Čůrání a kakání

170 příspěvků / 0 nových
Poslední
klaroush
Obrázek uživatele klaroush
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 12.5.2010
Dám ji čas. Když se to

Dám ji čas. Když se to naučili i ostatní tak ona taky. Je jedno za jak dlouho, ale naučí. Je to šikula, asi s ní budu běhat furt a dělat pro to vše, aby se to naučila co nejrychleji. Budeme chválit, dávat piškotek a bude to super :-)

markosta
Obrázek uživatele markosta
Offline
Viděn(a): 7 let 3 měsíců zpět
Registrace: 31.10.2008
Jak tak koukám, tak každej

Jak tak koukám, tak každej pes je prostě jinej a z vlastní zkušenosti nikdy nebudu odsuzovat majitele, kterému pejsek čurá na podlahu, protože všechno co mi funguje na ostatní psy, tak na tohodle ne...asistované čurání....celou zimu jsme mrzly s holkama na střídačku venku,  sledovaly jen malou, kdy to bude, povzbuzovaly, chválily....pak se zima přehoupla v jaro, my už se venku tak neklepeme, ale ani po té době účinek skoro žádný....a je fakt, že dokud jsem to nazažila na vlastní kůži, tak jsem taky nevěřila a sváděla vše na neschopnost majitele, to psa naučit. I když, kdo ví...třeba jsme fakt neschopný  a už lepší nebudeme, ale ti psi určitě dozrají a přijdou na to, kde se mají vyvenčit.

Markosta a hafani (Bolla, Ammy, Lucka, Shirley a Gaya)

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Jen pro zajímavost - někde

Jen pro zajímavost - někde jsem četla, že je to mimo jiné dané i tím, v jakých podmínkách štěně vyrostlo (u chovatele), jak je chovatelé a matka udržovali v čistotě...

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Petula
Obrázek uživatele Petula
Offline
Viděn(a): 9 let 1 měsíc zpět
Registrace: 24.3.2009
Markosta : My taky mohutně

Markosta : My taky mohutně povzbuzujeme a chválíme, až si vždycky říkám, že jestli mě slyší sousedi, tak se musí smát.

Peťula, SMOKIE  *18.9.2008 a FALCO *4.2.2010, Teplice

"Psi nejsou celým našim životem, ale díky nim je náš život úplný."

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Já jsem taky ani u jedné z

Já jsem taky ani u jedné z holek neučila na plínku..taky mi to přijde kontraproduktivní,ale je fakt,že nebydlím v paneláku a udělám jen pár kroků ven:o))

Jinak co se týče trestání štěněte,tak to mi přijde hloupé..a obvzlášť když se jedná o vykonávání potřeby-dokáže to velmi rychle pokazit vzájemnou důvěru ... je to trest ,který pro mě nemá opodstatnění a nikdy bych se k tomu neuchýlila...

markosta
Obrázek uživatele markosta
Offline
Viděn(a): 7 let 3 měsíců zpět
Registrace: 31.10.2008
Říct štěněti, které čurá na

Říct štěněti, které čurá na podlahu "nesmíš" je trest??? Jak potom pozná, že na podlahu se nečůrá??? A když venku žere hovňajze, tak mu říct nesmíš můžu??? Aby nemělo trauma z trestu....na štěňata se zákazový povel nepoužívá?? Tak to mi zase něco uniklo.

Markosta a hafani (Bolla, Ammy, Lucka, Shirley a Gaya)

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Říct štěněti, které čurá na

Říct štěněti, které čurá na podlahu "nesmíš" je trest?

 

pro me treba jo. Ale problem je v tom, ze kdyz uz je to za den popaty, tak nikdo nezustane u rvani a pristoupi se k cinum.

 

jak potom pozná, že na podlahu se nečůrá

 

ty musis byt chytrejsi a nedopustit to, aby se ti tam vycural. Pokud uz cura, tak beze slova uklidit! Zvirata vyhledavaji odmenovany chovani, pokud to neodmenis a cinnost samotna neni odmena - coz curani neni- tak to chovani ma tendenci se ztracet.
Mam doma 3 mesicni stene, vim, o cem mluvim. 

 

Aby nemělo trauma z trestu....na štěňata se zákazový povel nepoužívá??

