..nový pejsek

77 příspěvků / 0 nových
Poslední
marek
Obrázek uživatele marek
Offline
Viděn(a): 7 let 5 měsíců zpět
Registrace: 17.4.2012
U mě to samé doma, vydrží

U mě to samé doma, vydrží venku na zahradě tak půl hodiny a pak mě tahá ven nebo chce jít domů. Když je unaven, tak je schopen i venku sám spát, protože má klid.

Jinak když nejsme doma tak pes je taky ve výběhu, kde má boudu do baráčku, takže v zimě tam v klidu vydrží. Teda pokud není celý den -15 a více, to už pak musí být doma.

marek
Obrázek uživatele marek
Offline
Viděn(a): 7 let 5 měsíců zpět
Registrace: 17.4.2012
No hlavně taky Martine se

No hlavně taky Martine se připrav na to, že sousedův pes tě měl asi jako za svého a bude na vás štěkat furt :-) Je to celkem nepříjemné...

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Pokud budete pejska nechávat

Pokud budete pejska nechávat na zahradě v době, kdy jste v zaměstnání, je to samozřejmě v pořádku. Labrador je hodně fixovaný na lidi a bude radši v zimě a dešti s vámi, než sám v sebekomfortnější boudě. Takhle má prostě nastavené priority, proto si ho většina lidí pořizuje, protože jako kámoše neznám lepšího. Být sám se musí naučit, tak jako cokoliv jiného a nejlepší je učit ho to postupně a pozitivně. Je teplo, budete hodně na zahradě, dveře otevřené, to je výhoda. Do boudy se v létě moc nepohrne, ale můžete mu tam často dávat pamlsky, nebo mu tam dávat krmení. Nemá smysl tam nějak psa nutit. Učte ho, že občas na chvíli odcházíte, není až tak důležité, jestli ho necháte na zahradě nebo v domě, štěně se učí být občas samo, kde, to už není to hlavní. Osvědčuje se dát štěněti žvýkací kostičku nebo něco podobného, říct mu třeba Čekej, já přijdu. Je celkem jedno co, ale není špatné zavést rituál. Pak pes ví, co bude následovat (odejdete a zase se vrátíte, nic zlého se neděje) a zůstane v klidu. Zpočátku odejdete na pět minut, takže budete zpátky dřív, než štěně dobrotu sežvýká. Hlavně pomalu a postupně, jednou vzniklý problém se separační úzkostí se špatně napravuje. Pes uvažuje úplně jednoduše, tak s ním podle toho zacházejte. Chce být se svými lidmi, chce se najíst a vypat, chce mít pocit bezpečí. Nedělá naschvály, pokud se chová jinak než si představujete, hledejte chybu nejdřív u sebe, ne u něj. Patrně máte trochu handicap v tom, že štěně mělo špatnou nebo žádnou socializaci a bylo odebráno příliš brzy (když množitel tvrdí, že štěněti je šest týdnů, může mu být klidně pět). O to víc práce je na vás. Se štěnětem je to jako s dětmi, chce to hodně trpělivosti a pochopení. Nedivte se, že se do vás všichni tak pustili, pro nás jsou psi členové rodiny, množitelé a obchod se štěňaty pro zisk nám hodně vadí (to možná časem pochopíte, pokud se budete zajímat). Občas se tu objeví dotazy typu "Zítra si dovezeme štěně, můžeme ho dát hned do kotce, když je venku dvacet pod nulou?", takže na podobně znějící otázky jsme poněkud alergičtí. Slušný chovatel by vám vše podrobně vysvětlil a byl trvale k dispozici, ochotný tohle všechno řešit.

vandik
Obrázek uživatele vandik
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 7.4.2012
Ahoj všem, před několika

Ahoj všem,

před několika týdny jsem psala do téma "Kde sehnat štěně?" (scháněla jsem žlutou fenečku) a zítra si konečně jedeme pro přesně 9-týdenní holčičku. Už se nemůžeme dočkat. Odběr jsme o týden posunuli z toho důvodu, že je zítra Den dětí a navíc má naše dcera ještě svátek, tak štěňátko děti dostanou jako dárek (ale samozřejmě o tom předem vědí). Navíc tento týden jsme ještě všude možně "lítali", takže ten pozdější odběr pro nás byl lepší i kvůli tomu, abychom na štěňátko měli více času a nikde ho s sebou nevláčeli hnedka jako malinkaté. Ačkoliv jsou všechna štěňátka dávno zamluvená, nezůstala tam sama, jsou tam s ní ještě někteří z jejích sourozenců, takže jako poslední odcházet nebude. Před 3 týdny jsme byli v CHS i na návštěvě (máme to skoro přes celou republiku) a naše fenečka se tam projevovala jako docela hodné klidné štěňátko, tak jsme byli rádi, že to není žádné temperamentní torpédo, ale kdo ví, třeba z ní vyroste ještě lumpice. Její maminka byla moc milá, hned se s námi na návštěvě mazlila.

