..nový pejsek

77 příspěvků / 0 nových
Poslední
agamia
Obrázek uživatele agamia
Offline
Viděn(a): 6 let 2 měsíců zpět
Registrace: 9.2.2012
zdravím, já si myslím že

zdravím, já si myslím že labrador si na boudu nezvykne nikdy, je to přátelské plemeno, a jsou rádi s lidma. Moje fenka se mnou dokonce chodí i do postele, a když je na zahradě dýl jak hodinu. doslova se dožaduje otevření dveří domu.

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Taky si myslím, že labrador

Taky si myslím, že labrador není pes k boudě a pokud jste takového chtěli, měli jste si pořídit jiné plemeno. Labrador je velice společenský pes a mít ho venku v kotci má pro mě opodstatnění jen tehdy, pokud je tam opravdu třeba jen na noc a zbytek dne tráví s vámi, ať už jen lenošením na zahradě třeba a nebo nějakou činností, která ho zaměstná.

 

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Držet labradora trvale v

Držet labradora trvale v boudě je normální týrání zvířat, Těch informací, co jste si dopředu nezjistili, je asi víc. Nechápu, když si lidi pořizujou ledničku, tak se snad shánějí po informacích víc, než když jde o živého tvora, který má své potřeby. Vzali jste si podtržené zvíře od množitele, už se stalo, ale i když je to "jen" bezpapírák, zaslouží si lásku a péči, ne strádat někde o samotě v boudě. Na co jste si ho pořizovali, když nechcete aby byl s vámi???

Martin86
Obrázek uživatele Martin86
Offline
Viděn(a): 8 let 5 měsíců zpět
Registrace: 23.5.2012
Bailiško, s prominutím, ale

Bailiško, s prominutím, ale nevím proč tady něco plácáte o týrání zvířat. Kdybych chtěl týrat svého psa, tak bych se tady s váma o tom určitě neradil... Péči a lásku mít určitě bude, o samotě také nebude. Když mě neznáte, tak tady nemluvte, proč jsme si ho pořizovali atd. Děkuji.  Stavím pro něj boudu, která bude mít snad vetší komfort, než kdyby spal někde v chodbě. Např. jeden kolega z práce má zlatého retrívra a labradora, a ti  nocujou denno deně v boudě, ať je léto nebo zima. Já takový určitě nebudu.

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Martine, v lete s nim urcite

Martine, v lete s nim urcite budete travit dostatek casu venku, ale co v zime? Pujdete na hodinku dve na prochazku a zbytek dne bude venku sam? Na takovyhle ziti existuje spousta vhodnejsich plemen, ktery cloveka zas tak moc nepotrebujou, ale labrador neni vubec idealni. A ze ma nekdo labradora jeste v horsich podminkach prece neni omluva! Zkus aspon popremyslet, jestli by aspon chvili kazdy den nemohl byt s vami doma. Ted je malinkej, potrebuje lidi a ty mu nenahradi sebelepsi bouda.

veronika & retrívři v útulcích

 

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Pokud jde o ubytování v boudě

Pokud jde o ubytování v boudě jenom po dobu, kdy budete v práci, a zbytek dne a noc bude s vámi, tak je to v pořádku. Ale pokud by měl být pes ubytovaný v boudě trvale, pak souhlasím s ostatními - labrador prostě není bouďák. Neocení komfortní zateplenou boudu a mnohem radši bude spát v té chodbě na tvrdých kachličkách, jen aby byl blíž pánovi.

Ten zbytek nemá smysl komentovat. Štěňátko od množitele, který ho vykopne v šestém týdnu, aby ho nemusel dál krmit, rodiče předpokládám nemají ani rentgen kyčlí... ach jo, to je pořád dokolaJsem smutný

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Žádná komfortní bouda psu

Žádná komfortní bouda psu plemene labrador nenahradí trvalý kontakt s majitelem, i kdyby měl ležet u postele na holých parketách bude šťastnější, než sám venku v sebeluxusnějším venkovním ubytováním. Ale tohle je opravdu stále dokola. Lidi si pořídí psa od množitele, neurčitého původu a pak teprve dojdou na fórum a sbírají informace. Proč? Když si pořízujete dítě, také ho nejdřív odrodíte, donesete domů a pak sháníte příslušenství a rady? Vždyť je to jedno a to samé.... 

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Já bych do boudy nestrčila

Já bych do boudy nestrčila ani "hlídací psy." A v dnešní společnosti, kde se sousedům něco nelíbí a otráví vám psa už vůbec ne. Neřeknu přes den, kdy jste třeba na zahradě s ním,ale večer a jinak určitě domů. Všichni moji známý na baráku mají psa normálně i v bytě. Většinou to mají opatřeno okýnky ve dveřích. Pes je smečkové zvíře a nezaslouží si být odloučený od rodiny. A 6-týdnů je opravdu dost málo na odběr. Ale jinak samozřejmě gratuluji k přírůstku.SmÄ›ju se

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Martin86
Obrázek uživatele Martin86
Offline
Viděn(a): 8 let 5 měsíců zpět
Registrace: 23.5.2012
Nepochopili jste mě. Ale je

Nepochopili jste mě. Ale je to tím, že jsem to špatně napsal. Nemíním postavit boudu a nacpat tam psa at je léto 35°C nebo zima -20°C. a ať si dělá co chce a klidně at si hraje třeba s klackem. Ne ne a ještě jednou ne. Boudu plánuji na to, aby mu  sloužila po dobu mé nepřítomnosti a nepřítomnosti mé přítelkyně, tedy každý den cca 8-9 hodin. Přece ho nenechám zavřeného celou dobu doma. Má původní otázka zněla, od jakého věku ho můžu dávat do boudy, jestli si na to zvykne i takhle malý. Od souseda vím, že začal dávat svého psa do boudy až téměř v devátém měsíci. Do té doby, pokaždé, když byl v práci, pes byl doma, mezi čtyřmi stěnami. Na boudu si nakonec nezvykl. Vídával jsem přes plot, jak pes škrábe mermomocí na dvbeře když soused nebyl doma.

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Tak to pak jo Já myslím, že

Tak to pak joSměju se

Já myslím, že nejde ani tak o přesný konkrétní věk, jako hlavně o to, zvykat štěndo postupně a nenásilně. Takže určitě ne se jednoho dne rozhodnout, že už je čas, a nechat štěndo v boudě samotné osm hodin.

Jen pro zajímavost, sousedův pes měl problém jen s boudou a zavřený doma pánovu nepřítomnost spokojeně prospal? Nebo vyváděl, i když byl zavřený v domě?

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Stránky