Chůze na vodítku

0 příspěvků / 0 nových
Poslední
jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Jenže teď hodně prší, takže

Jenže teď hodně prší, takže se za vesnici nedá chodit

Tomu úplně nerozumím

Má to smysl, pomůže to k něčemu, nebo ne?

Záleží na přístupu lidí,kteří tam budou. Doporučuju tam zajít bez psa na kukandu a uvidíš,jak se tam ke psům chovaj

Jana a smečka

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Jenže teď hodně prší, takže

Jenže teď hodně prší, takže se za vesnici nedá chodit

 

A proto mám gumáky a nepromokavou bundu a ikdyž prší, trávíme venku dost času, přeci kvůli počasí nebudu courat tady kolem baráků.

 

A sákra, koukám, nejsem v tématu "hospoda", tak kdyžtak reakci prosím tam.

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
I cvicak si clovek musi umet

I cvicak si clovek musi umet vybrat, nekde sou cvicitele zamrzly ve svazarmu, tam to neni uplne idealni. Sla bych se tam mrknout, a pokud by mi vyhovovaly jejich metody, tak bych to zkusila. Dalsi vyhoda je ta, ze se tam potka s ostatnima psama, takze i ta socializace probehne. Nevyhoda je ta, ze je spousta psu s cvicakovskou poslusnosti, tzn ze na cvicaku prijdou a mimo nej ne, takze neomezovat se jen na areal cvicaku, nejvic toho stejne musis udelat doma, na cvicaku ti jen ukazou jak na to.

 

Netahal, jelikož chodil na volno

 

Takze povel k noze vubec nezna? nedelali ste ho?

 

Pokud ne, tak je to novej povel jako kazdej jinej, tzn pomalu ho to ucit, jak, je popsano vyse. na haltinu a podobny vyfikundace se vyflakni, jak to sundas, budes zas tam, kde si byla. Na motivaci (jak pise jana33) je to rychla akce a pes to pekne a rychle chape. Ale nejdriv mu musis vysvetlit, co po nem chces, on ted nevi, ze tahani je spatne.

veronika & retrívři v útulcích

 

Aiwa85
Obrázek uživatele Aiwa85
Offline
Viděn(a): 4 roky 11 měsíců zpět
Registrace: 26.12.2009
Takže včera jsme byli opět

Takže včera jsme byli opět trénovali chůzi na vodítkus tím, že když začal tahat, zastavili jsme a vyčkávali než povolí - vždycky chudák nechápal, proč jako stojíme, ale bylo to lepší než ty dostihy předtím. Tak uvidíme jak to bude probíhat dál.

Jinak za vesnicí je bahno, neříkám taky, že tam s ním nechodím, ale Badýsek po takové procházce vypadá spíš jak černý labrador, takže musí následovat koupel SmÄ›ju se. Ovšem teď už prší kolikátý den a je tam fakt šílený bahno Jsem smutnĂ˝.

Povel "k noze" nezná (alespoň se vždycky tváří, že ho slyší poprvé), ale snažíme se ho učit, ale je to tak když hrách na stěnu háže. Některé věci mi připadá, že chápe velmi dobře, ale u některých to bude hold asi déle trvat...

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Aiwo a jak ho to učíš? Tohle

Aiwo a jak ho to učíš? Tohle nikdy není problém v chápání psa,ale v tom,že to páneček neumí vysvětlit

Jana a smečka

Aiwa85
Obrázek uživatele Aiwa85
Offline
Viděn(a): 4 roky 11 měsíců zpět
Registrace: 26.12.2009
Tak jaký je nejvhodnjěší

Tak jaký je nejvhodnjěší způsob na vysvětlování? Nechápu

greppie
Obrázek uživatele greppie
Offline
Viděn(a): 6 let 4 týdny zpět
Registrace: 2.4.2008
Aiwo, já když jsem Madlu jako

Aiwo, já když jsem Madlu jako malou učila chodit u nohy (já teda učila už od malička, pomaličku v nějakých 9 týdnech), tak když mi šla sama vedle nohy (nebo blízko ní), tak jsem jí opakovala slovo "k noze" a pohladila jsem jí, dala jí piškot. Později když se mi motala poblíž nohy, tak jsem jí dala povel "k noze" a pomohla jsem jí rukou (přistrčila jsem jí za bok k noze) a opět odměnila. Pak už jsem lákala jenom na piškot a když šla vedle nohy, tak ho dostala - třeba jsem jí nechala i za chůze ukusovat z něj.

 

Pokud doteď nevěděl, co je povel "k noze", tak si ho ze začátku k ní postav a řekni mu to a pochval, dej odměnu. Při chůzi, když táhne dopředu, tak ho nalákej na ňamku, nebo hračku, a když půjde u nohy, tak mu zase zopakuj povel a pochval.

Ála a Madla

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Psala jsem ti to i v tom

Psala jsem ti to i v tom prvním příspěvku. Když jse pes u tebe,tak si ho nejlíp pomocí pamlsk naveď do polohy u nohy, posaď, odměň. Vykroč s povelem k noze  drž pesanovi pamlsek před nosem. Zezačátku opravdu stačí pár kroků, až to vydrží,můžeš vzdálenost postupně prodlužovat a ruku s pamlsek dávat výš. Nejlíp když budeš mít v dlani víc maličkých kousků a postupně mu je při chůzi dávej.

Jana a smečka

Aiwa85
Obrázek uživatele Aiwa85
Offline
Viděn(a): 4 roky 11 měsíců zpět
Registrace: 26.12.2009
Tak hlásím, že chůze u nohy

Tak hlásím, že chůze u nohy na vodítku i bez vodítka už nám docela jde. A i chůze na vodítku už nevypadá jako dostihový závod SmÄ›ju se. Jak jsem již psala, začali jsme s naším štěndou docházet na nedaleko vzdálený cvičák. Z první hodiny jsem byla já nadšená - libilo se mě, že je to o motivaci psa na pána, komunikace se psem atd. Současně se na této hodině "probírala" i chůze u nohy - rovněž za pomocí motivace a pamlsků... Na druhé hodině byl už ovšem jen manžel a po tomto absolvování byl tak trochu rozpačitý z přístupu, který byl interpretován. Prý je nutné, když chceme, aby šel pes u nohy, říct povel "k noze" a se psem škubnout tak, aby zaujal místo u nohy a neustále to opakovat dokud pes nepochopí o co jde. Manžel zprvu odmítal takový způsob výcviku, poté mu "paní učitelka" názorně předvedla jak se má škubat, což se manželovi nelíbilo, ostatně stejně jako posléze mě z jeho vyprávění. Navíc náš pesan potom při každém vyřknutí povelu "k noze", už ani nechtěl jít - podle mě si ho spojil právě se škubnutím. Já osobně si tedy myslím, že je tento způsob špatný, ale ráda si poslechnu (přečtu) názory ostatních... Jen podotýkám, že to neaplikujeme...

Zítra nás čeká další hodina, kde se na začátku bude opatkovat co se učilo minule a škubat rozhodně nehodlám, za což budu určitě pokárána, tak ať vím, jestli když se budu ohrazovat, budu za blbce nebo moje trvzení bude opodstatněné.... Díky za názory...

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Nevidím důvod,proč se psem

Nevidím důvod,proč se psem škubat, když ho do základního postavení můžu lehce navést pamlskem. Používejte zdravý rozum,tak jak to děláte dosud  a podobným metodám se vyhněte

Jana a smečka

Stránky