o tom co psala Veronika , o šmečkách co se s PP dělají. Člověk je hold tvor velmi úplatný a doktoři jsou také lidé že? Ale tak musíme být optimisti a věřit, že jsou to jen vzácné případy. Bohužel už jsem se s tím taky osobně setkala.

Pes domácí je dílo člověka a proto je to tak jak to je. 

Jo a Veroniko mě je jasné, že víš co je fenotyp a genotyp HlasitÄ› se smÄ›ju , ale příspěvky čtou i jiní, mnohdy začátečníci, kteří zde chodí na rady a inspiraci a možná to neví. Tak jestli to vypadalo jako poučování, tak to mě mrzí, tak jsem to nemyslela AndĂ­lek

 

 

Blanka a Káťa 2013

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
 Ja mam takovej nazor, ze

 Ja mam takovej nazor, ze pomahat jedincum byva dost casto na skodu cely populaci. Tim, ze vytahnu jedno zvire od mnozky a druhej stejne smyslejici udela totez, tak jsem jen zabezpecila totoznej osud dalsim.

Vzdyt si muzes dat bacha, kdyz vis, ze ten a ten nejedna fer. Podvody a smeliny jsou vsude, proc by ne i v tyhle oblasti. No a taky jsme cesi, ze.

veronika & retrívři v útulcích

 

Alča
Obrázek uživatele Alča
Offline
Viděn(a): 1 měsíc 2 týdny zpět
Registrace: 9.4.2007
Blanche_9 - já jsem ve svém

Blanche_9 - já jsem ve svém příspěvku zdraví vůbec neřešila, pokud jste si všimla. Petr řešil čistokrevnost a pes bez PP čistokrevný opravdu není. Kdyby chtěl křížence, mohl jít do útulku a měl by ho zadarmo. Jsem zásadně proti množení módních plemen a proti obchodování s nimi, je to normální podvod na lidi a vy se svým názorem, že jste aspoň takhle zachránila jedno štěně, tyhlety podvodníky ještě podporujete. Mělo by se to vyučovat už na školách, dnes a denně se setkávám s tím, jak to spousta lidí nechápe a myslí si, že pořídit si psa s PP je jenom snobismus. Jedním z důvodů, proč vznikl před lety tento web, byla částečně i osvěta v této oblasti, proto vás prosím, než začnete psát, tak si to pořádně rozmyslete, chodí sem spousta nováčků, kteří si chtějí pejska teprve pořídit. Pes s PP je zárukou daného plemene i povahy, a může být také bezvadným kamarádem, společníkem i tou spřízněnou duší. Pokud je někomu jedno, co si pořídí za pejska a jakou bude mít povahu, ať zamíří do útulku, tam je pejsků víc než dost a nepodporuje množitele. Už takhle kapacita útulků nestačí.

Alena + Juli, Nelly, Sára †2.7.2017, Maggie †23.2.2016, Rommy †12.4.2011

Blanche_9
Obrázek uživatele Blanche_9
Offline
Viděn(a): 5 let 11 měsíců zpět
Registrace: 1.9.2013
Alča Ano, pes bez PP

Alča

Ano, pes bez PP čistokrevný není.

Nepatřím mezi množitele ( ať již s PP nebo bez) a nikdy ani patřit nehodlám. Jak jsem již psala výše , s radostí to přenechám jiným. Já osobně chov a množení  beru jen v případě, že je to koníček a celoživotní poslání, kterému musí daný chovatel věřit a musí mít přesná pravidla. Bohužel nejsem přesvědčená o tom, že toto všechny chovné stanice splňují.

A aby bylo jasno, naší fenečku jsme nekupovali, původní majitelé jsou rodiče kamarádů -starší lidé , ujali jsme se jí. Prostě svou fenku (dárek s PP od dcery) neuhlídali a o uchovnění zájem nemají, protože tomu neholdují. Věděli jsme dobře do čeho jdeme a známe velmi dobře matku i otce naší čubičky, i jejich "techický stav"  a povahu a dokonce i několik generací před, protože to vše si je dnes možno vygooglovat z rodokmenu, který oba dva mají  a byl nám dán k dispozici. Oni zase potřebovali jistotu, že budeme zodpovědní a že u nás bude štěně v dobrých rukou. Jinak bychom asi vybírali z nabídky chovných stanic a volili pejska s PP.

