Čůrání a kakání

170 příspěvků / 0 nových
Poslední
klaroush
Obrázek uživatele klaroush
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 12.5.2010
Joooo, kdyby jsme nedávali

Joooo, kdyby jsme nedávali pamlsky, tak by mě ignorovala úplně, když se s ní snažím cvičit....:-) Zatím umí jen sednout tak vždy příjde, dám povel a jde nám to krásně. S piškotkem i bez piškotku. Teď se snažím o lehni, tak máchám všude po zemi piškotkem, až se k němu natáhne, lehne a málem mi to veme i s rukou. Tak si myslím, že to brzy pochopí :-) ale piškotky jí náramně chutnají to jo. Asi jako každému pejskovi:-)

Petula
Obrázek uživatele Petula
Offline
Viděn(a): 9 let 1 měsíc zpět
Registrace: 24.3.2009
Tak Falcovi jsou 3,5měsíce a

Tak Falcovi jsou 3,5měsíce a včera se Smokie řádili a řádili, já je hlídala a najednou koukám a Falco se nám pěkne vyčůral v obýváku. V noci vydrží v pohodě od cca 22hod do 6 až 7hod. Ve 2,5 měsících vydržel už celou noc...do té doby jsme s ním vstávali co dvě hodiny...a co se týká dne, tak dodneška se mu občas doma povede loužička. Smokie ta už v deseti týdnech vydržela celou noc bez čůrání a přes den si už uměla zakníkat a doma nic nevyvedla. Na pleny jsem Smokie neučila, ale u Falca jsem to zkusila, protože ze začátku doma dělal jednu louži za druhou a byla jsem už lehce zoufalá, protože se vždy vyčůral, když jsme přišli z venku. Plena se neosvědčila, vždycky jí roztrhal v nestřeženém okamžiku. Chce to trpělivost a co nejčastěji chodit ven, my jsme chodili hned po probuzení, po jídle, po hraní, prostě skoro pořád...naučí se, nebojte se.

Peťula, SMOKIE  *18.9.2008 a FALCO *4.2.2010, Teplice

"Psi nejsou celým našim životem, ale díky nim je náš život úplný."

klaroush
Obrázek uživatele klaroush
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 12.5.2010
Já v to pořád doufám. Teď

Já v to pořád doufám. Teď jsem objednala plenky s vůní tráví, tak se jí to třeba bude líbit. Normální pleny, co teď máme, vůbec netrhá a prostě si jich vůbec nevšímá, tak doufám, že když budou mít nějákou vůni tak jí to naláká. Jdeme s Roxy ven, dvekrát se tam vyčůrá, přijdeme a během 15 minut se nám vyčůrá i doma. Když jsme u přítelových rodičů, tak to není problém chodit každou chvíli ven, protože bydlí v rodiném baráku. Když jsme ale u mě doma, tak já bydlím v paneláku ve 4 patře a furt lítat sem a tam je děsné. Tak doufám, že se na tu plínu naučí a ulehčí nám to aspoň u mě doma :-)

 

markosta
Obrázek uživatele markosta
Offline
Viděn(a): 7 let 3 měsíců zpět
Registrace: 31.10.2008
Gayinka je mladší a čurání

Gayinka je mladší a čurání zvládá od začátku v pohodě. Je taková vzorová, stačí opravdu každé dvě hodinky (teď už i později) ji vzít ven, ona okamžitě přičapne a vyčurá se, ani odměnu nepotřebuje. Doma se jí stane nehoda jen výjimečně. Zato Šíra je těžkej oříšek. Tu můžeme brát ven každých 15 minut, ona všechno oblítá, očuchá, prošmejdí a proleze, ale venčit se nebude a nebude. A když už náhodou něco udělá, my se můžeme radostí zbláznit, odměňujeme piškotkem, které miluje, ona je nadšená, jdeme domů a ona utíká na podložku a čůrá znovu. Když podložky odstraním, tak čůrá na podlahu. Dřív se nevyčůrala ani na procházce, čekala až dojdeme domů. V noci teda vydrží obě malé až do rána, hned jak vstanu, vynesu je obě ven. Ale ve dne Šíra (sice už méně) chodí s chutí na podložky.

