Dovolená

0 příspěvků / 0 nových
Poslední
Ketrin
Obrázek uživatele Ketrin
Offline
Viděn(a): 7 let 3 měsíců zpět
Registrace: 11.6.2007
Pokud si budete sami vařit,

Pokud si budete sami vařit, tak nákup potravin nevyjde draho - je to skoro jako u nás, v Chorvatsku je určitě dráž.

Za dálnice se platí přímo na místě, tj. nekupuje se žádná dálniční známka. Jsou tam takové ty brány - při vjezdu si v automatu vezmeš lístek a při výjezdu platíš podle počtu km, moc si to nepamatuju ale asi tak 3-5 E/100 km. Nám se dvakrát stalo, že zrovna když jsme se vraceli domů, tak italští státní zaměstnanci stávkovali, tudíž dálniční poplatky nevybírali - seděli tam v těch kukaních a jen si vzali lístek a zvedli závoru :)))

Nám se líbilo v It. u moře před 6 lety v Rodi Garganico, to jsme ale byli bez psů, vyvezli jsme tam zaměstnance. Moc příjemné malé městečko, žádný turistický masokombinát a ubytko přes CK Nev Dama bylo docela levné.

www.calenzana.estranky.cz

Ájinka
Obrázek uživatele Ájinka
Offline
Viděn(a): 4 roky 11 měsíců zpět
Registrace: 25.5.2007
Také hledám u Dogs travel.

Také hledám u Dogs travel. :-) Chceme jet někam níž, než Bibione. Docela se mi líbil jeden hotel v Caorle a ještě chci mrknout na Palmovou riviéru. Zatím nemají nabídku na 2012, takže je to spíš orientační zjišťování možností. Letos jsme v Chorvatsku zažili každodenní hádání kvůli psům na plážích, ať jsme šli kamkoli kde nikdo nebyl, vždy šla nějaká místní bába okolo a ječela na nás. Proto chci v Itálii najít něco blízkého k psím plážím, aby jsme tomu předešli.
Šlyšela jsem, že jsou tam drahé dálnice, ale zase jídlo prý levnější než v Chorvatsku. Fííha, super štěstí! Hlavně, že vás vůbec pouštěli. Obecně slýchávám, že Italové jsou k pesanům vstřícní a spíš všeobecně laxní.

waw
Obrázek uživatele waw
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 10.4.2007
Nevím kolik vás jezdí lidí,

Nevím kolik vás jezdí lidí, kolik psů a kolik do toho chcete investovat. Ale loni jsme měli v Chorvatsku pronajatý domeček s vlastní pláží (plážičkou), sousedé Chorvati měli goldenku a milovali psy a majitel objektu nám vyprávěl, že jednou si to od něj pronajali lidé se čtyřmi velkými psy - a nebyl problém. Můžu jen doporučit něco takového, užili jsme si to maximálně. Jinak párkrát jsme zašli i na veřejnou pláž, která byla o kus dál a nebyl tam zákaz psů (narozdíl od všech dalších v okolí), a ani tam Enny nikomu nevadila - spíš naopak :-)

Suzannee
Obrázek uživatele Suzannee
Offline
Viděn(a): 6 let 10 měsíců zpět
Registrace: 28.3.2009
Neví někdo o ubytování v

Neví někdo o ubytování v Jeseníkách - Lipové lázni kde by nebyl problém jet se psem?

Alča
Obrázek uživatele Alča
Offline
Viděn(a): 1 měsíc 2 týdny zpět
Registrace: 9.4.2007
Můžu doporučit jen tu chatu U

Můžu doporučit jen tu chatu U Tetřívka na Rejvízu, tam tě vezmou se psem 100%ně. V Lázních Lipová sice o jednom penzionu vím, ale tam se psem určitě neberou Jsem smutný.

Alena + Juli, Nelly, Sára †2.7.2017, Maggie †23.2.2016, Rommy †12.4.2011

alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
Minulý týden mi vyšlo delší

Minulý týden mi vyšlo delší náhradní volno, tak jsem byla s Darčou na milované Šumavě. Pár fotek na ukázku, jak tam bylo překrásně... Směju se

 

Pohled z Hojsovy Stráže do vnitrozemí

 

Cesta na Pancíř- pohled dolů, vzadu je zasněžený Velký Javor

 

Pohled z Pancíře

 

Moje ušatá Darča na úbočí Pancíře Smích

 

Cesta od Polomského potoka k Piketu

 

Cesta od Svarožné k býv. Rendlovu dvoru, nádhera, "lišky tu dávají dobrou noc" - do slova a do písmene, loni jsem tu jednu zahlédla, přeběhla nám přes cestu

 

