váha..výška...

242 příspěvků / 0 nových
Poslední
Orin
Obrázek uživatele Orin
Offline
Viděn(a): 1 rok 3 měsíců zpět
Registrace: 8.6.2009
Tak naše Ebony má dnes

Tak naše Ebony má dnes 7měsíců výška 57cm a váha 36kg.Přijde mi hodně velká,není nijak obézní.Chtěla jsem se zeptat jestli jsou míry a váha normální.A do kdy roste labradorek?Snad už nám více neporoste. Tady na fotce měla 5měsíců

 

No, mně teda na 7 měsícú připadá 36 kilo opravdu hodně, zvlášť u fenky. Mám taky 7 měsíční štěně, je teda drobnější a navíc extra hyperaktivní, takže nejsem správně měřítko, ale aktuálně má cca 21 kilo...

--

Petr + Teddy + Kira

Lucy
Obrázek uživatele Lucy
Offline
Viděn(a): 5 let 2 měsíců zpět
Registrace: 26.3.2013
určitě neni čistokrevná, a

určitě neni čistokrevná, a normální váha by měla být v 7 týdnu 6-7 kg.... a mléko jí určitě nedávejte, to raději granule navhlčete kuřecím vývarem... hlavně aby byla zdravá a pěkně vám rostla Mrk

Alča
Obrázek uživatele Alča
Offline
Viděn(a): 1 měsíc 2 týdny zpět
Registrace: 9.4.2007
Petr - kde chcete mít záruku,

Petr - kde chcete mít záruku, že pes bez PP je čistokrevný? Tou zárukou je právě ten papír, který je pro hodně lidí táááák zbytečný. Že tak vypadala maminka, ještě vůbec nic neznamená.

Alena + Juli, Nelly, Sára †2.7.2017, Maggie †23.2.2016, Rommy †12.4.2011

Blanche_9
Obrázek uživatele Blanche_9
Offline
Viděn(a): 5 let 11 měsíců zpět
Registrace: 1.9.2013
Alča Ano, máte částečnou

Alča

Ano, máte částečnou pravdu. Ale ten "papír" taky neřeší všechno. Záleží proč si pejska pořizujeme. Pokud k chovu a předvádění se na výstavách, tak ano, papír je nutný. Pokud chci kamaráda, společníka a spřízněnou duši a někdy i další "dítě", pak osobně já papír nepotřebuji. Ano, je to zajíc v pytli, ale to je život a příroda.  Kamarádka veterinářka mi potvrdila, že dnešní vyšlechtěná plemena jsou daleko více náchylná na různé degenerace, alergie apod. než kříženci, kteří jsou zde tak často zatracováni. I křížit různá plemena se přece dá inteligentně a zodpovědně ( zdravotní stav, povaha, schopnosti). Nezapomínejme, že defakto každé dnes uznané chovné plemeno je výsledkem křížení ras :o)) Kdo ví jaký typ voříška bude za X let ten NEJ a s PP, vždyť o tom rozhodují zase jen lidé , ne psi, těm je to jedno :o))

Blanka a Káťa 2013

Blanche_9
Obrázek uživatele Blanche_9
Offline
Viděn(a): 5 let 11 měsíců zpět
Registrace: 1.9.2013
Nevěšte hlavu Petře, jestli

Nevěšte hlavu Petře, jestli jste chtěl kamaráda do nepohody, tak to neřešte. Dejte mu lásku , tu nejlepší péči a on vám ji určitě vráti. Psi neumí být ani závistiví, ani se nepřetvařují . Herci to někdy jsou, to jo, ale k sežrání :o))

Naše Katy je také kříženec a vůbec toho nelituji. Prostě její maminku majitelé neuhlídali a byť s nádherným rodokmenem se spustila s Golden retrívrem, také s PP a úspěšným chovným samcem :o)) Bohužel, byť oba se všemi předpoklady k chovu , ale jiné rasy , prostě si zavoněli :o)) A tak jsme přišli k naší Katy a náhodou jsem zjistila, že v ČR existuje středisko výcviku vodicích psů při Sjednocené organizaci nevidomých a slabozrakých v Praze 5 – Jinonicích , které se právě křížením těchto dvou ras zabývá cíleně.

 Proč křížení těchto dvou plemen?

Labrador je velmi pracovitý pes, ale chybí mu jemnost. Tuto jemnost nahrazuje golden, který ale bývá tvrdohlavý. Zkřížení těchto dvou plemen a jejich povahových vlastností dalo světu velmi jemného, pracovitého psa. Naprosto ideálního pro výcvik psů – průvodců nevidomých. A je všeobecně známo, že kříženci čehokoliv jsou zdravější,protože se nepotká v jejich krevních liniích nic, co by si vzájemně ubližovalo. A mohu jen potvrdit, naše zlatíčko nemá chybu!

