Dnes nás potkalo/ a nejen dnes/

73 příspěvků / 0 nových
Poslední
Aiwa85
Obrázek uživatele Aiwa85
Offline
Viděn(a): 4 roky 11 měsíců zpět
Registrace: 26.12.2009
Nevím, vrátný sám řekl, že

Nevím, vrátný sám řekl, že nevypadá jako spolehlivý a milující pán, a nebo se takto chová majitel, který je rád, že svého psa, který mu utíká, našel?

Kim
Obrázek uživatele Kim
Offline
Viděn(a): 4 roky 9 měsíců zpět
Registrace: 20.2.2008
Ahoj..:)Ráda bych se s vámi

Ahoj..:)
Ráda bych se s vámi podělila o svojí dnešní zkušenost a chtěla bych slyšet vaše názory.

Už jsme šli z procházky domů a od hospody přes silnici se na nás vyhnal dospělý a už vrčící pes Cane corso. Páníček pískal jak chtěl, ale já jen stačila sledovat ty mohutné tlapy řítící se na nás. První co mě v ochraně svého psa napadlo ho dát mezi sebe a plot. Respektive jsem se útočícímu psovi postavila do cesty a za sebou měla vlastního psa. Jelikož vím, že můj nesnese každého, bylo to i v zájmu ochrany útočícího psa. Tomu to ale vůbec nevadilo a měl nutkání se dostat přes mě, tak jsem ho odstrčila nohou, přičemž se mi pes zuřivě zakousnul do boty. To už si ho "velký frajer s cigaretou v hubě" odtáhnul a nepochopitelným tónem mi řekl "Já to nechápu ty vo*e, proč tohle lidi dělaj!" na pána jsem zůstala zírat, co tím myslí. Následovala věta "proč si do p*dele lidi schovávaj psa za sebe?" Upřímně, odpověděla jsem mu tak jak mi zobák narost - "Možná proto, že bych tě chtěla vidět, až by se tady do sebe pustili, co bys dělal. Jak já mám vědět, že ten tvůj pes nekouše?" dostalo se mi odpovědi "Můj pes není konfliktní".. Opravdu ne, když se mi zakousnul do boty a bůh ví, jak by to pokračovalo dál, kdyby se ho páníček neuráčil odtáhnout..? Řekla jsem "Aha, tak jo. Boty si koupim nový, to je v pohodě." zůstal na mě koukat jak odcházím a vzteky si vypaloval cigaretu. Mezitím projížděl pán na kole, pes po něm vyběhnul a já jen slyšela "Ty vo*e! To si toho psa nemůžeš uvázat?!". Zřejmě jsem neměla jediná tento názor, když ho pes neposlouchá..

Beru to tak, že jsem bránila svého psa tak, jako vždycky. Nevěřím žádnému psovi, kterého vidím poprvé, jak se na mě žene. A nevím, jak jinak jsem se měla podle pána zachovat..Nechápu

Eliška a Kim (*4.8.2007)

http://kimuv.blog.cz/

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
My jsme byli taky atakováni,

My jsme byli taky atakováni, když byl Boo ještě menší. Venčila jsem si ho na vodítku a přiletěl za námi vlčák. Páníček nikde na dohled a začal startovat. Boa jsem vzala za sebe - přesně jako ty, a snažila se psa odtáhnout. Výsledkem byl kousanec v kotníku a škrábla jsem se o jeho špičák na předloktí, kde mám dodnes jizvu. 

Boo má rád všechny psy. Ale co já vím, který parťák na hraní je taky takový?? Podle mě si se zachovala správně. Co ty víš, jaký pes je nebo není. Já nevěřím žádnému jinému psovi, než tomu svému. A vidět, jak se na nás žene pes, tak bych možná svého psa i přes ten plot hodila. Kolikrát utíkáme i před yorkem. Paničky se vykecávají a pes v pohodě startuje zubama do mojeho.

Ale na tohle bych okamžitě volala městskou či státní policii. Nejde o to, že jen prokousnul botu, ale co kdyby jsi měla žabky nebo sandály??? Asi by už tekla krev. Ale ještě jsi se držela, u mě by to byl pikantnější slovník HlasitÄ› se smÄ›ju

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Žádala bych jméno a adresu s

Žádala bych jméno a adresu s tím, že mu pošlu fakturu za nové boty SmÄ›ju se. A upozornila bych ho, že příště se proti psu postavím rovnou s palaryzérem, pokud si ho nebude jistit, případně budu celou věc řešit skrz policii. 

Lidi jsou hrozná hovada - bez pardonu.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

maxwell
Obrázek uživatele maxwell
Offline
Viděn(a): 6 let 6 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
Tak nám se taky povedlo

Tak nám se taky povedlo narazit na důchodce s vlčákem,který se na Maxe hnal s vyceněnými zuby jen ho uviděl.Já řvala jak smyslů zbavená,když jsem ho viděla jak na nás letí,protože jinak bych si asi Maxe musela hodit na záda,abych ho ubránila.Jen jsem ho stačila strčit za sebe a postavit se před rozzuřeného psa.Byla ve mě malá dušička,ale povedlo se.Pes dostal několik kopanců a možná i můj řev ho zastavil.A reakce pána?Prý nekouše lidi jen by si prý Maxe očichal.Takový slovník co jsem použila bych Vám nepřála slyšet.Od té doby beru sebou pepřák a bez pardonu bych ho použila.

