..nový pejsek

77 příspěvků / 0 nových
Poslední
veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Iwong, obavam se, ze tady

Iwong, obavam se, ze tady verejne se takovyhle veci dost tezko resi, jak pise Petra, vsude je neco a dostat se k tem informacim je prace na dlouhy zimni vecery. Navic by ani nebylo moc fer, kdyby se to tu verejne rozebiralo.

Zkus si o labradorech neco precist, napr co se u nich zjistuje a testuje za nemoci a proc, pak se rozhlidni po chovatelich a kdyz te nekdo zaujme, tak ho kontaktuj a ptej se a ptej se. Kazdej chovatel je jen rad, kdyz si novej majitel zjistuje k tematu co nejvic. Solidni chovatel by te, pokud mas vyssi pozadavky nez sam splnuje, mel navest na nekoho jinyho, kdo by ti uz mohl vyhovovat. Obcas se stane, ze prvni kontaktovanej chovatel se snazi prodat svoje zbozi , takze si placnete, ale fakt je lepsi se porozhlidnout na vic frontach. Tohle neni k tomuhle konkretnimu pripadu, tys nechtela radu, ale rovnou stene zamluvit, ale stalo se to v mym okoli, tak dlouho sem onech dotycnych hucela, ze bezpapiraka uz ne, ze se rozhodli pro PP, hned se jeli podivat k jednomu chovateli a samozrejme si stene rovnou odvezli. Bohuzel chovatel neni z nejuvedomelejsich a dal to dohromady tak chytre, ze stenik bude moc rad, kdyz bude aspon relativne zdravej.

Vypada to jako pekna robota, ale porizujes si to zvire na dalsich 15 let vaseho spolecnyho zivota, takze nelituj casu, kterej do toho vlozis, melo by se to vyplatit.

 

 

veronika & retrívři v útulcích

 

maxik
Obrázek uživatele maxik
Offline
Viděn(a): 9 let 10 měsíců zpět
Registrace: 30.12.2010
Ahoj, chtěl bych se zeptat

Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli je normální, že měsíční štěně už chce obskočit plyšáka? :-) Díky

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Měsíční? To je nějaká chyba

Měsíční? To je nějaká chyba nebo jsou mu opravdu 4 týdny?

Tady se určitě nejedná o sexuální chování...někteří psi takhle mohou vyjadřovat sounáležitost, náklonnost(ale ne sexuální) ..plus taky samozřejmě pro tak malé štěňátko jen rozjivení během hry a nepřikládala bych tomu jiný podtext..s tím, co si myslíte to nemá vůbec nic společného :o)

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Baysha když se hodně

Baysha když se hodně rozdovádí, tak taky často nakrývá plyšáka - od necelých čtyř měsíců věku Mrk

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

maxik
Obrázek uživatele maxik
Offline
Viděn(a): 9 let 10 měsíců zpět
Registrace: 30.12.2010
7 týdenní štěně no :-) Jestli

7 týdenní štěně no :-) Jestli jde jen o hraní, tak jsem klidný :-D

žabička
Obrázek uživatele žabička
Offline
Viděn(a): 7 let 6 měsíců zpět
Registrace: 22.7.2009
Zdravím, u nás je pejsek v

Zdravím, u nás je pejsek v paneláku ve dvou místnosetch a vejdeme se všichni a bez problémů. je velice skladnej. co se týká štěňátka je třeba si dobře vybrat, my jsme si pro něj z HK dojeli až do Klatov a nelitujeme (chovná stanice z Kůjna) je to mazel a moc hodnej. ale nejdůležitější je nastudovat info o pejskovi a mít se kde zeptat pokud by byl nějaký problém. a ostatní už jde samo :-))

Zuzka

iwong
Obrázek uživatele iwong
Offline
Viděn(a): 7 let 7 měsíců zpět
Registrace: 1.12.2010
Dobrý den. Zuzko tak už jsme

Dobrý den.

Zuzko tak už jsme se také byly podívat na štěňátko z Kůjna. Už máme vybranou bílou holčičku. Zatím je ještě u Adélky a koncem března si jí přivezeme domů. Bude se jmenovat Angie. Moc se na ní těšíme. Je krásná a je to taková dámička. Tak se těšíme na nového člena rodiny. Hezký den.

Irča

Irena

iza
Obrázek uživatele iza
Offline
Viděn(a): 9 let 7 měsíců zpět
Registrace: 24.3.2011
Dobrý den, také uvažujeme o

Dobrý den,

také uvažujeme o pořízení nového člena domácnosti, zatím sledujeme různé weby, ale i tak bych od Vás ráda získala pár odpovědí na mé možná dost primitivní otázky Směju se

- dočetla jsme se, že by štěňata ze začátku neměla chodit ze a do schodů...máme rodinný domek a vůbec nemám páru, jak štěněti zabránit, aby za mnou chodilo (máme dost atypický rozměr schodů, ochranná dvířka jsme nepořizovali ani pro naše dítě)....selský rozum mi říká, že ho budu nosit nahoru a dolu než bude vhodná doba, aby samo schody zdolalo...je to tak dobře?

- ničení věcí.....ničí štěňata věci "programově" a nebo jen z nudy, když jsou doma samotná? dělají to všechna?

