Produkce štěňat na "čemkoli"

0 příspěvků / 0 nových
Poslední
Ketrin
Obrázek uživatele Ketrin
Offline
Viděn(a): 7 let 3 měsíců zpět
Registrace: 11.6.2007
Ale Orine   Ty píšeš, jak by

Ale Orine Mrk  Ty píšeš, jak by to mělo být, (s čímž souhlasím) a já píšu, jak to  v realite je  (bohužel).  Viz nedávná kauza zfalšovaných Optigenů, například.

Ti zodpovědní už dávno a dávno  uplatňují sami na sebe přísnější kritéria, než je minimum pro chov, a žádný předpis je k tomu nemusí nutit.

Směju se

www.calenzana.estranky.cz

Orin
Obrázek uživatele Orin
Offline
Viděn(a): 1 rok 3 měsíců zpět
Registrace: 8.6.2009
Jasně že píšu jak to má být -

Jasně že píšu jak to má být - stejně jako všichni tady. Jenže, pokud všichni budou jen říkat, jak to má být, a nikdo nebude nic dělat pro to, aby to tak bylo (a v reálu to znamená právě tu účast na schůzích, činnosti klubu apod.), tak se prostě nic nezmění... A to je to, co se tu snažím vysvětlit. Takže, až tu zase budete nadávat, proč tohle je blbě a proč támhleto nefunguje, zkuse se alespoň zamyslet, jestli jste opravdu udělali něco pro to, aby se to opravdu změnilo...

 

Je moc krásné starat se o své psy, a říkat si "já jsem lepší než ostatní, protože nechovám na svém psovi a mám na něj 1000 testů a certifikátů" - v reálu to ale bohužel neznamená nic, pokud tohle nezačne dělat většina. A nevěřím tomu, že to většina začne dělat, dokud je k tomu někdo nedotlačí. A nikdo je k tomu nedotlačí, dokud bude normy a pravidla klubu dělat právě ta současná většina, které ty jednoduché a k ničemu nenutící pravidla vyhovují... Právě proto je důležitá ta jednou ročně dělaná "odporná schůze", na které se o takových pravidlech diskutuje, a na které je něco možné opravdu změnit... A o tom právě je ta stížnost, že pokud nejste ochotní tu svoji "znechucenost" alespoň jednou ročně překousnout, věnovat jeden den tomu snažit se něco užitečného prosadit, nejste vlastně opravdu o nic lepší než ti, kteří jsou lídí udělat si zkoušky svých psů a neochotní věnovat peníze na testy...

--

Petr + Teddy + Kira

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
nejste vlastně opravdu o nic

nejste vlastně opravdu o nic lepší než ti, kteří jsou lídí udělat si zkoušky svých psů a neochotní věnovat peníze na testy...

 

Vím, jak to myslíš, ale velmi špatně volená slova, tímto stylem se tady opravdu nikdo "nechytne za nos", ale spíše naopak, protože já se srovnávat s takovými "chovateli a lidmi" nenechám a nejsem jistě jediná.

Orin
Obrázek uživatele Orin
Offline
Viděn(a): 1 rok 3 měsíců zpět
Registrace: 8.6.2009
Jo, to je možný - já nějak

Jo, to je možný - já nějak nemám talent volit ta správná slova... :-)

--

Petr + Teddy + Kira

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Jde tady o naše psy, nebo o

Jde tady o naše psy, nebo o hezké řeči, co se příjemně poslouchají? Protože tady pláčeme sice upřímně, ale na špatným hrobě. Záleží na každém, jestli si chce jen tak postěžovat, aby řeč nestála, nebo to myslí vážně a zkusí pro to taky něco udělat. Třeba to bude marná snaha, nepodaří se to, ale já věřím, že člověk má litovat toho co neudělal, ne toho co udělal, i když možná zbytečně.

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Oni ani ty řeči tady nejsou

Oni ani ty řeči tady nejsou jen o tom, že se hezky poslouchají a ani to není pláč na špatném hrobě a ani to není o tom, aby řeč nestála - protože tady to čte spousta lidí, kteří si z toho taky své vezmou - pokud budou chtít a před pořízením dalšího psa se i zamyslí. Občas ta osvěta na webech není na škodu. Sama to vidím na takovém EIC webu, byl to jen nápad zmapovat generace a hele, dneska ho zná velká skupina lidí a kdo chce a ta problematika ho zajímá, tak se tam podívá a popřemýšlí. A za to mi stálo i těch pár velice výživných mailů od rozzuřených chovatelů, kterým se pramálo líbilo, že jejich pes a hlavně jeho ne pozitivní výsledek visí na veřejném místě. Tím se neobhajuju, že se na schůzi nechystám, jen píšu svůj pohled na věc a souhlasím s Evičkou, že příspěvky typu - jste stejní jako ti co chovají na nemocných zvířatech - mě spíš odradí, jelikož takové přirovnání hraničí s morální urážkou. Je sice pravda, že když je moje nechovná, kastrovaná a epileptická fena testovaná, tak tím chov nevytrhne, nicméně alespoň to pomohlo k pohledu na celou její linii, a že zrovna ta je v LR chovu velice, ale velice chovatelsky produktivní. Ovšem souhlasím, že ten kdo plánuje se v chovu LR i nadále aktivně angažovat, tak by tu ruku jít zvednout měl, já to, ale nejsem, dokonce jsem i uvažovala zda li v RK zaplatit letošní poplatek, nebo se na to vyprdnout úplně. Nicméně po změně osazenstva v klubu, kterému fandím jsem se zatím rozhodla tam zůstat, i když spíš tak ze setrvačnosti. 

