preplatenie veterinara

37 příspěvků / 0 nových
Poslední
Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Petro, já tedy řeším, ikdyž

Petro, já tedy řeším, ikdyž Deniho napadne čivava a to tak, že čivavu odhodím nohou, vlastně kopnu, samozřejmě ne tak, abych ho zabila, ono totiž stačí, že to vidí jeho majitelé a příště si ho drží, jen mne zahlédnou, protože se bojí - mne.

alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
No, my zrovna nedávno měly

No, my zrovna nedávno měly takovou příhodu, kde jsem řešila za Darču a zaplaťbůh to dopadlo dobře. Šly jsme po lesní pěšině a najednou proti nám fena stafforda, s obojkem, ale bez pána, a zůstala proti nám stát. Já teda zkameněla úlekem, Darča se taky nehýbala a obě se začaly ježit. Tak jsem si Daru šoupla za sebe, podrbávala po hlavě a tiše jsem koktala "to je dobrý, klídek, a kdepak ty máš páníčky?" Za nekonečně dlouho se vynořil chlap a že prý je to hodné psisko, že se nepere atd. Řekla jsem mu své, ale píšu to hlavně proto, že bylo poznat, že Darča čeká, co já udělám a podle toho, jak se ke mně tiskla, jsem cítila, že ona se na mě spolehla a očekává, že ji ochráním. Což dříve nebylo. Ale podruhé bych to zažít nechtěla, fůůj.HUH!

Lída + Rita (*1.4. 2013)

Petra
Obrázek uživatele Petra
Offline
Viděn(a): 8 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.6.2011
no já jen nechtěla aby si ten

no já jen nechtěla aby si ten čivavák a ty malí zmatci mysleli že si k debb můžou vše dovolit.jednoho jorka jsem nakopla to ano ale setkat se s větším plemenem,nevím co bych dělala,většina psů nečeká a jde rovnou do útoku no a potkat ještě někde na volno stafíka bez pána nooo asi bych umřela,vim že se s takovími situacemi budu setkávat ale jak se zachovám to je ve hvězdách,do huby si nevidim když jde o mojí rodinu takže páníček dostane asi pěkně vynadáno

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
Jackey, rada by som to tak

Jackey,

rada by som to tak urobila ako popisujes ty, to znamena ze by som sa postavila medzi nich, ale v mnohych pripadoch kedze ide o velkych psov to nie je mozne, neviem ako by si sa zatvarila keby po tebe vysiel pitbul a tvoj pes ta zacal branit. to je nasa situacia spred roka, tento rok to bol krizenec nemeckeho ovciaka a  mal naozaj ,,Krasne zuby". ak sa mi to podari, dodam foto hryznej rany. Palicu ani nic ine som poruke nemala, ako sa teda branit, teda psa, ked okolo kruzi a neda pokoj.

Petra
Obrázek uživatele Petra
Offline
Viděn(a): 8 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.6.2011
lucifer tak toho se taky

lucifer tak toho se taky děsím jestli nás to někdy potká,nevim koho budu bránit dřív jestli psa nebo syna,neumím si představit postavit se pitasovi nebo jinému plemeni s velkými zuby a ježící se srstí.

 

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
lucifer - rozdíl je v tom, že

lucifer - rozdíl je v tom, že moji psi si nikdy nemyslí, že by mě měli bránit, takže až v případě, že bych já byla napadená a evidentně si nevěděla rady, tak někdo z nich zasáhne, ale jako smečka se taky chovají jinak, takže v tom ten rozdíl..navíc co chodím se všemi třemi, tak si na nás ještě nikdo netroufnul, protože jen hloupí pes půjde proti celé smečce sám..ale kolikrát se mi stalo, že jsem stála mezi svým psem a ovčákem, rotwailerem a jim podobným..můžu tí říct, že v té chvíli vůbec nepřemýšlím, že by mě nějak zranil, prostě bráním svého psa a v tu chvíli ani nemám strach, ten šok se většinou dostaví až později, což je pro mě plus, protože můj pes tak ze mě cítí jen sebejistotu..a ano, vždycky jsem měla štěstí a nikdy se mě ani mému psovi nic nestalo a naštěstí jsme nenarazili na psa, který by před útokem nevaroval, takže jsem vždy stihla zareagovat já dřív, než přešel do útoku a jedině v tu chvíli máš možnost toho druhého zastrašit..pak už to bývá složitější:o/ Hlavně musíš taky dobře odhadnout situaci a ještě toho druhého svým chováním třeba nevyprovokovat...ale radši to odnesu já, než můj pes...naštěstí mám teď výhodu velké smečky, tak se už nemusím strachovat na jakýho psa zase kde narazíme:o)

