Chůze na vodítku

0 příspěvků / 0 nových
Poslední
Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Luci, já bych doporučovala

Luci, já bych doporučovala zajet třeba k tomu Jiříkovi do Zlína nebo kde on je, on Ti právě tohle ukáže, já se sama učím práci se štěnětem a dorostencem a necítím se na to někomu více radit, je to velká zodpovědnost, víš, jak to myslím...

Ale procházka by byla bezva :).

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Jojo chápu jak to myslíš, nic

Jojo chápu jak to myslíš, nic se neděje. Zkusím se s ním domluvit jestli by nám to mohl aspoň ukázat. Původně jsem chtěla jezdívat na tréninky k němu každý týden, ale bohužel to nevyšlo. On začíná cvičit už dost brzo a časově to nestíháme. Já zatím neřídím tak je to složitější.

 

Ok tak na procházce se pak domluvíme, jak bude venku hezky.

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

Sallynka
Obrázek uživatele Sallynka
Offline
Viděn(a): 5 let 1 měsíc zpět
Registrace: 21.12.2009
Boo: Na Viktorii jsem se taky
Boo: Na Viktorii jsem se taky rada divala, ale ted uz sleduji jenom Cesar Millan jeho porad je Znalec psi duse... a u neho uz zustanu, strasne se mi libi a mooooc rada se na neho koukam. Nevim, ale pripada mi, ze to s pejskama umi lip.

Sally HvÄ›zda 19.7.2009

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Lucy - podle mě je to hodně i

Lucy - podle mě je to hodně i o motivaci a o tom, že podle toho, co tu popisuješ pravděpodobně máš všechny své reakce špatně načasavané, proto on nechápe, že za kosem běhat nemá apd. Když se ti ho podařilo zastavit na nesmíš, pochválila jsi ho? A nemyslím jen tak laxně, ale zbláznit se radostí, že poslechl...ono to s ním půjde, ale chtělo by to fakt někoho, kdo vám poradí i za cenu, že pojedu půl dne ..rozumíš mi? Tohle období už nikdy zpátky nebude a to co zanedbáte teď, to se s vámi potáhne..takže je opravdu důležité to neodkládat 

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Sallynko: Tak to ani nevím.

Sallynko: Tak to ani nevím. Ale děkuji za typ,určitě se kouknuMrk. Pro mě je lepší,vidět to na videu,než se o tom dočítat v knížce. Tak děkujiSmÄ›ju se

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Sallynka
Obrázek uživatele Sallynka
Offline
Viděn(a): 5 let 1 měsíc zpět
Registrace: 21.12.2009
Me proste prijde, ze tem psum
Me proste prijde, ze tem psum rozumi vic a ma k nim lepsi vztah nez Viktoria. Ja se prave taky na videa koukam vic nez do knizek. Videla jsem hodne jeho videi a je to proste takovy psi psycholog. Ma svoji smecku na jeho ranci kde ma pres 40 psu a spolecne ziji v harmonii a vudce smecky je on i presto, ze je tam tolik psu. Opravdu klobouk dolu... Urcite to stoji za to se podivat na jeho videa.  

Sally HvÄ›zda 19.7.2009

Sallynka
Obrázek uživatele Sallynka
Offline
Viděn(a): 5 let 1 měsíc zpět
Registrace: 21.12.2009
Me osobne zaujal tento dil o
Me osobne zaujal tento dil o rotwailerovi http://www.youtube.com/watch?v=_Q7d35ACJjo 

Sally HvÄ›zda 19.7.2009

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Jj Jackey pochválila jsem ho

Jj Jackey pochválila jsem ho a dala mu pamlsek, ale přehnaně jsem ho nechválila protože ho to rozdovádí, má radost a začne divočit ještě víc. 

Je to možné že reaguju buď pozdě nebo brzo, těžko říct. Ale podle toho že tentokrát s tím kosem poslechl tak jsem to vyjímečně asi trefila ve správnou chvilku - zastavil se a díval na něho, tušila jsem že během vteřinky vyběhne tak jsem hodně důrazně a nahlas řekla nesmíš - on sebou jenom tak škubl, připadalo mně to že se chystal zrovna vyběhnout a jak uslyšel to nesmíš tak se okamžitě zastavil. On když třeba vyběhne za tím psem tak já na něho zakřičím až v momentě kdy se rozběhne. Mělo by to být tak že ho okřiknu ještě před tím než vyběhne? Abych mu "zastavila" už jenom tu myšlenku. Ale problém je že dost často nevím předem co udělá, tak ho zase nechci okřikovat v případě že by neměl žádné nekalé myšlenky. Abych mu neudělala zmatek v hlavě. 

 

Pro jednou, dvakrát nebo kdyby to bylo občas tak by to snad nějak zařídit šlo abysme mohli za tím výcvikářem už po obědě vyjet, ale každý týden bohužel ne. Já ti rozumím jak to myslíš a souhlasím s tím, je mně to jasné, ale na druhou stranu když nebudeme v práci tak nebudeme mít peníze. Není moc zaměstnavatelů co by bylo ochotných uvolňovat zaměstnance každý týden jeden den v týdnu o 4h z práce dřív.

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
A chválíš ho vůbec někdy tak,

A chválíš ho vůbec někdy tak, že to až přeháníš a připadáš si jako blázen? Ono to opravdu chce..takové ty pochvaly typu, že ho pohladiš po hlavě a řekneš hodný kluk, je pro štěně v jeho věku nedostatečně motivující, on potřebuje vidět, že ti udělal obrovskou radost a to z takové tvé reakce nepozná a proč by se příště pro takovou pochvalu měl snažit se ti zavděčit..jasně, že ho takhle nebudeš chválit, když jste ve městě nebo někde, kde ho spíš potřebuješ mírnit, ale když jsi s ním normálně někde na louce a cvičíte spolu, tak kolem něj klidně poskakuj a nech ho skákat taky:o)) Samozřejmě na závěr třeba v tom vydráždění hodíš za odměnu balonek a necháš si ho přinést, tím on se zklidní a nějakým povelem ho znovu přiměješ se soustředit na práci:o)

 

Však tam nemusíte jezdit každý týden, stačí, když ti to ukáže a potom budeš pracovat ty doma a jet tam můžeš třeba zase za měsíc..dostaneš ,,úkoly" co dál cvičit a takhle se to dá uplně v pohodě:o) Opravdu to za to stojí, uvidíš, jak je vše jednoduché, když víš jak na to:o)

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Jo jednou za měsíc by to šlo

Jo jednou za měsíc by to šlo nějak zařídit a pak trénovat doma. Pokusím se s ním domluvit a vyrazíme. Věřím že nám to aspoň trochu pomůže. Bez názorné ukázky je to fakt těžko a pak dělám kolik věcí nevědomky špatně. 

 

Když byl menší tak jsem ho tak nadšeně (až jsem si někdy připadala jak blázen) chválila všude, doma i venku. Ale pak postupně jsem na radosti ubírala protože jak viděl že se raduju tak začal vždycky hrozně divočit a chytat amoky. Tím se to dost kazilo. Chválím ho pořád radostně, slovně a pak ještě skoro pokaždé dostane nějaký malý pamlsek. Třeba když trénujeme chůzi u nohy tak s ním pořád mluvím a říkám mu jak je hodný pejsek apod, abych udržela pozornost a věděl že to dělá správně. Ale když něco splní můžu se radovat ještě víc SmÄ›ju se

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

Stránky