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
VeVes, takhle to přeci

VeVes, takhle to přeci myšleno nebylo! Ber to spíš jako výkřik zoufalce. Představ si, že věnuješ něčemu desítky, spíš stovky hodin svého volného času, ale všechno tvoje snažení nakonec zase narazí na zeď nezájmu a lhostejnosti. Je to šílené a někdy se hodně těžko sbírá motivace tlačit tu káru dál. Potom si na fórech přečteš, jak je to všechno špatně a jak by se to mělo dělat jinak. Ale když je možnost něco změnit, najednou se nikomu nechce.Brečím Tím víc mě to překvapuje u lidí, o kterých jsem přesvědčená, že jim osud retrieverů není šumák. Tohle je opravdu jedna z mála věcí, kde platí jaký si to uděláme, takový to budeme mít. Nechci jiné plemeno, chci zdravého labradora, schopného běhat a pracovat. Ještě pořád mám dost naivity, abych věřila, že je to možné.

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Já chápu jak to myslíš.... a

Já chápu jak to myslíš.... a přála bych ti, aby ta víra nebyla jen naivní přání....

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Orin
Obrázek uživatele Orin
Offline
Viděn(a): 1 rok 3 měsíců zpět
Registrace: 8.6.2009
a přála bych ti, aby ta víra

a přála bych ti, aby ta víra nebyla jen naivní přání....

 

A zase - o to přesně tady jde. Bailishka pro to, aby to nebylo jen naivní přání, něco dělá - a dělá toho hodně. Právě proto je dost frustrující slyšet, že to, o co se snaží, nemá úspěch, a to "jen" proto, že lidi, kteří by to mohli pomoci prosadit, nepřijedou na schůzi, protože jsou "znechucení"...

 

Jistě, spousta z vás toho dělá taky hodně - propagace, testování svých psů, čas a peníze obětované na testy, zkoušky, výstavy apod. Jenže, tohle má (aspoň já to tak vnímám) jen velmi omezený dosah. K tomu aby se to promítlo do chovu, je prostě potřeba tohle dělat tam, kde se ten chov organizuje (nebo by se alespoň organizovat měl), jinak to nemá žádný, nebo téměř žádný efekt. Ano, jsem si vědom příkladu EIC, to je ale z mého pohledu jen vyjímka potvrzující pravidlo. Co se týče například loktů, boj byl dlouhý, náročnost na chovatele je podstatně nižší, ale možnost prokázání dědičnosti taky, a výsledkem je ta kompromisní varianta která existuje teď. Kdybychom bylo na schůzi těch "znechucených zainteresovaných" jen o několik málo víc, možná by se nám povedlo prosadit víc...

--

Petr + Teddy + Kira

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
na které je něco možné

na které je něco možné opravdu změnit.

kde platí jaký si to uděláme, takový to budeme mít

Ja se kuprikladu absolutne necitim na to, abych rozhodovala o tom, co bude pro plemeno nejlepsi v dlouhodobym hledisku. Az budu chovat 30 let, tak bysme se o tom mozna mohli bavit, zatim vsak bohuzel. Az da nekdo navrh, tak ho podle dostupnych info zvazim a budu nejak hlasovat, ale jak rikam, malo informaci :-)

 

Chvili se mi libila jakasi elitni trida, nez mi doslo, ze na tomhle principu se tu uz tak jako tak chova a neni to moc ok. Taky se mi libi povinny svody mladych. Mozna by stala za uvahu pozitivni motivace na lidi, tj zadny restrikce typu "nenatestujes? tak placej bezpapiraky!" ale treba financne zvyhodnit uchovneni, vystavy nebo cokoliv pro ty uvedomely. Ale nevim, jak vyradit z chovu psy no spis feny, co prolezou uchovneni na jedno krajsky VD a jedno narodni od ceskyho allroundera a ovvr ve III cene. Nenapada me, jak zaradit do chovu vic krycich psu, jak regulovat kryti jednim psem na vsechny momentalne haravy feny, jak lze neuchovnovat nemocny zvirata, a mohla bych pokracovat do zitra. A zoufale mi chybi databaze, na ktery uz se tak dlouho dela. Bez dostupnych vysledku to asi nepujde nikdy.

 

Ti zodpovědní už dávno a dávno uplatňují sami na sebe přísnější kritéria

Takhle nejak predpokladam, ze by to mohlo fungovat. Podminky uchovneni mozna o trosku prisnejsi pro ty, co neumi cist nebo nerozumi psanymu textu, napr jeden EIC a PRA neg, oba lokty a kycle. Nekomu bude stacit tohle, nekdo k tomu udela ranec jinejch testu a zkousek a nakonec se to tak rozkrikne, takze tenhle clovek bude mit vrhy rozebrany na dva roky dopredu, zatimco ostatni budou vnucovat kolemdoucim svoje davno odrostly stenata.

veronika & retrívři v útulcích

 

Stránky