Produkce štěňat na "čemkoli"

0 příspěvků / 0 nových
Poslední
Orin
Obrázek uživatele Orin
Offline
Viděn(a): 1 rok 3 měsíců zpět
Registrace: 8.6.2009
Absolutně podepisuju co
Absolutně podepisuju co napsala Bailishka - na fórech můžete psát cokoliv, je to samozřejmě dobrá osvěta, ale něco reálně udělat a prosadit můžete jen v rámci chovatelských klubů. Snažíme se, ale bohužel, na schůze (kde se takovéhle věci dají odhlasovat, jinak to bohužel nejde) jezdí opravdu minimum lidí, a to většinou těch, kteří vlastně nic měnit nechtějí...

--

Petr + Teddy + Kira

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Popravdě, byla jsem párkrát

Popravdě, byla jsem párkrát na schůzi a byla jsem z toho tak znechucená, že na dlouho dobu tam nechci jet... Vím, že takhle nic nezměním, ale z těch lidí, co na schůzi byli, se budu vzpamatovávat dlouho.

Orin
Obrázek uživatele Orin
Offline
Viděn(a): 1 rok 3 měsíců zpět
Registrace: 8.6.2009
No a právě o to jde - všichni
No a právě o to jde - všichni jsou znechucení, proto tam nejezdí. Takže tam jezdí jen ti, kteří musí (výbor, komise klubu), ti kterým současný stav vyhovuje a chtějí ho udržet, a ti, kterým opravdu jde o to něco změnit. Schválně, kterých je tam nejvíc... Chápu to znechucení, taky ze schůzí nemám radost. Pokud ale každý na fórech a webech bude nadávat, jak to kluby dělají blbě, že tam jsou samí

a že se nikdo v klubu o nic nestará, ale na schůzi nakonec nepřijede, takže tam zůstanou jen ti, kterým to vyhovuje, opravdu se nic nezmění... Aneb - každý má to, o co se zaslouží, a co si zasouží... :-( To platí ve škole, v zaměstnání, podnikání, politice - a v chovu psů taky...

--

Petr + Teddy + Kira

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Přesně tak! Když mi o něco

Přesně tak! Když mi o něco jde, záleží mi na tom, tak pro to taky něco udělám! Chcete změnu? Fajn, ale samo se nic neudělá. Hergot, za blbý tři stovky ročně máte šanci ovlivnit chov retrieverů u nás, stačí ji využít. Rozčilujete se, že chovatelům se nechce kvůli zdraví plemene vyklopit deset tisíc za genetické testy, ale v čem jste lepší, když vám ty psiska nestojí ani za to zvednutí ruky?

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
udělejte si čas na členské

udělejte si čas na členské schůze klubu

bohuzel, minula schuze mela dost nestastny datum, aspon pro me. A musela bych si sebou privezt autobus clenu, kterym bych dopredu rekla, jak hlasovat, za normalnich okolnosti bych to neprotlacila ani nahodou.

 

chovatelům se nechce kvůli zdraví plemene vyklopit deset tisíc za genetické testy

vzdyt prece nejde o kazdyho chovatele. Pokud se otestujou ted aktualni psi, tak jejich potomci maj pak vystarano, viz Optigen, kdy se otestovalo par psu a dneska ma 3/4 populace rodicovskej. (No dobre...)

 

ale v čem jste lepší

ja prece nemusim bejt lepsi :-D Ale kdyz sme v tom, tak treba v tom, ze ja nic neprodukuju, natoz bezhlave, nebo abych snad nekomu podavala naky mylny informace k chovu. Nebo treba v tom, ze svoji nechovnou staj mam dostatecne otestovanou, coz nemuze rict vetsina chovatelu, jejichz zvirata zasahujou do chovu a mnohdy dost aktivne.

 

 

veronika & retrívři v útulcích

 

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
ale v čem jste lepší Tak já

ale v čem jste lepší

Tak já jsem třeba lepší v tom, že mám psa otestovaného, ikdyž nezasáhne do  chovu a to jen proto, aby se trošku rozšířilo povědomí o tom, jak je na tom jiná linie. Také jsem lepší v tom, že jsem již odmítla nejednu fenu nakrýt Denim, jelikož měla přesně ty parametry, jaké jsou v úvodu zmíněny...ale to jen tak na okraj.

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
ale v čem jste

ale v čem jste lepší

 

myslím, že podobné věty jsou zde trošku zbytečné, protože nelze srovnávat ty lidi tady, kteří mluví o tom co se jim nelíbí, s tím hnusem co jsou někteří schopni v chovu dělat a to naprosto s čistým svědomím. Možná není ideální jen mluvit a nejít zvednout ruku, ale pořád tady hovoří lidi, co dělají dost i pro ty linie a to nejen tím, že mají sami natestované své nechovné, často kastrované i nemocné psy, ale i přemýšlí o tom jaké zvíře by do chovu pustili a jaké ne. A rozhodně to není proto, že by nevěděli co s prachama, tak si jen tak ze srandy králíků natestují pár blbostí. Minimálně chovu a potažmo i budoucím majitelům psů neubližují produkcí vadných zvířat. 

 

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Ale o tom já přece vím a jsem

Ale o tom já přece vím a jsem za to vděčná! Ale teď byla řeč o tom, co by se mělo v chovu změnit. No a samo se to prostě neudělá a neprosadí, současný stav je vůlí většiny. Dokud většina členů na schůzi bude pro zachování současného stavu, tak to takhle taky zůstane kdyby jsme se rozkrájeli. Vím že zrovna vám není chov LR lhostejný, udělaly jste víc než většina chovatelů, jenže chleba se ve finále láme právě na těch schůzích.

Ketrin
Obrázek uživatele Ketrin
Offline
Viděn(a): 7 let 3 měsíců zpět
Registrace: 11.6.2007
Aniž bych chtěla omlouvat

Aniž bych chtěla omlouvat svou nechuť jezdit na schůze, musím připomenout, že zakopaný pes je též v existenci 2 chovatelských klubů. A i kdyby se RK CZ rozkrájel,  tak dokud nebude politická vůle ke změnám v KCHLS, nic se nezmění -  chovatelé postižení přísnějšími podmínkami vždy utečou k druhému klubu.

A že v KCHLS ta  vůle ke změnám není, je celkem známá věc.

www.calenzana.estranky.cz

Orin
Obrázek uživatele Orin
Offline
Viděn(a): 1 rok 3 měsíců zpět
Registrace: 8.6.2009
Aniž bych chtěla omlouvat

Aniž bych chtěla omlouvat svou nechuť jezdit na schůze, musím připomenout, že zakopaný pes je též v existenci 2 chovatelských klubů. A i kdyby se RK CZ rozkrájel, tak dokud nebude politická vůle ke změnám v KCHLS, nic se nezmění - chovatelé postižení přísnějšími podmínkami vždy utečou k druhému klubu. A že v KCHLS ta vůle ke změnám není, je celkem známá věc.

 

Tohle ale přece není pravda - oba kluby mají společné minimální podmínky, každý klub si může stanovit podmínky přísnější. Takže, pokud se RK bude chtít profilovat jako klub pro zodpovědnější majitele/chovatele, jako "prestižní" klub pro ty, kteří opravdu dbají na kvalitu svých odchovů, klidně je možné ty přísnější podmínky nastavit.

 

Ano, chovatelé, kteří chtějí jít cestou menšího odporu, kterým na kvalitě chovů nezáleží, se mohou přestěhovat ke KCHLS. Šlo by potom o osvětu mezi potenciálními zájemci, jaké jméno si RK udělá.

--

Petr + Teddy + Kira

Stránky