Markosta a hafani (Bolla, Ammy, Lucka, Shirley a Gaya)

klaroush
Obrázek uživatele klaroush
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 12.5.2010
Roxynka se venku vyčůra,

Roxynka se venku vyčůra, stihne všechno prošmejdit, očuchat no venčení je paráda. Někdy čůrá i dvakrát, takže jsem vždy šťastná a ona taky, protože furt chválíme. No dojdeme domů a během 15 minut čůrá znovu. Všude možně. Je jí to jedno kde to pustí a při jaké činnosti. Tak už jsme z toho zoufalí. Vždy jak se vyčůra, tak to ještě vyšlape, sedne si vedle toho a čučí na mě těma svýma očkama, jakože ví co provedla. Já nevím co mám dělat. JEstli ty plínky nezaberou tak už budu v koncích Směju se Ale já ji věřím, jeto moje šikula Mrk

choco
Obrázek uživatele choco
Offline
Viděn(a): 8 let 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2008
Známá to takhle měla s pejsem

Známá to takhle měla s pejsem asi do jeho půl roku, jednak extra pil a byl naložený v misce skoro furt a dvak i když se vyčůral venku, došli domů a louže byla nanovo....bratrovo ohaři to snad trvalo ještě déle....tomu našemu se stala nehoda doma prvních 14 dní  jen párkrát....je to prostě pes od psa a člověk musí vydržet :)

Andrew a Adelise Ray d´Or *20.12.2006

markosta
Obrázek uživatele markosta
Offline
Viděn(a): 7 let 3 měsíců zpět
Registrace: 31.10.2008
klaroush: já věřím, že se to

klaroush: já věřím, že se to naučí ...i já dávám Šíře stále šanci, naučili se to jiní psi, naučí se taky. Bolča mi dělala to samé, co popisuješ, já měla zpočátku pocit, že ji celý den jen hlídám a každých 15 minut lítám ven. Ale když už jsem na ni stále zírala, tak když už to pustila doma, tak jsem okamžitě zařvala néééé, nesmíš, ona se lekla a přestala čurat, hned jsem ji vynesla ven, tam to hned dočůrala a když jsem jí za čůrání venku začala kromě chválení dávat i piškotek, tak pak začala chtít čurat už jen venku a bylo to v pohodě. Takže na naši Bolču zabralo: doma okřiknout (ale jen PŘI činu, nikdy ne PO činu) a venku cpát papuli za odměnu piškotkem, hned jak se naučila čurat jen venku, tak jsme piškotky rychle odbourali. Jen na tu naši praštěnou sheltii nic nezabírá, divnej pes je to Jsem rozzlobenĂ˝.

Markosta a hafani (Bolla, Ammy, Lucka, Shirley a Gaya)

markosta
Obrázek uživatele markosta
Offline
Viděn(a): 7 let 3 měsíců zpět
Registrace: 31.10.2008
Hanko, děkuju za tvá slova,

Hanko, děkuju za tvá slova, dává mi to naději, ...já vydržím se Šírou klidně do podzimu, to už snad bude zralá a přestane mě přivádět k šílenství. Jak je teplo, tak to hlavně řeším tím, že jsou celé dopoledne venku.....kéž zjistí, že v trávě se FAKT čurá lépe SmĂ­ch.

Markosta a hafani (Bolla, Ammy, Lucka, Shirley a Gaya)

klaroush
Obrázek uživatele klaroush
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 12.5.2010
Taky mám šíleného psa. Já to

Taky mám šíleného psa. Já to ještě zvládám, říkám si, že je fakt ještě malinka a nemá na to rozum, ale přítel už nerví a já mu to nedokážu vysvětlit, že Roxy je ještě miminko. Taky ,,trestáme" při činu okřiknutím, ona se lekne já ji chytnu a ona začne znova čůrat, takže než stihnu vyběhnout nebo dát na podložku tak je vyčůraná cestička :-) Asi taky začneme dávat piškotky. Ony to holky určitě pochopí, že venku je to lepšíMrk

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
taky ,,trestáme" při činu

taky ,,trestáme" při činu okřiknutím, ona se lekne já ji chytnu a ona začne znova čůrat, takže než stihnu vyběhnout nebo dát na podložku tak je vyčůraná cestička :-) Asi taky začneme dávat piškotky.

 

 A jak zacne curat, tak to musi docurat, nezasekne se kvuli tomu, ze ty na ni hulakas. A pokud venku chvalis bez odmen, tak to se nedivim, se ti cura doma. Zatim si pro ni skoro cizi clovek, tzn ze ty mas radost ji moc nebere. Zkus venku chvalit za pamlsky a uvidis, ze domaci nehody vyrazne ubudou Mrk

 

a asi si neodpostim - neni lepsi trestani takhle malyho stenete predchazet? (tzn vencit skutecne casto?) Obzvlast, kdyz vidis, ze to neni moc ucinnyZavírám oči

veronika & retrívři v útulcích

 

Stránky