Pes a dítě

116 příspěvků / 0 nových
Poslední
alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
Takhle se usínalo při pohádce

Takhle se usínalo při pohádce na dovolené  Smích

Lída + Rita (*1.4. 2013)

Sidunka
Obrázek uživatele Sidunka
Offline
Viděn(a): 5 let 10 měsíců zpět
Registrace: 20.3.2011
Ahoj všem po dlouhé době :o)

Ahoj všem po dlouhé době :o) Zajímalo by mne, jak se vaši hafani smířili s tím, že k nim přibyl malý človíček? Sam je hodně zvyklý, že se věnuju jen jemu a navíc je pořád docela divokej, tak jestli jste s tím měl někdo zkušenost...? A také bych ráda vyzvěděla něco o tom, jak se dá zvládnout pes a mimi v malém bytě,resp. 2+kk, jste někdo v takové situaci?Já si to celkem dokážu představit, ale přítel tvrdí, že dokud máme Sama, tak ať na mimi zapomenu, nebo ať si vyberu - buď Sam nebo mimčo, ale tohle nepřipustím zase já! A čekat deset let, až si budu moci pořídit mrně...? Už teď to psychicky moc nedávám, když vidím tu spoustu miminek kolem sebe... Poradíte, řeknete své zkušenosti? Díky a hezký večer!

Zdenča a Saminek 19.7.2007

http://www.samm.webnode.cz/

Bůh stvořil psa, protože věděl, že se mezi lidmi lepší přítel nenajde.

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Ahoj Zdeni, u nás proběhlo

Ahoj Zdeni, u nás proběhlo vše naprosto bez problémů a tak nějak samozřejmě:o) Psi si ze začátku ani neuvědomili, že přibyl nějaký nový člen, jen hnědule, která je jak můj stín hůř snášela můj pobyt v porodnici a když jsem se vrátila i s malou domů, tak chtěla být u všeho. Při kojení mi pokládala hlavu do klína, neustále si lehala k nám, když jsem zrovna měla malou u sebe a byla taková starostlivá. Ale musím říct, že všichni naši psi jsou na děti zvyklí, protože mám synovce, takže už před příchodem malé věděli, jak se v přítomnosti dětí chovat..ale samozřejmě se pořád musí dávat pozor, protože labíci obvzlášť jsou neohrabaní a lehce by dítě mohli nechtěně třeba přišlápnout, zalehnout apd. Teď, když už Isabellka leze, tak je to čím dál větší sranda a rozhodně nepozoruji ze strany psů nějaké žárlení, spíš by si s ní hráli a vzali jí pod svou ochranu a jako nového člena smečky. Já při začlenění neměla žádný problém, jen to chce si  i na psy udělat čas, kdy budeš jen s nimi, ať už je to třeba jen mazlení u tv, když ti dítě bude spát, nebo házení balónků apd. protože on nesmí mít pocit, že jsi ho odstrčila..nech ho, ať se všeho může účastnit, sledovat tě při přebalování, krmení, dovol mu být ti v té chvíli na blízku....

Jinak mi máme barák, ale obytné momentálně jen 2+kk, protože rekonstruujeme a máme k tomu tři psy, takže zvládnout se to v pohodě dá:o)) Navíc já mám svou rodinu, takže i psy ráda pohromadě, takže mi ten menší prostor vůbec nevadí:o)

Sidunka
Obrázek uživatele Sidunka
Offline
Viděn(a): 5 let 10 měsíců zpět
Registrace: 20.3.2011
Moc děkuju za odpověď :o)

Moc děkuju za odpověď :o) Myslím si, že se to rozhodně dá zvládnout, jenže přítel je toho názoru, že jak je pes v bytě, tak není možnost miminka. Spíš mu jde asi o to, že Sam je i v pěti letech nevybouřenej divoch a strašně líná - takže by byly chlupy úplně všude a to nepřipadá v úvahu... Ale přece se všechno podřídí tomu mrňátku... A taky si myslím, že se Sam tak nějak zkrotí, když uvidí, že je něco jinak, něco nového, bude zvědavý a tak... Uvidím, snad si to díťátko vydobudu :o) Ale ještě jednou děkuju za odpověď! :o)

Zdenča a Saminek 19.7.2007

http://www.samm.webnode.cz/

Bůh stvořil psa, protože věděl, že se mezi lidmi lepší přítel nenajde.

Orin
Obrázek uživatele Orin
Offline
Viděn(a): 1 rok 3 měsíců zpět
Registrace: 8.6.2009
No, já osobní zkušenost teda

No, já osobní zkušenost teda nemám ;-), ale co mi říkají známí (a hlavně známé) v okolí, tak na ultimátum typu "buď mimino, nebo pes" se nejlépe odpovídá výměnou partnera... :-)

--

Petr + Teddy + Kira

Sidunka
Obrázek uživatele Sidunka
Offline
Viděn(a): 5 let 10 měsíců zpět
Registrace: 20.3.2011
.... To mi tvrdí i mé

.... To mi tvrdí i mé známé.... Ale co už... :o)

Zdenča a Saminek 19.7.2007

http://www.samm.webnode.cz/

Bůh stvořil psa, protože věděl, že se mezi lidmi lepší přítel nenajde.

Ájinka
Obrázek uživatele Ájinka
Offline
Viděn(a): 4 roky 11 měsíců zpět
Registrace: 25.5.2007
Já osobní zkušenost také

Já osobní zkušenost také nemám, ale určitě bych na žádné ultimátum nepřistoupila. Spíš mi to od chlapa přijde jako sobeckost a žárlivost. Prostě se bojí, že bude až na třetím místě ... mimi, pes a on. Zkus mu dát ty nějaké ultimátum, třeba sex bude až přestaneš kouřit nebo vařit budu, až mi koupíš auto. Vždyť je to stupidní! Já jsem názoru, že všechno jde, když se chce .... tudíž se dá zvládnout mimi i pes v 2+kk.

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Já bych spíš řekla, že za tím

Já bych spíš řekla, že za tím bude nepřipravenost partnera na dítě a tohle je jen obranný mechanismus, protože ví, že psa se nezbavíte a tím pádem si tak získává čas než bude dítě. Já bych to asi zatím nehrotila a zkoušela s ním o tom mluvit:o)

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Jackey: divila by ses, hodně

Jackey: divila by ses, hodně lidí zastává názor, že pes a malé dítě v žádném případě nejdou dohromady. Když jsem se před mými i před přítelovými rodiči mezi řečí zmínila, že začínáme uvažovat o prckovi, tak nezávisle na sobě první otázka od mé i od přítelovy mámy byla stejná - "a kam dáte psa?"Tak to mrkám  Přítelova sestra se už v těhotenství odmítala přiblížit k Bajši byť i jen na několik metrů, "aby dítě nemělo alergii"WTF!

 

Sidunka: dej příteli přečíst tenhle článekMrk

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

greppie
Obrázek uživatele greppie
Offline
Viděn(a): 6 let 4 týdny zpět
Registrace: 2.4.2008
Sidunka: Uvidím, snad si to

Sidunka: Uvidím, snad si to díťátko vydobudu :o)

 

Pro dítě byste se měli dohodnout oba, za všech okolností (malý byt, pes apod.). Protože v dnešní době se těhotenství ne vždy dobře daří a je to hodně velká zátěž na psychiku, tak by partner neměl mít pocit, že ho do dítěte "nutíš".

Ála a Madla

Stránky