Psí pohled umí promlouvat tím nejkrásnějším jazykem..

http://www.max-labrador.estranky.cz/

 


Kim
Obrázek uživatele Kim
Offline
Viděn(a): 4 roky 9 měsíců zpět
Registrace: 20.2.2008
Tak to jsem ráda, že jsem

Tak to jsem ráda, že jsem udělala správně. Bohužel inteligence některých páníčků moc vysoká není. Chudáci psi Jsem znudÄ›nĂ˝

Eliška a Kim (*4.8.2007)

http://kimuv.blog.cz/

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
Na nas sa tiez semtam ruti

Na nas sa tiez semtam ruti nejaky ten psisko baskervilsky, takze ma zaujima, a to v dobrom ako udrzite psa sa sebou a odhanate "nepriatela". Bohuzial nas napadol pes, nedokazala som tomu uplne zabranit, takze mame traumu.. 40 kg je dost tazke udrzat za sebou, zvlast ked sa ten vas do toho celeho montuje. Rada by som tomu v buducnosti zabranila nosim aj kaser takze ma to technicky zaujima.

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Naučit "čekej" či "zůstaň".

Naučit "čekej" či "zůstaň".

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Dnes jsem šla s Boem na naše

Dnes jsem šla s Boem na naše oblíbené místo, kde nikdo nechodí. Viděla jsem, že jde naproti nám nějaká paní s taškama. Protože Boo je zvědavec, tak jsem si přidržela stopku, Boovi dala k noze a pěkně jsme procházeli přes trávu až ke vstupu na naše místo. Paní (podotýkám pěkně oblečená, upravená, žádný soc. případ) se zastavila a říká "Pejsku, ty jsi krásný, ty jsi jako ten náš." Boo si jí nevšímal, tak jsem byla jen ráda a do toho ženská mluví "Paní, neutíkejte předemnou, vy jste divná." Spolkla jsem svou šťavnatou odpověď, zakroutila jsem hlavou a šli jsme. Na místě jsem si škubla tradičně 2 větvičky jabloně pro činčilu a Boo si vedle mě uždiboval svůj klacek. Pak šel pod kopeček, kde je ta jabloň, že se vyčůrá, když vidím, že se napnula stopka. No a pak už začal mizet i Boo. To jsem nevěřícně vykulila oči, ten chudák štěkala  tahal za mnou, tak jsem za ním letěla a ta ženská, normálně tahala za tu stopku s tím, že si ho prostě pohladí a já jí nebudu určovat jestli může nebo ne!!! Protože to je labrador a ti jsou hodní. Když jsem jí stopku vyškubla z ruky, Boa poslala na jeho "místo" do stínu, tak jsem spustila řev, co si jako myslí. Já rozhodnu o tom, kdo si mého psa může hladit a kdo ne. Jak na potvoru se zjevili měšťáci přičemž ženská měla tu drzost říct, že ona si psa chtěla jen pohladit a já jsem jí to nedovolila!!!! To už i páni policisté věděli, kdo má asi do kolečko navíc. Já jsem byla samozřejmě zkontrolovaná, jestli mám min 2 sáčky na exkramenty, zda-li má pes náhubek nebo vodítko.

Nechápu drzost některých lidí. Já když jdu po ulici, tak taky neslintám na každého psa. Usměju se, jestli přijde, tak si ho podrbu, ale jinak procházím bez zbytečných keců a pohledů. Boovi jsem tuhle přítulnost k lidem stopla. S jinými pejskaři prosím, ale takhle...Asi jsem prostě "divná", že nechci, ať mi na mého vymydléného miláčka matlá každá pracka. Je to snad můj pes a já mám doufám právo rozhodovat o něm, ne?? Dovětek zněl, že si to "prý se mnou ještě vyřídí" :-) 

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Boo, tak to je hustý. Demence

Boo, tak to je hustý. Demence některých lidí dosahuje astronomických výšin. Ještě jakžtakž chápu, že se někdo bez dovolení hrne psa si pohladit, ale tohle???

 

Já jsem se zase vytočila doběla v lesoparku. Šla jsem jen s Bajšou, proti nám pár se psem, tak jsem si Bajšu zapovelovala k noze, oni taky, a ptám se jich, jestli můžeme nechat psy seznámit. Prej "no jasně, v pohodě". Tak jsem Bajšu propustila, ta nadšeně vyběhla a šla se družit. Vtom ten chlap říká "i když jestli je to fenka, tak..." a nedořekl, protože v tu chvíli už jejich čuba Bajšu s řevem rolovala pod sebe. Naštěstí to nebylo na krev, jen na ni pouštěla hrůzu, ale i tak... nakopat, fakt. Přesně tohle potřebuju, abych Bajši aspoň trošku zvedla sebevědomí Kleju

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Stránky