Hospoda 2010/2011

2260 příspěvků / 0 nových
Poslední
Efka
Obrázek uživatele Efka
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Té naší kozlík opravdu voní -

Té naší kozlík opravdu voní - mamka si jednu dobu vařívala bylinkový čaj s kozlíkem a číča vždycky ten vylouhovaný pytlík sebrala, roztrhla, obsah vytrousila po koberci a vyválela se v tomHlasitě se směju s ničím jiným tohle neprovozovala

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Jagulin
Obrázek uživatele Jagulin
Viděn(a): 10 let 6 dnů zpět
Registrace: 15.4.2010
Prosím, nekrmíte někdo Royal

Prosím, nekrmíte někdo Royal Caninem maxi baby dog?? Já b...ec jsem si je přesypal do boxu a pytel vyhodil, problém je v tom, že nevim kolik tý naší slečně dát :-( resp. vim to na gramy, ale nevim to na tu jejich odměrku. Bohužel nemáme doma kuchyňskou váhu, páč sme se stěhovali a víte jak to chodí... Tak schánim vyfocenej bok toho pytle, kde to je napsané. Dneska jsem se byl ptát ve třech zverimexech, ale ani v jednom zrovna neměli ani kilovku :-(

veronika
Obrázek uživatele veronika
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Ale zodpoví ti pouze tu první

Ale zodpoví ti pouze tu první část

a nejspis jeste blbe. Co ja vim, tak tohle rozdeleni na naky premia nebo superpremia nema zadnou oporu v zakone a cokoliv nizsiho je jen propaganda vyrobcu, dovozcu, prodejcu a dalsich, aby to dobre vydelavalo. Viz propaganda walthamu:

Ekonomy

Typickým představitelem této řady je např. Chappi pro psy nebo Kitekat pro kočky. Pokrývá základní požadavky na výživu. Splňuje veškeré potřeby na hladiny vitaminů, minerálních látek nebo omega mastných kyselin. Stravitelnost u této kategorie se pohybuje kolem 80%

Prémium

Pedigree je typickým zástupcem prémiové řady pro psy a Whiskas pro kočky.

veronika & retrívři v útulcích

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Co ja vim No tak, když to

Co ja vim

No tak, když to víš, tak proč se ptáš? Smích. Pokud si myslíš, že říká něco špatně a nelíbí se ti to můžeš si s ním o tom pohovořit. Jen já mám ten pocit, že asi mluvil o takzvané federaci AAFCO, která je na svém místě proto, aby udávala kritéria, která musí jednotlivá krmiva splňovat, aby dostala punc superprémium, ale třeba se plete a ty to víš lépe, já se rozhodně s nikým o granclích a jejich kvalitě přít nebudu, takových rozhovorů tu již bylo a jsou už dost ohrané a unavující Mrk.

Jen dodatek: mě samotné by zajímalo jak to na trhu granulí vlastně funguje, co musí krmivo přesně obsahovat, aby dostalo nějaké označení? Jaké suroviny a kolik? Je jasné, že výrobci si občas píší co chtějí, viz. Eukanuba - pokud se nepletu - protože jim to zákon umožňuje, ale určitou nálepku musí také někdo schválit, kdyby si Pedigree napsalo na pytel ultraprémium, asi by to těžko prošlo :). Ale podle čeho by se tedy měl běžný spotřebitel orientovat, pokud by chtěl vidět do jednotlivého složení do hloubky? To jen tak k zamyšlení a k rozšíření obzorů, takže kdo má poznatky, sem s nimi.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

veronika
Radsi uvedu svuj pripevek

Radsi uvedu svuj pripevek "podle me" nebo "ja myslim", neb nevim vsechno a pravda muze byt vzdycky jinde, nez jakou ji znam ja, nez abych to napsala jako vseobecnou pravdu, kdyz to tak vubec bejt nemusi.

Vzdycky sem si myslela, ze aafco dela jakysi nutricni testy, skrz procenta slozek v krmivech a taky "krmny" testy, kdy krmeni nacpe psum na nejakej cas a zerte a ja se budu divat, jak vypadate. Nevim, jak z vysledku tehle testu muzou definovat naky podminky pro udeleni nakych jakostnich trid, takze tak nejak sem predpokladala, ze bych se treba dozvedela neco novyho, proto sem se zeptala a cekala odpoved, ktera me treba posune dal. Ale to bych u toho nesmela urazit jistyho pana vseznalka, jak vidim.