 

Mě bylo pro změnu líto Petra, na kterého jste se všechny vrhly jak sršně a štěňátko mu tak "rozebraly", že být jím, tak se buď naštvu a už nikdy tady na stránky nepříjdu a nebo se smutkem rozbrečím....Tipuji, že udělal spíš to první HUH! Vaše odpovědi mi nepřipadaly jako rady, ale jako škodolibé poznámky. Dalo se mu to podat jinak , určitě hned tušil, že udělal blbost a asi hledal tak trochu pochopení. Dnes již vím, že zde kříženci pochopení asi moc nemají Jsem smutnĂ˝ 

 

 

 

Blanka a Káťa 2013

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Blanche, jaka rada by podle

Blanche, jaka rada by podle tebe byla adekvatni rada na otazku - stene ma ve dvou mesicich 3 kila, je to labrador?

 

Jojo, ty neuhlidany vrhy, kdy se cistou nahodou narodi vrh po obou rodicich s PP a, tu mas certe kropac, stejnyho plemene, to je panecku nahodicka. Uz sem to tu psala, znam osobne stav, kdy se fenka "omylem" potkava se psem totoznyho plemene co pul roku. A jak to sype, kecy o vyrustani v rodine s detmi (kotec), vyborne socializaci (placek pred kotcem), oba rodice s PP (ano, ale matka vyrazena pro dysplazii kycli) atd. Nemam nejmensi iluze o tom, jak to funguje.

veronika & retrívři v útulcích

 

Alča
Obrázek uživatele Alča
Offline
Viděn(a): 1 měsíc 2 týdny zpět
Registrace: 9.4.2007
Blanche_9 - já se na někoho

Blanche_9 - já se na někoho vrhla jako sršeň? Ať čtu svůj příspěvek, jak chci, vidím pouze odpověď na otázku, zda je pes čistokrevný, nic víc, nic míň, žádné rozebírání psa nikde nevidím. Navíc tak celkově vaše příspěvky nějak nechápu, píšete páté přes deváté, docela zmateně. Mimochodem moje feny jsou všechny bez PP, první je stará 9 let, tenkrát koupená manželem z neznalosti, ostatní 2 osvojené, jedna od první majitelky, druhá z útulku. Takže vlastně jsou také kříženci Směju se.  A nejsou kastrované, podotýkám, a také nikdy nerodily a nikdy nebudou, aby tedy také bylo jasno. Ono je to všechno o zodpovědnosti majitele, v dnešní době hodně aktuální téma, proto jakési neuhlídání feny nechápu. Ale nakonec mně je jedno, kde jste svoji fenku vzali, nemusíte se obhajovat, vy nejlíp víte, proč ji máte a jak zajistíte, aby neměla potomky. Za svým názorem nepodporovat množení si zkrátka stojím, je za tím mnohaletá zkušenost, věřte mi. Jinak samozřejmě přeju vaší fence dlouhý a spokojený život.

Alena + Juli, Nelly, Sára †2.7.2017, Maggie †23.2.2016, Rommy †12.4.2011

Blanche_9
Obrázek uživatele Blanche_9
Offline
Viděn(a): 5 let 11 měsíců zpět
Registrace: 1.9.2013
Tak jo, holky...uznávám,

Tak jo, holky...uznávám, dostaly jste mě !!!

Máte naprostou pravdu . Já s váma v podstatě  naprosto souhlasím skoro ve všem  a v názoru na  rozmožovatele se shodnem  na 100%.

Katy je naše  3 fenka v pořadí a štěňata jsme doposud nikdy neměli a mít nebudem. Důvody jsou jasné. Navíc psů je jak much ( i těch čistokrevných)a když se tak porozhlídnu kolem ( bydlíme na vesnici), tak některé majitele bych s chutí přivázala k boudě místo svých psů. Ale to je na jiné téma.....Jsem smutnĂ˝

 

Blanka a Káťa 2013

Lucy
Obrázek uživatele Lucy
Offline
Viděn(a): 5 let 2 měsíců zpět
Registrace: 26.3.2013
Deny - 17 měsíců - 47 kg    

Deny - 17 měsíců - 47 kg      

Stránky