Tak hodně štěstí a dejte vědět jak vám roste :o))

Blanka a Káťa 2013

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Ten "papír" není jen k chovu

Ten "papír" není jen k chovu a předvádění na výstavách. Ten "papír" je především potvrzení toho, kdo byli rodiče štěněte, že byli skutečně příslušníky daného plemene a že splnili určité podmínky, aby mohli být uchovnění - především zdravotní testy. Kdo z množitelů bezpapíráků udělá rodičům svých štěňat i jen blbý rentgen kyčlí? Já tedy o nikom takovém nevím. Takže ano, já osobně si ráda připlatím za"papír" - ne proto, že bych musela vymetat výstavy (v život jsem na žádné nebyla), ale proto, že chci pokud možno zdravého parťáka.

 

Že jsou kříženci zdravější, platí jen pro některá onemocnění. Co se týče například dysplazie kyčlí a loktů, je to jinak - tato onemocnění se vyskytují jak u labradora, tak u goldena, a kříženci jimi můžou tedy trpět se stejnou pravděpodobností jako psi čistokrevní. Proto i organizace, které produkují účelové F1 křížence pro asistenční výcvik, rodičovské psy před krytím rentgenují. A vzniklí F1 kříženci jsou bez výjimky vykastrovaní a dál se nemnoží, protože (velmi zjednodušeně řečeno) co jste v první generaci kříženců "schovali pod koberec", to by v následujících generacích vylezlo na povrch několikanásobně.

 

Ano, každé plemeno je výsledkem křížení. Ale lidé, kteří vytvářeli nová plemena, věděli, co dělají a čeho chtějí dosáhnout, a nevhodné psy bez milosti vyřazovali z chovu. Co vytvářejí lidé, kteří mají Fifinku a nutně ji potřebují nakrýt Alíkem odvedle, aniž by se zamysleli nad tím, jaké geny a vlastnosti si Fifinka a Alík nesou po předcích? Ti nevytvářejí nové plemeno, ti bohužel vytvářejí jen nové potenciální obyvatele útulků... :-(

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Blanche_9
Obrázek uživatele Blanche_9
Offline
Viděn(a): 5 let 11 měsíců zpět
Registrace: 1.9.2013
Efka Je mi líto, pokud jste z

Efka

Je mi líto, pokud jste z mé reakce vydedukovala, že souhlasím s bezhlavým křížením . To ani náhodou. 

Stejně jako vy jsem zásadně proti zcela nezodpovědnému křížení psů ať už je důvod jakýkoli.  Myslím tím cílené rozmnožovaní , bez jakékoli kontroly a zodpovědnosti. Jenže příroda si vždy cestu našla .... Bohužel, když už se stane a štěňátka jsou na cestě, co pak ? Pokud je majitel rozumný , většinou najde i rozumné páníčky pro štěňátka. My jsme si jedno takové vzali a uděláme vše pro to, aby mělo ty nejlepší podmínky pro růst ( strava a pohyb) a samořejmě si uvědomujeme , že není žádoucí další generace potomků a také pro to vše uděláme.

A k tédisplazii. To, že rodiče měli kyčle negativní, ještě neznamená, že mé štěně to nemůže potkat. Displazie je u psa vývojovým (nikoli vrozeným) onemocněním s polygenní dědičností, vznikající během růstu .

 Jak známo,že geny mají tendenci jít "obskočmo" po generacích a proto není nejvhodnějším řešením zakoupit štěně, jehož oba rodiče měli nulovou displazii. Důležití jsou proto také prarodiče i praprarodiče našeho štěňátka. Odborná literatura zdůrazňuje , že se jedná o predispozice (náchylnost), nikoli vrozenou genetickou vadu.

Tedy jinak řečeno, pokud budu mít zdravé předky a chovatel bude nezkušený a bude štěndo např. přetěžovat špatným pohybem, displazie může propuknout v plné síle. A naopak, i když rodiče dysplazii měli, tak potomek při správném chovu a péči jí postižen být nemusí.


Vím o čem mluvím. Náše první fena - Roky byla rotwajlerka  s PP. Rodiče naprosto zdraví, naprosto vyrovnaní jedinci. Bohužel , budu si to vyčítat celý život, dysplazii jsme jí zapříčinili nejspíše my. Tím, že jsme jí přetěžovali co by štěně ( běh u kola, tvrdý terén, schody) a jako nezkušení chovatelé jsme podceňovali i stravu. A bylo to. 

Pak jsme dalších 12 let napravovali to, co jsme v prvním roce zapříčinili. Ale i tak se dožila ve velmi čilém stavu 13 let, což je na tak těžkého psa s dysplazií 4 stupně neobvyklé, zvláště že byla celoročně venku v kotci ! Byla to draze vykoupená zkušenost a dodnes na naší Roky s láskou vzpomínáme. Nikdy jsme štěňátka neměli, vždy jsme naše fenky uhlídali, tak snad tomu bude i tentokrát :o))

Přestože máme dům,velikou zahradu a sad a bydlíme na vesnici , už bychom si nedovedli představit, že by s námi naše Kačka nebyla venvnitř doma !

Je to takový náš balzám na nervy a zklidňující element naší početné domácnosti :o))  

 

Blanka a Káťa 2013

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Blanche_9 Takovej ten

Blanche_9

Takovej ten alibismus je dalsi duvod, proc jsem proti mnozeni krizencu. Priroda si cestu nasla, a vsadim se, ze az bude vase cuba harat, tak si priroda najde cestu znova. Nebude to zadny mnozeni, bude to vule prirody, vyssi moci.

