preplatenie veterinara

37 příspěvků / 0 nových
Poslední
lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
preplatenie veterinara

ahojte vsetci,

chcem sa vas opytat, ci niekto z vas pri dokusani vasho psa druhym psom ziadal od majitela  preplatenie veterinara. Dnes rano nas napadol krizenec nemeckeho ovciaka, moj pes bol na voditku. najprv som si to nevsimla ale pod okom som zbadala vytrhnuty kus srsti s kozou. bola to hlboka hryzna rana. Veterinar nas vysiel s narkozou, 4 stychmi a ATB na tyzden 79 EUR. Povedal, ze sme mali stastie, ze to nebol trojklanny nerv s nejakou cievou. 

Krvilacna selma ocividne usla z pozemku a veselo si pobehovala dalej.

Aj ked nechodime na ziadne vystavy, ziadat od majitela preplatenie aspon 50 perc. veterinarnych vydavkov? Samozrejme, nechcem hrotit situaciu, ale toto ma fakt nastvalo, minuly rok nas pokusal pitbul ale dopadlo to dobre a ziaden veterinar nebol potrebny.

diky za radu

Petra
Obrázek uživatele Petra
Offline
Viděn(a): 8 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.6.2011
Ahoj je mi líto co se stalo a

Ahoj je mi líto co se stalo a přeji brské uzdravení.Myslím že majitele by jsi žádat o náklady na léčbu mohla,pokud u toho byli nějací svědci,jak jsem pochopila pes pobíhal sám bez pána takže si myslím že se majitel z toho bude snažit vykroutit.My byli taky několikrát pokousáni,nic vážného většinou malá plemena,takže s tím skušenosti nemám.Přeji hodně štěstí.

alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
Určitě se pokus žádat aspoň

Určitě se pokus žádat aspoň část výdajů, budu ti držet palce, abys něco dostala. Nám se něco podobného stalo dvakrát, jednou s předchozí pejsou, kterou pokousala kníračka před otevřenými dveřmi svého bytu, vylítla na Denču, když s ní šla dcera okolo do dalšího patra. S dotyčnými majiteli nebyla možná absolutně žádná domluva, dokonce nebyli ochotni ani prokázat očkování proti vzteklině, takže jsem šla s již ošetřeným psem na policii ČR, kde velice ochotně šel se mnou policista k těm lidem domů, baba na něj ječela jak Viktorka, ale aspoň museli na své náklady umístit kníračku na kontrolu na veterinu, protože očkování bylo o něco prošlé. O prašule jsem ani nežádala, protože bych leda tak dostala přes hu.. Byli to totiž dost arogantní a agresivní manželé, cháska jakási...

Podruhé to bylo s Darčou, zakousla se do ní známá fena, ač se znaly a vídaly dost často. Obě byly na vodítku, šly jsme ze Zvěráku, jenže paní nesla pytel s granulemi a Cita asi měla pocit ohrožení, navíc byla původně z útulku, týraná. A v té době se na ni vykašlala její mladá panička, s kterou trávila všechen čas, a nechala ji rodičům. Léčení trvalo skoro tři týdny, sice se nešilo, ale čistilo se do hloubky a bylo to bolestivé. ATB a různé sarapatičky do rány včetně ošetření a převazů mě přišlo cca na 2 000 Kč. Od protějšku mi nebylo nabídnuto nic a ani se nezajímalo, jak je Dara na tom. Ale raději jsem je vůbec neoslovila, aby je náhodou nenapadlo dát Citu zpět do útulku. Mají ji dosud, ale mezi ostatní psy už vůbec nechodí a všem se z dálky vyhýbají. Nechci vidět, až se Cita jednou vytrhne... vrčí a ježí se na všechny.

Lída + Rita (*1.4. 2013)

Petra
Obrázek uživatele Petra
Offline
Viděn(a): 8 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.6.2011
něco podobného máme my tady u

něco podobného máme my tady u nás.nechci být rasista romy nemusím,bydlí jich tady spoustu a co rodina tak čokl,samozdřejmě že psy si tady lítají na volno.jsou to psy malí ale debbinku už jeden kousl do tlamy,ted už jí nic nezakazuju,možná dělám chybu,ale pokud ona je na vodítku a pes který se na ní řítí je volně tak jí vodítko povolím aby se mohla bránit.to samé sousedů čivavák toto plemeno je něco neskutečného,pravidelně se na debb vrhne jednou jí prokousl ucho,ale to se nemohla chuděra ani bránit protože jsem jí na vodítku přiškrtila ted už jí necham at si ho zažene sama.neřeším to pokud se majitelé psů nezačnou o své dalo by se říct čokly starat tak svého psa necham at se o to postará sám.asi to odemě zní špatně ale pokud si někdo pořídí psa měl by se o něj starat a ne nechat to venku puštěné když ví že je to vzteklé.

