Dovolená

0 příspěvků / 0 nových
Poslední
Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Pokud v autě zvrací, tak něco

Pokud v autě zvrací, tak něco jako kinedryl rozhodně není od věci. Pomoct by mohly třeba i homeopatika nebo Bachovy esence. Ale určitě bych nedávala nějaké těžké oblbovadlo, po kterém by strávila cestu v bezvědomí, i ten kinedryl jen v přiměřené dávce proti nevolnosti.

 

Do podzimu máte ještě spoustu času ji na auto aspoň trošku navyknout. Myslím, že pokud budete často cíleně jezdit (třeba i na místa, kam byste mohli dojít pěšky) a Sallynka zjistí, že na konci každé jízdy ji čeká nějaká báječná zábava, tak se to postupně poddá a ani ta dlouhá cesta do Čech nakonec nebude až tak dramatická.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Sallynka
Obrázek uživatele Sallynka
Offline
Viděn(a): 5 let 1 měsíc zpět
Registrace: 21.12.2009
Efka: No to prave ona do auta
Efka: No to prave ona do auta se vrha, protoze ma auto spojene s tim, ze se jede k mori :D Ale cesta trva treba 5-10 min a ona nevydrzi v klidu... cnuci a nekdy i steka. Nevim jestli je to tim, protoze vi, ze se jede na prochazku, protoze cestou nazpatek je ulpne v klidu, nekdy si i lehne. Nevim no, proste asi vi, ze se jede na prochazku a ona se tesi. Prave proto ji pred odjezdem necham vylitat, snad to pomuze a bude v klidu. Jinak o tom kinedrylu jsem cetla snad jen pulku a po 8 hodinach jestli je treba dalsi, ale nevim. Poradim se s veterinarkou a uvidime. Zkusim s ni delat i vetsi cesty nez jen tech 10 min a uvidim jak to bude snaset.

Sally HvÄ›zda 19.7.2009

Sallynka
Obrázek uživatele Sallynka
Offline
Viděn(a): 5 let 1 měsíc zpět
Registrace: 21.12.2009
VeVes: No prave musim se
VeVes: No prave musim se priznat, ze nekdy zapomeneme jit na zvteklinu a zpozdime se treba o 1 mesic a veterinarka nam rika abychom to tolik neoddalovali, ze pry je to pak problem, ale to nevim co tim myslela. Ja to neresim a jednou za rok tech 28 euro dam. Zkusim to rict veterinarce jestli by se to dalo udelat tak, ze jednou za ty 3 roky. Ale to uz by asi nemela ksechty :DD Ne delam si srandu, ale veterinari tady v italii nic moc a musim zaklepat na zuby, ze se nam jeste nikdy nic nestalo, protoze nevim komu bych ji sverila do rukou. Je to hruza, mame uz 2 roky problemy s usima a jeste porad nam to nevylecila. A kdyz jsme si ji poridili, tak ji na kontrole zmerila jenom teplotu, pichla injekci a dala prasek na odcerveni. Zadna prohlidka zubu ci nehtu proste nic. Ale to uz jsem hodne mimo tema to se omlouvam... no kazdopadne asi lepsi teda ty ksiry, protoze je zvykla byt s nama vepredu a ne v kufru, to by byla asi zmena pro ni. No prave s tou klimatizaci jsem pocitala, protoze je horko, ale nevedela jsem jestli ji to muze ublizit. No ale ted me jeste napadlo, kdyby jsme ji davali ockovat proti vztekline jednou za ty tri roky, to by pak nebyl problem jezdit do zahranici?

Sally HvÄ›zda 19.7.2009

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
http://www.lekarna.cz/nobivac

http://www.lekarna.cz/nobivac-rabies-a-u-v-inj-10x1ml/

Veterinářka opravdu neví co mluví, vakcína na vzteklinu působí minimálně 5 let, takže opravdu žádný problém vzniknout nemůže, v ČR bylo donedávna naprosto scestně povinné očkovat každý rok, konečně už výrobce dává vakcíny alespoň tří leté, čili odpadá povinnost píchat do psa jedy rok co rok. 

