váha..výška...

242 příspěvků / 0 nových
Poslední
Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Dívala bych se spíš na to,

Dívala bych se spíš na to, jak pes vypadá, než na ručičku váhy. Pokud je problém s nadváhou, mnohem snáze se koriguje krmením domácí stravou. V granulích, zvláště těch ne až tak kvalitních, jako je i RC, je především spousta obilovin, po kterých psi mají tendenci tloustnout. Nakonec má pes v mističce pár granulí, i po jídle žaludek skoro prázdný, takže věčně šílí hlady. Při kombinaci maso + zelenina je možné přidat zeleninu, která má pro psa minimální energetickou hodnotu. "Mokrého" krmení je objemově cca 3xtolik co granulí při stejné nebo dokonce nižší energetické vydatnosti. Pokud měl hodně těžké rodiče, bude také takový. Z tažného koně také neuděláte plnokrevníka tím, že mu nedáte nežrat. To nemělo vyznít nijak jedovatě, jen vysvětlit, že je rozdíl mezi psem tlustým a těžce stavěným - s tím nic neuděláte.

Dušanbe
Obrázek uživatele Dušanbe
Offline
Viděn(a): 7 let 11 měsíců zpět
Registrace: 30.3.2012
Ahoj. Předem děkuji za oba

Ahoj.

Předem děkuji za oba komenty.

No přiznám se,že nemáme pocit,že by byl Badík "vyžranej". Je prostě kusanec,ale možná dost dříve než by bylo zdrávo... Nevím no,snad to jeho kostra zvládne...

K jídlu- koukal jsem na granule Light,něco jsem na foru četl,ale asi tudy cesta nevede...spíš mě zajímá ta kombinace maso-zelenina? Nechci to tady v tématu moc zaplnovat,možná se to řešilo jinde na foru? anebo pokud neva,jaký je to poměr maso-zelí co jsi měla na mysli? mám možnost kupovat jakékoliv maso,i zeleninu... rád si nechám poradit.

Ale jak píšu,klidně mě přesměrujte jinam :-)

Zatím velmi děkuji.Dušan

nejlepší pes na světě-BEN :-)) je to mazel neskutečnej:-))

od Května 2012 doma řádí pes Buddy-čokoládový mazel 

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Lightku bych štěněti nedávala

Lightku bych štěněti nedávala určitě, většinou to znamená méně tuků, méně bílkovin, víc šrotu, takže nic pro rostoucího psa. Z méně kaloricky našlapaných a přitom kvalitních mě napadá First Mate Large Breed Ocean Fish. Ke krmení domácí stravou tu je nejméně jedno téma, zkuste najít a přečíst. Velmi bohaté informace o krmení syrovou stravou najdete tady: http://www.manwe.eu/. Někdo krmí výhradně syrovou stravou, tzv. BARF, já to nemám až tak vyhraněné. Základem je maso, u mých holek cca 350g na den. Svalovinu syrovou, vnitřnosti krátce podušené - syrové jim jaksi nejedou. K tomu všelijakou na drobno nastrouhanou zeleninu nebo ovoce, většinou velmi krátce podušenou, lepší se jim to tráví, tak 200g na den, plus mínus, někdy víc, někdy míň. Snažím se to střídat a kupovat různá masa a vniřnosti, různou zeleninu (mrkev, brokolice, salát, čínské zelí, celer, rajčata, jablka, hrušky,....). Pokud se nekrmí kosti, MUSÍ se dorovnávat vápník. Zhruba 300mg na 100g masa. Na kosti jsem opatrná, krmím drobnější ryby, kuřecí a kachní krky, kuřecí hřbety, občas celou hovězí hlavici, tím se zabaví i několik hodin. Kosti vždy syrové, nikdy vyřené! Když vařím pro rodinu rýži, dostanou taky, stejně tak těstoviny. Občas vajíčka, tvaroh, jogurt, oříšky.

Dušanbe
Obrázek uživatele Dušanbe
Offline
Viděn(a): 7 let 11 měsíců zpět
Registrace: 30.3.2012
 Bailiška velmi děkuji za

 Bailiška velmi děkuji za obsáhlou a zajímavou odpověd!  Zkusím pár tipu,rozhodně jak trefně píšeš-někdy Bad šílí hlady.... tak by mu méně kalorii v podobě zeleniny částěčně ovoce mohlo to šílení zmírnit:-)

  Zajdu se taktéž poptat u řezníka co by byl schopen odkládat.

Uvidíme tedy jak to bude dál.

ps.Ještě mrknu na ty granule,díky za tip

Dušan

 

nejlepší pes na světě-BEN :-)) je to mazel neskutečnej:-))

od Května 2012 doma řádí pes Buddy-čokoládový mazel 

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Mě se fena se sklony k

Mě se fena se sklony k nakynutí drží už pěknou řádku let na First Mate Pacific Ocean Fish, takže za sebe doporučuji.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

markosta
Obrázek uživatele markosta
Offline
Viděn(a): 7 let 3 měsíců zpět
Registrace: 31.10.2008
Mě na krmení syrovou stravou

Mě na krmení syrovou stravou nasměroval kdysi tento článek zde na ML  http://www.muj-labrador.cz/krmeni-syrovou-stravou

Markosta a hafani (Bolla, Ammy, Lucka, Shirley a Gaya)

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
Barf možeme len doporučiť,

Barf možeme len doporučiť, určite si zadovažte knižku barf krmenie surovou stravou od Novosadovej, ja už krmim barfom skoro 2 roky podľa principov barfu, maso, zelenina, sem tam cestovinky, mliečne veci. Občas sa mi stane, že zeleninu vyhadže z misky, ale všetko je ok. Pes sa olizuje aj 10 minut po večeri, že aké dobrotky tam mal.

Molly
Obrázek uživatele Molly
Offline
Viděn(a): 7 let 10 měsíců zpět
Registrace: 4.1.2013
tak já to kombinuju,taky jsem

tak já to kombinuju,taky jsem se nedávno dočetla o tomhle krmení psů,začala jsem to trošku kombinovat, protože pouze granule už nechce,je to holka vybíravá

Honza
Obrázek uživatele Honza
Offline
Viděn(a): 7 let 9 měsíců zpět
Registrace: 7.2.2013
Dobrý den, máme doma fenku

Dobrý den, máme doma fenku téměř devíti týdenního labradora,která váží 8,5 kg, přivezli jsme si ji v sedmi týdnech a měla necelých 5kg. Je to za dva týdny příliš velký skok? a je její váha příliš velká? předem děkuji za odpovědi s pozdravem Trojan

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Honzo, prvně poprosím

Honzo, prvně poprosím nezakládat nové téma, pokud zde už dané téma je, příspěvek jsem přesunula. 

Na devíti týdenní štěně je váha 8,5 kg optimální, naopak necelých 5kg ve věku sedmi týdnů je docela dost málo, pokud se jedná o štěně labradora. Obecně platí, že co týden, to kilo navrch, takže nabrala opravdu vcelku rychle. 

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Stránky