- venčení ...je mi jasné, že se štěnětem se chodí často, velmi často(po jídle, hře, spaní)..ale jak je to v průběhu noci???

- pelíšek...pokud máme dvě patra má mít pelíšek dole i nahoře? původně jsme si myslela, že by ho mělo jen dole, ale to jsme hned zavrhla, nemůže být přece v noci samo ...na druhou stranu si říkám, aby nemělo pak v hlavě zmatek, kdeže je to jeho místo...

Moc dík všem

 

 

Elizabeth
Obrázek uživatele Elizabeth
Offline
Viděn(a): 5 let 7 měsíců zpět
Registrace: 17.4.2008
Vítej na webu Iza, co se týká

Vítej na webu Iza, co se týká tvých otázek, tak určitě by štěňátko nemělo v žádném případě chodit do a ze schodů. A to co nejdéle to jen půjde. Já nosila snad skoro do 20 kil - postupně už mohl nahoru - dolů jsem stále nosila. Ten správný vývoj štěněte je opravdu hodně důležitý, tak to určitě nepodceňujte i za cenu vyrobení nějaké vlastní dočasné zábrany.

Ničení věcí je hodně individuální, ale obecně by se dalo říct, že pokud má štěně dostatek stimulů od pánečka, je vysoká pravděpodobnost, že celá domácnost zůstane bez újmy. A ano - nejčastěji ničí, když jsou samotná.

Venčení je zezačátku snad každé dvě hodiny (odhadem) -  ihned po každém probuzení, po jídle, po hraní. Ště'nátka jsou iteligentní a pochopí rychle, že se venčí venku - tak do měsíce, tak by se neměly stávat "nehody". A v noci, tak většina štěněcích miminek spí. Je vhodné s ním jít co nejpozději to půjde a pak ihned sotva otevře oči.

Pelíšek - taky individuální - nevím jak v jiných domácnostech, ale pravděpodobnost, že najdu svýho psa ve svým pelíšku je velice mizivá - práskne sebou kdekoli a na pelíšek jen výjimečně - ale pokud mu vyřadíte starší polštář nebo jen složenou deku - bohatě to stačí.

A štěně bude, jak ho naučíte, pokud bude odmalička mít svoje místo dole, tak klidně může být samo - to je jen o pánečkové psychice. A vím i o domácnostech,  kde má pes i 4 pelíšky - takže je to fakt jedno, kde je bude mít - on si svoje místo vždycky najde - pochopí to.

Pokud si vyberete labradora, tak je to inteligentní plemeno, milující svého pánečka, procházky, hry, vodu, výlety a všechno s pánečkem.

Zuzka a Chandler (8.3.2008) Brno + Brno - venkov

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Ohledně schodů hodně záleží i

Ohledně schodů hodně záleží i na tom, kolik jich máte...ono pokud je to 5 schodů a nejsou nijak prudké, tak bych se toho vůbec nebála. Jen samozřejmě po nich nesmí lítat, pěkně tlapičku po tlapičce(nejlépe když ho budete přidržovat) a ze schodů bych nosila, protože je to velký nápor právě na lokty, které i tak nesou 3/4 váhy psa, natož ze schodů...a samozřejmě žádné skákání z nich, pokud máte doma dlažbu nebo jiný klouzavý povrch, tak taky opatrně..nelítat, aby se nestal nějaký úraz..ono i tak je štěně dost neohrabané a to mu to ani nemusí klouzat a neví, kde mu jaká noha stojí:o)) Ale to všechno zjistíte až ho budete mít doma a budete se učit za pochodu:o))

Jinak s tím ničením...záleží hodně na povaze psa, některá štěnda neničí a některá likvidují, i když se jim páneček věnuje dostatečně...ale pokud ho budete nechávat nějakou dobu samotné, doporučuji pořídit ohrádku, pokud mu nemůžete vyhradit místnost, kde by si nemohl ublížit...štěňata jsou velmi vynalézavá a dokáží se zabavit čímkoliv, ať už se jedná o strhávání tapet, vytrháváním lina, páráním koberců, vrtáním děr do zdi apd:o)) Ale to vás nechci strašit..každé štěně je jiné a když mu dáte hračky a třeba i svoje načuchlé oblečení, tak nebude problém...když vás ucítí a bude unavené, tak usne:o)

Pelíšek bych zatím určitě nekupovala žádný drahý, protože by ho mohl zničit..ale klidně jsem pro jeden nahoře a jeden dole:o) A nebo můžete ten jeden přenášet dle potřeby..určitě si nemyslím, že by z toho bylo nějak zmatené...za místo bude brát zrovna ten, který bude poblíž vás:o) Takže když budete všichni dole, sotva půjde na místo nahoru a naopak:o)

A s venčením v noci...taky záleží na prckovi...my jsme třeba vstávali kolem 4 ráno, kdy se šlo jen čůrat a dál spát...záleží na tom jak si ho naučíte:o) Ale určitě nevydrží celou noc i když půjdete naposledy o půlnoci...a časem si vás vzbudí, když bude potřebovat...na tohle je ideální vzít si ho do postele, protože hned ucítíte, kdy se vzbudí, čapnete a jdete:o))   

Stránky