DLK - dysplazie loktů

136 příspěvků / 0 nových
Poslední
owecka
Obrázek uživatele owecka
Offline
Viděn(a): 10 let 6 měsíců zpět
Registrace: 30.12.2009
Diky za odpoved, zkusim jeste

Diky za odpoved, zkusim jeste par dni osetrovat..a prosim te, myslis, ze je normalni, aby ji ty polstarky takhle praskali cca kazdy mesic? Rodice maji kokrspanela a nikdy s tim problemy nemela..

Nikodlak
Obrázek uživatele Nikodlak
Offline
Viděn(a): 9 let 6 měsíců zpět
Registrace: 3.5.2011
Dobrý den, chtěla bych se

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké zkušenosti máte s rekonvalescencí po operaci obou loketních kloubů? Mám zlatého retrívra, je to nalezenec, ale bylo mi řečeno, že mu jsou odhadem 4 roky. Kulhal už od začátku na pravou nohu, tak jsem šli na rentgen a tam nám řekli, že je to dysplazie a že pokud nepujdeme na operaci v blízké době, nepujde s tím pak už nic udělat. Byli jsme tedy na operaci obou loktů v jeden den, a první týden po operaci chodil Marly jako zdravej pes, ale najednou začal kulhat a už to pokračuje 3 týdny bez jakéhokoliv zlepšení, na nohu nemůže vůbec došlápnout, paradoxně na levou, takže na jinou,než na kterou kulhal před operací. Tak bych se chtělA zeptat, jestli to takhle probíhá normálně nebo je něco špatně. Veterinář to nějak trochu ignoruje, nejdřív řekl, že je to počasím a po týdnu na další kontrole že je to normální. Ještě bych se chtěla zeptat, zda je nějaké omezení v tom, kolik doplnků na klouby mu můžu dávat. Ted nově bere Hyalutidin DC Aktiv, tak bych chtěla vědět, jestli můžu ještě něco přikoupit , jestli zůstane účinek stejný i když bude brát víc doplńků a jestli mu to neudělá víc škody. Krmivo máme Hills na klouby se sníženou kalorii, tlustý rozhodně není, ale řekli nám, že by mohl i zhubnout. Předem díky za odpovědi :)

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Kdo ho operoval? Rozhodně to

Kdo ho operoval? Rozhodně to není normální a mělo by se s tím něco dělat. určitě by to chtělo minimálně kontrolní RTG. Asi bych se vážně zamyslela nad tím,zda nezměnit ortopeda. Odkud jste?

Jana a smečka

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Hned bych se objednala k

Hned bych se objednala k jinému veterináři nejlépe ortopedovi..sama jsem viděla RTG snímky několika spackaných operací a ne zřídka to má trvalé následky...neříkám, že je ta operace špatně udělaná, ale tohle opravdu normální není a je potřeba nožky nechat zkontrolovat odborníkem a to co nejrychleji. Třeba to bude nějaká hloupost, ale také nemusí

Nikodlak
Obrázek uživatele Nikodlak
Offline
Viděn(a): 9 let 6 měsíců zpět
Registrace: 3.5.2011
Byla jsem u pana Mikulici v

Byla jsem u pana Mikulici v Ústí nad Labem...zaplatila jsem 13 000kč za obě nohy, ted pořád kulhá, za 1000kč nám udělá ve středu kontrolní rentgen a pak pujde nejspíš znovu pod kudlu s tou kulhavou nohou, což nám Mikulica místo původních 10 000kč za jednu nohu nechá ''''jenom''''' za 5000kč, takže jsem trošku v pasti, protože kdybych šla ke komikoliv  jinýmu, tak budu platit znovu plnou cenu....takže asi vezmi jen kontrolní rentgen a pujdu to zkonzultovat s někým jiným, abych věděla názor i někoho jiného a pak se mohla bránit....ale je to na prd :-( podle mě by ta reoperace měla být zadarmo, když už jsme předtím dali 13000kč a pořád kulhá!

BaGu
Obrázek uživatele BaGu
Offline
Viděn(a): 9 let 6 měsíců zpět
Registrace: 9.4.2007
Mně nedá se tentokrát

Mně nedá se tentokrát nepřihlásit a nereagovat. U pana "Všechnovímvšechnoznámvšechnoumím" jsme před lety nechávali operovat tenkrát 3 letého psa s přetrženým kolenním vazem a rozdrceným meniskem. Bohužel, operaci nepřežil a jednání s ním, když jsme se dožadovali vysvětlení...nemám slov. A v jakém stavu nám ho, chudáčka, předal....doteď brečím, když si na to vzpomenu. Tenkrát tam byl se mnou a mým manželem i můj táta a ten mu, doslova a do písmene, dal málem přes "hubu". On umí velice krásně vyprávět, všechno vysvětlit, hezky a rád se poslouchá, ale..........Mimoto operoval kamarádce u labíka obě kolena a jedno musel operovat znovu, protože dostal těžký zánět a pes nemůže od té doby pořádně chodit.

Nechte ho vyšetřit u ortopeda, za sebe můžu doporučit Nečase z Brna, jezdí operovat i na kliniku do Mimoně, to byste měli blíž. Já si nemůžu stěžovat na Vomáčku v Litoměřicích, ale ten mi u současného psa dohodil kontakt

právě na Nečase, coby odborníka. Odkud jste?

Banýsek a Gučík

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Jestli jste o Ústí,jedte k

Jestli jste o Ústí,jedte k ortopedovi do Prahy,to opravdu není daleko. Já můžu doporučit Duchka z Vetcentra Stodůlky,jiní odsud jsou spokojený s Hnízdem. Nechte udělat nové rentgeny a poraďte se. Ano,tady u tohohle packala máte slevu,ale kdo vám zaručí,že se to tentokrát povede a nebude další a další operace,léčba a na konci nechodící pes?

Jana a smečka

choco
Obrázek uživatele choco
Offline
Viděn(a): 8 let 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2008
A taky ještě, když se to

A taky ještě, když se to nedělá laparoskopicky,tak je možné,že se tam něco přehlédne a nevyčistí se ten kloub pořádně no...taky bych šla určitě ke specialistovi...

Andrew a Adelise Ray d´Or *20.12.2006

Nikodlak
Obrázek uživatele Nikodlak
Offline
Viděn(a): 9 let 6 měsíců zpět
Registrace: 3.5.2011
Jsem z Teplic v severních

Jsem z Teplic v severních Čechách, jdeme ted ve středu k mikulicovi, tam si nechám udělat rentgen a pojedu do těch Litoměřic a tam se poradíme co dál no :( určitě se ho na pana Nečase zeptám, děkuju :-)  

choco
Obrázek uživatele choco
Offline
Viděn(a): 8 let 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2008
Rtg bych taky nechala udělat

Rtg bych taky nechala udělat u  veta, u kterého to pak budeš chtít konzultovat -  vetové si radši dělají své...

Andrew a Adelise Ray d´Or *20.12.2006

Stránky