Jak chodi geny obskocmo je dobry ctivo. Mam si teda koupit zvire po rodicich 4/4, abych mela psa nulovyho?

 

A naopak, i když rodiče dysplazii měli, tak potomek při správném chovu a péči jí postižen být nemusí.

Nesouhlasim. Znam zvire, ktery je z chovu, kde ty dysplazky proste jsou. Zvire bylo jako stene vyhodnoceny velmi rizikovy pro rozvoj HD. Melo standardni "zdravy" rezim a stejne tam DKK vylitla. A naopak, dalsi zvire bylo odmalicka az obezni a ve dvou letech negativni lokty i kycle. Zacinam si myslet, ze moc nejde o nejaky vnejsi podminky..

 

A nechapu, co je zvlastniho na trinactiletym zvireti s vysokou dkk. DKK je pro svyho nositele pri dodrzeni urcitych pravidel prakticky neobtezujici, obvykle dysplatici odchazi na jiny neduhy. Az budete mit trinactilety zvire bez viditelnych obtizi s dysplazii loktu, pak to budu taky povazovat za zazrak. U kycli fakt ne.

veronika & retrívři v útulcích

 

Blanche_9
Obrázek uživatele Blanche_9
Offline
Viděn(a): 5 let 11 měsíců zpět
Registrace: 1.9.2013
Veronika A naopak, dalsi

Veronika

A naopak, dalsi zvire bylo odmalicka az obezni a ve dvou letech negativni lokty i kycle. Zacinam si myslet, ze moc nejde o nejaky vnejsi podminky...


No vidíte, takže jistota veškerá žádná. Bohužel ani ta genetická. Výsledný vývoj kyčelního kloubu určuje mnoho různých genů. DKK tedy není něco, čím pes náhle onemocní v průběhu života, je buď od narození predisponován, nebo není. Bez genů, které tuto nemoc přenáší, tato nemoc nevznikne. Genů, které ovlivňují vývoj kyčelního kloubu je celá řada. Existují genové varianty pro normální vývoj kyčelního kloubu a varianty pro vznik dysplazie. Výsledný vývoj kloubu tedy závisí na tom, kolik „dobrých“ variant a kolik „špatných“ variant všech genů, které se na něm podílejí, získá jedinec od svých rodičů. Výsledek není tak přímočarý, protože geny se ještě vzájemně ovlivňují. Jedinci postižení DKK mohou mít zdravého potomka a naopak fenotypově zdraví jedinci mohou mít potomka nemocného. (Genotyp je genová výbava jedince a fenotyp je výsledný projev těmito geny kódované vlastnosti)

Z uvedeného vyplývá, že jedinci fenotypově zdraví produkují převážně zdravé potomstvo, nicméně ve svém genotypu mohou mít i genové varianty „špatné“, které se přenáší na další generace. Zjednodušeně se dá říct, že mají-li oba rodiče negativní rentgenologický nález na obou kyčelních kloubech, je 60-80% potomků bez nálezu a 20-40% potomků dysplastických. Takže pravděpodobnost dysplazie u psů s PP je také dost velká. Záruka veškerá žádná ani s PP.


Naše čubička má 8 měsíců , zatím je na rengen brzy, ale určitě si ji zrengenovat nechám (pro jistotu).  A na vyšší moc nevěřím. Vyšší moc budu tak maximálně já, když ji objednám na kastraci hned po prvním hárání. Štěňata jsme nikdy neplánovali, to necháme jiným. Jak již tady někdo psal , kříženců je víc než dost, tak jsme chtěli alespoň jednoho udělat šťastným a spokojeným. Někdy to není "jen" o penězích, jak si mnozí myslí :o))

Blanka a Káťa 2013

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Blanche_9: Pořád je mnohem

Blanche_9:

Pořád je mnohem větší pravdpodobnost na zdravé zvíře, pokud vím, že jsou oba rodiče negativní, než pokud rentgenovaní nebyli a nevíme o nich nic. A pokud jsou zrentgenovaní a negativní nejen rodiče, ale i jejich sourozenci, rodiče a potomci z předchozích vrhů, tak se pravděpodobnost nulové dysplazie téměř blíží jistotě. Už jsou i chovatelé, kteří majitele svých odchovů motivují (finančně i jinak), aby své psy zrentgenovali, i když o chovu neuvažují - jen kvůli té informaci, jak na tom jejich odchov je a jaké geny si nesou. Je dost vrhů, které jsou celé nebo téměř celé zrentgenované a chovatelé s těmito informacemi dál pracují. O tom je podle mě chov s PP.

Pokud si řekneme "stejně tam nějaká pravděpodobnost onemocnění je, tak co se vůbec namáhat to nějak řešit", tak se na to můžeme vykašlat rovnou a prskat bez rozmyslu Alíky na Fifinky - tak budou někteří kulhat a mít bolesti, no a co, však jsou to jen čokli...

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Stránky