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
taaak, majitel psa sa dosiel

taaak, majitel psa sa dosiel ospravedlnit a porozpravali sme sa o tom, ukazala som mu ucet u veterinara a dohodli sme sa ze polovicu preplati. Tak sa stalo, hoci trauma zostala a dufam ze liecenie nebude dlho trvat.

chvalabohu som mala stastie na majitela psa.

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Lucifer, měl by to hradit

Lucifer, měl by to hradit celé ... Jsem rozzlobenĂ˝

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
nuz, som rada ze vobec nieco

nuz, som rada ze vobec nieco sa vratilo. inak neusiel prave majitelovi, ale majitelovmu bratovi, takze de facto majitel pri tom nebol, len sa to dozvedel a dosiel. Ale mas pravdu, chyba moja to nebola tak mal to hradit cele, ale jelikoz je to sused o ulicu dalej, tak sme sa aspon takto dohodli.pred rokom nas pohryzol pitbulak, ale pes nebol ani ockovany proti besnote, a bavit sa s nami vobec nechcel, skoda ze som bola vtedy taka, ze som to neohlasila na obecny urad a na policiu, iba veterinarovi, ktory to chcel v podstate tutlat.

 

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Petra, takhle si akorát

Petra, takhle si akorát zaděláváš na to, že se z tvé feny stane hysterka, která bude vyjíždět na každého psa, který si k ní bude čuchnout, ať třeba s dobrým úmyslem. Ty by jsi jí měla bránit a ne jí povolovat vodítko, aby si to mohla vyřídit, to je ta největší chyba, kterou se majitelé psů dopouštějí. Já jsem své psy už mohla mít pokousané snad milionkrát, jenže nikdy se ten dotyčný pes nedostal přeze mě..a to je to, co by jsi měla dělat..za všech okolností chránit svého psa, aby měl v tebe důvěru a věděl, že když jsi s ním ty, nemůže mu nic ublížit.

 

A k tomu pokousání, měl by to ten majitel toho křížence zaplatit celé!! To jsou dnes lidi, to je neskutečný. Však ten pes tam nemá co pobíhat na volno..co když to příště bude pokousaný člověk, nebo dítě? Ten majitel by ho měl dostatečně zabezpečit!

Petra
Obrázek uživatele Petra
Offline
Viděn(a): 8 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.6.2011
hysteka,tak tím si nejsem zas

hysteka,tak tím si nejsem zas až tak jistá..je to jeden z těch psů který se radši nechají sežrat než aby někoho kousli,ona na psa ani nezavrčí zastraší ho jen svou velikostí,protože se na ni vrhají jen malí čoklici.Kdyby byla agresivní tak jí to nedovolim to je jasný,ale určitě jí nenechám napadat věčně tím samím čoklem.samozdřejmě bych ji bránila pokud by šlo do tuhého,stejně tak jak jsem to udělala když ji napadl pudl a jork.

alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
Petro, plně dávám Jackey za

Petro, plně dávám Jackey za pravdu, abys nenechávala pejsu nic vyřizovat. Já jsem totiž tu samou chybu dělala u Darči, taky jsem se jí nechávala napospas různým situacím a skončilo to tak, že začala vyjíždět po každém psovi (samcovi), který si k ní chtěl zblízka čuchnout a pak ani nedovolila, aby se k ní jakkoliv přiblížil. K fenám byla taky ostražitá, ale kupodivu ne tak moc, ale stejně vždy klopila uši k hlavě, celá v napětí začala koulet očima a nejistota jí koukala z očí. Pak jsem se začala já chovat jinak, takové situace jsem řešila za Darču, vysvětlovat páníčkům psů, že se moje fena prostě bojí a párkrát jsem už musela nastavit nebo vykopnout nohu proti agresorce, ale výsledek je vidět. Pokud se Dara bojí, klidně se za mě schová a já to nějak řeším. Je podstatně klidnější, než když si takové situace musela řešit sama.

Lída + Rita (*1.4. 2013)

Petra
Obrázek uživatele Petra
Offline
Viděn(a): 8 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.6.2011
rozumím asi dělám chybu,dnes

rozumím asi dělám chybu,dnes jsme měly ten a týž samí incident.Debbie vs čivavák,ona se ho nevšímá a on se na ni vrhne.měla bych to začít řešit protože začínám být proti němu agresivní já.takže se mu postavím ted já a uvidíme jak to zapůsobí...máte pravdu,začnu to řešit,dítě bych taky ochránila a Debb je moje dítě chlupatý.takže moc děkuju za nakopnutíMrk

Stránky