Hospoda 2010/2011

2260 příspěvků / 0 nových
Poslední
Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Co vás vůbec přivedlo k tomu,

Co vás vůbec přivedlo k tomu, pořídit si prvního labradora a jak moc pečlivě jste vybírali spojení (CHS)? SmÄ›ju se

veronika
Obrázek uživatele veronika
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Co vás vůbec přivedlo k tomu,

Co vás vůbec přivedlo k tomu, pořídit si prvního labradora a jak moc pečlivě jste vybírali spojení (CHS)?

ewiczko, tohle tema se tu urcite uz nekde resilo, myslim si.

O k vernosti labradorum se radsi nebudu vyjadrovat, zas by to spatne dopadlo. Snad jen - do budoucna budu hledat co nejuzsi psy (myslim do sirky:-D). Exterier vem cert, k cemu mi je pes, co se libi rozhodcim, kdyz je nepouzitelnej pro zivot a ma spoustu omezeni? Az mi to nebude vadit, poridim si buldoka, tam me to neprekvapi. U loveckyho plemene urcenyho k celodenni praci mi ale vadi dost.

veronika & retrívři v útulcích

Ewiczka
Moderátor
Veru, tak já chtěla nějakou

Veru, tak já chtěla nějakou debatu navodit a ty to tak .... SmĂ­ch

veronika
chces navodit debatu? Tak

chces navodit debatu? Tak zacni sama, at se taky neco dozvim Hlasitě se směju

Ewiczka
Moderátor
Hele, ale ty přece nemáš psy,

Hele, ale ty přece nemáš psy, co by celodenně pracovali.

Já třeba mám ráda labradory show, prostě se mi líbí ty jejich hlavy a celkově jsou pro mne krásného vzhledu. Nekoupila bych si trial ani pulčíka, vždyť ty hlavy jsou ... no bez debat HlasitÄ› se smÄ›ju.

A vynechme řeči typu ... "původní labradoři" ...

A i ten show zvládne celodenní práci na honu, sama mám takového doma a to se tam opravdu neplazil, ale celý den běhal ve sněhu s ohaři a ani večer neměl dost.

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Tak já ti odpovím, aby řeč

Tak já ti odpovím, aby řeč nestála :DDD. Já labradora vůbec nechtěla, nepřišel mi nijak pěknej, chtěla jsem švýcarského bílého ovčáka, ale jelikož mi máti řekla, že jakýkoli ovčák jí nepřekročí přes práh (předsudky), tak jsem jako druhou alternativu volila labíka. Pečlivě jsem vybírala, ale po svém :D. Věděla jsem, že musím dát pozor na nohy, tak jsem hledala rodiče 0/0 (sourozenci a další kolena mi unikla) a toť vše, pak už jsem vybírala z odpovědí chovek kde nepsali matka je šampion krásy, otec šampion práce apod. (páč to mě vůbec nezajímalo), ale "máme čtyři holčičky, tři klučíky a mají tlusté pupíky" :D. Čili jsem dala na hezká slovíčka :). No jak to dopadlo, většina z Vás ví, ale musím zaťukat, že to dopadlo ještě docela dobře, mohla mít EIC, v řiti nohy a oči a exteriérově se, až na nějaké maličkosti, které ale člověk najde na každém psu, povedla, tedy dle mě. A samozřejmě pro mě by byla nejkrásnější, i kdyby měla tři nohy a blablabla, tak jak se to říká.... Jinak u výběru dalšího psa pro mě exteriér důležitý je, proto, když si nemůžu vybrat pěkného labradora, který by byl zároveň i zdravý, tak si raději nevyberu žádného. A proto k nám přišla Elsa... :)

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Ewiczka
Moderátor
Také si odpovím, aby řeč

Také si odpovím, aby řeč nestála HlasitÄ› se smÄ›ju

Já jsem chtěla odmala psa a to jakéhokoli. Naši byli proti ... zůstane to na nás, blabla ... známe to.

Nakonec jsem tedy chtěla aspoň kočku, z toho ale nakonec sešlo, tedy jsem si říkala, že něco malého, tak tedy york nebo westík, to mi zavrhl táta, veverka domů zkrátka nepůjde. Jeli jsme se i dívat na pomořanské špice, ale tomu, co jsme viděli, jsme se smáli celý den, něco tak ošklivého, aby pohledal.

Jednou jsme jeli ke známému, co měl zlatého retrívra, ten se mi moc zalíbil, ale máma nechtěla kvůli dlouhým chlupům, a tak nám kamarádka poradila labradora, já snad do té doby ani nevěděla, jak vypadá. Rodinná kamarádka sama měla žlutého labradora od Tomášů, takže jsme si rok počkali na nějaké spojení. A já nevěděla nic, jen to, že táta domů povolí jen psa s PP, o rodičích jsem nevěděla nic a bylo mi to jedno, PP jsem mrskla do šuplíku a vytáhla až po pár letech, štěstí ale bylo na mé straně. SmÄ›ju se

veronika
Hele, ale ty přece nemáš psy,

Hele, ale ty přece nemáš psy, co by celodenně pracovali.

No ewiczko, to zaplatbuh nemam, ale i pri mym pecivalskym zpusobu zivota musim brat na prostredni cubu ohledy. Kdybych potrebovala psa, co musi celej den neco delat, tak to byla uplne v kelu, to by ji zbyl jen ten gauc, mozna "daruji do dobrych rukou".

Mas tu kliku, ze mas zdravyho (zavidim), ja nemam, takze moje nechut k sirokym psum plyne povetsinou jen z tech zdravotnich problemu.

vždyť ty hlavy jsou

Hele, ja pisu, ze exterier neresim, ale kdyz uz si to nacala, tak co ja v posledni dobe vidam psy, tak to vypada jak rotvajler, jen jinak barevny, stejne tak feny se samci drzkou. Chybi mi tam nejaka uslechtilost, velky mnozstvi tech zvirat je spis lymfatickych.

A vynechme řeči typu... "původní labradoři" ..

Jak muzu vynechat z debaty o exterieru "puvodni labradory"? Vzdyt labrador byl slechtenej, vyslechtenej a uznanej v tyhle podobe. TOHLE je labrador.

Jak moc ti pripomina dnesni labradory??

To je proste honba za maximalne vyjadrenyma exterierovyma znakama a kdo ma ten znak vyhnanej ad absurdum, ten vyhrava. Viz treba ty rotvajlersky hlavy nebo naddimenzovany predhrudi atd.

EDIT: to ale neni uplne v pohode, podivejme se na smatlavy ovcaky, anglicky buldoky, sarpeje a dalsi, jak trpi tim, co za exter. znaky na nich lidi vyslechtili.

Ja bych si nejakyho min sirokyho show psa klidne poridila, ale nejsem ochotna riskovat to zdravi. U pracovnich se na to zdravi at si kazdej mysli co chce, proste hledi vic, pac kdyz pes nepracuje, tak je na nic. U vystavaku je to vetsine lidi uplne jedno, zpusob zivota v rade kotcu a vylet jednou mesic na vystavu je velmi nenarocny, takze chovatele pak naky nemoci netrapi.

veronika
Ale je mi jasny, ze kazdej si

Ale je mi jasny, ze kazdej si bude hajit to svy, resp to, co ma doma. Mozna kdybych mela zdravou prostredni cubu, tak mam dalsiho psa nakyho vystavaka. Mrk

veronika
hm hm

hm hm Hlasitě se směju

Stránky

Téma zamknuto