brečí

37 příspěvků / 0 nových
Poslední
Jagulin
Obrázek uživatele Jagulin
Offline
Viděn(a): 10 let 6 dnů zpět
Registrace: 15.4.2010
brečí

Ahoj chtěl jsem se zeptat, jak dlouho se tak štěndům stýská? Existuje nějakej štěněcí dudlík?

Máme štěndo od včerejška a i přes neustálou pozornost pláče skoro pořát, jde o to že ji máme v bytě, tak aby si sousedi nestěžovali...

Jo a taky se vám stávalo, že na procházce (chodíme jen asi 50m) štěndo stávkuje? tzn. sedne si a kouká a můžu dělat šaškárny sebevětší ale jen na mě kouká jak na debila a asi neví co si má myslet, nebo mě to aspoň tak příjde. Děkuji za jakékoli rady které by mohli pomoci.

Jinak je jí necelých 8 týdnů, takže fakt štěndo....

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Jak které, mě nebrečela po

Jak které, mě nebrečela po odběru ani jedna holčička. Obě se adaptovaly téměř okamžitě. Aisha prozkoumala byt a usnula, Elsa řádila, jak kdyby vůbec nebyla od maminky a sourozenců odebraná. Obě byly naprosto v pohodě. To, že pláče, až takhle dlouho s tím opravdu zkušenosti nemám, normální bývá tak ta první noc. Venku také záleží na jednotlivci. Aisha se posadila u vchodu, a že prostě dál nepůjde, takže jsem jí musela k pohybu motivovat hračkou. Elsa hned od začátku venku lítala, jak kdyby tam byla odjakživa. Takže jednotné to opravdu není, záleží na tom daném štěňátku.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

greppie
Obrázek uživatele greppie
Offline
Viděn(a): 6 let 4 týdny zpět
Registrace: 2.4.2008
Mně Madla taky nebrečela,

Mně Madla taky nebrečela, jenom tu první noc poštěkávala, ale to k tomu byla ještě bouřka. Jinak přes den 2 hodiny spala a pak půl hodiny řádila a pak zase 2 hodiny spala Směju se. Kde jsou ty časy.

Nevím jaké máte se sousedy vztahy, ale příchod každého štěnátka je nějaká změna, takže pro klid v okolí bych zašla za sousedy, řekla jim, že jste si pořídili štěně, a omluvila bych se za ten jeho pláč a požádala je o pár dní shovívavosti a trpělivosti.

 

Jo a když mi pak chodila ven, tak si taky občas sedla, že nikam nepůjde. Ale to spíš dělala bráchovi, když s ní chtěl jít ven beze mně - čili hlásila, že beze mě nikam nepůjde. Se mnou šla všude Směju se.

Ála a Madla

Petula
Obrázek uživatele Petula
Offline
Viděn(a): 9 let 1 měsíc zpět
Registrace: 24.3.2009
Smokie neplakala vůbec, měli

Smokie neplakala vůbec, měli jsme takový "fígl" dostala polštářek s budíkem, který jí měl připomínat mámino srdíčko, možná i to trochu pomohlo a neplakala, Falco taky ne a to přisuzuju tomu, že měl u sebe Smokie. A ani jeden z nich mi venku "nestávkovali", fixovali se na mě, takže kam jsem šla já šli i oni. Chce to čas, určitě plakat přestane a stávkování taky skončí.

Peťula, SMOKIE  *18.9.2008 a FALCO *4.2.2010, Teplice

"Psi nejsou celým našim životem, ale díky nim je náš život úplný."

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
i přes neustálou pozornost

i přes neustálou pozornost pláče skoro pořád

 

Ja bych neposkytovala ´neustalou pozornost´. Stene musi dost chrapat, jakmile se jim budu furt zabejvat, tak ho akorat pretahnu a nenauci se odpocivat. Takze dat najist, napit, vyvencit, vyhrat a dat spat. A hlavne - nedbat na nejaky narky, ono ho to za chvili prejde. Pokud to budes praktikovat jako dosud, neustala pozornost, ktera se po knuceni jenom zvysi, tak bude kvicet porad vic a vic a odbourat to ve vyssim veku je uz vyssi divci.

 

A na prochazky bych ted moc ani nechodila, je toho na stene dost uz tedka, vsechno novy, zadna stara jistota, takze jen vyvencit a domu, na nejaky prochazky to stene neni zarizeny a myslim, ze ani moc zvedavy.Mrk

veronika & retrívři v útulcích

 

choco
Obrázek uživatele choco
Offline
Viděn(a): 8 let 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2008
Jj, souhlas...akorát si

Jj, souhlas...akorát si zvykne,´že kňouráním si vaši pozornost prostě vydupe a naučit ho být o samotě v klidu a dobu bez vás prospat budete taky pak potřebovat...

Andrew a Adelise Ray d´Or *20.12.2006

Ketrin
Obrázek uživatele Ketrin
Offline
Viděn(a): 7 let 3 měsíců zpět
Registrace: 11.6.2007
no nevim... přijde mi to

no nevim... přijde mi to divné, že brečí i přes neustálou pozornost. Beru že mrně může brečet ponecháno o samotě, ale takhle-?? Pro jistotu bych pátrala, zda příčinou není nějaká zdravotní nepohoda, např.začervení.

www.calenzana.estranky.cz

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Jj,taky se mi to zdá divný

Jj,taky se mi to zdá divný

Jana a smečka

Jagulin
Obrázek uživatele Jagulin
Offline
Viděn(a): 10 let 6 dnů zpět
Registrace: 15.4.2010
Odčervována je pravidelně, mě

Odčervována je pravidelně, mě spíš příjde že se nudí. Nevim teda jak štěňata pijou, ale mě příjde, že to naše pije dost, otázka je, jestli to není z nudy nebo já nevim proč. Každopádně přesunu pelech do jiné místnosti, aby nespala v té co my jsme celý den. Musí se to naučit jinak mi z toho rupne cévka :-D


VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Štěnda pijou více, to je

Štěnda pijou více, to je normální. Já bych, až tak razantí nebyla, ať spinká v bezpečí mezi Vámi, spíš bych se jí pořád nevěnovala pokud je vzhůru, pohrát si s ní a pak si třeba číst, bez odezvy na dotírání. Poskytnou dostatek hraček, ať se naučí zabavit se sama. Já to tak dělám taky, když chci mít klid, malá je po nějaké akci (hra apod.) a druhá starší fena spí, tak malou prostě ignoruju, ona si po chvíli nešťastně povzdychne a jde si lehnout také, nebo si žužlá hračku.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Psal jsi,že ho máte od

Psal jsi,že ho máte od včerejška,tak jak můžeš vědět,že není začervené? Já bych pro klid duše vzala pejska k veterináři,aby ho prohlídl. Pokud budete vědět,že je vše OK, můžete začít pracovat na "samostatnosti",samozřejmě na úrovni mimina,ale opravdu bych nejdřív vyloučila zdravotní problém. Btw s nějakou separací bych byla velice opatrná, máte doma opravdu mimino a nejdůležitější teď je,aby se mezi vámi vypracoval opravdu dobrý vztah

Jana a smečka

Stránky