prosím o radu

62 příspěvků / 0 nových
Poslední
Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Pokud někdo nechápe rozdíl

Pokud někdo nechápe rozdíl mezi psem s PP a bez PP, doporučuji si přečíst tento článek, hned v úvodu:

http://www.muj-labrador.cz/forum/standard-a-chov/stene-s-pp-nebo-bez-pp 

 

Barunko, pokud chcete štěňátko již z jara, je načase si vybrat spojení již teď SmÄ›ju se.

Rádi zde poradíme nebo napíšeme své názory, ale je důležité vědět, co od budoucího pejska očekáváte. (Zda jej chcete na chov, práci, výstavy, jakou barvu ...)

Barunka
Obrázek uživatele Barunka
Offline
Viděn(a): 6 let 11 měsíců zpět
Registrace: 7.12.2013
Radi bychom na výstavy(taky

Radi bychom na výstavy(taky bych ráda,abyste mi dali nějaky odkaz co všecko se s pejskem musí zvladnout před vystavou) Chceme chlapečka,je nám jedno jaké bude barvy,ale líbí se nám hnědá :) Prostě kdo bude mít čas,abyste mi napsali všecko na co si vzpomenete.Očkovaní,kd kdy se muže na vystavy...jak probíhaji lovecké zkoušky :) 

 

Děluji vam a taky bych rada nějaký tip od koho štěnátko a jak se tak pohybuje cenová relace :) 

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
To by bylo na vydání knihy.

To by bylo na vydání knihy. Musíte dávat konkrétní dotazy, jinak Vám nikdo neodpoví. HlasitÄ› se smÄ›ju

 

Pokud tedy chcete kvalitního psa, měla byste si vybrat spojení co nejdříve a chovatele oslovit. Inzerci najdete na www.retriever-klub.cz a www.kchls.cz 

Před výstavou je dobré, abyste se na nějakou šla podívat sama, bez psa, jak to tam zhruba chodí. Ale většinu informací by Vám měl poskytnout kvalitní chovatel Vašeho psa.

 

S barvou je často spojen určitý typ povahy. Hnědí psi jsou často tak trošku blázni, hyperaktivní a často ukňučení, což není žádoucí na práci. Ale najdou se i výjimky. U hnědých psů je často vyšší cena, dobře se prodávají, je to módní barva, takže cena většinou neodpovídá kvalitě. 

Ceny LR s PP se pohybují kolem 10 - 20 000 Kč. Záleží na konkrétním spojení. 

 

Rodiče daného spojení by měli mít otestované DKK, DLK, alespoň jeden z rodičů optigen A a EIC clear.

Ale upřímně, pokud si vezmete štěně po rodičích, kteří jsou oba Optigen A a EIC clear, ušetří Vám to peníze za testování. 

 

 

aulik
Obrázek uživatele aulik
Offline
Viděn(a): 6 let 10 měsíců zpět
Registrace: 21.11.2013
ten članek o PP.je zajimavy.

ten članek o PP.je zajimavy. rodiče meho psa maji oba PP. astejnak jsem neušel dyzpazii.kdyz jsem se ptal proc muj pes jima.tak mi veternar rekl ze jeto stejny jako u lidi se schizofrenii a lechcim pripade epilepsii.kazdy jima zafixovanou v genech  staci jakykoli spatny podnet a bude vyvolana(obrazne). po te to zprave jsem byl docela v šoku.tak jsem se ptal znameho (doktora).a ten mi řekl že u lidi jsou horsi nemoci nez si mužu myslet. a ja osobne u psa PP nepotrebuju.a rodice psa i majitele osobne znam.majitele nemaji chovatelskou stanici a nic podobneho ale jsou pouze cleny klubu  a klubu mezinarodni mysliveckych slidiču.nebo jak se to jmenuje.

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Aulik, ale Váš pes PP, nemá,

Aulik, ale Váš pes PP, nemá, že? Takže to nemůžete porovnávat s případem, kdy je nemocný pes s PP. 