 

Kynedril se dává, když je pejskovi zle a zvrací, na uklidnění, protože v autě nesedí v klidu, bych ho opravdu nedávala, jak jsem psala výše. 

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

mmartin
Obrázek uživatele mmartin
Offline
Viděn(a): 5 let 10 měsíců zpět
Registrace: 13.9.2007
Aby se pani veterinářka

Aby se pani veterinářka nemusela učit česky HlasitÄ› se smÄ›ju - http://www.unime.eu/studenti/prontuario-farmaci-cod-101910014-nobivac-rabbia-10fl-1d.html#tab-monografia

Pro Itálii je to taktéž schváleno na tři roky SmÄ›ju se

martin + labradorky

Sallynka
Obrázek uživatele Sallynka
Offline
Viděn(a): 5 let 1 měsíc zpět
Registrace: 21.12.2009
Tak to je super dekuji

Tak to je super dekuji Martine... za par dni mame nastup, tak uvidime co mi na to rekne :DD No pro me by to bylo lepsi a urcite i pro nasi Sally, i kdyz ta se vzdy do ordinace primo hrne. Preci jenom ten rok utece jako voda a musim se priznat nikdy jsme nechodili v ten spravny datum +- o mesic pozdeji.

Sally HvÄ›zda 19.7.2009

Suzannee
Obrázek uživatele Suzannee
Offline
Viděn(a): 6 let 10 měsíců zpět
Registrace: 28.3.2009
Nemáte tip na ubytování někde

Nemáte tip na ubytování někde v Lednicko-Valtickém areálu,bez hafanů na kola?

Ájinka
Obrázek uživatele Ájinka
Offline
Viděn(a): 4 roky 11 měsíců zpět
Registrace: 25.5.2007
My jsme byli dvakrát

My jsme byli dvakrát ubytováni v ATC Merkur.

Oboje s pejskama ..... Pálava 1 a Pálava 2

 

 

Sallynka: Příští rok poprosím o rady já. Už letos jsme se chystali do Itálie, ale nevyjde to. Tak snad příští rok ... bojím se hlavně možností chodit s psíkem na pláž.

Sallynka
Obrázek uživatele Sallynka
Offline
Viděn(a): 5 let 1 měsíc zpět
Registrace: 21.12.2009
Ajinka: No ono zalezi kam se
Ajinka: No ono zalezi kam se chystate... treba na severu se na plaz chodit nesmi s pejskem, ale maji zase tvz. dogbeach... coz je kousek plazi urceny prave pro pejsky. Ja ziju v Kalabrii a tady teda jak kde. Treba tam kde jsem ja nemam zadne problemy, zadne cedulky se zakazem... Hodne jsem cetla na internetu, ze nikdo nemel zadne problemy, az na nektere vyjimky. No je to tu docela spatne vuci pejskum. Vsichni se jich boji a stiti... neni to jak u nas. Ja kdyz jsem byla mala, tak jsem se vrhala pohladit si psa, ale tady se jich deti boji a rodice je tahnou pryc, jako by labik byl nejaky pitbul ci nejaka jina rasa. Minule tu davali v televizi, ze pejsci vlastne v lete nemaji kam jit, protoze jsou vsude zakazy a malokde jsou prave dogbeach. Ale zase jak rikam, ja jsem s pejskem nemela zadne problemy. V lete chodim tam, kde je min lidi, protoze ta nase je strasnej kamarad a hrne se za vsema a tim tak strasi lidi :DD Ale jestli vas labici poslouchaji a nikoho si nevsimaji nebudete mit zadne problemy, protoze nikoho nebudou obtezovat. Ono je dobry podivat se taky na internetu kam zrovna pojedete a precist si od jinych jestli tam meli nejake problemy, ale jak rikam, hodne jsem cetla, ze malokdo nejake ty problemy mel.

Sally HvÄ›zda 19.7.2009

Ájinka
Obrázek uživatele Ájinka
Offline
Viděn(a): 4 roky 11 měsíců zpět
Registrace: 25.5.2007
Sallynka: Díky za rady!

Sallynka: Díky za rady! :-)

 

Koncem června jsme vyrazili do do Alp. Zbytek fotek ZDE.

 

Stránky