Určitě sem budu chodit se spoustou dotazů, zatím mě nic nenapadá. Jen bych ráda naší fence udělala nějaké webové stránky, kam bych dávala její fotky a psala jak se máme, zaznamenávala třeba jak roste atd, tak zda byste neměl někdo tip, kde a jak to udělat, třeba někde mají i nějakou šablonu. Moc děkuji za případné rady.

http://kelly-kmitova.webnode.cz

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Gratuluji k výběru štěňátka s

Gratuluji k výběru štěňátka s PP:o) Na fotce vypadá moc roztomile...a z jaké CHS nakonec je? A jak se bude jmenovat?

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Gratuluju k miminku - a

Gratuluju k miminku - a doufám, že bude spousta fotek! Mrk

S vytvářením stránek zatím osobní zkušenost nemám, lidi si ale hodně chválí Google web.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Taky gratuluju k miminku s

Taky gratuluju k miminku s PP, a teším se na fotečky. Já mám webovky na www.webnode.cz, jsou tam i šablony, a vytvoření stránek je jednoduché a rychlé. Samozřejmě zdarma. Za sebe můžu doporučit, já jsem s nima spokojená.

 

To že máte štěňátko z druhého konce republiky má jedinou nevýhodu že se nemůžete s chovateli často navštěvovat, taky mám Akimka z druhého konce, máme to k chovatelce 300km. Celkem mě mrzí že k nim nemůžeme občas zajet, a taky že se nemůžeme vídat s jeho sourozenci. Byli jsme se na něho 2x podívat a potřetí si pro něho jeli, takže jsme tu cestu jeli každé 2 týdny a musím říct že to bylo hodně náročné. A jak naschvál bylo pokaždé velké vedro. Já osobně z takové cesty můžu poradit často zastavovat aby se miminko proběhlo, vyvenčilo a odpočinulo si od auta. My jsme zastavovali každých cca 40min, tím se nám sice cesta protáhla na 7h, ale jinak to nešlo.

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Taktéž gratuluju k prckovi

Taktéž gratuluju k prckovi :)

 

A k té cestě, jsme z Prahy a pro štěndo jsem si jela do Olomouce a zastavili jsme jednou, což bylo zcela zbytečné, protože štěně chtělo spát a ne někdě běhat HlasitÄ› se smÄ›ju. Ale je to samozřejmě individuální a konala bych, až podle psa samotného, druhou fenku mám od Tábora a ta pro změnu celou cestu řvala jak tur Mrk

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

vandik
Obrázek uživatele vandik
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 7.4.2012
Děkuji všem za gratulace,

Děkuji všem za gratulace, štěňátko bude z CHS od Lužáneckého parku, fenka Kelly.

 

Máme to k nim asi 275 km, ale z toho asi 260 km je po dálnici. No uvidíme na kolik hodin se nám ta cesta zpátky protáhne, ale zastavovat určitě budeme, děkuji za postřeh, málem bych na to zapomněla, že cesta zpátky bude o hodně delší. Štěňátek bylo celkem 8 a možná všechna nezůstanou na Moravě, třeba nějaké půjde či už šlo také někam zapádněji, třeba aspoň k Praze, zkusím se paní chovatelky zeptat. Pořádají pravidelná výcviková setkání, na každé jezdit nebudeme, když je to tak daleko, ale na nějaké bychom myslím přijet mohli.

 

Jinak na mé profilové fotečce jí je 6 týdnů, teď po 3 týdnech už je možná skoro 2krát větší, paní chovatelka dává na internet fotečky a na těch ze včerejška a z předvčerejška je vidět, že strašně moc vyrostla.

 

A ten www.webnode.cz zkusím, myslím, že ho používají i některé chovatelské stanice (co já se těch stránek nakoukala, když jsem hledala, kde mají a plánují štěňata).

http://kelly-kmitova.webnode.cz

vandik
Obrázek uživatele vandik
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 7.4.2012
Tak uvidíme, jakou budeme mít

Tak uvidíme, jakou budeme mít cestu my....samozřejmě nejlepší by bylo, kdyby aspoň půlku cesty prospala.

http://kelly-kmitova.webnode.cz

Stránky