 

nekdo treba vubec ne. Dokazu zakazovy porvavani pochopit u dospelaku, kde uz je vsechno jasny, ale ne u stenete, ktery se upina na cokoliv stalyho po odebrani od mamy. Pokud tohle staly ho znejistuje, ten vztah se nici a zbytecne. Vzdycky sem myslela, ze u kontrastu je stene hajeny, nebot, co ted clovek zkazi, to uz nikdy nenapravi.

 

Ale tohle si asi slyset nechtela, coz? KoulĂ­m oÄŤima

veronika & retrívři v útulcích

 

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Opět bych to neviděla tak

Opět bych to neviděla tak jednosměrně. Pravda u vyměšování buď chválím, nebo mlčím a přenesu štěně tam kde je to správně a pak v tichosti uklidím. Ale pokud mi štěně např. ze země vyskočí na kuchyňský stůl (pravděpodobně byl dědeček klokan), tak používám jasný zákazový povel, zanechá činnosti, pochválím, pomazlím a navedu pozornost jinam, třeba na hračku. O důvěru se opravdu nebojím a bezpečnost štěněte je v tomto případě důležitější. Stejně v případě, že skočí kocourovi na záda a zahryzne se mu do zad. Je jasné, že je to štěněcí způsob hry a nemyslí to zle, ovšem kocour to jaksi nechápe, nemluvě o tom, že ho to jistě bolí. Takže zákazový povel bych rozhodně nezatracovala. V případě požírání čehosi venku se mi spíš než "Fuj" - po tom to bude spíš rychle soukat do krku, osvědčilo otočit se a utíkat pryč. V prvních dnech by na mě prděla, dneska už jsme ve fázi, kdy mi dá přednost a rozeběhne se za mnou. Rozhodně bych nepoužívala hrubou sílu, je mi smutno, když vidím štěně v našem vchodě, které se při každém pohybu svého páníčka krčí a při přivolání se k němu doplazí, zatím co moje štěně ke mně běží rozesmáté, jen mu uši vlají....

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

markosta
Obrázek uživatele markosta
Offline
Viděn(a): 7 let 3 měsíců zpět
Registrace: 31.10.2008
Slyšet jsem to chtěla, ale

Slyšet jsem to chtěla, ale protože jsem blbá, tak se tím stejně řídit nebudu. Prostě neběhám celý den za štěnětem abych tu chvíli vystihla. Pořvávání a pořvávání, jsou dvě různý věci. Jo a k činu nikdy nedojde, nikdy jsem štěně za čurání neuhodila, nenadávala mu a v životě bych mu do toho nemáchala čumák, jak jiní radí. Nevím podle čeho soudíš, že k činu je už jen krůček ...podle sebe soudím tebe??? Už jsem se dost vypsala výše a dál to řešit nehodlám, protože to stejně se svým IQ nejsem schopna pochopit, jak se to dá štěně naučit. Sice tři se to naučily v pohodě a rychle a na tu jednu jsem zblbla HlasitÄ› se smÄ›ju ......on je každej chytrej, ale to co zabírá na jednoho psa mi věř, že na druhýho ne. A nebo nevěř, mě je to fuk Mates.

Markosta a hafani (Bolla, Ammy, Lucka, Shirley a Gaya)

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
ale protože jsem blbá, tak se

ale protože jsem blbá, tak se tím stejně řídit nebudu

 

tak co se ptas, kdyz te nezajima odpoved?

 

pořvávání a pořvávání, jsou dvě různý věci. Jo a k činu nikdy nedojde, nikdy jsem štěně za čurání neuhodila, nenadávala mu a v životě bych mu do toho nemáchala čumák, jak jiní radí. Nevím podle čeho soudíš, že k činu je už jen krůček ...podle sebe soudím tebe??? Už jsem se dost vypsala výše a dál to řešit nehodlám, protože to stejně se svým IQ nejsem schopna pochopit, jak se to dá štěně naučit.

 

pisu obecne, proc to vztahujes na sebe?

Jo, joooo, moji coklove maj leteckej den velmi casto, obzvlast kdyz ty posledni dve cvicim s klikrem, tzn zadna korekce, zadny rucni manipulovani, takze litaj velmi casto, pravdu dis!

veronika & retrívři v útulcích

 

Stránky