Rozloučení s Železnou Rudou, pohled od cesty na Černé jezero

 

Cestami necestami se bylo možné osvěžit a ochladit...Směju se

 

 

Lída + Rita (*1.4. 2013)

Sallynka
Obrázek uživatele Sallynka
Offline
Viděn(a): 5 let 1 měsíc zpět
Registrace: 21.12.2009
Letos na podzim bych chtela

Letos na podzim bych chtela prijet do Cech i s nasi Sally autem. Jeste tam se mnou nikdy nebyla, tak bych potrebovala par rad. Ziju v Kalabrii v jizni Italii a cesta autobusem trva 24 hodin, tak nevim, jak to bude dlouho trvat autem.... no ale je to docela dost pro pejska. Nase Sally nema rada cestu autem, tak mam docela strach, jak to bude snaset. Popripadne co si musim sebou vzit. Pas ji budu delat nekdy pred odjezdem, ale nevim, jak s ockovanim. Cetla jsem , ze pejsek musi byt naockovany 6 mesicu predtim, tak nevim. Na vzteklinu ji ockujeme 15.6. a na normalni chodime nekdy v tom prosinci, tak nevim kdy ji mam nechat naockovat. Nacipovana je taky, takze musim udelat jenom ten pas? No mam z toho hruzu uz ted snad to zvladneme :)

Sally HvÄ›zda 19.7.2009

mmartin
Obrázek uživatele mmartin
Offline
Viděn(a): 5 let 10 měsíců zpět
Registrace: 13.9.2007
Tak v rámci EU jsou pravidla

Tak v rámci EU jsou pravidla cca stejné, Schengen platí i pro psy HlasitÄ› se smÄ›ju 

Jinak oficiální informace: Pro cestování po zemích Evropské unie není žádných zvláštních překážek - stačí tzv. pas pro malá zvířata, který majitelé psů musí mít při sobě. Vystavují ho schválení soukromí veterinární lékaři.
Podmínkou vydání pasu je označení zvířete - musí být tetováno (čitelně), nejlepší způsob je očipování pejska elektronickým čipem, což provádí soukromí veterinární lékaři. Dále zvíře musí být vakcinováno proti vzteklině v souladu s naším veterinárním zákonem, tudíž i s legislativou Evropské unie; to znamená, že první očkování musí proběhnout po třetím měsíci stáří.

Takže stačí normální očkování proti vzteklině v platných intervalech a modrý mezinárodní očkovací průkaz (petpas)...

Jinak s tou cestou by asi bylo lepší vzít to na dva dny s přespáním někde po cestě, zvlášť když pes není nadšený cestovatel, a dělat zastávky na venčení...

martin + labradorky

Sallynka
Obrázek uživatele Sallynka
Offline
Viděn(a): 5 let 1 měsíc zpět
Registrace: 21.12.2009
No tak tetovani nemame jenom
No tak tetovani nemame jenom ten cip snad to nevadi. No a ockovani proti vztekline taky mame, tady na jihu neni ockovani proti vztekline podminkou, tzn. ze se nemusi ockovat. Ale ja jsem proti vztekline chtela, takze jednou rocne chodime. Jinak jsem tez cetla, ze nekdo dava pejskum i kynedril kvuli tomu aby pejsek cestu v aute prospal a byl v klidu, tak nevim, jestli nezajdu i k veterinari aby mi dala neco na uklidneni. Zastavky na venceni myslim budeme delat kazdy 2 hodiny nebo jak to pujde. Kazdopadne jestli po tech lecich bude spat, tak i dyl. To zalezi jak na tom bude. No a jak je to s klimatizaci? Muzu ji nechat zapnutou nebo pejskovi dela spatne? Prominte za takove hloupe otazky, ale jsem z toho nervozni a chci si to vsechno hezky naplanovat dopredu. Pak jeste jeden dotaz... chtela bych ji koupit takove ty ksiry co se pripinaji jako pasy... Chtela bych ji mit na sedadle, ale cetla jsem hodne, ze je dobre mit klec v kufru, to se mi nejak nezda, rada bych ji mela na tom sedadle tak nevim jestli klec nebo ty ksiry...

Sally HvÄ›zda 19.7.2009

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Vzteklinu bych očkovala

Vzteklinu bych očkovala jednou za tři roky, natož v zemi kde to není povinné, jednou za rok je naprosto zbytečné. Prášky na uklidnění bych do psa určitě necpala... spíš bych opravdu udělala nějaké ty zastávky. Klimatizaci samozřejmě ano, vedro v autě nedělá dobře nikomu :). A kšíry do auta proč ne, já je mám ve svém malém pro holky taky, jinak ve velkém jezdí v kufru (bez klece).

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Stránky