 

Samozřejmě, že PP nezaručuje 100% zdraví, ale jakási záruka zde je, kdežto u psa bez PP není záruka absolutně žádná. Víte, jací psi neprojdou do chovu, ikdyž PP mají - psi nemocní, psi, jenž neodpovídají vzhledem či povahou - to jsou právě pak štěňata po rodičích s PP bez PP Mrk.

aulik
Obrázek uživatele aulik
Offline
Viděn(a): 6 let 10 měsíců zpět
Registrace: 21.11.2013
jak jsem psal pred tim .ze je

jak jsem psal pred tim .ze je u psa pp nepotrebuju.k cemu ja ho mam jen pro radost.a co rodice  psa ty byli  po zdravotni strance v pořadku.podle vsech testu.za to bych dal u ruku do ohně.sami majitele byly prekvapeni. že ze 7 stenat  jen  to moje ma dkl. plus ja toho psa dostal zadarmo.jak se řika za dobre služby.

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Chápu, číst umím, PP

Chápu, číst umím, PP nepotřebujete. Pak ale nechápete podstatu psů s PP. 

Rodiče Vašeho psa mají RTG loktů, kyčlí, testy na Optigen a EIC? Nebo jen zkrátka jsou tak nějak "v pořádku", myslím, že mohu hádat ...

Celý vrh je zrentgenovaný nebo zkrátka psi jen fungují a tak se usuzuje, že jsou zdraví? 

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Myslím si, že většina

Myslím si, že většina normálních majitelů psů je má především pro radost :). Já mám například tři psy, z čehož dva jsou nechovní gaučáci a třetí je šampionka ČR, přesto jsou pro mě všechny rovnocení parťáci a jsou pro mě nejkrásnější na světě. Průkaz původu mám z důvodu, že jsem chtěla určitou rasu a tento doklad mi původ psa doloží. Pokud bych nelpěla na nějaké rase, tak bych šla do útulku a tam si vzala toho prvního, který by mě chytl za srdce, ale rozhodně bych si nevzala štěně bez PP od kohokoli v rodině kde neuhlídali fenu, případně v tom horším případě jí připustili zcela záměrně, jelikož to je pouze podpora těch velkých množitelů, jejichž zvířata žijí v klecích a trpí od začátku, až do konce (v jejich případě bohužel, či díky Bohu bývají konce brzo). Průkaz původu je také takovou doložkou, že rodiče prošli nějakými zdravotními testy a mohu se podívat na předky a zjistit tak, jestli netrpěli nějakým zdravotním problémem, nebo nebyli nevyrovnaní v povaze, což jsou všechno věci, které se velmi rádi dědí na potomstvo. Pokud chci tedy zdravé a vyrovnané zvíře, tak pro to udělám maximum, tzv. nebudu kupovat zajíce v pytli. To, že si vezmu štěně po Amálce, která chodí každý rok pouze na očkování a po Bobíkovi, který vypadá na první pohled O.K. neznamená, že jsou oba tito psi prostí všech nemocí a pokud tomu přesto věřím, tak jsem blázen a ve výsledku mohu jen doufat, že tomu tak opravdu je a můj vysněný pejsek to za pár let neodnese nějakou velmi nepříjemnou nemocí. 

Takže když to shrnu - jsem za ta léta velmi alergická na věty typu - "psa s PP nepotřebuju, protože ho chci jen jako kamaráda", či "rodiče mého psa bez PP jsou zdravý jak řípa, protože to řekl jejich majitel a já je navíc znám". Alergická proto, že jsou zcela nesmyslné a mylné. 

Jistota není nikdy, ani u psa s PP, ale pořízením psa s PP se všechna tato rizika o X procent eliminují. Ať už po stránce exteriérové, tak zdravotní, tak povahové.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Barunka
Obrázek uživatele Barunka
Offline
Viděn(a): 6 let 11 měsíců zpět
Registrace: 7.12.2013
Kde najdu výpis barev a povah

Kde najdu výpis barev a povah ? abych vas tady s tím nemusela obtěžovat ? jinak vam děkuji za odpověd :)

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
To nikde nenajdete. To jsou

To nikde nenajdete. To jsou jen zkušenosti a pozorování. Navíc to není dogma, jen určitá pravděpodobnost. Záleží na konkrétním spojení, povaze rodičů a také dalších předků v rodokmenu. Ať si vyberete jakoukoli barvu, bude to pro Vás ta nejlepší volba SmÄ›ju se

Stránky