Hospoda 2010/2011

2260 příspěvků / 0 nových
Poslední
VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
U nás na chatě jsou například

U nás na chatě jsou například zmije nejvíce právě na louce, zatím co za léto potkám v lese tak dvě, tak na louce aspoň pět. Vyhřívají se tam a většinou jsou oblblé, takže ani neodlezou pokud cítí vibrace kroků. Poslední zážitek jsem měla takový, že jsem, až odhodila psa stranou, když jsme si vzájemně skřížili cestu. Od té doby chodím vždy před psem já, jelikož přeci jenom - mě se nic po uštknutí nestane, psovi by mohlo. Osobně bych po uštknutí dané místo zaškrtila a pádila k autu a na veterinu (se psem v náručí, jelikož pohyb jed jen rozšiřuje) plus volat, jelikož ne každá ordinace má sérum. A samozřejmě doufala, že mám velkého a zdravého psa, který to překoná bez následků.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

jana33
Obrázek uživatele jana33
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Přesně tak,hadi potřebují

Přesně tak,hadi potřebují teplo, spíš jsou na kamenech,suchých loukách apod. Jediná rada je pádit na veterinu. O sérum ani tak nejde, slyšela jsem,že mnohdy jsou na něj vážnější reakce než na uštknutí. Do žíly se podává kalcium, vitamíny a další léky jako u prudké alerické reakce. Zdravého psa velikosti labradora by uštknutí zabít nemělo,ale samozřejmě jde vždy o vážný stav. My se setkali se zmijí jedinkrát, našel jí Ferda a naštěstí pud sebezáchovy zafungoval i u sebevraždenýho teriéra a poskakoval okolo ní,ale udržoval si odstup

Jana a smečka

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Moderátor
Ohledně toho séra nevím,

Ohledně toho séra nevím, posledí info co mám bylo, že se dávat musí, že právě obsahuje protijed a to je jediné co může malého psa typu york zachránit před kolapsem, o nežádoucích účincích vet nemluvil, ale je to info staršího data od veta z Arbesáku, ještě jsem ani neměla Aishu, ale šarpeje a toho právě málem zmije uštkla. Jinak kocour se jednu také pokoušel lovit, to mě málem odvezli, přeskočila jsem zahradu snad na jeden skok a popadla ho do náruče, takže já bych si tím pudem sebezáchovy tak jistá nebyla. Kord, když vidím, jak naši LR lezou houpavým krokem a kochají se okolím a tyhle potvory leží nehybně na prudkém sluníčku - šlápnout na ní je dílem okamžiku. Zmijí se taky bojím, každé léto si rozmýšlím jestli jít přes rozpálené pole nebo to raději střihnout zastíněným lesem....

"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

jana33
Obrázek uživatele jana33
Tak náhodný šlápnutí je

Tak náhodný šlápnutí je samozřejmě největší riziko.

Ad sérum ano nebo ne - asi to bude jako jinde,co vet,to názor. Je možný,že tak malý pes jako jork by to k vetovi ani nestihl....

Jana a smečka

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Moderátor
Zeptám se na to svého, až

Zeptám se na to svého, až pojedu s malou na očkování, ta je jak z hadích ocásků, takže tam zase riziko vzroste... někde jsem i četla, že by se rána měla rozříznout a jed vysát a někde naopak, že to se dělat nesmí. A navíc jsou ty potvory dost útočné, když jsem byla mladší, tak se plazila po naší zahradě směrem k ohradě s morčaty, a když jsem k nim přiběhla, aby je nesežrala, tak se lekla, zasyčela, celá se vztyčila na ocase a s otevřenou hubou mi upřeně zírala do očí - milej pohled Mrk

Butkovičová Pavla
Obrázek uživatele Butkovičová Pavla
Viděn(a): 4 měsíců 2 dny zpět
Registrace: 9.7.2009
Já trochu odbočím od
Já trochu odbočím od tématu...včera večer jsem seděla v kuchyni a nejednou koukám co to ta naše činčila dělá, ona chtěla skočit na poličku a místo toho sebou praštila na zem překulila se na záda a snažila se přetočit zase na nohy, ale vůbec jí to nešlo byla chvilku jako paralizovaná , tak jsem honem šla a otočila jsem jí a ona už pak byla v pohodě pak skočila zpátky do své boudičky a vzala si ode mě i grynulky ze sena. Tak nevím vypadalo to jako epileptický záchvat???... nemáte někdo zkušenost, máte někdo činčilu?

Pavča a Apollo 

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Moderátor
Činčila netrpí na epilepsii.

Činčila netrpí na epilepsii. Záchvat může mít z nedostatku vitamínů, z přehřátí, ze stresu, po úrazu.....

Butkovičová Pavla
Obrázek uživatele Butkovičová Pavla
Viděn(a): 4 měsíců 2 dny zpět
Registrace: 9.7.2009
no právě to jsem si taky
no právě to jsem si taky říkala, ale ono to tak opravdu vypadalo...přehřátá nebyla, je ve stínu doma v kuchyni má svojí voliéru, stres taky žádnej ani úraz...tak nevím...uvidím jak bude vypadat odpoledne až přijdu z práce, ráno byla zalezlá akorát se nechala hladit na hlavičce.

Pavča a Apollo 

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Moderátor
Já bych přidala vitamíny,

Já bych přidala vitamíny, může jít o poruchu metabolismu. Má dostatek vápníku? Dáváš vitamín B?

jana33
Obrázek uživatele jana33
Proč by činčila nemohla mít

Proč by činčila nemohla mít epi?

Jana a smečka

Stránky

Téma zamknuto