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Moderátor
A proto já ti píšu, aby ses

A proto já ti píšu, aby ses zeptala dotyčnéhoSmích. Ale pokud máš potřebu dotyčného urážet, tak netuším proč sis u něho dělala EIC testy a dokonce si tam zakládala kartu Mrk. Mohla sis to udělat jinde u "šikovnějších" veterinářů. Ono je hrozně vtipné se do někoho obouvat, ale přitom využít jeho služeb. Mě je srdečně ukradené do koho se obouváš a do koho ne, jelikož ty se obouváš do 99% populace, tak by to ani jinak nešlo Mrk, ale jaksi nejsem schopná ti ty obzory rozšířit pokud myšlenka nepadla z mé hlavy, ale tuto myšlenku jsem pouze předala dál, což jsem tu několikrát zmínila, bohužel tento fakt stále vědomě přehlížíš. A jen aby bylo jasno - já v myšlence o granulích, jejich rozborech, kvalitě a zařazení rozhodně nejsem za jedno s mým vetem, jelikož ten sám říká, že toto není jeho silná stránka, proto si pro moudra chodím jinam - tak to jen, abys zase neměla řečičky o "všeználcích" Smích - ostatně to tu zmiňuji skoro ve všech posledních komentářích týkajících se tohoto tématu - marně :D.

"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

markosta
Obrázek uživatele markosta
Viděn(a): 7 let 3 měsíců zpět
Registrace: 31.10.2008
Nevíte někdo, zda se do

Nevíte někdo, zda se do železničního muzea v Lužné u Rakovníka smí se psy?

Markosta a hafani (Bolla, Ammy, Lucka, Shirley a Gaya)

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Všeobecně nejvíce rozšířeným

Všeobecně nejvíce rozšířeným odpuzovačem koček je jakákoliv citrusová vůně..uplně nejlépe normálně postříkat štávou ze slupky pomeranče nebo citronu(i když s pomerančem mám lepší zkušenost):o) Ale ono jakékoliv odpuzovadlo nemusí platit na všechny kočky,je třeba to vyzkoušet a uvidíte..nám pomerančová kůra zabíra dokonale..ale venku je to bohužel složitější...ale vím,že existuje přímo nějaký prostředek,který se dá koupit v chovatelských potřebách a je přímo na použití venku..ale bohužel si už nevzpomenu,jak se to jmenovalo a už vůbec to nemám  vyzkoušené:o/Takže se jedině zkusit zeptat...

veronika
ale jaksi nejsem schopná ti

ale jaksi nejsem schopná ti ty obzory rozšířit pokud myšlenka nepadla z mé hlavy, ale tuto myšlenku jsem pouze předala dál, což jsem tu několikrát zmínila, bohužel tento fakt stále vědomě přehlížíš

Vevesko, prosim te Mrk

Pokud neco placnes, ja se ti polozim doplnujici otazku, pac me to zajima a ty odpovis nejakou svou dalsi "pravdu" s tim, ze to rikal vetik a na mou dalsi otazku odpovis svou dalsi "pravdu" a dalsi pripomenuti, ze to rikal vetik, at se dal neptam, tak to se muze cela diskuse zavrit. Tak pokud nevim, napisu zeptej se toho a toho, ne tam vepsat tu podle me nejpravdepodobnejsi verzi a pak se ohanet rejpalstvim, kdyz ji nekdo zpochybni.

A kdyz uz nutne potrebujes mit verejne muj pohled na testy, kterej stejne znas, tak ti udelam radost. Pokud vim ja, tak onehda byly dve party, co testovaly najednou, jedna v pze, druha v brnasu. Jelikoz sem prazacka, tak sem se pripojila k prazakum, nebot to vypadlo levnejc, bez moji a psovi jizdenky do brna a zpet, neb sem si neverila krz odebirani bunek z drzky. Pridala bych se k vam, i kdyby ty testy delal velevazeny pan Mydlar, resp osobnost odebirajicicho vetika mi byla uplne ukradena. Kartu sem si zakladala proto, ze od nej padla informace, ze bud pojedeme na tvou kartu, a vysledky poputujou k tobe, na tvou adresu, nebo si zalozim kartu vlastni, kde bude moje adresa, muj tel, muj mejl a vsechno moje, a vysledky prijdou na tuhle adresu. Jelikoz sem na zaklade predchozich vysledku testovani a podivnych skonu v avesovo rodine mela jisty pochybnosti, tak sem si zalozila kartu vlastni, s mym mejlem, telefonem a moji adresou. Za test sem vysolila dvojku a chtela sem ho znat prvne ja a lidi, co maj s avesem neco spolecnyho a dal s nim nalozit dle svyho uvazeni. Tolikero k zalozeny vlastni karty u cloveka, kteryho urazim doplnujicima otazkama :-D

A o tom konci, ze zalozeni vlastni karty mi bylo uplne na ****, nebot vysledek sem se dozvedela telefonicky pres tebe a o tom, ze papir nemam dodnes, se radsi bavit nebudem.

Me je uplne ukradenej, ty testy stejne musim udelat znova, takze nechapu, proc v nevinny otazce k tematu hledas naky konspirace k sesazeni z olympu.

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Moderátor
Verunko, Verunko, díky za

Verunko, Verunko, díky za pěkné počtení po sobotním obědě, ještě, že tu hospodu máme, nikdy zde není nuda Smích.

Stránky

Téma zamknuto