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
no o provokovani toho druheho

no o provokovani toho druheho nemoze byt ani rec, jelikoz som sa len chcela dostat domov, postavila som sa ale bohuzial pes vyceril tesaky a vystartoval takmer okamzite. nemala som nic po ruke cim by som ho zahnala ani nic podobne. tazko sa o tom pise, vies si to zhruba predstavit ale musela by si situaciu vidiet. Svojho psa mam az prilis rada na to, aby som ho hned vystavila akemukolvek cudziemu psovi a este agresivnemu. O mne je vseobecne zname, ze keby sa dalo, dam mu svoju oblicku.Směju se Ty mas naozaj vyhodu v tom, ze ste uz viaceri a to je super, zvazujem to tiez, ale musime este pockat, kym bude pozemok trosku dorovnany.

Inak je mozne, ze sa este zhorsi  spravanie mojho  voci druhym psom. Tak ako mam postupovat. Mam si ho posadit k nohe a nech sa o chvilu ocuchaju a ist dalej? To samozrejme plati na situaciu, kedy je pes aj majitel mierumilovny.

dikes za rady

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Ano, pokud vidíš, že druhý

Ano, pokud vidíš, že druhý pes je v pohodě, tak nechat očuchat a v klidu pokračovat dál..tvůj nemusí být ani u nohy, jen by nemělo být napnuté vodítko, aby si to náhodou nevysvětlil jinak a tvou podporu nevzal jako výzvu, že do něho půjdete společně:o)) Uplně ideální stav je, když pes není ani na vodítku, ale to se kolikrát dost často špatně realizuje..oni pak totiž nemají nebo tedy aspoň většina, potřebu ,,machrovat" ..ale nevím jaký je tvůj pes a jestli se zatím ke všem chová v pohodě a nebo už mívá nějaké problémy s chováním vůči ostatním psům?

Hlavní je, aby z tebe necítíl nějaké obavy a už předem jsi si neříkala, že ho někdo napadne..musíš být v pohodě a všechny tyhle seznamovací akce přejít jako že se vůbec nic neděje, však taky o nic nejde:o)

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
obavy uz mam, to je

obavy uz mam, to je pochopitelne.  Problemy  moj pes uz ma, vsetko sa to zacalo od toho pitbulaka. Odvtedy ked vidime psa, startuje aj on. Ale v poslednom pripade to bolo tak, ze ovciak zautocil bez varovania. Takze predpokladam ze problem bude pretrvavat dalej a som s toho nestastna. Takze posadit, alebo podist, ocuchat a odist. Uvidime ako nam to pojde. Horsie je to so mnou, uz som tak vzdy naladena ked uvidime druheho psa a aj teraz mam strach ze sa rana bude zle hojit, pretoze mava v lete alergie na nejake buriny a robia sa mu pupaky po licach a liecime a liecime.

Moj pes je stale na stopke, pretoze je az moc samostatny.Směju se

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Tohle je problém spousty psů

Tohle je problém spousty psů které pokousal nějaký jiný...tvůj pes to od tebe bere jako zradu, že jsi ho nechala napospas tomu pitovi a nebránila ho( ač jsi se v dané situaci mohla snažit sebevíc, prostě jsi ho neubránila a on v tobě v ten okamžik ztratil důvěru jako ve vůdce smečky) má teď pocit, že veškeré takové sitauace musí řešit sám a jelikož na tuto pozici není psychicky stavěný, tak reaguje přehnaně a útočí aniž by měl podle tebe důvod...tebe bere za slabší článek smečky, který je nutné bránit a samotného ho to psychicky ,,ničí" a není schopen to unést. Laicky řečeno sám se z donucení dostal do vůdčí pozice a nezvládá to. Ty teď musíš zpátky převzít velení a dokázat mu, že už se o sebe nemusí bát, že ho ubráníš...zkus se podívat do poradny Desenského, tam se tohle řeší neustále a je to hlavní problém..tam najdeš konkrétní postupy, řešení a můžeš se tam poradit s lidmi, kteří s tím mají třeba zkušenost i u svého psa:o)

Stránky