DLK - dysplazie loktů

136 příspěvků / 0 nových
Poslední
jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
 Za prvé - jsi v tématu

 Za prvé - jsi v tématu dysplazie loketního kloubu,takže v klubu nejsi:-)))

Za druhé - artroza se rozhodně neprojevuje otokem hlezenního kloubu,když tak už artritida,ale ta by zas s největší pravděpodobností bolela na dotek... dělali Maxovi RTG nebo z čeho usoudil vet na artrozu?

Za třetí, Max je mladý pes, samozřejmě,že může mít artrozu,nicméně jestli dosud neměl žádný problém,tak bych to,vzhledem k otoku,viděla na nějaký úraz. Takže pokud už to neproběho - RTG a ortoped

Jana a smečka

maxwell
Obrázek uživatele maxwell
Offline
Viděn(a): 6 let 6 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
Omlouvám se,že jsem to

Omlouvám se,že jsem to napsala sem a ještě blbě.Revmatoidní artritida a náš pán chytrý vet stanovil diagnozu  pouze z pohmatuNechápu.Ortopeda v našem okrese asi seženu těžko,ale pokusím se.

Psí pohled umí promlouvat tím nejkrásnějším jazykem..

http://www.max-labrador.estranky.cz/

 


jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Revmatoidní artritida??? Asi

Revmatoidní artritida??? Asi těžko. Diagnoza pohmatem???? Asi těžko... promiň,ale pan veterinář je vůl a měli byste rychle k jinýmu, i kdybyste měli jet daleko. My taky za ortopedem jezdíme 80 km. Btw takovýmuhle "odborníkovi" bych nevěřila ani v ničem jiném

Jana a smečka

maxwell
Obrázek uživatele maxwell
Offline
Viděn(a): 6 let 6 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
Tak dnes jsem se pobavila a

Tak dnes jsem se pobavila a semnou i můj veterinář..vet odborník u kterého jsme byli není náš.K němu jsme jeli,protože jsem panikařila cože se to Maxovi děje.Dnes jsem byla u toho "našeho" a ten mě uklidnil,že to spíš vypadá,že se Max poranil a oteklo mu to.Našel mu na noze pidi odřeninu.Na pohmat ho to nebolí.Pokud prý trvám na RTG dal mi kontakt na kolegu ortopeda.Doporučil Alavis jako prevenci.A pak důvěřuj doktorovi..

Psí pohled umí promlouvat tím nejkrásnějším jazykem..

http://www.max-labrador.estranky.cz/

 


Nela
Obrázek uživatele Nela
Offline
Viděn(a): 7 let 7 měsíců zpět
Registrace: 4.5.2012
ahoj,chtěla jsem se zeptat

ahoj,chtěla jsem se zeptat jak je to se schody,bydlíme ve čtvrtém patře a výtah nemáme bude to velký problém při pořizování labradora?

děkuji za odpovědi,Denisa

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Budete muset nosit, malá

Budete muset nosit, malá štěně vám schody do čtvrtého patra ani nevyjde. Později bych nechala chodit do schodů, ale ze schodů nosit - dokud ho unesete.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

KatkaB
Obrázek uživatele KatkaB
Offline
Viděn(a): 8 let 4 měsíců zpět
Registrace: 14.7.2012
Ahojte, my máme Barona po

Ahojte, my máme Barona po operaci obou loktů na veterine v Brandýse n.L. Dělali mu nejdřív CT a něm je vidět všechno, doktor říkal, že se to dá mnohem líp naplánovat a pak se nic nepřehlédne. Chtěli jsme to nejlepší a o peníze nám u Barouše rozhodně nešlo, ale i tak vyšly obě nohy i s CT na 13 tis a dělal to na jedné normálně operací a na druhé artroskopem obě nohy najednou. Výsledek je dobrej na obou, je to už dobře tři roky a nekulhá, jen po hooodně velkým běhání. Dostali jsme i CD s neuvěřitelnýma obrázkama všech kloubů našeho Barouše, kde jsou přesně vidět ty úlomky. Když užho tam měli prohlídli ho celýho od hlavy k patě a prej máme čekat problémy s páteří, že prej mu zarůstá páteř a tlačí na míchu, že to poznáme až začně motat nohama(((. Vet nám taky řikal, že artroza se časem může rozvinout, třeba i po letech, když už je kloub jednou špatně narostlej a že tu dysplazii měl už od mládí, a at ho zbytečně nezatěžujem a dáváme mu čas od času kloubní výživu. Zatim je to super, tak doufam, že mu to vydrží, už to neni mladík, ale pořád fešák)) 

lištička11
Obrázek uživatele lištička11
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 28.10.2009
To KatkaB: Ahoj můžu se

To KatkaB: Ahoj můžu se zeptat v kolika letech psa Jste byly na operaci? Nebo kdy mu na to přišli? Mám podobný příběh na stejné klinice akorátže ne s tak dobrým koncem..

Alonso 6.5.2009 a panička Lucie

Praha-východ

barceo
Obrázek uživatele barceo
Offline
Viděn(a): 5 let 5 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Za měsíc jsme objednáni na

Za měsíc jsme objednáni na kastraci naší Amy a přemýšlím o tom, že když už bude uspána, tak jestli ji rovnou nemám nechat udělat vyšetření kyčlí a loktů, aby uspání nemusela podstupovat dvakrát. Fence je 1 rok a 5 měsíců a je bez PP, ale chtěla bych ji nechat udělat ty vyšetření ať vím na čem jsem, protože občas běháme agility a chodíme takové lehčí dogtreky. Fenka váží jen 25 kg, takže je spíše taková drobná. Takže moje otázky zní.

Myslíte si, že už v 1 roce a 5 měsících se pozná na rentgenech jestli má nějakou vadu?

Nevadí to, že to spojím takhle s kastrací fenky?

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Určitě není brzo,od roku se

Určitě není brzo,od roku se rentgenují psi do chovu, rok a půl považuju za ideál. A udělat RTG společně s kastrací je určitě dobré řešení,také jsem to tak dělala

Jana a smečka

Stránky