Před příchodem štěněte

58 příspěvků / 0 nových
Poslední
jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Tady očekávají na začátku

Tady očekávají na začátku října štěňátka,měla by být žlutá (smetanová) i černá http://labrador-morava.webnode.cz/

 

Jana a smečka

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Jani, ty tu fenku znáš a víš,

Jani, ty tu fenku znáš a víš, že je v pořádku? Protože taky nemá zveřejněný lokty...

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Tady mají čokoládovou

Tady mají čokoládovou fenečku: http://www.olstrane.com/stenata_retriever.htm

Chovku tedy vůbec neznám, ale zdravotní výsledky vypadají naprosto v pořádku.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Připojuji se k všeobecnému

Připojuji se k všeobecnému názoru, že štěňátko bez PP není dobrý nápad, i když je roztomilé. Žádné štěně není poslední na světě a parťáka na příštích cca 12 let by měl člověk vybírat nejen srdcem, ale i hlavou. Bohužel, množení bez PP je v konečném důsledku týráním zvířat, i když to nemusí být na první pohled zjevné. I já bych vždy volila buď PP nebo voříška útulkáče. Člověk chce v první chvíli prostě kámoše, ale třeba vás to chytne a budte chtít zkusit i nějaký výcvik, výstavu nebo chov, bez PP jsou možnosti velmi omezené. Rodokmen není k tomu, aby se s ním člověk vytahoval, ale aby měl chovatel k dispozici informace o předcích. V každé linii jsou nějaké specifické problémy a úskalí, čím víc informací má chovatel k dispozici, tím spíš dá k sobě zvířata, která se vhodně doplní, zdravotně, povahou, vzhledem. Třeba najít u nás nepříbuzného psa není úplně jednoduché, když k feně z českého chovu namátkou vyberu psa "od sousedů", velmi pravděpodobně to bude její bratranec. Zajímavé mi přijde třeba tohle spojení: http://www.libosovskablata.retriver.cz/chov/rodokmeny/vrh_q1.htm

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Efko,nevšimla jsem si. Takže

Efko,nevšimla jsem si. Takže se přidávám k doporučení Bailišky:-)

Jana a smečka

zmrzka
Obrázek uživatele zmrzka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 8.9.2012
Efko - znám fenu z

Efko - znám fenu z předchozího vrhu a já bych to spojení teda nechtěla.

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
zmrzka: to mluvíš o té

zmrzka: to mluvíš o té čokoládové? Jak říkám, vůbec tu chovku neznám, tak pokud ji nedoporučuješ, beru svůj návrh zpět. O co tam jde - nějaký povahový problém?

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

zmrzka
Obrázek uživatele zmrzka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 8.9.2012
Tak nějak...

Tak nějak...

alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
Já mám taky fenku bez PP,

Já mám taky fenku bez PP, otec čistý labík a matka kříženec, a podruhé bych do toho nešla, jedině kdyby se jednalo o psa z útulku. "Parádně" jsem na to, tedy hlavně Darča, doplatila minulou neděli při vystupování z vlaku. Doteď je mi z toho špatně a smutno. Darča má drobné tlapky, nemá je široké jako labrador, spíš do špičky, drápky má dlouhé, rostlé do špičky, dlouhá nehtová lůžka a místo na polštářky, tak našlapuje na špičky drápků. Víc to ostříhat nejde, to by už šlo do krve. Má spíš tlapky jako pudl, aspoň podle ségry pudla s PP, takový typ. No a při vystupování se jí přední tlapky dostaly mezi drátěná oka na horním schůdku, já to včas nezaregistrovala a když jsem ji jakoby snášela dolů, tak je nestačila vytáhnout a výsledek? Jeden dráp vyrvaný, další ulomený v lůžku a třetí podélně naštíplý. Muselo to strašně bolet, i když jen slaboučce vykvikla. A té krve kolem, hrůza!

Kdysi mě náš vet před tímto varoval, právě pro ty její zvláštní tlapky. Má je jako malý pes, jenže toho bych do vagonu vynesla a zase snesla, Darču bohužel neunesu. Teď máme s cestováním utrum, už si netroufnu, nízkopodlažních vlaků jezdí u nás zatím málo, takže uvažuju o koupi auta. Trápit a stresovat ji takovýmhle cestováním už nebudu, a ani sebe, a sedět doma se nám taky nechce.

Shrnuto, mít labíka s PP, měl by tlapy labradoří a tohle by se nám asi nestalo. Naštěstí se jí to hojí dobře, stačil kysličník a borová voda, dneska už vesele běhala po trávníku. Ale já na to teda nezapomenu asi nikdy.

 

Lída + Rita (*1.4. 2013)

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Mailou, zadna chovatelska

Mailou, zadna chovatelska licence neexistuje. Pokud pani mysli chovatelskou stanici, tak ta se vyridi velmi rychle - clovek vyplni tento A5 formular a posle ho na adresu CMKU a pak zaplati dobirku, az mu vyrizena dojde zpatky. To je vsechno. Co na tomhle nedotahli? I kdyby to nestihli do narozeni stenat, tak by papiry k vrhu lezely na plemenny knize do ty doby, nez by se vyrizena stanice. Coz je ale tady uplne mimo, protoze fenka neprosla  do evidovaneho chovu, procesem uchovneni (jak uz jsem psala, kycle, dve vystavy, jedna lehoucka zkouska). Zkousku se psem zvladne absolvovat 15-ti lety dite, nemusi na to clovek bejt inzinyr.

 

 

A kdyz koupis psa bez pp za tri tisice a udelas mu vsechny testy, tak ses hned na cene klidne 10 tis. Stene s PP stoji od osmi tisic a kdyz dobre vyberes spojeni, tak jediny, co budes muset muset do testu vrazit, bude tisicovka za kycle a lokty. Neni to rozdil?

 

Pokud ted neni moc vrhu na vyber stenete, tak chvilku vydrzte, na podzim jich zas bude prehrsel.

veronika & retrívři v útulcích

 

Stránky