Dnes nás potkalo/ a nejen dnes/

73 příspěvků / 0 nových
Poslední
happy3
Obrázek uživatele happy3
Offline
Viděn(a): 6 let 1 měsíc zpět
Registrace: 16.9.2011
Ahoj, ráda bych se svěřila s

Ahoj,

ráda bych se svěřila s dnešním příšerným zážitkem.

Mám dvouletou fenku, naprosto nekonfliktní, neumí vrčet, je hrozně hodná, citlivá a miluje lidi i zvířata bez rozdílu.

Dneska jsem ji vzala na procházku (procházky miluje a moc se na ně denně těší). Šla se mnou ještě mamka. Vyšly jsme z naší ulice, vzaly jsme to přes pole. Někde v dálce jsme zaslechli okřiknutí - vidíme, jak se z dálky (cca 500m) z druhé strany pole žene pes. Nejdřív jsem myslela, že je to Wendin psí kamarád, ale čím víc se blížil, tím víc jsem v něm poznávala jednoho psa z ulice - bordeux doga - pes, 1,5 roku - zlý. V tu chvíli by se ve mně krve nedořezal. Samozřejmě jeho majitel v nedohlednu. Pes se přiřítil a okamžitě se do Wendy pustil - ta se jen krčila a absolutně nechápala, co se děje a proč ji ten hnusnej pes ubližuje. Byla celá vyklepaná, on na ni fakt zle, šel jí po krku. My s mamkou jsme začaly ječet a já jsem toho psa chytla za obojek - risk - buď mě kousne nebo ne. Nekousnul, pořád šel po Wendy a snažil se jí kousnout. Vysmekl se mi a běžel za ní, ona se mu snažila utéct. Bylo to nekonečné (majitel STÁLE NIKDE).. Nakonec to dopadlo tak, že když psi poodběhli, zavolala jsem Wendy, ta se rozběhla ke mně a mamka se snažila psa zahnat - kupodivu se nechal, zamířil k domovu a moje mamka ho doprovázela až k jeho domu a plotu, kde už čekala jeho majitelka a převzala si ho. Já jsem mezitím seděla na poli, držela jsem svého milovaného pejska a klepala se spolu s ní. Kontrolovala jsem ji, nikde krev, žádná rána - naštěstí. "JEN" maximální šok. Do toho už se uráčil přijít majitel psa, který konečně přešel to pole až k nám. Se slovy, že radši za náma neběžel, že by dostal infarkt a jestli je pokousaná - jsem mu řekla že snad ne - a on že neví, co s tím psem má dělat, že je prostě zlej (NO A CO JA S TIM?)! Chápete, proč takový velký zlý hovado ten člověk vůbec pouští z vodítka? Co kdyby se zakousl do dítěte? Nebo kdyby Wendy prokousl krk??? Kdo nezažil, nepochopí, jaký strach jsem měla a jak bezmocně jsem se cítila. Mám strach o svého miláčka, aby jí ten šok nějak neublížil. Krev nikde, pouze měla úplně fialové dásně (předpokládám nahromaděná krev v důsledku stresové reakce).. Myslíte, že bude v pohodě? Překvapilo mě, že se vůbec nebránila, ani nehlesla - možná tím líp, protože kdyby se mu bránila, mohlo to dopadnout jinak - ani nechci pomyslet.

 

Prosím o informaci, jak toto řešit, mám teď panickou hrůzu, že nás to může potkat opět. Už to nikdy nechci zažít. Rozběsněná doga, která jde po krku mojí bezbranné holčičce.. no prostě ne! Pomáhá pepřák? Nosíte ho všude s sebou? Použily jste ho a víte, kam přesně mířit, aby to neodnesl i váš pes? Omlouvám se, že se tak hloupě ptám, ale prostě na tom volném prostranství, kde široko daleko nebyl nikdo, kdo by nám pomohl (i když jsme křičely, nikoho to nezajímalo a nikdo nám nepřišel na pomoc)..cítila jsem se šíleně :/ a ještě teď se klepu :(

 

Díky za každé info..

Alča
Obrázek uživatele Alča
Offline
Viděn(a): 1 měsíc 2 týdny zpět
Registrace: 9.4.2007
A co jsi řekla majiteli? On

A co jsi řekla majiteli? On je zodpovědný za svého psa, to co bych mu řekla já, by si za rámeček nedal a vůbec by mě nezajímalo, že mu třeba hrozí infarkt. V takovém případě nemá se psem vůbec vylézat mezi lidi. Měla jsi mu pohrozit, že příště zavoláš alespoň policii. Pak bych také chtěla po pánovi adresu, že po ošetření psa na veterině budu po něm chtít uhradit náklady, i kdyby se mu nic nestalo, a také potvrzení, že jeho pes je očkovaný proti vzteklině. Už se i nám také stalo, že pes po našich fenkách vystartoval zpoza poškozeného plotu, pokousaný byl i manžel a po upozornění, které uvádím výše, si majitel psa raději pořádně zabezpečil. Takhle bude ten majitel v pohodě a bude ohrožovat psy i lidi dál. Potom, když se opravdu něco stane, nenaděláš nic. Pokud se nebojíš, existují chvaty, jak takového psa zastavit, ale řeknu ti rovnou, že já sama bych si na to rozhodně netroufla chytat cizího psa za tlamu. Pepřák obávám se, bude působit spíš opačně, ale zkusit to můžeš. Je dobře, že se tvoje fenka nebránila, pán jsi ty, spoléhá na tebe, že ji ochráníš ty. Já bych psa bránila, seč bych mohla, i kdybych toho druhého psa měla zabít, bohužel. Takže nosíme nůž, ale ještě jsme ho naštěstí použít nemuseli. A doufám, že ani nebudeme muset, protože si to neumím představit a při své labilní povaze bych to asi psychicky velmi odskákala.

Fenečka bude snad v pohodě, neboj se, ví, že jsi ji ubránila, bude si to pamatovat. Je dobře, že jste byly dvě. Vždy se snaž při takovém útoku, pokud to samozřejmě jde, svého psa krýt, to znamená stavět se mezi něj a útočníka, aby vlastně tvůj pes byl za tebou jakoby schovaný. Své fence se věnuj normálně, nelituj ji, chval ji za správné chování. Bude v pořádku, držím palce.

Alena + Juli, Nelly, Sára †2.7.2017, Maggie †23.2.2016, Rommy †12.4.2011

Stránky